3469 komentářů
Stilo MW 1.6 bylo jedním z mých horkých kandidátů na nové autí, ale z čeho jsem dost zklamán, je zařazení opelácké 1.6 – nebylo to asi nejlepší řešení, alespoň podle parametrů. Hledal jsem o tom na webu co nejvíc info a u 3D je u 1.4 i 1.6 uváděno 0-100 u obou stejně! 12s. U MW je u 1.4 13s a u 1.6 12.8s, rozdíl pouhých 0.2 s...oproti staré dobré fiaťácké 1.6 jsou to docela rozdíly....
Ta 1.4 mi na MW přijde přeci jen slabá, nicméně jsem v tom ještě nejel tak to nemohu až tak objektivně posoudit. Pak už zbývá jen 1.8, ale ta je jen v nejlepší výbavě (o dost dražší jak family) a taky se obávám, že bude přeci jen o dost žíznivější?
Může mi některý majitel MW 1.8 napsat za kolik a jakým stylem (způsobem) jezdí? Nechá se vejít na dálkách do 8 litrů? (okrsky cca 100km/h, dálnice cca 140km/h). Kolik ten motor točí při 140km/h?
Nemůžu si pomoct, ale to zařazení opelácké 1.6 beru trochu jako podpásovku, podvědomě nějak cítím, že s tím mohou být problémy (pro fiat nový motor, servisy to nebudou znát, spolupráce s další elektronikou atp. problémy s kvalitou u opelu) a navíc „takové výkony“.... 😢 No třeba ještě teď v tom posledním faceliftu Stila budou mít nějakou svoji lepší 1.6 ale nevím nevím... 8-s
Jenom taková zmínka – teď nedávno jsem pročítal inzeráty v annonci a bylo tam : Fiat Stilo - záslepku místo airbagu do volantu - k nerozeznání od airbagu + odpory k zapojení místo airbagů, za 1.200 Kč vše. Docela mě to nadzvedlo ze židle >😒] a utvrdilo koupit nové auto nebo maximálně nějakou lehce jetou předváděčku od autorizovaného dealera i za cenu většího „prodělku“ neb v případě havárie mi případná záslepka a odpor místo airbagu asi moc nepomůže. A o tom i ten větší prodělek u nového auta také trochu je – mám nějakou tu „jistotu“, že se na auto můžu spolehnout. Je to otázkou priorit, můžu si koupit velmi „šikovně“ opravenou ojetinu s vytahanými pásy (moc nevěřím tomu, že by to někdo po havárce jen tak vyměnil) a záslepkami místo bagů a za ušetřené peníze si někam vyrazit, ale pak to taky někdy nemusím rozdejchat. Prolezl jsem nabídky snad všech značek aut co se u nás prodávají a snažím se být maximálně objektivní a stilo mi v současnosti nabízí za rozumnou cenu velmi dobré technologii a i bezpečnost – někdo bude sice argumentovat crashtestem, ale reál je podle mě trochu něco jiného.
Ta 1.4 mi na MW přijde přeci jen slabá, nicméně jsem v tom ještě nejel tak to nemohu až tak objektivně posoudit. Pak už zbývá jen 1.8, ale ta je jen v nejlepší výbavě (o dost dražší jak family) a taky se obávám, že bude přeci jen o dost žíznivější?
Může mi některý majitel MW 1.8 napsat za kolik a jakým stylem (způsobem) jezdí? Nechá se vejít na dálkách do 8 litrů? (okrsky cca 100km/h, dálnice cca 140km/h). Kolik ten motor točí při 140km/h?
Nemůžu si pomoct, ale to zařazení opelácké 1.6 beru trochu jako podpásovku, podvědomě nějak cítím, že s tím mohou být problémy (pro fiat nový motor, servisy to nebudou znát, spolupráce s další elektronikou atp. problémy s kvalitou u opelu) a navíc „takové výkony“.... 😢 No třeba ještě teď v tom posledním faceliftu Stila budou mít nějakou svoji lepší 1.6 ale nevím nevím... 8-s
Jenom taková zmínka – teď nedávno jsem pročítal inzeráty v annonci a bylo tam : Fiat Stilo - záslepku místo airbagu do volantu - k nerozeznání od airbagu + odpory k zapojení místo airbagů, za 1.200 Kč vše. Docela mě to nadzvedlo ze židle >😒] a utvrdilo koupit nové auto nebo maximálně nějakou lehce jetou předváděčku od autorizovaného dealera i za cenu většího „prodělku“ neb v případě havárie mi případná záslepka a odpor místo airbagu asi moc nepomůže. A o tom i ten větší prodělek u nového auta také trochu je – mám nějakou tu „jistotu“, že se na auto můžu spolehnout. Je to otázkou priorit, můžu si koupit velmi „šikovně“ opravenou ojetinu s vytahanými pásy (moc nevěřím tomu, že by to někdo po havárce jen tak vyměnil) a záslepkami místo bagů a za ušetřené peníze si někam vyrazit, ale pak to taky někdy nemusím rozdejchat. Prolezl jsem nabídky snad všech značek aut co se u nás prodávají a snažím se být maximálně objektivní a stilo mi v současnosti nabízí za rozumnou cenu velmi dobré technologii a i bezpečnost – někdo bude sice argumentovat crashtestem, ale reál je podle mě trochu něco jiného.
já mám tento vůz. Rok výroby 2003. Ale nevím o tom, že by to byl motor z oplu. Budu se informovat. Mám najeto 96 tis. a motor šlape dobře. Celé auto šlape dobře. Tři x klepu na dřevo. Jezdím na všechny kontroly a vše ok. Auto používamé ve firmě. Často jezdíme plně naložení zbožím. Motor si zatím se vším poradil. Průměrná spotřeba 7,4l. Při dálkových jízdách se výrazně snižuje. Těžko radit při nákupu nového auta. Můžeš zrovna trefit nějaký šit. A může to být i mercedes. Hodně záleží na servisu, jak se pak v případě problémů k tobě postaví.
Při koupi auta jsem se rozhodoval mezi oktavkou, fokusem a p307. Poměr výbava a cena rozhodla jasně pro fiat. A jsem rád, že jsem se tak rozhodl. Se servisem jsem také spokojen, i když je pravda, že jsem neměl nějakou vážnou poruchu.
A ještě jedna důležitá věc. Ptej se i na ceny servisu. Výměna oleje, pravidelné servisní prohlídky (co 15000 km nebo co 20000 km?). To jsou pak pěkné pálky. Koupíš auto o 20 kalacků levněji, ale na těch servisech si to vemou zpátky.
Hodně štěstí při výběru.
😄
Při koupi auta jsem se rozhodoval mezi oktavkou, fokusem a p307. Poměr výbava a cena rozhodla jasně pro fiat. A jsem rád, že jsem se tak rozhodl. Se servisem jsem také spokojen, i když je pravda, že jsem neměl nějakou vážnou poruchu.
A ještě jedna důležitá věc. Ptej se i na ceny servisu. Výměna oleje, pravidelné servisní prohlídky (co 15000 km nebo co 20000 km?). To jsou pak pěkné pálky. Koupíš auto o 20 kalacků levněji, ale na těch servisech si to vemou zpátky.
Hodně štěstí při výběru.
😄
@ ladis
Tady na café.cz vím akorát o jednom člověku (levap) s 1.8 MW, na stilo.org najdeš pár lidí s 1.8 (HAMIRO má 5D). Co vím, ani jeden si na spotřebu výrazně nestěžoval (s oběma se znám osobně) a 1.8 chválili i přes drobnosti s variátorem (oni sami ale ne).
Sám mám 1,4 MW a zatím velká spokojenost s autem, motorem, spotřebou i servisem. (Vyjma softu u digiklimy, to je *, pouze u 1,4). Za 10 měsíců najeto cca 14.000km se spotřebou kolem 7 litrů, což považuji za velký úspěch, 80% najeto v městském režimu, zbytek dálnice a I. třídy, olej za tu dobu vyměněm 2x (4.500km a 11.000km vždy Selénia 20K). Max. jsem z toho vymáčkl 2x 205km/h (6. speed/5.100rpm) na D1 Brno-Praha (CaB=9.2L/100km, Avg. speedB=141km/h, palivo Natural Shell95, pneu GoodYear UG7 185/65 R15, počasí sucho, téměř bezvětří, norm. hustota provozu, tři dospělí, bez bagáže, 22/2/06). Neměj obavy, že 1,4 je slabá. Jak motor překročí 3.200rpm, auto neskutečně ožije. Co mám kolegy s 1.6 motory jsou také spokojeni a o Opel-motoru nic nevědí (mají r.v. 2001-2003). Někteří by rádi 6. speed, ten je bomba na dálnici). Je to stále otevřená diskuze u GP 1,4 16V, někde je uvedeno 5, jinde 6 rychlostí.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Tady na café.cz vím akorát o jednom člověku (levap) s 1.8 MW, na stilo.org najdeš pár lidí s 1.8 (HAMIRO má 5D). Co vím, ani jeden si na spotřebu výrazně nestěžoval (s oběma se znám osobně) a 1.8 chválili i přes drobnosti s variátorem (oni sami ale ne).
Sám mám 1,4 MW a zatím velká spokojenost s autem, motorem, spotřebou i servisem. (Vyjma softu u digiklimy, to je *, pouze u 1,4). Za 10 měsíců najeto cca 14.000km se spotřebou kolem 7 litrů, což považuji za velký úspěch, 80% najeto v městském režimu, zbytek dálnice a I. třídy, olej za tu dobu vyměněm 2x (4.500km a 11.000km vždy Selénia 20K). Max. jsem z toho vymáčkl 2x 205km/h (6. speed/5.100rpm) na D1 Brno-Praha (CaB=9.2L/100km, Avg. speedB=141km/h, palivo Natural Shell95, pneu GoodYear UG7 185/65 R15, počasí sucho, téměř bezvětří, norm. hustota provozu, tři dospělí, bez bagáže, 22/2/06). Neměj obavy, že 1,4 je slabá. Jak motor překročí 3.200rpm, auto neskutečně ožije. Co mám kolegy s 1.6 motory jsou také spokojeni a o Opel-motoru nic nevědí (mají r.v. 2001-2003). Někteří by rádi 6. speed, ten je bomba na dálnici). Je to stále otevřená diskuze u GP 1,4 16V, někde je uvedeno 5, jinde 6 rychlostí.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Beaver2000 & r.c. : Díky za info. S tím motorem 1.6 od opelu : Výměna místo motoru fiat nastala asi tak nějak koncem podzimu minulého roku, teď má v nabídce označení GM a výkon 77kW. Má sice vyšší výkon a točák a i menší spotřebu, ale jeho výkony nejsou nic moc ani v astře ani ve stilu. Důvodem výměny byla podle mě nutnost plnění emisí euro4. Teď v týdnu jsem se stavoval u dojáčka pro aktuální letáky ke stilu MW a ceník a už tam mají u 3D uvedeno u 1.4 16V zrychlení 0-100 14s (dříve bylo 12s) a u 1.6 16V (77kw opel) 12s. Asi u té 1.4 přidali aby to nevypadalo blbě, že 1.4 i 1.6 mají téměř stejné parametry.
Na stilo.org chodím poměrně často jako „nezávislý pozorovatel“ :😉 :😉 , dění kolem fiatu mě docela zajímá... :-!
Já tu 1.4 MW půjdu vyzkoušet. Myslím, že by pro mě byla nejvhodnější tak ta 1.6, najedu tak 20kkm/rok, teď to bude možná o něco víc, tak 25. Škoda že má fiat ty multijety o tolik dražší... 8-s
Ať vám to jezdí...
Na stilo.org chodím poměrně často jako „nezávislý pozorovatel“ :😉 :😉 , dění kolem fiatu mě docela zajímá... :-!
Já tu 1.4 MW půjdu vyzkoušet. Myslím, že by pro mě byla nejvhodnější tak ta 1.6, najedu tak 20kkm/rok, teď to bude možná o něco víc, tak 25. Škoda že má fiat ty multijety o tolik dražší... 8-s
Ať vám to jezdí...
Zdravím ve spolek,
ztím motorem od oplu mi to leží v hlavě. Ještě jsem se na to ve fiatu nezeptal. Ale musím. A jak píše ladis, že by fiat nesplňoval emisní limity?
A chci se zepta na letní gumy. Budu kupovat všchny 4. Díval jsem se na www.rajpneu.cz To je obchod u nás na ostravsku. Vybírám mezi FERESTONE TZ 200 cena 2006,-/ DUNLOP SP 30 cena 2123,-/ BARUM BRILANTIS cena 1592,-/ DEBICA FURIO cena 1321,- Tu debiku mají v akce. Myslím, že super cena, co? Dejte typ.
R. 😄
ztím motorem od oplu mi to leží v hlavě. Ještě jsem se na to ve fiatu nezeptal. Ale musím. A jak píše ladis, že by fiat nesplňoval emisní limity?
A chci se zepta na letní gumy. Budu kupovat všchny 4. Díval jsem se na www.rajpneu.cz To je obchod u nás na ostravsku. Vybírám mezi FERESTONE TZ 200 cena 2006,-/ DUNLOP SP 30 cena 2123,-/ BARUM BRILANTIS cena 1592,-/ DEBICA FURIO cena 1321,- Tu debiku mají v akce. Myslím, že super cena, co? Dejte typ.
R. 😄
Nazdar poprosil by som o nejaké skúsenosti s motormi stile 1,9 JTD. Rozmýšlam kúpe jazdeného stila. Vopred díky.
@ r.c.
Mrkni na😒br />
www.nejlevnejsipneu.cz/cz/info.php
www.e-pneu.cz
Těch nabídek je pochopitelně víc, ale s těmito mám velmi dobrou zkušenost, jak s cenou, tak se spolehlivostí.
Značku si vyber podle sebe, tady se na tebe sesype akorát záplava názorů proč zrovna TATO značka je ta správná.
Mrkni na😒br />
www.nejlevnejsipneu.cz/cz/info.php
www.e-pneu.cz
Těch nabídek je pochopitelně víc, ale s těmito mám velmi dobrou zkušenost, jak s cenou, tak se spolehlivostí.
Značku si vyber podle sebe, tady se na tebe sesype akorát záplava názorů proč zrovna TATO značka je ta správná.
to Beaver, rands😒br />
dík za typy. :idea: Asi půjdu do těch Klebrů. Cena asi rozhodně. Nejsem teď moc při penězích.
A v poslední době se něco ozývá z přední nápravy. Auto jede rovně, volant neškube, ale sem tam nějaký pazvuk. Ani pořádně nením odkud to jde. Díval jsem se zespod, jak bylo auto na rampě, ale vše ok. Uvidíme.
Ať se všem daří. 😄
dík za typy. :idea: Asi půjdu do těch Klebrů. Cena asi rozhodně. Nejsem teď moc při penězích.
A v poslední době se něco ozývá z přední nápravy. Auto jede rovně, volant neškube, ale sem tam nějaký pazvuk. Ani pořádně nením odkud to jde. Díval jsem se zespod, jak bylo auto na rampě, ale vše ok. Uvidíme.
Ať se všem daří. 😄
Tycky stabilizatoru, tzv. kosti. Lze vymenit svepomoci, cena tak 500 CZK/ks.
Možná je to ta kost. Pravou už mám vyměněnou. Měnili to při výměně oleje. Ale pokud ta kost nefunguje správně, tak dělá nějaké pazvuky? Někdy se to neozývá vůbec. I na nerovnostech nic. Pak zas naopak i na rovinách. Asi to dám tento týden do servisu. Sám si na to netroufám.
Ať vám to jezdí. 😄
Ať vám to jezdí. 😄
By som sa rad spytal ci uz niekto meral presnost funkcie Range to Empty?????Som to vcera skusal....a vypisovalo este nejakych 55 km a o 5 minut nic.....
Myslím, že mi to ukazovalo jen po 50 km - dál už to nepsalo nic, ale auto ještě jelo...
Za "funkci" Range to Empty bych někomu rozbil hubu. Když je tam míň než 50km, tak to přestane ukazovat. Ty nejdůležitější kilometry tam nejsou. U jinýho auta jsem tuhle zhovadilost neviděl...
No, víš, kolik by jim volalo nasranejch lidí, že jim PP ukazoval ještě 30 km a oni stojí na suchu? A kolik by se s nimi soudilo? Myslím, že tento zásah právního oddělení Fiatu ušetřil docela dost peněz...
Přijde mi to logický že už to nic neukazuje. Vždyť když to ukáže naposled 50km a pak už nic neukazuje, tak stojíš a nemáš benoš >😁
No myslim nejlepší by bylo, aby to fungovalo tak jak má. Range to Empty s nefunkčními posledními 50 km je de facto k ničemu.
Jaktože to umí Opel, viděl jsem to v Omeze MV6 a makalo to naprosto přesně. Po rozsvícení 0 km jsme ujeli cca 2km a šlus. Na posledních 50km podle počítače jsme s nohou lehkou jako pírko ujeli 53 km.
Jaktože to umí Opel, viděl jsem to v Omeze MV6 a makalo to naprosto přesně. Po rozsvícení 0 km jsme ujeli cca 2km a šlus. Na posledních 50km podle počítače jsme s nohou lehkou jako pírko ujeli 53 km.
Presne tak, je to prakticky k nicemu, ma to ukazovat do konce....jednou jsem v Německu na dálnici se Stilem zažil infarktovej stav, když jsem jel na - neviditelných 50 km - k nejlbižší pumpě a netušil jak na tom vlastně jsem....naštěstí jsem dojel a natankoval....
Lezu po těch prodejcích pneu a pokouším se marně najít ocelové ráfky 16 palců na Stilo MW. Nechce se mi dát ty prachy za lité ráfky, ty by byly k mání bez problému. Pokud by to mělo vliv na funkci, tak do toho půjdu, ale to se mi tak tedy nejeví. Je v tom nějaký rozdíl, v plechu a v litých, kromě vzhledu? A jestli jo, stojí to za ty prachy? Nejsou náchylnější na deformace?
Dají se někde sehnat plecháče v šestnáctkách?
Jinak je to pohoda, auto jezdí jedna radost. Nejradši bych někde splašil ještě Yelow 3D pro manželku - jak ho vidím, ztrácím vědomí :shock: . Ale není plac na parking 😒 .
Ještě jsem nahlédl na stránky Selenia.it a ta doporučuje pro Stilo Selenii K - specifikace 5W40. To by se mi líbilo více, Selenia 20K má 10W40, jenže v nabídce Selenie ČR tento olej není. 😢
Dají se někde sehnat plecháče v šestnáctkách?
Jinak je to pohoda, auto jezdí jedna radost. Nejradši bych někde splašil ještě Yelow 3D pro manželku - jak ho vidím, ztrácím vědomí :shock: . Ale není plac na parking 😒 .
Ještě jsem nahlédl na stránky Selenia.it a ta doporučuje pro Stilo Selenii K - specifikace 5W40. To by se mi líbilo více, Selenia 20K má 10W40, jenže v nabídce Selenie ČR tento olej není. 😢
Jaký chceš obout gumy na ten plech: 205/55/16? Pochybuju, že vůbec někdo vyrábí plecháč 7 nebo 7,5 (nebo kolik to vlastně je). Když si koupíš jeté elektrony, zaplatíš možná míň, než za nové plechy. Taky sleduj Stilokluby a určitě se najde někdo, kdo si bude kupovat 17" a bude se chtít zbavit 16".
Selenia K zde: [odkaz]
P.S. na ty 16¨ plechy bys dal poklice z Bauhausu? 😉
Selenia K zde: [odkaz]
P.S. na ty 16¨ plechy bys dal poklice z Bauhausu? 😉
Kejml😒br />
Jo, ten Bauhaus je dobrej. Tam jsem až nedošel. Ale vidím, že jsem s tím plechem na Stilo celkově dost mimo. Přesměruji se na ty liťáky.
Pravda je, že na cokoliv jiného by to nebyl problém. Fiat si tím zřejmě vynucuje od svých zákazníků, potažmo majitelů, vyšší estetické vnímání. 😉
Díky za kontakt na Selenii.
Jo, ten Bauhaus je dobrej. Tam jsem až nedošel. Ale vidím, že jsem s tím plechem na Stilo celkově dost mimo. Přesměruji se na ty liťáky.
Pravda je, že na cokoliv jiného by to nebyl problém. Fiat si tím zřejmě vynucuje od svých zákazníků, potažmo majitelů, vyšší estetické vnímání. 😉
Díky za kontakt na Selenii.
Zdravím ve spolek. Připojuji se, že počítač měří dojezd jen do 50 km. Pak lépe zajet na pumpu. Jinak můj kombík je ok. Akorát nemám vyměněné letní pneu. :😉 Ale už to dávám dohromady. Mám nové i zimní, tak ať je nezničím.
Ať vám to jezdí.
p.s. všimli jste si jak v poslední době chváli FIAT. Naposledy tady na stránkách pozitívní kritika na nové motory. >😁
Ať vám to jezdí.
p.s. všimli jste si jak v poslední době chváli FIAT. Naposledy tady na stránkách pozitívní kritika na nové motory. >😁
To zaspamovali fiaťáci diskuzi >😁 Neukazuje všem, dokonce mě na to upozornili při předávání auta... BTW nespěchej s přezouváním, o víkendu bude mrznout 😉
Uplynulo skoro 3/4roku od Bumball2005 a je to tady zase >😁 >😁 >😁
Všichni příznivci a fandové značky FIAT jsou srdečně zváni na akci
BUMBALL2006 - 23. 6. až 25. 6. 06
do Bojnic u Prievidze, SK
Veškeré informace a podrobnosti naleznete na
www.bumball.wz.cz
v sekci INFO Bumball2006 Bojnice.
Pod ochrannými křídly www.stilo.org a www.go4cars.org
Všichni příznivci a fandové značky FIAT jsou srdečně zváni na akci
BUMBALL2006 - 23. 6. až 25. 6. 06
do Bojnic u Prievidze, SK
Veškeré informace a podrobnosti naleznete na
www.bumball.wz.cz
v sekci INFO Bumball2006 Bojnice.
Pod ochrannými křídly www.stilo.org a www.go4cars.org
Dobrý den,jsem majitelem stila mw 1.6.Narazil jsem na toto fofum ze zvědevosti a musím říct ,že jsou tady velmi zajímavé příspěvky a zkušenosti,které nelze získat jinde a proto jsou k nezaplacení.
Mám stilo 1.6 mw najeto 18000km, dva roky,spotřeba,slušná město 7.8l,kombinovaná 7.1-7.4,dálnice lehkou nohou 6.8l.Apsolvoval jsem chorvacko tam za6.7l a zpět 7.3l ve třeh osobách.Olej mám od výměny k výměně.
Co se týče problému,tak zatím jen jeden a to nedávný😒br />
Jedu po dálnici 100km,chci přidat plyn a zničehož nic motor nešel za plynem,ale strácel otáčky,tak jsem skusil podřadit jestli se chytne ,ale nic.Zajel jsem ke straně,ještě jsem zkusil rozjest na dvojku a nic .Auto zhaslo,rosvítili jse kontrolky,jako pri startovaní.
Zustal jse zcela zděšen,co se děje.pak jsem zkusil nastartovat .Povedlo se.
Vservisu nic nenašli,ani to nebilo v paměti.Tak jsem odjel ???
Mluvil jsem s kamarády,mohla by to byt chyba vzduchové váhy???
Prosím všechny kteří mají nějake rady a nápady ozvěte se nebo to dejte na forum.
Děkuji všem kdo přispíva do fóra,je skvělé si přečíst co se děje.
Dík
Mám stilo 1.6 mw najeto 18000km, dva roky,spotřeba,slušná město 7.8l,kombinovaná 7.1-7.4,dálnice lehkou nohou 6.8l.Apsolvoval jsem chorvacko tam za6.7l a zpět 7.3l ve třeh osobách.Olej mám od výměny k výměně.
Co se týče problému,tak zatím jen jeden a to nedávný😒br />
Jedu po dálnici 100km,chci přidat plyn a zničehož nic motor nešel za plynem,ale strácel otáčky,tak jsem skusil podřadit jestli se chytne ,ale nic.Zajel jsem ke straně,ještě jsem zkusil rozjest na dvojku a nic .Auto zhaslo,rosvítili jse kontrolky,jako pri startovaní.
Zustal jse zcela zděšen,co se děje.pak jsem zkusil nastartovat .Povedlo se.
Vservisu nic nenašli,ani to nebilo v paměti.Tak jsem odjel ???
Mluvil jsem s kamarády,mohla by to byt chyba vzduchové váhy???
Prosím všechny kteří mají nějake rady a nápady ozvěte se nebo to dejte na forum.
Děkuji všem kdo přispíva do fóra,je skvělé si přečíst co se děje.
Dík
cvo se týče tý váhy tak sem měl podobný problém i u bravy se stejnym motorem , po všech diagnostikách a různých přeměřování sem zjistil to že když se vypucuje okolo škrtící klapky mastnota tak se může spoustu věcí dát do pořádku ale to nefunguje u všech u některejch púřípadů se musí vyměnit váha
Pánové mám možnost koupit Stilo 5 dv. rv. 2004 motor 2,4 20v automat 15 000 najeto a v plny palbě co vy nato
Projeď se tim a budeš zklamanej motorem. Žere a nejede. JTDm tomu dá kdy se mu zachce.
to nevím jestli je to pravda že se už nedělali ale všude to je ok a buhvi jak to taliani udelali ale me zajima jen to abych neprodelal nic vic ale všude v servisce je vše ok a vsecky papiry taky tak to nevim ale snad to nebude neakej spatlanec
Čau te lidi mám dva Fiaty Stilo jeden 1,2 a druhý 2,4 ta 2,4 je fakt super ale ta 1,2 když sní jezdí nějaký stařík tak je pak lenivá ale když ji honíte většinou pořád Paha-Ostrava tak se i rozhýbe a jezí pak dobře ale nevyrovná se 2,4.A co vy máte za Stilo??Můj email je jakubcalabro@seznam.cz
NO ja mam Stilo 5D 1,6 16v.Je to skvele auto.Nema chybu.Sice mam len 5000 km.AD ta 1,2 16v.Newiem ked som ju mal ja v Brave tak po celych 65 000 km co som ten motor mal tak jazdil velmi dobre na svoj objem.
PROSÍM VŠECHNY FIAŤÁKY NALÉHAVĚ O POMOC PŘI HLEDÁNÍ AUTA - V NOCI Z 15. 5 NA 16. 5. 2006 BYLA ODCIZENA STŘÍBRNÁ ALFA ROMEO 155 Q4!!! Na zadním pravém blatníku měla cca 30 cm šrám od parkování, jinak se jedná o jedinečný kousek, nikdy nebouraný, v perfektním technickém stavu. Nové pneumatiky Ceat Tornado, nové přední brzdy OMP (vrtané a frézované kotouče), při ubrání plynu trochu syčí, modré hadičky Samco na turbu, kovaná kola Speedline s 24 malými šrouby na obvodu, mezi řadicí pákou a ruční brzdou byly přepínače tlumičů AUTO/SPORT, interiér mavěšedá kůže kombinovaná s tmavou látkou. Jedná se o jedinečný kus v ČR. Každou informaci vedoucí k nelezení auta odměním!!!
CuoreNesportívo
Budete-li si pořizovat nový mobil,nesmíte si nepovšimnout těchto kousků😒br />
FIAT mobil
😜
FIAT mobil
😜
Potenciální příčina problému😒br />
- pojistková skříňka v motorovém prostoru
- motorek škrticí klapky
- řídící jednotka motoru (výkonový stupeň ovládání škrticí klapky)
Tento motor (resp.vstřikování MM) žádnou "váhu vzduchu" nemá!
- pojistková skříňka v motorovém prostoru
- motorek škrticí klapky
- řídící jednotka motoru (výkonový stupeň ovládání škrticí klapky)
Tento motor (resp.vstřikování MM) žádnou "váhu vzduchu" nemá!
čau te tak já jsem taky zkoušel to Range Of empty a ujel jsem na to ještě 60 km ale pak už níc myslím si že je to jen orientačně a nemůžeme to brát doopravdy ale zase se to hodí na dlouhé cesty nebo tak protože si myslím že je to good věc v autě.
čau te lidi potřeboval bych poradit jestli nevíte jak je vjetrání auta tak jestli tam jsou pod tou lištou u motoru jak jsou stiraše ve předu tak jestli tam není nějaký filtr protože mi to nějak slabě fouká i když to dám na plno a i když přepnu polohy na výdechách a všude.Díky jestli poradíte.mail je jakubcalabro@seznam.cz
Stilo 1.2 2001 105000km.Mal som tiež podobný problém,musíš vymeniť peľový filter.Za steračmi sa žiadny filter nenachádza.Ak sa zníži množstvo privádzaného vzduchu do auta ,treba meniť peľový filter - presne takto to je aj popísané v návode na používanie auta! Ja si ho mením tiež sám,kúpim si ho v predajni za menej ako polovicu a ušetrím ešte 0,5 hodiny v servise. Nachádza sa od spolujazca v stredovom tunele.Musíš dať dolu veľký plast asi 2 úchyty a pri konci od motora je taký úzky plast ten dať dolu a pod ním je peľový filter.Aby sa dal ľahko vytiahnuť ja dávam dolu aj spodný plast pod otváracou skrinkou.Zatlačíš tam asi 3 kolíky v štuploch a padne ti dolu.Mne to trvá asi 10 min.Menil som si ho sám už 3 krát a v pohode.Nech to jazdí 😁
Mr.Murphy_
Ahoj všichni. V dohledné době se stanu majitelem Stila MW JTD 115 a měl bych následující otázku - auto bude mít najeto cca 150tis.km a po celou dobu bylo servisováno ve značkovém servisu - má smysl dál do značkového servisu jezdit na předepsané prohlídky? Nebo je lepší se na to vykašlat, neutrácet prachy, měnit prostě jen olej, hlídat si interval rozvodů a pak prostě řešit údržbu tak, jak se jednotlivé součástky budou hlásit (mám na mysli zejména brzdy, možná podvozek atd.)? Jde mi o to, abych jen kvůli razítku v servisce nenechával v aut.servisu balík peněz. A ještě jedna otázka - poradí někdo dobrý autorizovaný i neautorizovaný servis v Praze a okolí? Díky všem za názory, ať se vám daří...
čau na této adrese je autorizovaný servis pro naše miláčky v Praze 5
[odkaz] čau
[odkaz] čau
Opravte mě, jestli se pletu, ale myslím si, že pokud nepojedeš do autorizovaného servist na prohlídku, tak bude řvát palubní počítač, žes prohlídku neudělal. Možná se to dá přes Examiner vypnout...
Ciao,
pokud už zůstaneš posledním majitelem a jsi schopen si dělat drobné servisní opravy a výměny sám, potom nemá smysl jezdit do servisu na prohlídky. Podle toho, co píšeš, máš určité zkušenosti a když ne, tak zcela určitě umíš číst >😁 v servisní knížce, kde jsou zapsány servisní intervaly a kontroly. Pokud máš vybavení a zkušenosti i na větší opravy, tak nemáš co řešit. Servis v Praze mohu (za sebe) doporučit Fiat & Alfa Romeo IMOFA, vyjma lakování :!:
Přeji dalších 150 tis. km v pohodě a bez problémů 😄
pokud už zůstaneš posledním majitelem a jsi schopen si dělat drobné servisní opravy a výměny sám, potom nemá smysl jezdit do servisu na prohlídky. Podle toho, co píšeš, máš určité zkušenosti a když ne, tak zcela určitě umíš číst >😁 v servisní knížce, kde jsou zapsány servisní intervaly a kontroly. Pokud máš vybavení a zkušenosti i na větší opravy, tak nemáš co řešit. Servis v Praze mohu (za sebe) doporučit Fiat & Alfa Romeo IMOFA, vyjma lakování :!:
Přeji dalších 150 tis. km v pohodě a bez problémů 😄
OK, dík za info. Jinak je vůbec něco, na co bych si se Stilem měl dát pozor? Nemyslím takové ty základní věci jako nehonit za studena apod., ale třeba něco specifického pro Stilo? Ptám se ale spíš jen tak preventivně, protože to auto za 3roky/150tkm prokázalo příkladnou spolehlivost... Jo a nemáte někdo zkušenost s [odkaz] - tuším jsem tam kdysi byl s Bravou a byli fajn... Tak že bych na olej apod. jezdil tam...
čau te Stiláci tak co jak vám jezdí?No musím měnit zadní brzdy protože mi jedno kolo píská ale nevím jestli to nedělají ty 16´´ široká kola jak jsem vjel do díry nebo jen je to širší než auto.A co vy jak vám to jezdí??
Ve značkovém servisu jsem byl pouze na první prohlídce ( při 25 000 km ). Po návratu ze servisu se mi při každém startu objevuje hlášení "Service due". Nyní mám najeto 110 000 km. Na hlášení jsem si už zvyknul - ničemu to nevadí. Do značkového servisu kvůli tomu přece nepojedu.
no já jsem nebyl v autorizovaném servisu a jak jsem vyjel ze servisu tak mi přestalo blikat dual service a ted už musím na další tak si myslím že je zbytečné dávat velké prachy za to co udělají jinde a stejně
Tak se také přidám s nevšedním dotazem. Nevíte jestli se dá do originálního rádia s CD přidělat vstup (alespoň stereo jack)? Mám ještě staré, které nepřehraje MP3 a audioCD využívám minimálně. Dík za radu T. Hrdina (mám 1.2 a zatím jsem spokojen. Dokázal už někdo z 1.2 vymačknout rychlost přez 200km/h?)
Tomuto tematu se venujeme podrobne na www.stilo.org. Bohuzel toto zatim jednoduse nejde, ale existuje reseni s iPodem.
Čauky, taky mám Stilo 1.2, ale 200km/hod. se mi nepodařilo z něho vytáhnout. Jel jsem max 190km.a to docela z dlouhýho kopce a moc se mu nechtělo, ale třeba se mi to jednou povede😊 Napiš mi když se Ti to povede, ale hlavně jak se Ti to povedlo...
No čau zkoušely jsem to na letišti a jelo to normálně v poho a chtělo se mu tento rok ho budu asi i čipovat ale to teprve uvidím
Ještě se přidám s ukazatelem paliva na dojezd. Já si vzpomínám, že na podzim jsem jel s ukazatelem na 26km, pak to zmizelo a ujel jsem ještě 15km k benzínové pumpě, ale kolik opravdu zbylo v nádrži dodnes nevím. Dost jste mě zarazili, že to není přesné, trošičku mě teďka zatrnulo.
Mr.Murphy_
Ještě bych se chtěl zeptat, jaký je váš názor na zabezpečení Stila... Jak už jsem psal, kupuju MW JTD Dynamic a nerad bych o něj přišel... Auto nemá žádné extra zabezpečení kromě toho z výroby - vyplatí do něčeho navíc investovat??? A co kola? Budu tam mít originál 16" s pojistným šroubem? Mám si je ještě připojistit nebo stačí tahle ochrana? Auto bude parkovat v Praze - dík za vaše tipy...
Po te, co jsem videl video, jak borec otevrel Defend Lock behem 5 vterin universalnim klicem a cetl clanek o tom, ze to funguje u jakehokoli zamku, doporucuji zabezpecit auto skrytym vypinacem. Sam se na to chystam, az bude v lete vic casu.
a máte prosím vás to video jestli jo nebo víte kdo tak at mi ho moške nebo vy na jakubcalabro@seznam.cz
Bylo to nekde na www.stilo.org - radeji to ale nechtej videt :-! Pokud se sam nechces hrabat v elektrice, tak si najdi nejakeho sikovneho autoelektrikare, kteremu lze duverovat a domluv s nim ten vypinac.
Zdravím všechny, neví někdo jaká je sbíhavost přední nápravy na Stilu 1,2. 3D Díky
čau te a nevíte zbáhavost u Stila 1,2 ale 5d?Díky
zdravím ve spolek. Já mám sice 1,6, ale 200 jsem ještě nejel. Mám bobky. Kdysi jsem fičel 210 s omegou a málem jsem se pochcal. 😄 Představoval jsem si, že mi něco vletí pod kola. Brutus. Já se spíš kochám. Teď mi měnili kost na pravém kole a auto zase ok. Jinak najeto 97 tis a vše klape dobře. Jen mě tady mrzí to zapespečení. Mám sice auto v garáži, ale člověk nikdy neví. Mám jen zamykání zpátečky a to co nabízí fiat. Jo a dávám i páku na volat. Aspoň pro dobrý pocit. Možná by to chtělo opravdu nějaký skrytý vypínač. Mám na prodej zadní dveře ze stila mw. Trochu bouraný. Nechce někdo? Cena? Dohodou.
Ať vám to jezdí.
Ať vám to jezdí.
Ciao r.c.
kamaráde, přidej se k nám na Bumball2006, ať tam nejsme s LOPATOU sami s MW-čkama >😁 >😁 😁
kamaráde, přidej se k nám na Bumball2006, ať tam nejsme s LOPATOU sami s MW-čkama >😁 >😁 😁
VÁŽENÍ KOLEGOVÉ A KOLEGYNĚ,
BUMBALL2006 v Bojnicích je otevřený sraz pro všechny typy Fiatů a jejich fandů, tedy není podmínka mít Fiata Stilo nebo dokonce ani Fiata obecně. Je to sraz přátel z různých diskuzních fór pod křídly stilo.org :-! Je to sraz lidí, kteří se chtějí vidět aspoň 1x v roce na vlastní oči, posedět, popít a pokecat. Pochybuji, že DR.BUBU je přítel nebo dokonce majitel Fiata, tohle jistě nehrozí. Informace o srazu naleznete v mém podpisu, stačí kliknout dole pod čarou.
Všichni jste zváni a budete vítáni 😁
BUMBALL2006 v Bojnicích je otevřený sraz pro všechny typy Fiatů a jejich fandů, tedy není podmínka mít Fiata Stilo nebo dokonce ani Fiata obecně. Je to sraz přátel z různých diskuzních fór pod křídly stilo.org :-! Je to sraz lidí, kteří se chtějí vidět aspoň 1x v roce na vlastní oči, posedět, popít a pokecat. Pochybuji, že DR.BUBU je přítel nebo dokonce majitel Fiata, tohle jistě nehrozí. Informace o srazu naleznete v mém podpisu, stačí kliknout dole pod čarou.
Všichni jste zváni a budete vítáni 😁
to Baever2000: já chci přijet, ale jdu na rockový festival. Je to trochu smůla. Sraz je jednou v roce a já na ten fesťák chodím každý rok. Noc plná hvězd. Dumám jak to udělat. Ale asi nepřijedu. Škoda tolik věcí co je třeba rozebrat. Např. ty obité prahy. Prý ať si dám zástěrky. Ale to se mi nelíbí. Budu si to muset nechat nastříkat. Pak si přečtu recenzi na tu akci. Bude ale asi na stilo.org.
Zatím zdar.
Zatím zdar.
Dobry den prajem.
Idem kupovat ojazdene auto, a po zvazeni vsetkych alternativ som sa rozhodol pre Fiat Stilo 3D. Vidim ze tu je vela ludi co stilo maju, tak dufam, ze mi budete vediet odpovedat na moje otazky...
Som ochotny don investovat cca 250.000 Sk, a z ponuky autobazarov si neviem vybrat medzi nasledovnymi tromi:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Cenovo su priblizne rovnake, lisia sa najma v motore... Rad by som od vas pocul odporucania, ktore z nich by ste brali vy a preco... Kedze mi na vykone pomerne zalezi, moje doterajsie poradie je 1.8, 1.9, 1.6. Ta 1.8 ma navyse lepsiu vybavu a aj farba sa mi najviac paci, bojim sa len trochu spotreby (12 l v meste by ma odradilo)... Ma tu niekto s tymito motormi skusenosti a vie mi co-to povedat o ich vykonoch, spotrebe atd? Je pripadne okrem vyssej spotreby aj nejaky iny dovod, preco 1.8 nebrat?
Dakujem vopred za vsetky odpovede...
Idem kupovat ojazdene auto, a po zvazeni vsetkych alternativ som sa rozhodol pre Fiat Stilo 3D. Vidim ze tu je vela ludi co stilo maju, tak dufam, ze mi budete vediet odpovedat na moje otazky...
Som ochotny don investovat cca 250.000 Sk, a z ponuky autobazarov si neviem vybrat medzi nasledovnymi tromi:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Cenovo su priblizne rovnake, lisia sa najma v motore... Rad by som od vas pocul odporucania, ktore z nich by ste brali vy a preco... Kedze mi na vykone pomerne zalezi, moje doterajsie poradie je 1.8, 1.9, 1.6. Ta 1.8 ma navyse lepsiu vybavu a aj farba sa mi najviac paci, bojim sa len trochu spotreby (12 l v meste by ma odradilo)... Ma tu niekto s tymito motormi skusenosti a vie mi co-to povedat o ich vykonoch, spotrebe atd? Je pripadne okrem vyssej spotreby aj nejaky iny dovod, preco 1.8 nebrat?
Dakujem vopred za vsetky odpovede...
Ono vsetky motory v Stile su super od 1,2 (uz nie je) az po 1,8..O nafte nema cenu hovorit,fiatacke JTd su spicka naftakov na svete.Ja mam skusenosti so 1,6 16v.Tak spotreba v meste okolo 9l (v papieroch 10l) mimo mesto je to od 6,5 do 7,5 l zalezi dost na style jazdy....
Mne se tedy 1,6 zda pomerne neusporna. Mam dlouhodobe zkusenosti s proklinanym motorem U Octavie 1,8 20V 92 kW a ten mi na delsich trasach bral o 1,5l mene, prestoze mela prevodovka kratsi prevody nez ma Stilo a to auto bylo pochopitelne i mnohem tezsi.
Mám 1.6 MW. Najeto 50 000. S motorem naprostá spokojenost. Průměr 7,2 - 7.5. Když jsem se snažil, jel jsem s plným autem na dovolenou trasu Čáslav - Třeboň za 6.4. Ale díky vlastnostem motoru o kterých mluví Hendrych, se nesnažím.
Olej pouze vyměňuji. Doplňovat není potřeba.
Ta 1.8 ve 3D musí být hodně zajímavá.
Olej pouze vyměňuji. Doplňovat není potřeba.
Ta 1.8 ve 3D musí být hodně zajímavá.
@ martinkasa
mám 1,4 16V (95HP) 6speed v MW, pro někoho dost slabý motor na tak těžké auto, já si nestěžuji, auto nemám na závody. Za rok najeto něco přes 15000 km, celková spotřeba průměr 7L/100km. Ze 2/3 jízda po městě tím nejhorším způsobem pro motor = 5 až 10km, stop, dalších 5 až 10 km a opět stop, někdy je to na 10min. někdy na 5 hodin. Olej měněn ve 4500km a v 11000km, poprvé jsem doléval 0,5L, podruhé 0,8L. Teď nepozoruji už žádný úbytek, zatím 8-s 8-s S autem velká spokojenost.
Mrkni také na www.stilo.org nebo www.go4cars.org je to evropské fórum, najdeš tam CZ/SK sekci FIAT STILO.
mám 1,4 16V (95HP) 6speed v MW, pro někoho dost slabý motor na tak těžké auto, já si nestěžuji, auto nemám na závody. Za rok najeto něco přes 15000 km, celková spotřeba průměr 7L/100km. Ze 2/3 jízda po městě tím nejhorším způsobem pro motor = 5 až 10km, stop, dalších 5 až 10 km a opět stop, někdy je to na 10min. někdy na 5 hodin. Olej měněn ve 4500km a v 11000km, poprvé jsem doléval 0,5L, podruhé 0,8L. Teď nepozoruji už žádný úbytek, zatím 8-s 8-s S autem velká spokojenost.
Mrkni také na www.stilo.org nebo www.go4cars.org je to evropské fórum, najdeš tam CZ/SK sekci FIAT STILO.
Máme služební 1.6 MW ,spotřeba je při normální jízdě (město 40😖 6.8 a jezdíme na pneu 205. Motor, když se dostane do otáček od 4000 tis. výš, tak na něj nemá žádná konkurence stejného objemu....
PS. Spotřeby u 1.8 bych se nebál, bude to podle "nohy". Otec má na 2.4 (3 D, manuál) průměr 8.2, já jsem měl (dnes jsem to nuloval) na 2.4 (5 D, selespeed) průměr 9.0 - obec 60 a mimo 90 km/h a pneu 225....takže pokud chceš aby to jelo, tak vzít určitě motor 1.8 😉
PS. Spotřeby u 1.8 bych se nebál, bude to podle "nohy". Otec má na 2.4 (3 D, manuál) průměr 8.2, já jsem měl (dnes jsem to nuloval) na 2.4 (5 D, selespeed) průměr 9.0 - obec 60 a mimo 90 km/h a pneu 225....takže pokud chceš aby to jelo, tak vzít určitě motor 1.8 😉
Potrebujem poradit.... Uvazujem o kupe Stila. V podstate mi je to fuk ci to bude 5D,3D alebo MW.
Rozhodnuty som pre naftu. Najazd rocny mam tak 20tis.
Chcem sa vsak opytat na skusenosti s motorom 85kW JTD. Ako hlucnost, spotreba, pruznost, pripadne negativne skusenosti.
Dalej by ma zaujimalo, na co si davat pozor pri kupe (budem kupovat ojazdene). Povedzme "slabe miesta" Stila.
Kazdy postreh dobry.... 😁
Rozhodnuty som pre naftu. Najazd rocny mam tak 20tis.
Chcem sa vsak opytat na skusenosti s motorom 85kW JTD. Ako hlucnost, spotreba, pruznost, pripadne negativne skusenosti.
Dalej by ma zaujimalo, na co si davat pozor pri kupe (budem kupovat ojazdene). Povedzme "slabe miesta" Stila.
Kazdy postreh dobry.... 😁
Naftu neriesit. Nakupujem ju za 1/2 co je na cerpackach... >😁
Nechť ti zdroj nafty vydrží...
Je ale nutno mít na paměti, že motory JTD jsou "mlsné" a nekvalitní nafta jim nedělá dobře - to není motor v traktoru nebo 30 let starém mercedesu, které jsou schopny jet na všechno, co naftu jen vzdáleně připomíná 😄. Je-li zdroj prověřený a se stálým vysokým standardem, není co řešit.
Je ale nutno mít na paměti, že motory JTD jsou "mlsné" a nekvalitní nafta jim nedělá dobře - to není motor v traktoru nebo 30 let starém mercedesu, které jsou schopny jet na všechno, co naftu jen vzdáleně připomíná 😄. Je-li zdroj prověřený a se stálým vysokým standardem, není co řešit.
Je to tak s tou naftou, naše Mazda z roku 1986 s klasickým atmosférákem "skřoupala" i naftu s různým bordelem a příměsí vody. A přitom furt tak nějak jela. To u nových typů motorů asi fakt nehrozí. 😁
Taky se přidám s dojmy. Já měl původně Fiat Uno a uvažoval jsem o něčem podobném (motor do 1.3, 3dv, asi taky aby to byl Fiat) a když jsem uviděl Fiat Stilo 3dv (nižší střední třídu) s motorem 1.2 16V, všemi kotoučovými brzdami a 6ti stupňovou převodovkou, tak nebylo co řešit.
Je to fakt dobré auto - dokážu s ním jezdit po Praze za 4.8l/100km. Je pravda, že to furt nevydržím a čas od času pěkně podřadím no a za rok pak mám spotřebu cca 6.5l/100km.
Trošku mě zarazilo, že ta moje 1.2 nejede přez 200Km/hod. Původní Fiat Uno 1.1.i.e. 59k - mě dokázal jet něco přez 180km/hod (190?) - nevím přesně, prostě tachometr mi končil na 180km/h.
Ikdyž Fiat Stilo dokáže rychlejc reagova na plyn a dá se sním předjíždět, to s Unem skoro nešlo.
Je to fakt dobré auto - dokážu s ním jezdit po Praze za 4.8l/100km. Je pravda, že to furt nevydržím a čas od času pěkně podřadím no a za rok pak mám spotřebu cca 6.5l/100km.
Trošku mě zarazilo, že ta moje 1.2 nejede přez 200Km/hod. Původní Fiat Uno 1.1.i.e. 59k - mě dokázal jet něco přez 180km/hod (190?) - nevím přesně, prostě tachometr mi končil na 180km/h.
Ikdyž Fiat Stilo dokáže rychlejc reagova na plyn a dá se sním předjíždět, to s Unem skoro nešlo.
A ještě jeden malinkej příspěvek.
Zakoupil jsem litá kola a dostal jsem k nim i šrouby (údajně přímo na Fiat Stilo). Před pár měsíci jsem kola nandal a přišrouboval, ale auha s Fiatem jsem nehnul, ani když jsem přidával plyn. Šrouby prošly závity krz do ramene nápravy a auto bylo jako přibyté. Nevím, jaké šrouby mají být k Fiatu Stilo - já mám původní cca 22mm (závit) a ty dodané s koly byly 30mm. Nakonec po dlouhém shánění a vyřizování vše vyřešila pilka na železo.
Zakoupil jsem litá kola a dostal jsem k nim i šrouby (údajně přímo na Fiat Stilo). Před pár měsíci jsem kola nandal a přišrouboval, ale auha s Fiatem jsem nehnul, ani když jsem přidával plyn. Šrouby prošly závity krz do ramene nápravy a auto bylo jako přibyté. Nevím, jaké šrouby mají být k Fiatu Stilo - já mám původní cca 22mm (závit) a ty dodané s koly byly 30mm. Nakonec po dlouhém shánění a vyřizování vše vyřešila pilka na železo.
Ahoj, stalo se mi něco podobného (ať žijí e-shopy!), málem jsem z toho ten šroub nedostal a ještě to poškodilo závit. Zkoušel jsi ty šrouby po použití pilky na železo vyšroubovat? Abys nebyl na podzim při přezouvání na zimáky nemile překvapen >😁
1.6 16V 77kW od GM - nemáte už někdo ve svém Stilu tento "nový" motor nebo zkušenosti s ním? Spotřeba, pružnost, jak je to zpřevodované atp. Díky L.
já mám 1,6mw. Rok výroby 2003, najeto 97 tis, spotřeba 7,3l (70% město - 30% dálkově), olej nedolívám. Chodím stále na pravidelné výměny. Auto zatím šlape super. A mě se také moc líbí. Přeji šťastnou ruku.
u čelního skla je dole takové plastové těsnění. (nevím jak to přesně popsat). Má to vzduchové průduchy. Trochu se mi to odtahuje od toho skla. Nevšimli jste si někdo toho? Ani nevím, kdy se to stalo. Dnes jsem myl auto a koukám, že je tam nějaká větší mezera než obvykle. Šlo to sice zatlačit, ale mělo to tendenci vracet se. Co vy na to?
Dobrý den všem, už od podzima si tak porůznu čtu toto fórum a nakonec jsem téměř výhradně zakotvila zde u Stila.Tak jako mnohým mi padlo do oka, moc se mi vzhledově líbí a protože v současné době uvažujeme o výměně dosluhujícího favorita za jiný vůz, chtěla bych se poradit. Máme v plánu koupit lehce ojetý vůz do 250 tis. Kč a vzhledem k tomu, že najezdíme ročně kolem 10.000 km, neuvažujeme o naftě, ale o 1,6 nebo 1,8 ve verzi Dynamic. Ráda bych se proto zeptala, jaké největší klady vidíte u svých miláčků a naopak jaké zápory, zdali nemáte nějaké rady, na co si dát při koupi pozor apod. Zatím pořád vybírám, mám na internetu několik tipů a čekám, až budou korunky úplně naspadnutí, což by mělo být cca v polovině července. Čím víc se to však blíží, tím víc se sice těším, ale i bojím. Manžel totiž není zrovna technický typ a tak celá koupě dost spočívá na mně a mých chabých znalostech 😄 Předem vám děkuji za všechny příspěvky.
preco len 1,6 a 1,8? myslim, ze viacero ludi moze na tomto fore a aj na stilo.org potvrdit, ze sa velmi osvedcili aj 1,2 16v! navyse, ak ste jazdili doteraz na favorite, bude to pre vas aj tak raketovy skok vpred a este usetrite na benzine a aj poistke, ak je to u vas tiez podla objemu.
stilo je plne elektroniky..ako vacsina (ak nie vsetky) dnesnych aut..moze sa podarit skvela kupa a rovnako sa moze stat,ze nejake tie drobne problemy budu. treba vsetko popozerat, skontrolovat :shock:
stilo je plne elektroniky..ako vacsina (ak nie vsetky) dnesnych aut..moze sa podarit skvela kupa a rovnako sa moze stat,ze nejake tie drobne problemy budu. treba vsetko popozerat, skontrolovat :shock:
Za ty penízky by se dalo uvažovat i o lehce zajeté čtrnáctistovce, ta deci objemu navíc je docela znát... Pokud jezdíte ve dvou, nelze oba motory než doporučit, s plným autem chce Stilo i s 1,4 víc točit (i když i pak to žere rozumně, jen je trochu hlučnější) a doporučil bych Vámi vyhlédnuté silnější motory. Podle ohlasů na STILO.ORG jsou však o dost žíznivější, ale oproti uchlastanému favoritu to nebude nic hrozného. Rouhodně doporučuji pročíst výše zmíněné fórum, je tam spousta zajímavých postřehů. 😊
Díky moc, budu jen ráda, když se se svojím názorem přidají i ostatní. Ve dvou rozhodně nejezdíme, manžel používá auto na cesty do práce, to jezdí ve 4-5 lidech a pokud jedeme s rodinou, tak opět ve čtyřech. Proč 1,6 nebo 1,8 ? No asi proto, že co jsem četla různé diskuze, tak jsou to nejdoporučovanější motory. Ale ráda si nechám poradit od jiných. Favorit nám žere kolem 7-8 litrů, tak si myslím, že Stilo na tom bude asi tak stejně, ne-li líp. Po městě se moc nejezdí, manželovo pracoviště je na kraji města, i když je pochopitelné, že jízdě po městě se člověk občas nevyhne.
tak to ano..ak jazdite 4-5, tak radsej silnejsi motor. a ta 1,6 by bola asi najlepsi kompromis. stacila by aj 1,2ka ale pri plnom zatazeni je to potom uz fakt o zivot pri predbiehani, aj ked konstantnu rychlost a slusnu spotrebu drzi aj tak. schvalujem 1,6 >😁
😁 Také by mě zajímaly vaše zkušenosti s klimou. Mám vybraných několik vozů, některé mají manuální klimatizaci, některé digitální. Zajímalo by mě především, zda nejsou problémy s poruchovostí apod.
no ja mam manualnu klimu...setko funguje ako ma..ale keby som kupoval este raz stilo tak urcite a aut. klimou.
Zkušenosti s klimou zvláště v posledních dnech jen ty nejlepší. Mám manuál a po automatu nijak netoužím. Ale fakt je, že již vícekrát jsem netoužil, dokud jsem nepoznal.
Chystám se do Chorvatska a přemýšlím o nákupu autochladničky na 12V. Máte s tím nějaké zkušenosti? Není to už trochu moc na 1.6 MW - narvané auto, rozsvícená světla, klima naplno a ještě lednice?
Chystám se do Chorvatska a přemýšlím o nákupu autochladničky na 12V. Máte s tím nějaké zkušenosti? Není to už trochu moc na 1.6 MW - narvané auto, rozsvícená světla, klima naplno a ještě lednice?
já mám 1,6 mw. Zatím vše ok. Vybíral jsem s manželkou mezi oktavkou, fokuse a p307 a nejlépe vyšel poměr cena/výbava FIAT. A co se týká poruch, tak si myslím, že je to jak u ostatních aut. A je to také tím, jak se jezdí s autem, servis. Dnes auta dělají velkou službu, ale chtějí, aby se o ně hezky staralo!
Ještě k tomu motoru. Používáme auto ve firmě. Často jesdíme plně naložení a ta 1,6 bohatě stačí. A jede také velmi svižně. Spotřeba průměr 7,3l (70% město - 30% ostatní). Klimu nemám, tak nemohu posloužit.
Přeji šťastnou ruku.
Ještě k tomu motoru. Používáme auto ve firmě. Často jesdíme plně naložení a ta 1,6 bohatě stačí. A jede také velmi svižně. Spotřeba průměr 7,3l (70% město - 30% ostatní). Klimu nemám, tak nemohu posloužit.
Přeji šťastnou ruku.
to r.c.
No my taky vybírali mezi P307 (to byla na první pohled velká láska, s tím druhým pohledem už to bylo horší), Focusem, ale ne Oktávkou, ale spíš Corollou nebo Civicem. Nakonec to ze stejného důvodu jako u tebe vyhrálo Stilo. Navíc se mi líbí i pohledově. Jinak o auto my se staráme snad dobře, to současné nám sloužilo velmi dobře, ale už přeci jen dosluhuje. Na klimu jsem zvědavá, protože to pro nás bude úplně nová zkušenost. Hlavně v těchto velmi horkých dnech. Zítra jedu na služebku s kolegyní, naštěstí jejím soukromým autem, kde klimu má, tak ji doufám řádně využijeme. >😁
to všichni😒br />
nejste někdo z okresu JH?
No my taky vybírali mezi P307 (to byla na první pohled velká láska, s tím druhým pohledem už to bylo horší), Focusem, ale ne Oktávkou, ale spíš Corollou nebo Civicem. Nakonec to ze stejného důvodu jako u tebe vyhrálo Stilo. Navíc se mi líbí i pohledově. Jinak o auto my se staráme snad dobře, to současné nám sloužilo velmi dobře, ale už přeci jen dosluhuje. Na klimu jsem zvědavá, protože to pro nás bude úplně nová zkušenost. Hlavně v těchto velmi horkých dnech. Zítra jedu na služebku s kolegyní, naštěstí jejím soukromým autem, kde klimu má, tak ji doufám řádně využijeme. >😁
to všichni😒br />
nejste někdo z okresu JH?
to Ruzenka😒br />
jsem stejného názoru, že stilo je velmi hezké auto. Velmi se mi líbí ty ostré tvary. Myslím, že auto je velmi povedené. Viděl jsem i nové fotky stila a to se mi moc nelíbilo. Uvidíme spíš až jak to bude vypadat ve zkutečnosti.
Co se týká klimy. Potřebovali jsme auto ihned. A to naše bylo k dispozici. Je orientováno na bezpečnost. Máme 6 erbegů, abs, asr, break system atd. Ale hlavně, že to jezdí.
Tak zatím.
jsem stejného názoru, že stilo je velmi hezké auto. Velmi se mi líbí ty ostré tvary. Myslím, že auto je velmi povedené. Viděl jsem i nové fotky stila a to se mi moc nelíbilo. Uvidíme spíš až jak to bude vypadat ve zkutečnosti.
Co se týká klimy. Potřebovali jsme auto ihned. A to naše bylo k dispozici. Je orientováno na bezpečnost. Máme 6 erbegů, abs, asr, break system atd. Ale hlavně, že to jezdí.
Tak zatím.
Zdar Fiataci. Prave som sa dopracoval k informacii, ze nastupca Stila sa nebude volat Stilo, ale zase Bravo. Nasiel som to na italiaspeed-e😒br />
[odkaz]
Druhy odsek. Zeby preklep?
[odkaz]
Druhy odsek. Zeby preklep?
Teď si mě zaskočil. Kde byly fotky nového stila? Myslím, že jsou na stilo.org. No nemůžu si teď vzpomenout. Ale asi tam. A k tomu názvu stilo-brava. Asi to je pravda. Četl jsem to ve Světě motorů. Prý bráva bude nástupcem nepříliš úspěšného Stila. Myslím, že v něm ani neseděli. I když pak je tam test nového punta. p207, Clio a fabka. A vyhrál Fiat. To mě překvapili. Asi se začíná ten negatívní názor na fiaty, trochu měnit. A po těch fotkách se ještě podívám. Ale vypadalo to jak větší punto. Shodné přední světla...
Nevím jak ostatním, ale nám zapnutá klima (manuál) na 1.6 MW ubírá znatelně na výkonu. Ta 1.6 těch "koníků" zase tolik nemá a když je naložená a ještě s klimou tak to na nějaké velké předjíždění není...
Jinak ale, je ten motor skvělý a pochybuji, že ten dnes montovaný "opelácký" 77 kW je lepší.... já bych ho ve Fiatu rozhodně nechtěl, už z principu... 😢
Jinak ale, je ten motor skvělý a pochybuji, že ten dnes montovaný "opelácký" 77 kW je lepší.... já bych ho ve Fiatu rozhodně nechtěl, už z principu... 😢
no já sem jel v bravě 1,6 16v s klimou dost rychle okolo 180 staci jen umět řadit , já razím věc tu že motor se musí točit ne převalovat a při zátěži o to víc ale vše s mírou
no umna na 1,6 (5 d) cinnost klimi nejak neubera vykon...skoro si to nevsimnete ci klima ide alebo nie...
Mám 1,4 16V MW s digiklimou, byly s ní zpočátku problémy, ale jsou odstraněny (zatím vše OK). Kdo tvrdí, že nijak nepociťuje vliv klimy na výkon motoru u Stila, tak nám kapánek mlží, nic ve zlém. Nemusí to přímo poznat při jízdě, ale zcela určitě to pozná na spotřebě, pokud si dělá průběžně statistiku. Já to ze začátku také nijak nepozoroval, až při dlouhodobějším sledování mi vyšlo, že spotřeba s klimou (trvale zapnuta na všech cestách - krátkých i dlouhých) narostla o cca 0,4L/100km. Co se týká výkonu motoru, tak digiklima u 1,4-ky funguje tak, že při požadavku na prudké zvýšení výkonu (zvýšení emisí) ŘJ klimatizace začne odpojovat spotřebiče dle programem daného pořadí. Na 1. místě je kompresor klimy, takže když v kopci při 150-tce na 6 speed mě začne docházet dech (rapidně), tak podřazení na 4 speed (něco přes 5000rpm) zajistí odpojení klimy a MWčko vesele poskočí vpřed (teď se nebavím o spotřebě, ale o radosti z Itala . >😁 ). Bohužel, digiklimy u 1,4-ek byly smutně proslulé tím, že už se nedokázaly vrátit zpět v okamžiku, kdy nastaly opět normální podmínky (emise se ukáznily). Je jasné, že čím vyšší kubatura motoru, tím je vliv klimatizace na živost motoru hůře rozpoznatelný. Ale každý z nás to pocítíme na spotřebě (holt fyzikální zákony jsou fyzikální zákony >😁 ).
Zdar, B2000
nyní jsem jezdil, s naším 1,4 MW, do 6,7l/100km (kombinace město 40% a okrsky - trasy do 30 km) měřeno přes PP i tankováním průběžně během 16000 km. Klima "auto full" mám neustále zapnuto - po výměně v servise 100%. Při hlídání předpisů jezdím nyní i za 5,4l/100km (Příbor -Zlín - delší trasa) - 2+1+plný kuférek, průměrka 60km/h.) - ale podtáčím to 😉 . "Děsím" se za klik budu jezdit, jak vypnu klimu 😃.
PS: fotky z Bumbálu ti pošlu asi tento týden.
nyní jsem jezdil, s naším 1,4 MW, do 6,7l/100km (kombinace město 40% a okrsky - trasy do 30 km) měřeno přes PP i tankováním průběžně během 16000 km. Klima "auto full" mám neustále zapnuto - po výměně v servise 100%. Při hlídání předpisů jezdím nyní i za 5,4l/100km (Příbor -Zlín - delší trasa) - 2+1+plný kuférek, průměrka 60km/h.) - ale podtáčím to 😉 . "Děsím" se za klik budu jezdit, jak vypnu klimu 😃.
PS: fotky z Bumbálu ti pošlu asi tento týden.
Ahoj všichni Stiláci!
Dnes jsem si prvně sedla do Stila a miluju ho! Je to k neuvěření, vybrala jsem rodině auto, ale ještě jsme nikdo z nás neměl tu čest ho vidět a ozkoušet na živo. Ale protože už máme snad na 90% auto vybrané a od prodávajícího slíbené, chtěli jsme aspoň vidět, co si vlastně chceme koupit. Takže jsme s rodinkou vyrazili do autosalonu. Prodávající se nám velmi ochotně věnoval, auto jsem si "osahala" a pořádně prohlídla a téměř jsme se i nechali přesvědčit na koupi nového. Ale ekonomické podmínky rodiny nakonec zvítězily nad touhou mít úplně nový vůz. Zase to námi vybrané je skutečně ve verzi Dynamic a jeho výbava je úplně někde jinde než to nabízené nové. Takže teď nás čeká ještě jedna cesta a to k prodávajícímu, omrknout úplně přesně to, co jsme si vybrali. Pevně věřím, že bude vše OK a my si ho budeme moci nakonec i odvézt domů. Už se moc a moc těším(e)!
Dnes jsem si prvně sedla do Stila a miluju ho! Je to k neuvěření, vybrala jsem rodině auto, ale ještě jsme nikdo z nás neměl tu čest ho vidět a ozkoušet na živo. Ale protože už máme snad na 90% auto vybrané a od prodávajícího slíbené, chtěli jsme aspoň vidět, co si vlastně chceme koupit. Takže jsme s rodinkou vyrazili do autosalonu. Prodávající se nám velmi ochotně věnoval, auto jsem si "osahala" a pořádně prohlídla a téměř jsme se i nechali přesvědčit na koupi nového. Ale ekonomické podmínky rodiny nakonec zvítězily nad touhou mít úplně nový vůz. Zase to námi vybrané je skutečně ve verzi Dynamic a jeho výbava je úplně někde jinde než to nabízené nové. Takže teď nás čeká ještě jedna cesta a to k prodávajícímu, omrknout úplně přesně to, co jsme si vybrali. Pevně věřím, že bude vše OK a my si ho budeme moci nakonec i odvézt domů. Už se moc a moc těším(e)!
... jak píše Beaver - markantní je to ve stoupání, když klimu vypnu (ručně) tak auto poskočí dopředu...
problémem lednice ve stilu je to, že obě zásuvky v kufru i na středové konzole se vypínají s klíčkem, což je při delších prostojích a poměrně nízkému chaldicímu výkonu lednic problém
Stilo 1,6 active bylo bezvadné auto cca do 60 000 km, teď mám přes 100 000 a je jen málo věcí, které si ješte neklekly, přitom v servisech fiat to není žádná láce a neznačkové servisy nechtějí stila moc brát, výpis toho, co se mi již rozbilo např: spojka - výměna 6000, obě přední ramena (vůle) po 6000, klima mechanická - prasklá hadice výměna a naplnění 5000, elektrické stahování oken - ukroucený bawden - velmi nepříjemná závada, protože nejde auto zavřít 5000, škrtící klapka - škubání, nerovnoměrné otáčky, chcípání 6000, hlavní brzdový válec 6000 - zde ho evidentně poškodili v autorizovaném servisu při výměne brzdové kapaliny po předání auto nebrzdilo a projel jsem křižovatku na červenou - okamžitě návrat do servisu - odvzdušňování nepomohlo - velké hádky, nakonec jsem to vzdal a nechal ho vyměnit v jiném servisu, výměna vlnovce na výfuku v neznačkovém servisu - celý výfuk z jednoho kusu 3000, zbytek výfuku hlavně zadní tlumič dosti značně zkorodovaný po 4 letech - výměna mě čeká, cca v 80000 km odešlo autorádio (je portugalské výroby) originální na výměnu s MC 11000, s CD 15000 - nakonec zakoupena záslepka na to velké originální a klasické SONY za 4000 - lépe vybavené než to originální za 15000, v průběhu dovolené září 2005 postupná výměna všech 4 zapalovacích cívek celkem 6000, nutno pečlivě kontrolovat zadní brzdy, protože nemají nevím proč čidlo, já jsem se o ně začal zajímat až když začaly vrzat a musel jsem vyměnit třmen, protože prasátko vypadlo z vedení a poškodilo válec 6000, výměna předních kotoučů 6000 - sjeté pod normu, nyní ve 100000 začíná také žrát olej na 5000 musím 1 l dolít, spousta jiných drobností od nesmyslných hlášek počítače o různých závadách, přes odlepující se lišty výdechů vzduchu, upadlé madlo pro posun zadní lavice, vytržené nebo vyvléknuté polstrování zadní lavice, takže látka vizí dolů ani nemluvě - udělal jsem chybu, že jsem se ho po třech letech nezbavil, dokud se nesypal, teď je mi ho spíše líto dávat pryč, když jsem doufám většinu závad už vychytal
ou.....uvidime co sa bude diat s mojim stilom 1,6 po 60 000 km....ztial ho mam len pol roka....a len 6000 km...
wolff
Romane, můžu? většina tebou uvedených "závad" byly spotřební věci. Na většině aut musíš měnit kotouče, musíš měnit spojku, musíš měnit ramena. Otázka je jestli je to nutné ve 100 000 a nebo ve 120 000. Ale každé auto takové závady má...
No před Stilem jsem měl Kia Sephia Leo 1,5 GTX a musím říci, že to bylo bezvadné auto a vůbec se nesypalo, se Stilem se to nedá srovnat, proto nyní pokukuji po Kia Cerato, ale ještě více se mi líbí Kia Carens
ještě k těm fotkám nového stila. Asi i na tom stilo.org to nejsou ty pravé. Tak sory.
to Roman: je to nepříjemné tolik závad. Já mám 1,6mw actual r.v. 03, najeto 97tis. a auto šlape jak hodinky. Každých 20 tis km jezdím do servisu, vše měněno podle ser. knížky. Zatím mi měnili jen kost na levém i pravém kole. Spotřeba oleje na 20 000 km cca 0,2l. A to auto si kupoval nové nebo starší? A ještě v jakém servisu si to opravoval? Hodně záleží na servisu, jak ti vychází vstříc. A tobě moc nevycházeli.
to Roman: je to nepříjemné tolik závad. Já mám 1,6mw actual r.v. 03, najeto 97tis. a auto šlape jak hodinky. Každých 20 tis km jezdím do servisu, vše měněno podle ser. knížky. Zatím mi měnili jen kost na levém i pravém kole. Spotřeba oleje na 20 000 km cca 0,2l. A to auto si kupoval nové nebo starší? A ještě v jakém servisu si to opravoval? Hodně záleží na servisu, jak ti vychází vstříc. A tobě moc nevycházeli.
Niektoré závady čo mal Roman, možem potvrdiť. Ja som tiež po cca 60.000km musel meniť ľavú tyčku stabilizátora - nechal som vymenit aj pravú nech mám zase pokoj do 120.000km. Cena 3000Skk.
Škrtiacu klapku som mal tiež zanesenú, ale prejavovalo sa to len kolísaním otáčok na voľnobehu. Vyčistenie som nechal urobiť v rámci pravidelnej prehliadky, zaúčtovali si nejakých 200Skk.
Zapaľovacie cievky na 1.6 su známa vec, na stilo.org sa to už preberalo, jedná sa konkrétne o typ SAGEM, tí čo maju inú značku mozu kľudne spávať.
Taktiež ta hadica u klímy ma slabé miesto vpravo dole pri hrdle ako vchádza do chladiča, už som o tom čítal na stilo.org v nemeckej casti.
O ostatných chybách som zatiaľ ešte ani nepočul. A mne sa zatial, hoci mám SAGEMy vyhýbajú aj problémy so zapalovacími cievkami a aj s klímou. Dúfam, že mi to vydrzí.
Škrtiacu klapku som mal tiež zanesenú, ale prejavovalo sa to len kolísaním otáčok na voľnobehu. Vyčistenie som nechal urobiť v rámci pravidelnej prehliadky, zaúčtovali si nejakých 200Skk.
Zapaľovacie cievky na 1.6 su známa vec, na stilo.org sa to už preberalo, jedná sa konkrétne o typ SAGEM, tí čo maju inú značku mozu kľudne spávať.
Taktiež ta hadica u klímy ma slabé miesto vpravo dole pri hrdle ako vchádza do chladiča, už som o tom čítal na stilo.org v nemeckej casti.
O ostatných chybách som zatiaľ ešte ani nepočul. A mne sa zatial, hoci mám SAGEMy vyhýbajú aj problémy so zapalovacími cievkami a aj s klímou. Dúfam, že mi to vydrzí.
stilo.org mi také nefunguje. Dnes mi odešel ten tlumič co drží páté dveře. Nevím, jak se tomu přesně říká. Ale z toho bych velkou hlavu nedělal. Ty dveře jsou velmi těžké. Teď je to vidět, jak to třeba držet v rukou.
@ ALL
Admin Pharao je doma v D, ale bez PC, admin CZ Dunlop, zatím nic neví, během zítřka zjistí, co se dá. Dnes po obědě jsem s Dunlopem telefonoval. Vydržet :!:
Admin Pharao je doma v D, ale bez PC, admin CZ Dunlop, zatím nic neví, během zítřka zjistí, co se dá. Dnes po obědě jsem s Dunlopem telefonoval. Vydržet :!:
Co jsem se zatím díval do LOG souborů, tak to nejspíš nejede vůbec nikomu, nejenom CZ sekci.
Bohužel na FTP přístup nemám, to mají jen super-admini, takže jsem před chvílí psal Pharaovi (který ovšem nemá nyní PC), snad se to podaří vyřešit co nejdříve.
EDIT😒br />
Tak už to vím, společnost, u které je diskuzní fórum umístěno (hostingová firma), změnila program kvůli nadměrnému downloadu (??). Provádí se tedy přenos celé databáze na jiný hosting, což bude nějakou dobu trvat, Pharao odhaduje do víkendu :roll:
Mimochodem, společnost poskytující hosting byla německá....
Bohužel na FTP přístup nemám, to mají jen super-admini, takže jsem před chvílí psal Pharaovi (který ovšem nemá nyní PC), snad se to podaří vyřešit co nejdříve.
EDIT😒br />
Tak už to vím, společnost, u které je diskuzní fórum umístěno (hostingová firma), změnila program kvůli nadměrnému downloadu (??). Provádí se tedy přenos celé databáze na jiný hosting, což bude nějakou dobu trvat, Pharao odhaduje do víkendu :roll:
Mimochodem, společnost poskytující hosting byla německá....
to pise aj gfx-medium ci ako sa to volaju na ich uvodnej stranke 😉
je dost divne, ze takto doslova odpoja tak navstevovanu diskusiu... :roll:
je dost divne, ze takto doslova odpoja tak navstevovanu diskusiu... :roll:
Nové info nemám ani já, od mého posledního příspěvku nic nového nevím. Jen upřesním - Pharao psal do mailu😒br />
...takze to zrejme bude az do we trvat nez se zase forum rozjede...
Nahrávají celou tu databázi (má dost GB) na nový hosting (Pharao a DaBlubb), snad se jim to povede co nejdříve.
...takze to zrejme bude az do we trvat nez se zase forum rozjede...
Nahrávají celou tu databázi (má dost GB) na nový hosting (Pharao a DaBlubb), snad se jim to povede co nejdříve.
Tak ke konci příštího týdne bychom si měli přivézt naše vybrané Stilo domů. Je to 1.6, výbava Dynamic + další libůstky navíc, 3 roky staré, cca 70 tkm najeto, zdá se být ve velmi slušném stavu. Už se nemůžu dočkat, moc a moc se těšíme, až nám bude stát v garáži. Trochu se ale děsím všech těch drobných závad, prolezla jsem toto fórum od první stránky až po dnešek a zapsala si různé postřehy, na co je třeba dávat pozor. Snad nám bude dlouho sloužit k naší plné spokojenosti. Držte nám palce! 😜
to Ruzenka: určitě budeš spokojená. To víš, více se vždy napíše o závadách, než se vychvaluje auto. Hodně bude záležet na servisu, který se bude starat o auto a hlavně, jak se k autu budete chovat. Jestli to není tajné, kolik bude stát auto?
to Tommy 11: díky, zkusím to. Uvidíme. Mám už měněnu pravou část. Takže možná je vadná ta levá. Ale zkusím s tím pootočit.
Všem ať to jezdí.
to Tommy 11: díky, zkusím to. Uvidíme. Mám už měněnu pravou část. Takže možná je vadná ta levá. Ale zkusím s tím pootočit.
Všem ať to jezdí.
to r.c.
tajné to snad není, stojí 225 tkč. Já vím že se píše hodně o závadách, od toho je taky fórum, aby si majitelé (nejen)postěžovali, pochopitelně i pochválili své miláčky, i takové věci tu byly řečeny. Jsem ráda, že se nám podařilo sehnat vůz kupovaný a hlavně pravidelně servisovaný v ČR. Servis si musím nějaký vybrat, nejbližší v okolí je asi 30 km a pak ještě i dál, ale myslím, že ten bude dobrý, zatím jsem nic špatného neslyšela. U nás po okolí Stil vůbec moc není, i když nám teď jezdí po městě jeden 3D žluťásek!
Ještě bych se zeptala - budeme si kupovat střešní nosič, můžete mi nějaký doporučit? Je výhodnější ten pod střechu nebo do těch fixačních bodů?Moc děkuji za případnou odpověď.
tajné to snad není, stojí 225 tkč. Já vím že se píše hodně o závadách, od toho je taky fórum, aby si majitelé (nejen)postěžovali, pochopitelně i pochválili své miláčky, i takové věci tu byly řečeny. Jsem ráda, že se nám podařilo sehnat vůz kupovaný a hlavně pravidelně servisovaný v ČR. Servis si musím nějaký vybrat, nejbližší v okolí je asi 30 km a pak ještě i dál, ale myslím, že ten bude dobrý, zatím jsem nic špatného neslyšela. U nás po okolí Stil vůbec moc není, i když nám teď jezdí po městě jeden 3D žluťásek!
Ještě bych se zeptala - budeme si kupovat střešní nosič, můžete mi nějaký doporučit? Je výhodnější ten pod střechu nebo do těch fixačních bodů?Moc děkuji za případnou odpověď.
tak s nosičem neporadím. Nemám a ani neplánuji. Mám kombi a ještě se nestalo, aby mi tam něco nevlezlo. >😁
No to nevadí, určitě nějaký nosič seženeme, o to strach nemám 😊
(cit.) "No to nevadí, určitě nějaký nosič seženeme, o to strach nemám".
Tak to tedy určitě strach měj! Pokud je to MW s originál podélníky, tak na ty NIC "UNIVERZÁLNÍHO" nepasuje a je třeba kupovat příčníky speciálně určené pro MW a těch zas tak moc není. Takže bacha na to!
PS: Doporučuji koupit od zn. Thule, ale v Rakousku, kde vyjdou o dost laciněji.
Tak to tedy určitě strach měj! Pokud je to MW s originál podélníky, tak na ty NIC "UNIVERZÁLNÍHO" nepasuje a je třeba kupovat příčníky speciálně určené pro MW a těch zas tak moc není. Takže bacha na to!
PS: Doporučuji koupit od zn. Thule, ale v Rakousku, kde vyjdou o dost laciněji.
Nene, MW to není, je to klasický 5D hatchback. Jinak díky moc za radu, do Rakouska to mám coby kamenem dohodil a to doslova, bydlíme přímo na hranicích, tak to tam zkusím omrknout.
@ LOPATA
Pavle, tak to teda čumím, já mám teď spotřebu kolem 7L, ale převážně jezdím po Praze.
THX předem za fotky, mám ale nějaké problémy s FTP, zatím jsou tam fotky jen moje a bobiho, od pmpolise fotky mám doma, ale nejsem schopen je dostat na server, i když vím, že tam mám místa dost 😒
Už aby běželo stilo.org :roll:
Pavle, tak to teda čumím, já mám teď spotřebu kolem 7L, ale převážně jezdím po Praze.
THX předem za fotky, mám ale nějaké problémy s FTP, zatím jsou tam fotky jen moje a bobiho, od pmpolise fotky mám doma, ale nejsem schopen je dostat na server, i když vím, že tam mám místa dost 😒
Už aby běželo stilo.org :roll:
Mr.Murphy_
když už jsi zmínil ten režim "full auto" u automatické klimy, tak já s ním mám problém.... Když je vedro a nastavím si klimu v režimu "full auto" řekněme na 20st., tak je mi v autě prostě pořád horko... Klima postupně stáhne rychlost ventilátoru skoro na minimum a prostě málo chladí.... Jezdím teda v režimu "auto", takže si nastavím teplotu a potom manuálně rychlost ventilátoru... Prostě režim "full auto" mi dobře nefunguje... máte někdo podobnou zkušenost?? Díky,K.
to Ruzenka: je to THULE 751 - patky, 761 nebo 861 - tyče (hranaté nebo zakulacené) a KIT 3004. Tato sestava pasuje na fixní body na 3D i 5D STILO.
to Hendrych😁ěkuji moc! Já hledala na netu, něco jsem našla, ale lepší je to mít ověřené přímo od nějakého uživatele. Taky bych asi ještě zkusila schválně i to Rakousko, jak radil Mitsi. Ještě jednou ti moc díky! 😜
Zdravím všechny! Tak už i já jsem prozatím šťastná spolumajitelka krásného stilového autíčka! Včera jsme si dovezli našeho nového miláčka domů, tak doufám, že bude vše OK a naše radost bude vzájemná >😁
@ Ruzenka
Gratuluji ke Stilounovi a přeji mnoho bezproblémových kilometrů a spokojenost s Fiatem >😁 >😁 😁
Gratuluji ke Stilounovi a přeji mnoho bezproblémových kilometrů a spokojenost s Fiatem >😁 >😁 😁
Zdravím, já byl majitelem Stila rok a půl, motor 1.4 16V 6 speed. A bohužel moc se nepovedl. najel jsem 30 000 km a za tu dobu dělali přední nápravu komplet, výměna rádia, elektonika el. oken a centrálu, 2x klimatizaci, a naposled komplet převodovku a spojku. Tak jen doufám, že to byl nepovedenej kus a vám budou Stila fungovat ke spokojenosti.
A k tomu nosiči: já měl originál do střechy, trochu zdlouhavá montáž, cena taky ranec, ale jinak spokojenost.
A k tomu nosiči: já měl originál do střechy, trochu zdlouhavá montáž, cena taky ranec, ale jinak spokojenost.
Foromene, četl jsem kompletně celé fórum o Stilu. Sám jej vlastním 3 roky. Vzhledem ke zkušenostem a referencím majitelů je Váš zážitek pravděpodobný asi jako setkání s živým mamutem ve středních Čechách.
Ale proč ne. Zřejmě jste dítě štěstěny.
Ale proč ne. Zřejmě jste dítě štěstěny.
No jak říkám, asi nepovedenej kousek. Mám dost známých, co Fiatem jezdí a jsou spokojeni, proto jsem ho kupoval. Ale bohužel u mého stila servisní záznamy jsou dané. Asi je pravda, že když si koupim sádrovou sněhurku, do rána mám i 7 trpasliků. Ale každopádně To neznamená, že Fiata jako auto chci pomlouvat nebo něco podobného. jen jsem uvedl svou skušenost. Všem Vám přeju hodně kilometrů a spokojenost s touto značkou.
Ahoj!Může mi někdo poradit?Mám Stilo MW1.9 JTD.Na spojkovém pedálu mám asi 1-2cm vůli.V servisu mi řekli,že je to vymezovací vůle a že je to v pořádku.Díky za radu.
Přátele všechny Vás zdravím!
V neděli jsem se vrátil s STILEM z dovolené v Chorvatsku a tak chci napsat jak autíčko šlapalo.
Pro upřesnění mám 3D 1,2 rv 2002 bez klima a současný stav rychloměru je 85500km. Jeli jsme čtyři s plně naloženým kufrem, 400l střešním boxem a zapnutou lednicí v kufru,prostě naložený k prasknutí.
Z celé cesty jsem byl nadšený. Ujel jsem celkem 2390km s průměrnou spotřebou 6,5L/100km, na dálnici jsem jel tak kolem 120-140km/h a cestou zpátky jsem chytl ještě dvě kolony. Jednu před tunelem na dálnici 9km/2😁0hod a druhou 12km/1😁0hod. Auto jelo výborně akorát 1,2 je potřeba do kopečku trochu rozjet a nebo hodně řadit. Jediná porucha která mě potkala po tříhodinové jízdě v obrovském slejváku byla hláška počítače o nefunkčních brzdových světlech. Po kontrole světel které byli funkční se hláška už neukázala. Nejspíše někam nateklo. Všichni byli s pohodlím i 3D spokojeni. Tohle auto proti minulému byla velmi dobrá volba.
V neděli jsem se vrátil s STILEM z dovolené v Chorvatsku a tak chci napsat jak autíčko šlapalo.
Pro upřesnění mám 3D 1,2 rv 2002 bez klima a současný stav rychloměru je 85500km. Jeli jsme čtyři s plně naloženým kufrem, 400l střešním boxem a zapnutou lednicí v kufru,prostě naložený k prasknutí.
Z celé cesty jsem byl nadšený. Ujel jsem celkem 2390km s průměrnou spotřebou 6,5L/100km, na dálnici jsem jel tak kolem 120-140km/h a cestou zpátky jsem chytl ještě dvě kolony. Jednu před tunelem na dálnici 9km/2😁0hod a druhou 12km/1😁0hod. Auto jelo výborně akorát 1,2 je potřeba do kopečku trochu rozjet a nebo hodně řadit. Jediná porucha která mě potkala po tříhodinové jízdě v obrovském slejváku byla hláška počítače o nefunkčních brzdových světlech. Po kontrole světel které byli funkční se hláška už neukázala. Nejspíše někam nateklo. Všichni byli s pohodlím i 3D spokojeni. Tohle auto proti minulému byla velmi dobrá volba.
Opět všechny zdravím a moc děkuju za projevé gratulace >😁 Auto jsme koupili v sobotu a zatím jsme najezdili jen cca 200 km, takže je brzo dělat nějaké závěry, ale i tak jsme z auta nadšení. Ten posez, ať už na sedadle spolujezdce nebo řidiče - ani v jednom případě jsem se nemusela tak porůznu kroutit, abych ulevila bolavým zádům, seděla jsem jak přibitá a vychutnávala si jízdu! Super! Jen mám obavy, že to pro mne byl takový zážitek, že teď nebudu dělat nic jiného než hledat důvody, kam by bylo potřeba dojet :😉 Jeden známý se mě ptal, jestli už mě manžel nechal si sjet. No - je to špatně položená otázka, spíš by mělo být, jestli já už jsem nechala sjet manžela 😜
Gratuluji k novému Stilu!!!I já jsem si v sobotu koupil Stilo.Takže sdílím nadšení.Jen si ho ještě potřebuji ještě osahat.Jízda skvělá.Rychlost až k hranici 200km/h.Ale nejvíc mne dostávají posuvné zadní sedadla.Tak přejme si hodně šťastných kilometrů a do servisu pouze na výměny olejů.Zdraví Kamil z Liberce.
My tedy nemáme nové, koupili jsme ojeté, tři roky staré. Ale posuvné lavice má taky a je ve výbavě Dynamic, 1.6ka.
Zdravím do Liberce a i ostatní lidičky! 😉
Zdravím do Liberce a i ostatní lidičky! 😉
Tak to jsme na tom stejně.Já jsem si ho přivezl z D.Také 3 roky staré.1.9JTD.Tak jsem zvědav,jak se o to v D starali.
My ho máme z CZ a zatím se zdá, že se o něj starali dobře 😜 Právě jsem se vrátila, byli jsme ho zase provětrat. Je to přesně tak, jak jsem říkala, hledají se možné důvody proč vyjet z garáže. Ale tentokrát to byl manželův nápad. Jenže - hádejte kdo řídil? 😉
Zvlastni... domnival jsem se, ze Dynamic s motorem 1,6 se do CR nedovazel...
zdravím všechny nové majitele stiloušů. Ať vám to hezky fičí a hlavně levně.
to foromen: to je pech s tvým autem. Ale někdy je to smůla trefit takové auto.
to mike.ra😜 ja měl s Chorvatskem podoubdou zkušenost. 4 lidi plný kufr, rychlost do 130 a průměr 6,5. Dojem z cesty-super.
Ať vám to jezdí.
to foromen: to je pech s tvým autem. Ale někdy je to smůla trefit takové auto.
to mike.ra😜 ja měl s Chorvatskem podoubdou zkušenost. 4 lidi plný kufr, rychlost do 130 a průměr 6,5. Dojem z cesty-super.
Ať vám to jezdí.
Na to bych si dal pozor. Mám také JTD ( najeto 115 000 ). Od začátku jsem měl problém s vrzajícím pedálem spojky. V servisu ho pokaždé namazali a chvíli byl pokoj. Okolo 100 000 pedál přestal vrzat, ale objevila se vůle ( zřejmě se přestal vracet do základní polohy ). Okolo 110 000 začala prokluzovat spojka. Teď mám spojku vyměněnou, dále se musel vyměnit i válec na straně pedálu, protože se nevracel a zřejmě zničil spojku.
takže chyba servisu. Mazali pedál, místo aby ho zpravili. Dnes by si jezdil stále s původní spojkou!?
Asi ano. Jak ten pedál mazali, tak se olej dostal do hydraulického válečku spojky a asi zničil gumičky.
Zvlastni... domnival jsem se, ze Dynamic s motorem 1,6 se do CR nedovazel...
Randsi 1,6 Dynamic sa predával aj v ČR a SR ale asi len do roku 2003. Môj je kupovaný v Trenčíne v 2002/11
Randsi 1,6 Dynamic sa predával aj v ČR a SR ale asi len do roku 2003. Môj je kupovaný v Trenčíne v 2002/11
Ahoj, dnes si přes den po chvílích pročítám diskuze na stilo.org a najednou chyba při načítání stránky a nic. 😢 Máte někdo podobnou zkušenost? že by to zase spadlo nebo je chyba u mne? jiné stránky mi jdou...
Zdravim všechny majitele Fiatu Stilo. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s přední nápravou. Mám Stilo MW 1,6, podzim 2003 a momentálně mám najeto něco málo přes 18 tis. Protože mi začal předek klepat, dal jsem ho do servisu a zjistili, že mám vůle v převodce řízení, součástka za cca 8000Kč+práce, když jsem měl najeto cca 17,5tis. tak mi vyměňovali obě tyčky stabilizátoru, protože už taky cvakaly kvůli vůlím. Přijde mi to nějak hodně moc brzo na výměnu, 18tis km je nic. A jezdím po normálních cestách, Plzeň+okolí. Normální českej standard silnic. Je ta přední náprava tak poddimenzovaná, nebo se ta moje prostě nepovedla? Obzvlášť to naštve, když to začne odcházet 3/4 roku po skončení záruky. Prasklej lak na zadních dveřích jsem ještě naštěstí chytnul v záruce.
to kombík 1,6: Tak s přední nápravou jsem měl taky problémy, psal jsem to tady dřív. Dělali mi jí ve 20000 km, ještě v záruce. Bohužel u mě to nebyla jen tahle závada. bylo jich víc. Doufám, že jinak je spokojenost.
Mám doma jednu zimu jeté zimní pneu na Stilo, kompletní sada kol včetně šroubů a org. krytů kol. Pokud by měl někdo zájem, jsou k mání. Na ceně se dohodnem. Rozměr 195/65 15.
to foromen: U mě těch závad bylo už taky víc. Začalo to víkem kufru, kterej se nějak hnul, takže nešel pořádně zavřít, protože se na jednej straně víc opíral do toho gumovýho dorazu, potom museli seřizovat pravý zadní dveře, protože si asi sedly a při otevírání dřely do prahu. Pak vyměnili čidlo teploty motoru, protože když byl mráz -15°C a větší tak to po nastartování hlásilo "přehřátý motor"-čidlo vyměnili, ale dělá to pořád. Další bylo, že se mi na displeji začalo objevovat "nefunkční ESP". Dal jsem to do servisu, tam to zkoukli, řekli mi že v elektronice nic nenašli, ale že to vyřešilo nabití baterie. Jsem na ně koukal jako blázen, ale fakt je, že to od tý doby nedělá. Potom prasklej lak na víku kufru. No a teď ty 2 závady na přední nápravě a ještě mi zjistili nějakou prasklou trubku na klimatizaci-jsem si pořád řikal že to nějak málo chladí. Takže nic moc, doufám ale, že to už má všechny mouchy vychytaný.
to: kombík 1,6: No budu držet palečky, aby ti to už fungovalo. Mě se bohužel - nebo bohudík všechny závady objevili v záruce, do roka a půl.
Ale jinak jsem byl absolutně spokojenej. Jenže manželka furt hudrovala, že po skončení záruky budem cpát peníze do auta, ktré furt nefunguje, tak jsem to prodal pro klid v rodině. snad jsem neudělal chybu. Uvidíme.
Ale jinak jsem byl absolutně spokojenej. Jenže manželka furt hudrovala, že po skončení záruky budem cpát peníze do auta, ktré furt nefunguje, tak jsem to prodal pro klid v rodině. snad jsem neudělal chybu. Uvidíme.
k té přední nápravě. Já mam měněné obě kosti stabilizátoru. Ale měnilo se to při 90 tis km a po 3 létech. Jinak vše ok.
to kombik: měl by si pořádně z*** ty lidi v servisu. Držím palce.
to kombik: měl by si pořádně z*** ty lidi v servisu. Držím palce.
Tak se snažíme našeho stilouše pořádně prohánět, obzvláště teď o prázdninách, zkraje jsem ho moc nešetřila, ale dnes jsem se snažila jet opravdu předpisově a mít lehkou nohu a prům. spotřeba 6,6 l/100 km. :shock: To se mi zdá docela dobrý, proti tomu, za kolik jsme jezdili dřív s Favoritem. 😉
no ja som mal na 1,6 dnes trasa 300 km primer 7,3 ale no doslova som letel....ale ak sa jazdi podla predpisov 60/90 ,ziadna velka akceleracia tak sa to da ustrazit do 6,5....
Tak víc se ukáže, až pojedeme na dovolenou, ale toto jsou většinou cesty typu vesnice, pár kilometrů a zase vesnice a tak pořád dokola. Pomalu nikde žádný úsek, kde by se člověk mohl trochu rozjet na stabilní rychlost. Navíc ten provoz teď o prázdninách je někdy dost náročný a někteří řidiči jsou navíc vyslovení zabijáci, ostatní jen žasnou, kde všude si troufnou předjíždět a jakým způsobem. :!:
já mám průměrnou spotřebu 7,2 v zimě 7,6. Jak jsem jel na dovolenou Chorvatsko 4 lidi, plný kufr, spotřeba 6,4 :shock: Přepočítával jsem to i ručně. Zdá se mi, že jak je auto v zápřahu, tak to jede lépe. Ať vám to jezdí.
Zajímavé, jsem na tom na desetinku přesně jako ty - 1.6mw, léto, zima, Chorvatsko, všechno stejné. Barva stříbrná metla? Hned se jdu podívat, jestli mi stojí auto před barákem.
já mám modrou metalízu. Auto v garáži. Akorát u té modré jde hodně vidět ty oťukané prahy od kamínků. Jak už jsem psal, chci to nechal znovu nastříkat. Doufám, že s tím nebude problém.
Já teď řeším jinou raritku. V mnou vychvalovaném servisu mi při výměně levého silenbloku na zadní nápravě nenasadili brzdovou trubičku (zřejmě, nevím co jiného by to mohlo být) do průchodky. Ta se od prosince dřela o tu průchodku a vydávalo to zvuky jako když vrže zadní náprava. Víc jak půl roku to vrzalo a nikdo nepřišel na příčinu. Když jsem to asi před měsícem objevil, nevěřil jsem, že by to mohlo být ono, ale nasadil jsem jí a najednou absolutní ticho. Takže nic nevrže ale trubička má prodřenou plastovou izolaci až na kovový střed. :roll:
žere ještě méně, včera jsem najel 400 km s plným autem, velmi svižně (rychlosti cca 130/100/50) + spousta předjíždění (hezky na trojku do 130😁) se spotřebou 6,4 l/100 km. To je prostě cool 😄
no ja som na Brave 1,2 16v sviznou jazdoch chodil za 5,5 l/100 km..
skoda ze do 1,6 nedali 6 stupnovu prevodovku ako je v 1,4 to by spotreba este o par deci klesla
skoda ze do 1,6 nedali 6 stupnovu prevodovku ako je v 1,4 to by spotreba este o par deci klesla
to dzim: jde o pneu Barum Polaris, 195/65/15, 91T M+S OR60, obuté na orig, ráfcích Stilo, + orig kryty kol Fiat + 16x orig. šrouby.
to mw16: tak a teď je zajdi z*** do servisu. >😒] Nebo jestli tě nechtějí za mechanika. Že si se závadami umíš poradit sám. Nebo jak půjdeš na garančku, tak řekni ať ti to proplatí, že si jí uděláš sám. 😁
Tak sem se dnes vratil z dovolene na Šumave,najel sem asi 1300 km.prumerna spotreba 7,1 km/lv aute 3 osoby plny kufr(dve baby) na strese 3 horske kola po dalnici az 170 km/h,jsem nadmiru spokojen 😄
no nevím, ale já bych se fakt bál jezdit 170 s kolem na střeše.... Historek o kolech poházených po dálnici už jsem pár slyšel... :roll:
NO jo ja taky ,ono ale neni nosic na kola jako nosic zejo, to se nesmi setrit a kupovat ten plechovy sunt se supermarketu za 250 kc.Ale koupit poradny od thule hlinikovy za 3 litry tam to kola drzi jako pribite a takova perlicka kdo jezdi s kolama bude vedet o cem mluvim,ten nosic se da uchytit na pricniky jen takovymi ctverecky asi 2*2 cm.se zavitem,cely nosic drzi jen 3 tyto body a jsou navleceny v drazce pricniku.Ani nepotrebuji ty gumove pavouky kteryma to maji lidi postahovane k sobe.Vubec nechapu ty lidi ze se neboji jezdit s tim kouskem plechu na strese,o ne nejde ale co ty lidi za nima kdyz to kolo spadne.Na faro za pul mega a vice maji ale kola taky nejsou nejlevnejsi jak sem tak koukal ale div ze je neprivazou ke strese provazem tohle je podle mne setreni na nespravnem miste,mneli by se nad sebou zamyslet oni,ja pro bezpecnost sebe i okoli udelal maximum
Zdravim,
chtěl bych si koupit Stilo (5dveří) s motorem 1.8 16v,nemáte někdo s tímto motorem zkušenosti?spotřeba?,problémy? atd.
Předem díky 😢
chtěl bych si koupit Stilo (5dveří) s motorem 1.8 16v,nemáte někdo s tímto motorem zkušenosti?spotřeba?,problémy? atd.
Předem díky 😢
Nejlepší řešení na kola je thule rider.Mám s tím nejlepší zkušenosti.cena cca 1500,-.Jinému zařízení nevěřím,na tomhle jse nedá ušetřit.Kola jsou tam jak přilepená,jet jse dá 150km,ale dost to hučí.Spotřeba je o 0,5-1,5 vyší než průměr,podle váhy nohy na pedálu. pozor při nakládání a skládání kol z vozu.Jediná vada je že jse nedá nosič kol zamknout k příčníkům-nebezpečí zcizení.
Nove pro ride 591 co mam ja uz jdou zamknout k pricnikum,jen sem ted zjistil ze se daji na netu koupit uz za 2500,no co se da delat 😢 .Ceny padaji neuprosne dolu ale ze tak rychle,aspon se nejdrive poradne kouknu na netu nez budu neco kupovat :idea:
Čest lidi, potřeboval bych doporučení do nějakého autorisovaného servisu v Praze, ktery je nejkvalitnější a pokud možno za dobrou cenu?????? Stilo mam jen chvili a chtěl bych ho vyservisovat bo nevim co všechno tomu je, ma to najeto 32 000 km, tak,....
IMOFA. K Dojackovi jiz NIKDY!
Stejně jako Rands - doporučuji IMOFA Praha 4 a Dojáček už nikdy více. Osobní zkušenost s AUTOTYPem nemám, ale kolega ze stilo.org tam pracuje a majitele znám osobně, takže mohu také doporučit.
Znáš-li osobně majitele, je to pochopitelně jiná. Mě by zajímaly "systémové" věci, jako jak jsou placení servismani (je známo, že obecně ve značkových servisech dostávají velmi málo, takže buď tam jsou mladí kluci, co ještě nic neumí a pak lemplové, co se samostatně neuživí), jak jsou vedeni, jakou mají fluktuaci, atd.
Zatím jediný servis, kde jsem měl v podstatě 100% důvěru, je Šafář - Říha na Kavčích horách - dával jsem tam léta Bravu a nic za tu dobu nezk...., jednání perfektní a vždy jsem věděl, co s autem dělali a co mě asi tak čeká příště. Není to ale autorizovaný servis.
Zatím jediný servis, kde jsem měl v podstatě 100% důvěru, je Šafář - Říha na Kavčích horách - dával jsem tam léta Bravu a nic za tu dobu nezk...., jednání perfektní a vždy jsem věděl, co s autem dělali a co mě asi tak čeká příště. Není to ale autorizovaný servis.
Zatím mám dobré zkušenosti s Dojáčkem, ale byly to jen prkotiny a auto je v záruce, takže jak je to s cenami zatím neřeším >😁
Jinak ja osobně zatím uvažuji o autor. servisu Autotyp Praha...Máte někdo s tímto servisem zkušenosti?Technik mi sdělil meilem, že běžná mimozáruční serv. prohlídka včetně základních výměnných materílu jako olej,brzdovka atak...vyjde přibližně na 4000 Kč ale záleží na tom co všechno se tam bude měnit ???
Zdar chlapi,
chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo z vás zkušenosti s čipováním motoru 1.2 16V.
Ono to na normální ježdění stačí, ale když máte plný kufr krámů, k tomu
zapnutou klimu, tak to auto musím hodně přemlouvat abych
svižně předjel nějaký ten kamion. Ale vzhledem, že tady máme bodový systém, tak jestli to má vůbec cenu čipovat.
Jinak jsem s autíkem spokojený.
Spotřeba okolo 6.9l/100km.
Max rychlost 180km/hod.(zkoušeno před 1.7.2006 >😁 )
chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo z vás zkušenosti s čipováním motoru 1.2 16V.
Ono to na normální ježdění stačí, ale když máte plný kufr krámů, k tomu
zapnutou klimu, tak to auto musím hodně přemlouvat abych
svižně předjel nějaký ten kamion. Ale vzhledem, že tady máme bodový systém, tak jestli to má vůbec cenu čipovat.
Jinak jsem s autíkem spokojený.
Spotřeba okolo 6.9l/100km.
Max rychlost 180km/hod.(zkoušeno před 1.7.2006 >😁 )
já mohu doporučit Nordex Havířov. Ale to bude asi trochu z cesty, co? >😁 S čipováním motoru zkušenosti nemám, protože na to nemáme cesty, přísná pravidla a já se radši kochám... :shock:
A ještě k těm lyžinám na kola. Jak to funguje u MW? To se montuje na ty stávající lyžiny nebo někde jinde? Tam vlastně v nich jsou nějaké otvory, né? Zatím jsem po tom nějak nepátral, ale jak se to tady rozebírá ...
A ještě k těm lyžinám na kola. Jak to funguje u MW? To se montuje na ty stávající lyžiny nebo někde jinde? Tam vlastně v nich jsou nějaké otvory, né? Zatím jsem po tom nějak nepátral, ale jak se to tady rozebírá ...
to Mitsi😒br />
tak ještě jednou děkuji za radu ohledně střešního nosiče. Dnes jsme se konečně dostali do Rakouska (ač ho máme za humny) a nosič zn. Thule sehnali a to skutečně levněji než u nás - o cca 1000 Kč a to už je myslím dost znát. 😁
tak ještě jednou děkuji za radu ohledně střešního nosiče. Dnes jsme se konečně dostali do Rakouska (ač ho máme za humny) a nosič zn. Thule sehnali a to skutečně levněji než u nás - o cca 1000 Kč a to už je myslím dost znát. 😁
Já mám 1,8 Dinamic v plné palbě rok výroby 2003 a jsem s ním spokojen. Teď skoro po 3 letech se dá říci, že jsem měl dvě závady. Jednu, kterou odstraňovali 1,5 roku - hláška poruchy ASR, ESP. Oprava trvala proto tak dlouho, že nemohli diagnostikovat příčinu. Pak jsem se naštval, navštívil jiný servis a za 14 dní byla závada odstraněna. ŘJ byla nastavena na jiný brzný systém, než který jsem skutečně na autě měl. Druhá byl klepající variátor ventilů (závada se objevila po roce provozu) a opraveno bez problémů v záruce. Tvrdili mi sice, že to nemá na nic vliv (po 2-3 sekundách po nastartování to klepání zmizelo), ale i tak jsem trval na výměně. Potom mě sami pozvali na výměnu nějaké součástky v řízení - to byla závada, na kterou přišel sám výrobce a stahoval do servisů celou sérii. Jinak OK; jsem s autem velice spokojen. Samozřejmě spotřeba je vyšší, ale i tak se pohybuji v uváděných hodnotách - průměr za rok od 8,0 do 8,2 l, tedy to vychází na těch "papírových" 8,1. Záleží o jaké období jde a kde zrovna jedu. Je fakt, že v zimě, kdy se pohybuji dá se říci jen po městě to vyleze až k 10 litrům, ale v létě je to zase méně; proto uvádím průměr za rok je na těch papírových 8,1. Když jedu někde 200 km a více a dodržuji rychlostní limity dle zákona, tak jsem schopen jet i za 6,5 litru. Nejsem žádný divočák, rád si vychutnávám i krajinu kterou projíždím. Výkon motoru ale v žádném případě nevyužiji, takže záleží na Tobě, jaký styl jízdy máš a co od auta očekáváš, konkrétně motorizace 1,8. Mě uklidňuje to, že když bych se dostal do nějaké prekérní situace, tak mám pod kapotou dostatek výkonu k např. velkému zrychlení k předjetí. Motorizaci 1,8 jsem zvolil kvůli výbavě Dynamic, která se v době, kdy jsem auto kupoval dávala u benzínů jen do 1,8.
Tolik mé zkušenosti, rozhodnutí je na každém z nás, jaké vozidlo si koupí.
Tolik mé zkušenosti, rozhodnutí je na každém z nás, jaké vozidlo si koupí.
No ten Havířov není zas až tak špatný nápad jelikož jsem teď momentálně doma u FM >😁 Jinak uvažuju, že zkusim Pronto Fiat tady ve FM.
My se příští týden chystáme na SM na dovolenou - Beskydy, Ostrava a okolí a tak doufám, že nebudeme muset místní servisy využít. :shock:
je pravda, že se jim radši vyhnout. Nebo snad stačí jen na konci roku přijít poblahopřát prodejci vše nej v novém roce. >😁 No, ale někdy je tam třeba zajet se ukázat.
Tak přátelé začíná přituhovat, tohle má asi k sérii blíž než co sme doposud viděli, hlavně to není photoshop 😉
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Na té fotce jsou jasně patrné zásahy v Photoshopu, viz
[odkaz]
[odkaz]
to m4lcolm: jak jsi poznal, že je to retušované. Pracuješ s photoshopem?
Já si nemůžu pomoci, ale mě se ten předek moc nelíbí. Mě to moc nezaujalo ani u GP. Nevím proč. Ten předek jde trochu do klínu a ty světla to ještě zvýrazňují. Uvidíme jaká bude skutečnost. Ta zadní část je zase podobná alfě?
A jinak stále se mi více líbi nynější stilo s těmi hranatějšími tvary. Je to takové více agresívní.
to romanfu: moment 1,6 16v bych nepodceňoval. Já ho mám vMW a je to bezproblému. Jak na to šlápnu, tak je to kouř. Je sice pravda, že jsem nejel v 1,8. Ale ta maje má 106 koní a to je myslím slušné co? Spotřeba průměr za 3 roky 7,3. Najeto 98 tis.
Já si nemůžu pomoci, ale mě se ten předek moc nelíbí. Mě to moc nezaujalo ani u GP. Nevím proč. Ten předek jde trochu do klínu a ty světla to ještě zvýrazňují. Uvidíme jaká bude skutečnost. Ta zadní část je zase podobná alfě?
A jinak stále se mi více líbi nynější stilo s těmi hranatějšími tvary. Je to takové více agresívní.
to romanfu: moment 1,6 16v bych nepodceňoval. Já ho mám vMW a je to bezproblému. Jak na to šlápnu, tak je to kouř. Je sice pravda, že jsem nejel v 1,8. Ale ta maje má 106 koní a to je myslím slušné co? Spotřeba průměr za 3 roky 7,3. Najeto 98 tis.
Vyzerá to veľmi dobre a predný nárazník je REAL, presne zodpovedá tej fotke z mobilu čo urobil niekto v továrni Steyr.
Myslím, že toto je budúce Stil👋Bravo
Myslím, že toto je budúce Stil👋Bravo
m4colm: může být, ale možná je to jen odstraňování nedokonalosti fotky. při porovnání s nárazníkem, kterej byl vyfocenej už dřív to naprosto přesně sedí, ten nárazník je identickej, takže já tipuju opravdu 95% finální podoba 😉
@Octan
Ta dost mizerně zaretušovaná stříbrná linie ve předních dveřích u druhé fotky prozrazuje dost výraznou změnu úhlu zkosení spodní hrany oken (cca o 10 °), při vyfocení byla pravděpodobně vodorovná. Drobné stopy po retuších jsou vidět i na jiných místech. Osobně se mi tato "jistě definitivní" podoba zamlouvá zatím nejvíce, i když některé detaily mi tam nezapadají. Uvidíme.
Ta dost mizerně zaretušovaná stříbrná linie ve předních dveřích u druhé fotky prozrazuje dost výraznou změnu úhlu zkosení spodní hrany oken (cca o 10 °), při vyfocení byla pravděpodobně vodorovná. Drobné stopy po retuších jsou vidět i na jiných místech. Osobně se mi tato "jistě definitivní" podoba zamlouvá zatím nejvíce, i když některé detaily mi tam nezapadají. Uvidíme.
m4lcolm: přesně tak, doufám, že to tak bude vypadat a že těch pár řekněme sporných míst ještě vylepší. Jen mě fakt zaráží ta shodnost předního nárazníku s tim dílem vyfoceným dříve v Magna Steyru 😉
Tak jsem byl včera v tom Prontu servisu (okr. FM) na 2 serv. prohl. a jsem celkem spokojen, všechny kapaliny a filtry vyměněny,blinkry na central aktivovány...stálo mně to 4000 Kč 8-s Jen tam zjistili i nějake pry prozatím celekm nepatrné vůle na levem čepu předního kola, pak na pravém tlumiči a levém uchycení kola (kosti😊, prý se to bude muset v nejbližší době vyměnit...Ale servis jistě doporučuji, makají staří a zkušení chlapi.
Neměnil jste někdo na Stilo 1,9 JTD MW spojku?Na kolik ta legrace přijde?Mám tam vůli .Řadí to bez problémů,ale zbírá už od podlahy.Je to nepříjemné.Dovezl jsem si ho z D a jinak je vše ok.Už ho mám po 10 dnech postavené i na značkách.Ještě sháním měnič cd.Nevíte,jaký typ/model tam pasuje?Nebo možná bude lepší koupit cd přehrávač.Kazeťák je už out.Kdyby někdo sháněl kazeťák do Stila,tak je k mání.Díky za info!! 😁
Spojku jsem měnil asi před měsícem. Dělalo se to dohromady s výměnou rozvodů. Dále se měnil hydraulický válec pedálu spojky a těsnění hlavního válce spojky. Dohromady to stálo asi 20 K.
tak ty fotky co byly tady, tak jsou na uvodní stránce auto.cz. Takže to vypadá, že jsou blízko skutečnosti.
to BeowulfX: tak servis v pohodě, co? I myslím, že za dobrý peněz?
to BeowulfX: tak servis v pohodě, co? I myslím, že za dobrý peněz?
Mr.Murphy_
ahoj všichni, mám triviální dotaz - měníte na Stilu žárovky do potkávacích světel sami nebo v servisu? A kolik to tak v servisu stojí? A pak jsem ještě někde četl, že když má auto mlhovky integrované ve světlech (což Stilo má), tak je dobré jezdit na parkovačky a mlhovky - že prý to policajti nepoznají a člověk nemá tolik starostí s výměnami žárovek.... co vy na to???
Žárovky jsem měnil v servisu jenom jednou. V Kozojedech u Kohouta jsem nechal za tu srandu 1000 Kč. To mě vyléčilo.
Žiarovky som menil v servise už tri krát, zakaždým si za robotu zaúčtovali menej ako 100 korún, plus okolo 200 za samotnú žiarovku.
Sám som si žiarovku menil len raz, a to pravú a nemám na to znovu chuť, aj keď som už na tú fintu s pružinkou prišiel.
Sám som si žiarovku menil len raz, a to pravú a nemám na to znovu chuť, aj keď som už na tú fintu s pružinkou prišiel.
pánové díky za názory, a co si myslíte o té mojí "mlhovkové teorii" - teda jezdit na parkovačky a mlhovky???
Fiat ma vyhodu, ze startuje se zapnutymi svetly - pokud chces prejit na mlhovky, znamena to pro tebe pri rozjezdu jeden ukon navic, sice trivialni, ale muze se stat, ze zapomenes a muze prijit sankce od organu. Dalsi vec, ktere jsem si vsiml, je, ze se svetlomet pri pouzivani mlhovky dost zahriva (mensi prostor v okoli zdroje), coz ma vliv jak na zivotnost zarovky, tak i paraboly samotne. Vymena mlhove H1 musi byt naproste harakiri spojene s buhvi cim...
ZHRUBA DO MESICE PREDSTAVIM NOVOU KONSTRUKCI DENNIHO SVICENI U STILA, TAKZE VYDRZTE. VERIM, ZE TO BUDE STAT ZA TO...
ZHRUBA DO MESICE PREDSTAVIM NOVOU KONSTRUKCI DENNIHO SVICENI U STILA, TAKZE VYDRZTE. VERIM, ZE TO BUDE STAT ZA TO...
Startování se světly samozřejmě radostně využívám, ale nevím jakou radost to dělá těm žárovkám? Zaznamenal někdo kratší životnost?
S Bravou jsem tak startoval běžně a žárovky vydržely 4 roky.
Cena 1000 byla za obě - odešly najednou. I tak je to bestiální.
S Bravou jsem tak startoval běžně a žárovky vydržely 4 roky.
Cena 1000 byla za obě - odešly najednou. I tak je to bestiální.
Pri startovani je v palubni siti kratkodobe podpeti, takze si nemyslim, ze by je to melo nejak extremne nicit... U H7 je pry obecny problem, ze maji banku o malem objemu, a to pry snizuje zivotnost...
já jsem nechal měnit žárovku v Nordexu a cena cca 150 i s žárovkou. Pokoušel jsem se to i sám, ale např. světlo u té baterky je jedlé. A ta cena 1000,- za žárovku?!?! Asi upadli né?
Já měnil žárovku zatím jednou a to v servisu. Chtěli za to 80,- Kč, takže jsem si zhodnotil situaci, že se to za tuto cenu oplatí, měli to za 10 minut i s přistavením, než se s tím párat kolik hodin, odřít si ruky, ulomit nějaká perka atd. Příště jedu opět do servisu. S 1000,- to bylo nemravné, ani se mi tomu nechce věřit.
MH
MH
Přeji pěkný den - v 1,4 mi potkávačka vydržela asi 12 měsíců a druhá o chvilku déle. Jakou značku halogenky doporučujete? Teď tam mám Hellu a jsem v očekávání.
Dík
Dík
Taky startuju se zapnutýma světlama ( 1,8 mw), předtím jsem měl Bravu,ale tam se při startování světla sami přepínali na parkovačky. Asi proto mi tam :idea: vydrželi dost dlouho. Stilo mám 3 měsíce, tak zatím čekám :shock:
Osobně si myslím, že startování se světly žárovkám až tak moc nevadí, spíš to vadí baterii, což v zimním období způsobí markantní pokles napětí a následné "failure message" od ABS, ESP apod., které někteří z nás důvěrně znají. Sám používám svícení mlhovkama. H1 jsou cenově podstatně levnější a údajně je k nim snadnější přístup :roll: (zatím jsem neměl to "štěstí" vyměňovat žárovku ve Stilounovi).
Sám používám svícení mlhovkama. H1 jsou cenově podstatně levnější a údajně je k nim snadnější přístup
bez urazky, ale za takyto pristup by som vrazdil
a) vyhlaska definuje pouzitie hmloviek
b) super su lacnejsie, lahsie pristupne a ze oslnujem protiiducich vodicov mi je ukradnute. dakujem, zakony dzungle patria na cesty.
Koniec rozhorcenej casti postu.
Mal som Bravu, a vskutku neviem ze by som menili ziarovky za ten cas co som ju mal. a to som svietil ( stretavacimi :!: ) furt. Btw ono na to je urcite nejaka finta 😄 kuknem fotrovi do stila a poreferujem. V mojom civicu je na to tiez taka finta, a malo miesta .... ale s drobnymi skrabancami to uz teraz zvladam vymenit aj v -10 pod 5 minut obe ziarovky. Menim ich naraz, aby svietili rovnako intenzivne, a pri cene 200 SKK za kus si myslim ze moja bezpecnost za tych usetrenych par korun nestoji.
bez urazky, ale za takyto pristup by som vrazdil
a) vyhlaska definuje pouzitie hmloviek
b) super su lacnejsie, lahsie pristupne a ze oslnujem protiiducich vodicov mi je ukradnute. dakujem, zakony dzungle patria na cesty.
Koniec rozhorcenej casti postu.
Mal som Bravu, a vskutku neviem ze by som menili ziarovky za ten cas co som ju mal. a to som svietil ( stretavacimi :!: ) furt. Btw ono na to je urcite nejaka finta 😄 kuknem fotrovi do stila a poreferujem. V mojom civicu je na to tiez taka finta, a malo miesta .... ale s drobnymi skrabancami to uz teraz zvladam vymenit aj v -10 pod 5 minut obe ziarovky. Menim ich naraz, aby svietili rovnako intenzivne, a pri cene 200 SKK za kus si myslim ze moja bezpecnost za tych usetrenych par korun nestoji.
v servisu mi nedoporučovali startovat se zapnutými světly, právě kvůli životnosti žárovek. Mě, ale odešly žárovky po 2 létech (cca 45tis km.) Skoro obě současně. Teď startuji bez světel, tak uvidíme. Jaké mám žárovky, tak to nevím.
p.s. nemáte problém se stilo.org
p.s. nemáte problém se stilo.org
Celé fórum prochází obdobím změn, občas se mohou vyskytnout problémy s přihlášením, trpělivost. Dochází ke změně nejen výzoru stránek, ale i struktury a organizace.
Mr.Murphy_
Než se rozčílíš, tak si uvědom, že Stilo má mlhovky integrované ve světlech, takže když jedeš proti mě, tak dle mého názoru ani nepoznáš, že jedu na mlhovky.... Nemám ale vyzkoušeno, jestli ty integrované mlhovky oslňují víc nebo míň než běžná světla, rád se nechám poučit... :idea: Hlavně v klidu!
Ja som kludny, a rozhodne hmlovky svietia inak ako stretavacky. Oni totiz maju svietit inam, a preto je vo vyhlaske povedane ze sa maju pouzivat len v znizenej viditelnosti. Ono to tam fakt neni len tak napisane. A tym ze by som hmlovkosvieticov trestal som myslem viac menej globalne. To je presne take iste odovodnenie ako keby som ja jazdil s dialkovymi, lebo s nimi vidim lepsie. Ako by si sa k tomu postavil ?
Samozřejmě jsem myslel jezdit na ně ve dne. V noci samozřejmě na normální potkávačky.... Jinak taky nesnáším, pokud někdo jezdí bezdůvodně s mlhovkama i potkávacíma světlama...
no ani cez den tie hmlovky nie su nijaka vyhra ....
P.S. ale urcite fotrovi v stile kuknem ako sa na tie ziarovky 😁
P.S. ale urcite fotrovi v stile kuknem ako sa na tie ziarovky 😁
Trochu se tu rozproudila debata ohledně mlhovek. Samozřejmě je používám při denní jízdě s obrysovkama a bez potkávaček a dálkových 😁
Ad. oslnění - mlhovky ve Stilu jsou umístěné velmi nevhodně pro funkci mlhovek (na rozdíl od Bravy apod.) a proto je jejich optika zaměřena směrem k vozovce pod dosti velkým úhlem (svítí z výšky cca do 10m před vůz - oslnění od mlhovek u Stila a ve dne je tedy téměř nemožné (pokud protijedoucí nesedí ve Velorexu). Rozhodně víc oslníš potkávačkama, když jsi naložený a nesklopíš je.
Ad. vyhláška - nechci se tady přít, sám to nevím přesně, ale zatím nevím o jednoznačném výkladu, zda při denním svícení musí být použita potkávací světla. Z praxe - potkal jsem od 1. 7. každodenně mnoho hlídek policajtů a bez problémů, byl jsem i zastaven (kontrola dokladů) a bez připomínek.
Resumé: u Stila při denním svícení použití mlhovek zatím nepovažuji za porušení předpisů, o oslnění nemůže být ani řeči (vyzkoušeno se sousedem s Nissanem Almerou), jediný otazník je vyšší ohřev malého prostoru => nižší životnost žárovky a možné popraskání čirého "skla" světel. Dojem souseda = mlhovky Stila svítí jako malé potkávačky nebo velké obrysovky.
Toto jsou současné (mé) zkušenosti a názory. Pokud někdo naleznete přesnou specifikaci světel pro denní svícení (tím myslím, že jsou definovány konkrátní typy světel, kterými se musí svítit), hoďte to sem nebo dejte link.
@ pepec
domnívám se, že bys výrazně změnil slova i názory po setkání s "piloty", kteří svítí ve dne dálkovými světly 😁
Ad. oslnění - mlhovky ve Stilu jsou umístěné velmi nevhodně pro funkci mlhovek (na rozdíl od Bravy apod.) a proto je jejich optika zaměřena směrem k vozovce pod dosti velkým úhlem (svítí z výšky cca do 10m před vůz - oslnění od mlhovek u Stila a ve dne je tedy téměř nemožné (pokud protijedoucí nesedí ve Velorexu). Rozhodně víc oslníš potkávačkama, když jsi naložený a nesklopíš je.
Ad. vyhláška - nechci se tady přít, sám to nevím přesně, ale zatím nevím o jednoznačném výkladu, zda při denním svícení musí být použita potkávací světla. Z praxe - potkal jsem od 1. 7. každodenně mnoho hlídek policajtů a bez problémů, byl jsem i zastaven (kontrola dokladů) a bez připomínek.
Resumé: u Stila při denním svícení použití mlhovek zatím nepovažuji za porušení předpisů, o oslnění nemůže být ani řeči (vyzkoušeno se sousedem s Nissanem Almerou), jediný otazník je vyšší ohřev malého prostoru => nižší životnost žárovky a možné popraskání čirého "skla" světel. Dojem souseda = mlhovky Stila svítí jako malé potkávačky nebo velké obrysovky.
Toto jsou současné (mé) zkušenosti a názory. Pokud někdo naleznete přesnou specifikaci světel pro denní svícení (tím myslím, že jsou definovány konkrátní typy světel, kterými se musí svítit), hoďte to sem nebo dejte link.
@ pepec
domnívám se, že bys výrazně změnil slova i názory po setkání s "piloty", kteří svítí ve dne dálkovými světly 😁
Aky olej je z vy robe na Stile 1,6 16v rv 2005????nie nahodou selenia 20k???
těžko říct, jaký olej tam máš. Z výroby to jde se selenií, ale v servisu (i značkovém) ti můžou dát něco jiného. Mě to hned při první garančce vyměnili za castrol.
to Ruzenka: příští týden jedeme také na Slovensko (Malá Fatra). Doufám, že vyjde počasí a rostou houby. :shock:
A co se týká mlhovek, tak je používám pouze v mlze. Normálně svítím potkávačkami.
to Ruzenka: příští týden jedeme také na Slovensko (Malá Fatra). Doufám, že vyjde počasí a rostou houby. :shock:
A co se týká mlhovek, tak je používám pouze v mlze. Normálně svítím potkávačkami.
to r.c.:
kolem Malé Fatry jsme se vraceli z Roháčů do Beskyd. Tam jsme jeli "zkratkou" přes Oravu, ale jeden úsek cesty byl v tak nehorázném stavu, že Stilo jen plakalo - a co teprve já... Hrůza, samá díra, bláto a neskutečné stoupání...Takže zpět přes Dolný Kubín na Martin a Žilinu do Čadce. Celou dobu údolím kolem toku Oravy, Váhu a Kysuce. Krásná cesta, slušný provoz, spotřeba těch 6,5.
Máš v Havířově v Tescu stále obchod se svíčkama? Byla jsem se tam podívat, takové jsem snad ještě nikde neviděla, jednu jsem si koupila na památku, ale prodávala mi ji nějaká postarší paní. Nicméně před Tescem jsem viděla jedno MWéčko tmavé barvy (kola snad 16 -17") a jedno 3D červené barvy. Nevím, jestli to MW bylo tvoje.
Zpět domů z dovolené cesta po dálnici (pokud se té hrůze dá říkat dálnice), plně naložené auto - pět osob, z toho 3 dospělí a 2 téměř muži >😁 a Stilo šlapalo jak hodinky, žádný problém s výkonem, jakékoliv stoupání zvládá jedna radost, i s tím plným naložením jede jedna báseň 😉
kolem Malé Fatry jsme se vraceli z Roháčů do Beskyd. Tam jsme jeli "zkratkou" přes Oravu, ale jeden úsek cesty byl v tak nehorázném stavu, že Stilo jen plakalo - a co teprve já... Hrůza, samá díra, bláto a neskutečné stoupání...Takže zpět přes Dolný Kubín na Martin a Žilinu do Čadce. Celou dobu údolím kolem toku Oravy, Váhu a Kysuce. Krásná cesta, slušný provoz, spotřeba těch 6,5.
Máš v Havířově v Tescu stále obchod se svíčkama? Byla jsem se tam podívat, takové jsem snad ještě nikde neviděla, jednu jsem si koupila na památku, ale prodávala mi ji nějaká postarší paní. Nicméně před Tescem jsem viděla jedno MWéčko tmavé barvy (kola snad 16 -17") a jedno 3D červené barvy. Nevím, jestli to MW bylo tvoje.
Zpět domů z dovolené cesta po dálnici (pokud se té hrůze dá říkat dálnice), plně naložené auto - pět osob, z toho 3 dospělí a 2 téměř muži >😁 a Stilo šlapalo jak hodinky, žádný problém s výkonem, jakékoliv stoupání zvládá jedna radost, i s tím plným naložením jede jedna báseň 😉
Ahojky, tak vás všechny zase po týdnu zdravím, právě jsme se vrátili z dovolené. Byli jsme v Beskydech a odtud se tak různě podívali i do Západních Tater a do Polska. Stilo je super, krásně nás všude dovezlo a občas jsme i potkali nějakého toho bratříčka, ale moc jich k vidění skutečně není. Zato kdyby mi někdo dal pětku za každé auto zn. Škoda (od těch nejstarších až po nejnovější), tak je ze mně boháč... Velmi mě také potěšilo, když jsme někde u Dolného Kubína potkali auto s SPZ našeho domovského okresu, to fakt překvapí. Jinak v Tatrách bylo Čechů pomalu víc než Slováků, ale Jihočeši se moc nevidí (a se Stilem už vůbec ne 😜 )
Ahoj! Neměl jte někdo problém se světly zpátečky na Stilu MW?Žárovky OK,pojistky OK.6e by čidlo,nebo jiná závada?Dík za radu. 😁
Nevíte náhodou někdo,kde se spínač světel zpátečky nachází?Proč já musím mít na každém autě,které si koupím,zvláštní závady.ˇFabia,Focus,Laguna / a to byl nový model /.Na každém autě je něco.To si člověk nevybere.Tak díky za radu.Kamil-Liberec.
Zdravim,
viete mi poradit ake predne lampy idu do Stila 5D rocnik 2002 ? Lebo foter po mne chce aby som mu ich vymenil ale neviem ake mu mam kupit. To ze som slubil ze popisem postup ako ich menit stale plati.
Vopred dik !
P
viete mi poradit ake predne lampy idu do Stila 5D rocnik 2002 ? Lebo foter po mne chce aby som mu ich vymenil ale neviem ake mu mam kupit. To ze som slubil ze popisem postup ako ich menit stale plati.
Vopred dik !
P
Mr.Murphy_
vzhledem k tomu, že zítra jedu na dovolenou a nemám vůbec čas to řešit, tak jsem tu jednu žárovku v potkávačkách nechal vyměnit u Dojáčka. Žárovka: 400 s DPH, práce 550 s DPH. Při těchto cenách už mě ani nepřekvapilo, že jim automat na kafe nevrací drobné 😄 No ale nechci tady plakat a pomlouvat autorizovaný servis, měl jsem si to sehnat jinde... Každopádně než budete měnit žárovku, trošku si dopředu ověřte ceny :idea:
ale aky typ !!! H? 1,3,4,7 .... pomooooc pomozte
a ja to spacham sam, kedze som zistil ze v servise kam chodil foter stoji 1h 750 SKK bez DPH ( co je 900 SKK / h ) a mne nepripada vobec smiesne ... na chalupe vlezem do motora a kym to nevymenim nevylezem ....
a ja to spacham sam, kedze som zistil ze v servise kam chodil foter stoji 1h 750 SKK bez DPH ( co je 900 SKK / h ) a mne nepripada vobec smiesne ... na chalupe vlezem do motora a kym to nevymenim nevylezem ....
na faktuře je: žárovka 12V 55W H7 Fiat orig.; katalogové číslo (to ale platí asi jen pro ČR, co?) 14145090. Hodně zdaru 😄
To je docela síla :shock: , protože obyč. žárovka H7 stojí asi 80,- Kč, to je bílá,pokud chce člověk nějakou tu do žluta asi 300,- a do modra i 400,-
Co se divíš, tuning něco stojí >😁 >😁 😁
Já se nedivím těm "tuningovým " cenám, ale řekl bych že u Dojáčka Kubase pěkně "podojili" 😉 Fiat orig. bude asi nejspíš obyč. bíllá žárovka za 400 s daní >😁
no ja uz mam s modrymi lampami nejake tie skusenosti ... v zime a snehu neni nic lepsie ... ale ked zacne prsat ... to potom ma clovek pocit ze ide na parkovacky ( moja honda pouziva H4 takze stretavacky a dialkove v jednom ). Takze od jednej jesene pouzivam vyhradne "silver" verzie 😊
Maník se nechal pěkně napálit, u Dojáčka se dá koupit celá sada náhradních žárovek a pojistek tuším za 200...
BTW mi jejich prodejce před koupí Stila sliboval vyměňování předních žárovek zdarma, už se těším na jejich obličeje, až to nastane >😁
BTW mi jejich prodejce před koupí Stila sliboval vyměňování předních žárovek zdarma, už se těším na jejich obličeje, až to nastane >😁
ti Ruzenka: tys mě překvapila. Odkud víš, že máme v Tescu obchod se svíčkami? I když teď se dívám, že píšeš o Havířovu. Máme obchod v Karviné v Tescu. V Havířové jsme měli také, ale nějak jsme se nepohodli, tak nám před 2 léty Praha neprodloužila smlouvu. Nyní tam, ale vzali nějakou jinou firmu se svíčkami.
Na Slovensko jedeme vrchem. Teď tu nemám mapu. Máme chatu kousek od Těrchové. V Bělé. Tak jsem zvědav.
Jo a mám modré MW.
to Kubas: Já bych si šel na tu cenu za výměnu žárovky stěžovat. Já mám na faktuře čás výměny 20 min. Hod. sazba 450. Tak kde nabrali těch 550? To vytahovali i motor?
to kamil: se světlama zpátečky nemám problém, tak ti nemůžu poradit. Možná by mohl Baever, jak tady bude.
Na Slovensko jedeme vrchem. Teď tu nemám mapu. Máme chatu kousek od Těrchové. V Bělé. Tak jsem zvědav.
Jo a mám modré MW.
to Kubas: Já bych si šel na tu cenu za výměnu žárovky stěžovat. Já mám na faktuře čás výměny 20 min. Hod. sazba 450. Tak kde nabrali těch 550? To vytahovali i motor?
to kamil: se světlama zpátečky nemám problém, tak ti nemůžu poradit. Možná by mohl Baever, jak tady bude.
to r.c.😒br />
😉 já lidi ráda překvapuju! O tom obchodě vím, protože jsem si přečetla celou historii fóra, tak si pamatuju, žes tam o tom psal. Ale žes změnil pole působnosti jsem nevěděla, škoda. Tu cestu vrchem myslíš kudy? My jeli přes Čadcu, Kysucké Nové Mesto a pak na Novou Bystrici a právě tam přes vrchy byla ta hrozná cesta, kdy plakalo Stilo i já. Ještě před dvěma roky byla celkem ok, ale nyní :shock: Takže tuto cestu rozhodně nedoporučuju, tím údolím to bylo daleko lepší. I když ty máš na mysli asi spíš cestu vrchem přes Malou Fatru. No v každém případě vám přeju pohodovou cestu i dovolenou. Nevím jak na Slovensku, ale u nás už houby začínají růst, takže hurá na ně!
😉 já lidi ráda překvapuju! O tom obchodě vím, protože jsem si přečetla celou historii fóra, tak si pamatuju, žes tam o tom psal. Ale žes změnil pole působnosti jsem nevěděla, škoda. Tu cestu vrchem myslíš kudy? My jeli přes Čadcu, Kysucké Nové Mesto a pak na Novou Bystrici a právě tam přes vrchy byla ta hrozná cesta, kdy plakalo Stilo i já. Ještě před dvěma roky byla celkem ok, ale nyní :shock: Takže tuto cestu rozhodně nedoporučuju, tím údolím to bylo daleko lepší. I když ty máš na mysli asi spíš cestu vrchem přes Malou Fatru. No v každém případě vám přeju pohodovou cestu i dovolenou. Nevím jak na Slovensku, ale u nás už houby začínají růst, takže hurá na ně!
to r.c.😒br />
opravuji: jeli jsme přes Krásno nad Kysucou, ne před Kysucké Nové Mesto, to až při zpáteční cestě. Dívala jsem se do mapy, vy nejspíš pojedete stejnou trasou, ale jen do Staré Bystrice a tam odbočíte tím vrchem 😁
opravuji: jeli jsme přes Krásno nad Kysucou, ne před Kysucké Nové Mesto, to až při zpáteční cestě. Dívala jsem se do mapy, vy nejspíš pojedete stejnou trasou, ale jen do Staré Bystrice a tam odbočíte tím vrchem 😁
@ Kamil & r.c.
Bohužel, se zpátečkou a jejím kontaktem nemám žádnou zkušenost. Ani přesně nevím, zda jde jenom řídící signál do BC a odtud je couvačka spínaná nebo ten kontakt spíná rovnou světla :😉 Možná na EPER stránkách něco najdeš, ale poslední dobou mi nějak nefungují 😒 Chtělo by to el. schéma Stila :!:
Bohužel, se zpátečkou a jejím kontaktem nemám žádnou zkušenost. Ani přesně nevím, zda jde jenom řídící signál do BC a odtud je couvačka spínaná nebo ten kontakt spíná rovnou světla :😉 Možná na EPER stránkách něco najdeš, ale poslední dobou mi nějak nefungují 😒 Chtělo by to el. schéma Stila :!:
Zdravim vsechny. Mam takovy mensi, ale dost zavazny dotazek. Dnes jsem se vratil z dovoleny a pri ceste zpatky se mi zdalo, ze mi nejak hodne boucha zadni kolo. Nedalo mi to a zajel jsem do servisu, kde mi oznamili, ze mam v prcicich synenblok....Kdyz mi sdelili, ze kvuli teto male soucastce sem usi kupovat cela nova naprava za 25000, malem to se mnou seklo. Proto se ptam, jestli s timhle mate nekdo zkusenost, poradte prosim. A jestli je opradu nutne, kvuli teto male soucastce kupovat celou napravu. Mam Stilo MW.. Diky >😁
Mam dojem, ze tady, prip. na www.stilo.org kdosi psal, ze mu na zadku silentbloky v servisu menili. Zkus ta fora projit a dej pak urcite zpravu, jaka je realita. Event. bych zkusil jinou servisni organizaci - jsou mezi nima skutecne propastne rozdily.
Tak na podobný "prípad" som už odpovedal aj na auto.sk. NIE je to pravda, že treba vymeniť všetko. Skúšajú to aj u nás v SR v podaktorých servisoch. Nemám MW ale 5d a silenbloky som si dal vymeniť v pohode. Vo Fiate servis informačná cena 5000,- Sk, v neznačkovom servise 1500,- Sk za prácu. Ale aj vo Fiat servise v pohode vymenia len silenbloky a nie celý zadok. Teda aspoň u nás v PD. Takže, keď to ide v PD, musí to ísť všade. Netreba sa dať.
Levý silentblok zadní nápravy mi měnili v rámci záruky u Dojáčka v prosinci. Ovšem už tehy mně připravovali na výměnu celé zadní nápravy, protože samostatné silentbloky se prý přestaly dodávat. V očekávání nápravy z Turína ale přišla zpráva, že samostatné silentbloky se budou dodávat i nadále a skutečně nakonec poslali nový samostatný silentblok.
Toť moje zkušenost, která Ti ale asi mnoho nepřidá.
Toť moje zkušenost, která Ti ale asi mnoho nepřidá.
:? Hmmm tak zadní náprava říkáte :roll: tak sem si myslel že tím že jsem vyměnil punto mk1 za stilo jsem problémy s ní vyřešil 😢 asi ne .No uvidíme.
Zas takový problém to nebyl, Občas to povrzávalo při najíždění na větší nerovnosti - na obrubník, retardér apod. Ovšem v okruhu 5 km od Dojáčka to zásadně ani nevrzlo. 😊
Zdravím ve spolek. Právě jsem se vrátil z dovolené. Užívám si posledního dne volna. Pak na to vletím. Myslím na práci.
to Ruzenka: jeli jsme úplně stejně. Nová Bystrica, pak vpravo Belá-Kubíková. Kousek před Těrchovou. Výšlapy, gril, pitíčko... a návrat.
Jel jsem tam R kangem, ale musel jsem se jeden den vrátit do práce a pak už jsem jel stiloušem. Šlapal, jak hodinky. Musím ho jen naleštit. Jó a překročil jsem 100 tis km. To znamená výměna oleje, rovodových řemenů ... a hlavně výdaj peněz. :x
Ať vám to jezdí.
to Ruzenka: jeli jsme úplně stejně. Nová Bystrica, pak vpravo Belá-Kubíková. Kousek před Těrchovou. Výšlapy, gril, pitíčko... a návrat.
Jel jsem tam R kangem, ale musel jsem se jeden den vrátit do práce a pak už jsem jel stiloušem. Šlapal, jak hodinky. Musím ho jen naleštit. Jó a překročil jsem 100 tis km. To znamená výměna oleje, rovodových řemenů ... a hlavně výdaj peněz. :x
Ať vám to jezdí.
Se změnou zaměstnání jsem musel odevzdat MW JTD a je mi po něm smutno. Navíc podpořeno nepříliš úspěšným nákupem ojetiny. A teď jsem našel tohle😒br />
[odkaz]
&Prodejce=&ID=&akt=1&pocet_zobr=20&order… />
1akce=&trida=&znacka=FIAT&typ=&cenanase=… />
=&odpocet=&palivo=diesel&searchtyp=predv… />
searchback=vse&way_back=search.php
Kdyby to neseplo, tak je to Stilo MW JTD MJ 104kW Dynamic za 445.000,- nové. Jedinou mouchu co jsem našel je to, že je to na SPZ a záruka je jen do 11/06.
[odkaz]
&Prodejce=&ID=&akt=1&pocet_zobr=20&order… />
1akce=&trida=&znacka=FIAT&typ=&cenanase=… />
=&odpocet=&palivo=diesel&searchtyp=predv… />
searchback=vse&way_back=search.php
Kdyby to neseplo, tak je to Stilo MW JTD MJ 104kW Dynamic za 445.000,- nové. Jedinou mouchu co jsem našel je to, že je to na SPZ a záruka je jen do 11/06.
Mrkni na www.mobile.de je to varka aut z fleetu. Dovozem z Nemecka pri soucasnem kurzu CZK/EUR usetris a dostanes se zhruba na 400k. Pozor, to auto neni v nasi verzi Dynamic, takze nema ESP...
Co je "auto z fleetu"?
z fleetu, to jsou bývalá služební auta. Dost záleží na tom, kdo s nimi jezdil a kde.
Napsal jsem to nepresne. Ty auta sem taha www.yousif.cz a chlapek mi tam rekl, ze tech Stil je v teto vybave k dispozici nekolik desitek. Puvodne byla byla urcena pro nejakou firmu (proto fleet), ale ta si to nakonec rozmyslela.
rands: takže ta firma si to rozmejšlela dva roky a pak to fiat prodal se ztrátou 2 kila na kusu? To se mi taky moc nezdá...
Už to vypadá jako ohraná písnička. Fiat prakticky s každou generací usiluje o změny v problematických partiích konstrukce, výroby nebo kvality svých vozů, ale zatím nikdy nepřivedl na trh vyloženě ideální výrobek. Pokrok je však zřejmý.
Toto je úvod k objektivnímu hodnocení Stila jako možného nákupu ojetiny. Splozeno na Auto.cz.
Znalosti pana Ondřeje Láníka o problematických partiích výroby ve Fiatu budou jistě bezbřehé. Také bych se rád dozvěděl cokoliv o jakémkoliv vyloženě ideálním výrobku na automobilovém trhu. :roll: :roll: :roll:
Toto je úvod k objektivnímu hodnocení Stila jako možného nákupu ojetiny. Splozeno na Auto.cz.
Znalosti pana Ondřeje Láníka o problematických partiích výroby ve Fiatu budou jistě bezbřehé. Také bych se rád dozvěděl cokoliv o jakémkoliv vyloženě ideálním výrobku na automobilovém trhu. :roll: :roll: :roll:
Zdarec chlapi, nevíte na jaký internetový stránce najdu podrobný test
Fiatu Stilo 5dv. s motorem 1.2 16V? Díky moc.
Předem moc děkuji.
Fikuss
Fiatu Stilo 5dv. s motorem 1.2 16V? Díky moc.
Předem moc děkuji.
Fikuss
@ ALL FIAT
Na závěr letní sezóny vás všechny zvu do Relax Campu Slunečnice mezi Malým Ratmírovem a Vlčicemi u Jindřichova Hradce ve dnech 22. 9. a 23. 9. Na programu jsou pouze tři body😒br />
1) sejít se v přírodě
2) dobře se najíst a napít mezi svými
3) vše opět zdokumentovat a předat si zkušenosti i historky o našich miláčcích
Ubytování zajištěno v chatičkách, večerní a noční program - opékání, rožnění, grilování všeho, co si kdo přiveze, pití - 11° točené pivo a nealko v místní "pitevně" po dobu naší potřeby. V případě nepříznivého počasí se dá grilovat v "pitevně" (resp. tam se bude sedět v teple a vybraný jedinec bude před pitevnou, ale v přístřeší hlídat gril). Ostatní program záleží na počasí a chuti účastníků.
Místo naleznete na www.mapy.cz nebo www.bumball.wz.cz/…mages/mapka_.gif
Na závěr letní sezóny vás všechny zvu do Relax Campu Slunečnice mezi Malým Ratmírovem a Vlčicemi u Jindřichova Hradce ve dnech 22. 9. a 23. 9. Na programu jsou pouze tři body😒br />
1) sejít se v přírodě
2) dobře se najíst a napít mezi svými
3) vše opět zdokumentovat a předat si zkušenosti i historky o našich miláčcích
Ubytování zajištěno v chatičkách, večerní a noční program - opékání, rožnění, grilování všeho, co si kdo přiveze, pití - 11° točené pivo a nealko v místní "pitevně" po dobu naší potřeby. V případě nepříznivého počasí se dá grilovat v "pitevně" (resp. tam se bude sedět v teple a vybraný jedinec bude před pitevnou, ale v přístřeší hlídat gril). Ostatní program záleží na počasí a chuti účastníků.
Místo naleznete na www.mapy.cz nebo www.bumball.wz.cz/…mages/mapka_.gif
malý problém. Mám texty na tomto for roztáhnuté na šířku tak, že to musím posouvat kurzorem. Co jsem zmáčkl?
už jsem to upravil a mělo by to bejt ok
akorát mi furt nejde do hlavy ta sleva na 2 roky starý a přitom nejetý auta
akorát mi furt nejde do hlavy ta sleva na 2 roky starý a přitom nejetý auta
Jetý - nejetý, to máš skoro jedno, když auto stojí 2 roky na fleku, tak máš v háji pneu, náplně, baterii, těsnění, lak a spoustu maličkostí. Myslím, že těch 200táců mínus je tak akorát přiměřených.
No s km to může být tak, že auto salon má možnost jednou vymazat celkový najetý km.Já jsem kupoval nového Fiata,kterého mi převezli z jiné pobočky.Ten přejezd byl 90km.On ten prodejce ty km vymazal a řekl,že to jde udělat jednou.Aby to nemělo nalítané 10 000km,vymažou to a ještě uvádí,že zaruku to má do konce nějakého data,které je už fuč.To ten blbec si myslí že někomu prodá 2 roky staré auto a řekne že to má záruku ještě 2měsíce.Kdyby prodávál jetý auto tak na to musí dát 1/2rokuzáruku a tady se chce z toho vyvléci jen zbytkem Fiaťácke záruky?
@ Ruzenka
Jak píše kolega pmpolis "každý jsme jednou byli nováčkem" >😁 Stud opadne po 22 hodině >😁 >😁 😁
Jak píše kolega pmpolis "každý jsme jednou byli nováčkem" >😁 Stud opadne po 22 hodině >😁 >😁 😁
Díky za povzbuzení, doufám že to vyjde a přijedu i se svým stilovým miláčkem. Počítám, že to mám ze všech nejblíž 😉
Mr.Murphy_
Tak jsem se vrátil z 15-ti denní dovolené na Korsice. Po tak klikatých a úzkých cestách si asi dlouho zase nezajezdím.... Každopádně Stilo šlapalo jako hodinky - cesta Praha->Livorno - průměrná rychlost 100km/h (kleslo to zajížďkou do Pisy a taky cca 80km úsekem mimo dálnici v okoli Insbrucku), celk. délka cca 1150km, průměrná spotřeba přesně 6l (4 lidi, plný kufr, rakev). Velká pohoda a spokojenost (určitě hodně pomohla ta žárovka za 900 :-! .... Kdyby se sem daly vkládat fotky, tož mám jednu fotku Stila v horách - úplný kýč >😁
@ Ruzenka
tiez som bol novacikom a na jesen 2005 som bol so Stilakmi na Macoche na kratkom stretnuti, este s PuntomII, bolo tam vyborne. Nemas sa coho obavat, je to fajn partia.
tiez som bol novacikom a na jesen 2005 som bol so Stilakmi na Macoche na kratkom stretnuti, este s PuntomII, bolo tam vyborne. Nemas sa coho obavat, je to fajn partia.
Musím zde oznámit malou změnu termínu, došlo k posunu o jeden den.
Vzhledem k tomu, že nebyl projeven zájem o památky v okolí ani v Praze bude rozumější posunout termín konání na😒br />
sobota 23. září - neděle 24. září
a příjezd bude v sobotu do 12 hodin, to by měli stihnout všichni. Když někdo přijede později, také se nic nestane.
Počasí má dlouhodobou předpověď na září vcelku příznivou, takže by mohlo být i hezké počasí.
Vzhledem k tomu, že nebyl projeven zájem o památky v okolí ani v Praze bude rozumější posunout termín konání na😒br />
sobota 23. září - neděle 24. září
a příjezd bude v sobotu do 12 hodin, to by měli stihnout všichni. Když někdo přijede později, také se nic nestane.
Počasí má dlouhodobou předpověď na září vcelku příznivou, takže by mohlo být i hezké počasí.
Zdar chlapi,
chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte o nějakým přípravku s kterým sundáte skvrny od asfaltu z auta dolů. Díky moc.
:roll:
chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte o nějakým přípravku s kterým sundáte skvrny od asfaltu z auta dolů. Díky moc.
:roll:
Prípravkov je dosť, skoro každá firma, čo sa zaoberá autokozmetikov vyrába aj čističe. Ja som mal teraz podobný problém a vyriešil som ho "svojsky" a hlavne lacno. Stačí obyčajná nafta a handrička. Funguje to rovnako ako iné výrobky na čistenie. Čierne škvrny zmizli celkom ľahko. Takže skús obyčajnú naftu na handričku.
Ahoj,
díky moc za radu, hned to zkusím. Koupil jsem jeden přípravek přímo na to, ale místo černích teček jsou tam teď takový žlutý 😒 a vůbec nechtějí dolů. Tak na ně vezmu ,,naftu,, ...
>😒]
díky moc za radu, hned to zkusím. Koupil jsem jeden přípravek přímo na to, ale místo černích teček jsou tam teď takový žlutý 😒 a vůbec nechtějí dolů. Tak na ně vezmu ,,naftu,, ...
>😒]
Přátelé první rok se Stilem 1,2 pomalu končí a blíží se první výměna oleje a filtrů. Jaký olej (značku) dáváte do svého Stila? Chtěl jsem se ještě zeptat kde naleznu pylový filtr a kolik asi stojí? Díky
Teď tam mám Agip Tecsint, plná syntetika 5w40, 270 Kč/l po internetu od Agipu. Ale jestli to máš v záruce zůstal bych u Selenie. Selenia doporučuje pro Stilo Selenia K 5w40, Fiat doporučuje Selenia 20K 10W40.
Vrátil jsem se z Chorvatska. Svělá jízda po skvělých dálnicích. Vystoupil jsem ze Stilouše po 13ti hodinách jízdy a moje tělesná schránka nevykazovala žádné projevy únavy. Zpátky to bylo horší, 2,5 hodiny jsme poskakovali na jedničku před ucpanými tunely - v září bych to nečekal. Stilo v pohodě, šlapalo jak švýcary.
Vrátil jsem se z Chorvatska. Svělá jízda po skvělých dálnicích. Vystoupil jsem ze Stilouše po 13ti hodinách jízdy a moje tělesná schránka nevykazovala žádné projevy únavy. Zpátky to bylo horší, 2,5 hodiny jsme poskakovali na jedničku před ucpanými tunely - v září bych to nečekal. Stilo v pohodě, šlapalo jak švýcary.
Italský auto, italskej olej, že jo? >😁 >😁 >😁 Jenze pro AGIP jej vyrabi nadnarodni MOL ve fabrice u budapesti a z jednoho tanku s agipem staci treba Madit a jiny dobrutky 😄 Jen cena je krapet vyssi. Madit Prima se da v 5l baleni (napr. www.vasoil.cz) koupit asi za 150Kc/l...
Rands: to jsi mne tedy překvapil. Agip Tecsint mi doporučil člověk ze serveru oleje.cz, (nebyl to prodejce a jevil se, že ví o čem mluví) jako lepší verzi než Selenia. Olej Agip Tecsint by měl být skutečně plně syntetický, bez minerálních přísad s obsahem esterů. Což se prý o většině jných "tzv. syntetických" olejů říct nedá, včetně Selenie. Tabulkové parametry Tecsintu jsou zhruba stejné jako Selenia K. A cena nižší. Díky, vznesu dotaz u olejářů. Jsem zvědav jak stráví to přirovnání k Maditu Prima - dám vědět.
Rands: slíbená publikovatelná část odpověďi na přirovnání Agipu k Maditu😒br />
"... Agip patří do koncernu ENI a má vlastní rafinerie s výrobou základových olejů, např. v Livornu, Rotterdamu. (Oleje, které si kupuji pro sebe a své známé, pochází např. právě z Rotterdamu. ) Agip má vlastní výrobní základnu pro syntetické polinterní olefiny, tudíž nemá potřebu jejich nákupu, jako je tomu u některých jiných firem. Řada Tecsint je naprostou špičkou mezi současnými oleji. Jedná se o plně syntetický olej vyrobeny ze směsi esterů, PIO, PAO. Vyrábí se ve viskozitních klasifikacích 5W-30, 5W-40 a 0W-40. Je certifikován a jmenován jako olej splňující nejnáročnější požadavky výrobců, jako je Mercedes(norma MB229.3), BMW (Longlife-01), Porsche, Lamborghini atd. atd. - můžete se o tom přesvědčit na webových stránkách. Pokud jej používáte, myslím, že Vaše Stilo musí být hodně spokojené"
To je vše, tak si to nějak přeberte. 😉
"... Agip patří do koncernu ENI a má vlastní rafinerie s výrobou základových olejů, např. v Livornu, Rotterdamu. (Oleje, které si kupuji pro sebe a své známé, pochází např. právě z Rotterdamu. ) Agip má vlastní výrobní základnu pro syntetické polinterní olefiny, tudíž nemá potřebu jejich nákupu, jako je tomu u některých jiných firem. Řada Tecsint je naprostou špičkou mezi současnými oleji. Jedná se o plně syntetický olej vyrobeny ze směsi esterů, PIO, PAO. Vyrábí se ve viskozitních klasifikacích 5W-30, 5W-40 a 0W-40. Je certifikován a jmenován jako olej splňující nejnáročnější požadavky výrobců, jako je Mercedes(norma MB229.3), BMW (Longlife-01), Porsche, Lamborghini atd. atd. - můžete se o tom přesvědčit na webových stránkách. Pokud jej používáte, myslím, že Vaše Stilo musí být hodně spokojené"
To je vše, tak si to nějak přeberte. 😉
JA tu informaci mam od cloveka, kterej byl primo ve vyrobe - na lince, kde se z jednoho tanku stacel Madit Prima i Agip 5w40. Jestli to byl ten tvuj, to netusim. Na www.oleje.cz je nebo byl celkem zajimavy serial, ktery o globalni vyrobe oleju vypovedel hodne. Od te doby jsem si celkem jisty, ze utracet penize za "znackovy" olej je celkem blbost.
Dnes jsem mluvil s majitelem kempu a dostal jsem povolení točit si sám pivo v "pitevně", tzn. že je možné si dovézt svůj vlastní sud. Potřebuji vědět, zda bude zájem více o Plzeň 12° PU nebo 10° G (event. oba ?) a kolik nás zhruba bude (na ten sud). Ve čtvrtek pojedu pro sud, tak do té doby pište. >😁 >😁 😁
Já to mám kousek, přijedu se jen podívat a otrkat se, asi sebou vezmu synka a jednoho známého, kterého auta a Fiaty speciálně zajímají, manžel není doma, tak musím pak zase odjet a postarat se o rodinku, pít tudíž asi nebudu, max. jedno. Už se moc těším, doufám že vyjde počasí. Hezkou dobrou noc všem!
Dobry deň, riešim práve problem kupy auta pre manželku na denné posuvanie sa do prace a s5.
Jedným z kandidátov je Fiat Stilo ročník 2002 1,9 JTD.
Vie mi niekto sprostredkovať skúsenosti s autom s tymto motorom ale aj so Stilom celkovo?Alebo doporučiť inú motorizáciu?Pozeral som aj niake s motorom 1,2, ale to mi pride na taketo auto už dosť málo.
Budem vdačny za každy prispevok, dík.
Jedným z kandidátov je Fiat Stilo ročník 2002 1,9 JTD.
Vie mi niekto sprostredkovať skúsenosti s autom s tymto motorom ale aj so Stilom celkovo?Alebo doporučiť inú motorizáciu?Pozeral som aj niake s motorom 1,2, ale to mi pride na taketo auto už dosť málo.
Budem vdačny za každy prispevok, dík.
Ahoj,
jezdím s Fiatem Stilo s motorem 1.2 16V.
Na normální ježdění to stačí, má to i malou spotřebu, já jezdím kombinovaně kolem 6,5l/100km. Ale jestli máš sportovně založenou manželku >😁 , tak jí kup 1.9 JDT, protože s 1.2 si sportovní svezení moc neužiješ.
Přeji hodně štěstí při koupi Fiatka.
Ahoj Fikuss
jezdím s Fiatem Stilo s motorem 1.2 16V.
Na normální ježdění to stačí, má to i malou spotřebu, já jezdím kombinovaně kolem 6,5l/100km. Ale jestli máš sportovně založenou manželku >😁 , tak jí kup 1.9 JDT, protože s 1.2 si sportovní svezení moc neužiješ.
Přeji hodně štěstí při koupi Fiatka.
Ahoj Fikuss
😁 No netvrdim, že manželka jazdi jak ďábel, ale ani to že s tym bude jazdiť vyhradne ona >😒] .Máš v tom aj klimu?
Klimatizaci mám, ale jakmile jedeš s plným kufrem a máš zapnutou klimu, tak to auto musíš hodně přemlouvat aby jelo... >😁
Ale na normální ježdění to opravdu stačí..
Já jsem ještě mladý kluk, který rád zavodí a tak, tak chápeš ne? :idea: >😒]
Ale na normální ježdění to opravdu stačí..
Já jsem ještě mladý kluk, který rád zavodí a tak, tak chápeš ne? :idea: >😒]
@ wittman
Mám MW s 1,4 16V jezdím s tím kombinovaně město a dálnice. Roční nájezd cca 18 tisíc km. Motor není to sprinter, ale dokáže s tím MW docela slušně zacvičit. K motorizaci JTD jenom dodatek: pokud to máš jen na postrkování (tím myslím do 20km na jeden start/stop), tak je to zbytečné vyhození prachů (za auto i pojistku) a ničení motoru. Každý turbodiesel potřebuje min. 50 km aby se dostal do optima. Jestli ale lepší polovička dojíždí denně víc jak 50km (jedním směrem) pak to má význam i pro roční nájezd km a spotřebu.
Mám MW s 1,4 16V jezdím s tím kombinovaně město a dálnice. Roční nájezd cca 18 tisíc km. Motor není to sprinter, ale dokáže s tím MW docela slušně zacvičit. K motorizaci JTD jenom dodatek: pokud to máš jen na postrkování (tím myslím do 20km na jeden start/stop), tak je to zbytečné vyhození prachů (za auto i pojistku) a ničení motoru. Každý turbodiesel potřebuje min. 50 km aby se dostal do optima. Jestli ale lepší polovička dojíždí denně víc jak 50km (jedním směrem) pak to má význam i pro roční nájezd km a spotřebu.
No, pravda pri "posuvaní" 20km rano a 20 po obede to auto dostane na frak.Mam v merku aj jednu 1,4 ale ta ma nalietanych 140tisíc a to mi pride na benzin dost.
Díkes
Díkes
Přátelé co myslíte? Jak technicky by bylo asi náročné vyměnit 1,2 16v r.v 2002 za 1,4 16v r.v. 2004, nemyslím dílensky? Je stejná převodovka, čidla, řídící jednotka, software? Dále by mě zajímalo jestli mohu zaměnit autorádio za zánovní originál fiat Stilo navigaci s cd přehrávačem? Bude potřeba také přehrát software? Nebo to spolu bude komunikovat jen po zadání kódu rádia? Díky
Kdysi tady býval af, ten by ti uměl odpovědět. Pokud ti tady nikdo nedá uspokojivou odpověď, dej dotaz na stilo.org do CZ/SK sekce nebo i do D sekce, tam se najde někdo určitě (musíš se tam ale zaregistrovat).
V dnesni dobe je to nesmysl, staci se mrknout do EPERu a zjistit, ze vetsina dilu stejna neni. Vzdyt i u stejnych motorizaci ale odlisneho data vyroby mohou byt rozdily v RJ apod. Pokud nevyhovuje motor, prodal bych cely auto a koupil si jiny...
Pozri stilo.org /historiu/ tam sa už výmena za navigáciu preberala, vymeniť to nie je veľký problém, ak si dobre pamätám, bolo treba iba dáke maličkosti zohnať - mikrofón a pod.
A výmena motora? Určite by to išlo, stačí mať dobrého fachmana, ktorý sa vyzná. Dnes, keď do Š 120 dokážu dať motor 1.9 z Ockávky, alebo do Golfa II motor zo Seatu, do Golfa II 1.1 motor dostanú motor 1.9 TDI z Golfu III a pod. Tak si myslím, že by to bolo určite jednoduchšie ako tieto výmeny.
A výmena motora? Určite by to išlo, stačí mať dobrého fachmana, ktorý sa vyzná. Dnes, keď do Š 120 dokážu dať motor 1.9 z Ockávky, alebo do Golfa II motor zo Seatu, do Golfa II 1.1 motor dostanú motor 1.9 TDI z Golfu III a pod. Tak si myslím, že by to bolo určite jednoduchšie ako tieto výmeny.
K technické stránce - podle mě to šlo naposledy u Š105/120, pak už nikoliv.
Druhá věc je, že z hlediska práva to je přestavba a i na tu Š105/120 jsi musel mít souhlas výrobce (který mohl být vydán jednou jako typový). Silně pochybuju, že něco takového Fiat vydal nebo vydá.
Jestli ti ten motor je málo, tak by mohlo jít ho "přečipovat" (není to ale TDI, takže otázka, jestli to někdo dělá a jaký bude výsledek). Někdy stačí "ptákovina" - v Bravě 1.2 je vhodné po čase měnit kabely ke svíčkám, výsledek byl ohromující.
Pokud vše selže, doporučuji prodat/koupit.
Na stilo.org se určitě v českém nebo něneckém fóru probíraly možnosti výměny rádia za navigaci, nejspíš tam někde bude i návod/odkaz na něj.
Druhá věc je, že z hlediska práva to je přestavba a i na tu Š105/120 jsi musel mít souhlas výrobce (který mohl být vydán jednou jako typový). Silně pochybuju, že něco takového Fiat vydal nebo vydá.
Jestli ti ten motor je málo, tak by mohlo jít ho "přečipovat" (není to ale TDI, takže otázka, jestli to někdo dělá a jaký bude výsledek). Někdy stačí "ptákovina" - v Bravě 1.2 je vhodné po čase měnit kabely ke svíčkám, výsledek byl ohromující.
Pokud vše selže, doporučuji prodat/koupit.
Na stilo.org se určitě v českém nebo něneckém fóru probíraly možnosti výměny rádia za navigaci, nejspíš tam někde bude i návod/odkaz na něj.
Odpovídám na dotaz FiatFora co se silentbloků týče😒br />
Náhrada zdá se existuje >😁 , POWERFLEX (www.powerflex.co.uk) nebo www.mk-racing.cz. No,na Stilouše zatím nic nedělají 😞. Stálo by za to jim napsat (e.sales@powerflex.co.uk) a zeptat se, vzhledem k tomu,že má angličtina je total k ničemu, tak ten kdo umí a zná, ať se za nás ostatní poptá..Dík
Už jsem kontaktoval org.Fiat Fora,ať pošle zapomenuté heslo 😁
Náhrada zdá se existuje >😁 , POWERFLEX (www.powerflex.co.uk) nebo www.mk-racing.cz. No,na Stilouše zatím nic nedělají 😞. Stálo by za to jim napsat (e.sales@powerflex.co.uk) a zeptat se, vzhledem k tomu,že má angličtina je total k ničemu, tak ten kdo umí a zná, ať se za nás ostatní poptá..Dík
Už jsem kontaktoval org.Fiat Fora,ať pošle zapomenuté heslo 😁
Vážení kolegové,
vzhledem k téměř nejednotnému názoru co by se mělo pít, jsem se rozhodl, že sud nemá smysl kupovat. Je tudíž na každém z vás, vzít si s sebou ten mok, který vám vyhovuje v množství, které hodláte vypít. Já sám beru G10 i PU12, ani u nás doma nejsme jednotni 😄
Počasí, jak to vypadá, nám bude přát, takže stačí s sebou vzít jen dobrou náladu a ty správné zásoby.
Těšíme se na vás
Beaver & Ajasheck
vzhledem k téměř nejednotnému názoru co by se mělo pít, jsem se rozhodl, že sud nemá smysl kupovat. Je tudíž na každém z vás, vzít si s sebou ten mok, který vám vyhovuje v množství, které hodláte vypít. Já sám beru G10 i PU12, ani u nás doma nejsme jednotni 😄
Počasí, jak to vypadá, nám bude přát, takže stačí s sebou vzít jen dobrou náladu a ty správné zásoby.
Těšíme se na vás
Beaver & Ajasheck
Zdravím všechny majitele Stila.
Mám problém, stal jsem se novým majitelem Stila MW 1.9 JTD, 2004 a bohužel nemám uživatelskou příručku v češtině, jen v italštině. 😢 Nevěděl by někdo, kde bych si ji mohl na netu stáhnout? Dík Pavel
Mám problém, stal jsem se novým majitelem Stila MW 1.9 JTD, 2004 a bohužel nemám uživatelskou příručku v češtině, jen v italštině. 😢 Nevěděl by někdo, kde bych si ji mohl na netu stáhnout? Dík Pavel
Skús na Stilo.org
/ nar. tu by to malo byť:
[odkaz]
malo by to hneď začať rozbalovať /pdf/ tak počkaj a potom buď ulož alebo vytlač /máto asi 60-70 MB/
/ nar. tu by to malo byť:
[odkaz]
malo by to hneď začať rozbalovať /pdf/ tak počkaj a potom buď ulož alebo vytlač /máto asi 60-70 MB/
No, vypadá to hezky, ALE... nepřipadá vám, že poslední dobou se auta vzájemně napadně podobají, tedy myslím tím v základních linkách, tvarech a ve své třídě i kategorii :?:
Ahoj pročítal jsem si tuto diskusi a narazil na prispevky o 2letých ležácich které se prodávájí o 200 klacku mín a nekdo psal o mazani tachometru ano jde to ale pouze do 400 km po překročení tetohranice už to pak nejde takže nikdo nemusí mit strach že by melo jeho auto pri koupi nalitane treba 3000 km na převozkach.
To Tomáš Broda
O těch vymazaných km jsem psal já.Jsem rád že to jde do 400km.Ještě dotaz je to u všech značek stejný?A druhá věc u těch ležáků se zkracuje délka záruky jak tam uváděli v tom příspěvku dole,nebo je to vyčuranost toho prodejce že nabízí zbytkovou záruku fiatu?
O těch vymazaných km jsem psal já.Jsem rád že to jde do 400km.Ještě dotaz je to u všech značek stejný?A druhá věc u těch ležáků se zkracuje délka záruky jak tam uváděli v tom příspěvku dole,nebo je to vyčuranost toho prodejce že nabízí zbytkovou záruku fiatu?
No u jiných značek nevim ale myslim si že to bude stejne no a s tou zarukou jsou 2 možnosti 1) to muže byt vyčuranost protože s ležakama to je problem a za 2) musíš vzít v potaz že ikdyž jsou ty auta nejeté tak už je to auto jako by z druhe ruky a tudíž zaruka už normálne bežela takže zbyvá poslední rok kdyby to bylo koupeno přímo u fiatu tak záruka beží ode dne prodeje. Takže na zaver si myslim že vyčuranost to nejspíš není
Prodám spoiler - křidýlko na třetí dveře na FIAT STILO 3 D Cena 1100 Kč + doprava.
info + foto mailem - milmarek@seznam.cz
info + foto mailem - milmarek@seznam.cz
zdravím přátelé dobrého stila,
dlouho jsem tady nebyl. Časově jsem na tom hodně špatně. Musím si v klidu přečíst celou stránku, pak jsem prošvihl sraz. To mě štve, ale připravoval jsem se v té době na výstavu. Tak zatím zdarec jdu číst.
dlouho jsem tady nebyl. Časově jsem na tom hodně špatně. Musím si v klidu přečíst celou stránku, pak jsem prošvihl sraz. To mě štve, ale připravoval jsem se v té době na výstavu. Tak zatím zdarec jdu číst.
Čus Stilaři, mám dotaz nemohl by mi někdo říct jak je to s motorem 1.6 u stila. Historie, v kterém roce se přestal nabízet atd. problémy. Slyšel jsem že se používal od oplu nějaký 1.6 kvůli emisím. No prostě všechno. díky moc.
Zdar !
Tak vcera som mal tu cest konecne menit svetla na Stile. Poviem Vam vacsiu onaniu som este nezazil. Ruky kompletne dobite, dorezane. Ale aspon viem ako na to a rad poradim Vam ktorych to caka.
Svetlo pred spolujazdcom: ocelovym perom je uchyteny kryt za ktorym su ziarovky. Pred tym je potrebne odistit a vytiahnut konektor ktorym sa napajaju svetla ( aby to nezavadzalo ). Potom treba pero uplne stiahnut aby sa dal ten kryt pohodlnejsie dat dolu. Vymenit ziarovku uplne klasicky postup, stiahnut napajaci konektor, odblokovat pero co drzi ziarovku, zahodit staru, vlozit novu, zapnut poistne pero ( popis je v manuale na strane 280 tusim ) a napajaci konektor. Treba si dat velky pozor aby to poistne pero pri ziarovke nevypadlo, lebo jeho nasadenie nazad je dost krko(prsto)lomna cinnost 😊
Po vymene sa zalozi zadny kryt, nasadi za zachytne pero do otvorov, zaisti sa a jedna strana je hotova.
Teraz k nocnej more. Svetlo pred soferom doporucujem menit nasledovne😒br />
Zhodi sa kryt baterky, zhodi sa uchytka vodica co ide z baterky, a dost zavadza, odpoji sa napajanie svetiel. Nasledovne procedury vyzaduju sebaobetovanie lebo priestoru tam je tak malo ze ludia s hrubsimi rukami sa nemusia ani dostat k niektorym miestam.Nasledne treba s trochou nasilia zhodit dolu pero co drzi kryt priestoru so ziarovkami a nasledne dat dolu kryt. Artisticky sa podla navodu zhodi konektor napajania, odisti pero na ziarovke, vymeni sa ziarovka, zaisti sa a nahodi sa na nu napajanie. Teoreticky uz staci len nasadit kryt a zaistit ho perom. Ale napriek dvojhodinovej snahe sa mi nepodarilo kryt nasadit cez motorovy priestor zvrchu. Preto som sa rozhodol zhodit lave predne kolo, podlatnik, a za 15 sekund bol kryt zasadeny, pero zaistene a svetlo plne funkcne 😊
Tiez Vam pride uchylne kvoli vymene ziarovky zhadzovat koleso ? Si celkom neviem predstavit robit vymenu niekde v zlom pocasi, a v inom obleceni ako monterkach.
Takze ako som v lete slubil, tak som sem ten popis dal. A vlastne este stale je leto 😊
Sportu zdar !
Tak vcera som mal tu cest konecne menit svetla na Stile. Poviem Vam vacsiu onaniu som este nezazil. Ruky kompletne dobite, dorezane. Ale aspon viem ako na to a rad poradim Vam ktorych to caka.
Svetlo pred spolujazdcom: ocelovym perom je uchyteny kryt za ktorym su ziarovky. Pred tym je potrebne odistit a vytiahnut konektor ktorym sa napajaju svetla ( aby to nezavadzalo ). Potom treba pero uplne stiahnut aby sa dal ten kryt pohodlnejsie dat dolu. Vymenit ziarovku uplne klasicky postup, stiahnut napajaci konektor, odblokovat pero co drzi ziarovku, zahodit staru, vlozit novu, zapnut poistne pero ( popis je v manuale na strane 280 tusim ) a napajaci konektor. Treba si dat velky pozor aby to poistne pero pri ziarovke nevypadlo, lebo jeho nasadenie nazad je dost krko(prsto)lomna cinnost 😊
Po vymene sa zalozi zadny kryt, nasadi za zachytne pero do otvorov, zaisti sa a jedna strana je hotova.
Teraz k nocnej more. Svetlo pred soferom doporucujem menit nasledovne😒br />
Zhodi sa kryt baterky, zhodi sa uchytka vodica co ide z baterky, a dost zavadza, odpoji sa napajanie svetiel. Nasledovne procedury vyzaduju sebaobetovanie lebo priestoru tam je tak malo ze ludia s hrubsimi rukami sa nemusia ani dostat k niektorym miestam.Nasledne treba s trochou nasilia zhodit dolu pero co drzi kryt priestoru so ziarovkami a nasledne dat dolu kryt. Artisticky sa podla navodu zhodi konektor napajania, odisti pero na ziarovke, vymeni sa ziarovka, zaisti sa a nahodi sa na nu napajanie. Teoreticky uz staci len nasadit kryt a zaistit ho perom. Ale napriek dvojhodinovej snahe sa mi nepodarilo kryt nasadit cez motorovy priestor zvrchu. Preto som sa rozhodol zhodit lave predne kolo, podlatnik, a za 15 sekund bol kryt zasadeny, pero zaistene a svetlo plne funkcne 😊
Tiez Vam pride uchylne kvoli vymene ziarovky zhadzovat koleso ? Si celkom neviem predstavit robit vymenu niekde v zlom pocasi, a v inom obleceni ako monterkach.
Takze ako som v lete slubil, tak som sem ten popis dal. A vlastne este stale je leto 😊
Sportu zdar !
Mr.Murphy_
Ahoj vážení, mám následující problémek: je slyšet hučení od přední nápravy. Zní to jako hluk od odvalujících se pneu, ale zničeho nic je to o dost silnější než dříve. Ložiska to podle mě nebudou, protože ten hukot je konstantní jak na rovince tak v zatáčkách (ložisko se většinou ozve třeba při zatáčení a tak, ne?) S motorem to nesouvisí, protože to hučí i na neutrál. Je to slyšet ve všech rychlostech, od cca 50km znatelně a po cca 120 už to neslyším kvůli aerodynamickému hluku... Žádnou velkou díru jsem v poslední době netrefil a začalo se to ozývat opravdu zničeho nic... Netušíte náhodou někdo, čím by to mohlo být? Díky za tipy 😄 (jo a auto má najeto 175tkm)
JTF
Slyšíš to intenzivněji z nějaké strany? Pokud ano, může to být pneumatika. Nedávno jsem řešil podobný problém a to mám na autě najeto 42t.(ne Fiat).
Pneu asi ne... Ten zvuk nejde z zadne strany.... zkousel jsem je i dofoukat a byly OK... No kazdopadne v dohledne dobe budu prezouvat na zimni, tak se uvidi... kazdopadne diky za tip :!:
Neco podobneho jsem resil asi pred 2 tydny, par dnu po navsteve jednoho aut. servisu. Ukazalo se, ze pricinou zvlastniho hluku je ulomeny drzak hlinikoveho krytu prvni casti vyfukoveho potrubi, ktery chrani manzetu poloosy. Myslim, ze ten drzak musel nejaky supermechanik urazit. Opravu jesem si provizorne udelal sam a napsal servisakum dost nasrany mail a ted cekam, co se stane. Doufam, ze je novy kryt na ceste. Nastesti jsem si toho vsiml pomerne brzo, jinak by ten kryt byl schopen prodrit manzetu.
@ Kubas
Měl jsem před 2 roky podobný problém na Seicu. Nakonec jsem zjistil, že mám zlomenou větvičku zaraženou mezi závity pera a tlumiče a ohnutou směrem ven, tedy do vnitřku disku. Na chatě jsem při otáčení přejel otýpku dřeva od stříhání stromků >😁 >😁 😁
Měl jsem před 2 roky podobný problém na Seicu. Nakonec jsem zjistil, že mám zlomenou větvičku zaraženou mezi závity pera a tlumiče a ohnutou směrem ven, tedy do vnitřku disku. Na chatě jsem při otáčení přejel otýpku dřeva od stříhání stromků >😁 >😁 😁
Mr.Murphy_
Pánové, díky za vaše tipy. Asi to vyřeším tak, že najedu ještě cca 500km a přehodím to na zimní... třeba při té výměně něco objevím nebo aspoň to hučení zmizí a budu vědět, že to bylo pneumatika. No uvidíme... Měl bych ještě jeden dotaz: v jakém režimu digi-klimatizace jezdíte přes zimu? Nabízí se samozřejmě "full-auto", ale pak pořád svítí symbol "vločky", tedy že pracuje kompresor klimatizace. To je ale přes zimu zbytečné, ne? (když není třeba chladit...) Nezvyšuje tedy režim full-auto přes zimu zbytečně spotřebu?
Režim FULL AUTO se mě moc neosvědčil v chladnějším i mrazivém počasí, ne vždy dostatečně rychle a správně reaguje na situaci uvnitř vozu. Používám pouze AUTO a distributor vzduchu mám převážně přepnutý "nahoru" na sklo.
Co se týče kontrolky (vločka) - zapnutý kompresor, zatím mi nikdo ani tady ani na stilo.org ani v servisu nedokázal zodpovědně říct, když tato kontrolka svítí a venku je méně než +4°C, zda pracuje kompresor nebo ne. Podle mě je to stejná situace jako při zapnutém režimu CITY, na displeji svítí nápis i když jedete více jak 60km/h a režim je evidentně vypnut. Je to věc názoru, ale dle mě by kontrolky měly indikovat činnost zařízení a ne zda bylo zařízení zapnuto v nějakém režimu i když momentálně v tomto režimu nepracuje.
Co se týče kontrolky (vločka) - zapnutý kompresor, zatím mi nikdo ani tady ani na stilo.org ani v servisu nedokázal zodpovědně říct, když tato kontrolka svítí a venku je méně než +4°C, zda pracuje kompresor nebo ne. Podle mě je to stejná situace jako při zapnutém režimu CITY, na displeji svítí nápis i když jedete více jak 60km/h a režim je evidentně vypnut. Je to věc názoru, ale dle mě by kontrolky měly indikovat činnost zařízení a ne zda bylo zařízení zapnuto v nějakém režimu i když momentálně v tomto režimu nepracuje.
V podstatě jezdím na Full Auto furt, když je vlhký vzduch, musím zrychlit větrák, aby děti vzadu viděly ven. Po startu v zimě pouštím rychlé vyhřátí interiéru.
Disclaimer: nemám Stilo, ale Ideu
Disclaimer: nemám Stilo, ale Ideu
@ fikuss & ALL
Omlouvám se všem za zpoždění fotek z Malého Ratmírova. Odkaz na webovky je v mém podpisu. 😁
Omlouvám se všem za zpoždění fotek z Malého Ratmírova. Odkaz na webovky je v mém podpisu. 😁
Zdravím fiatisty,
chci teďko přesedlat z Opelu Astra G Caravan do Stila MW,vždycky jsem měl Fiaty v benzínu (obě verze Punta,Uno)a teď jsem rozhodl pro JTD,mám dobrou nabídku na MW JTD 59KW ale nevím jak se ten motor chová,jestli je to dost silný na stilo v kombíku nebo raději volit složitější 85kW verzi.
Dál bych se chtěl zeptat na orientační cenu rozvodů u Stila JTD.
Poradíte mi někdo na co si dát u JTD motorů pozor při koupi?
Předem mockrát děkuji. :roll:
chci teďko přesedlat z Opelu Astra G Caravan do Stila MW,vždycky jsem měl Fiaty v benzínu (obě verze Punta,Uno)a teď jsem rozhodl pro JTD,mám dobrou nabídku na MW JTD 59KW ale nevím jak se ten motor chová,jestli je to dost silný na stilo v kombíku nebo raději volit složitější 85kW verzi.
Dál bych se chtěl zeptat na orientační cenu rozvodů u Stila JTD.
Poradíte mi někdo na co si dát u JTD motorů pozor při koupi?
Předem mockrát děkuji. :roll:
Zdravim,
tak jsem si koupil Stilo MW JTD,dostal jsem k němu dva klíčky a oba bohužel nejsou na dálku,takže mi chybí tzv.multifunkční klíč s DO.
Nevíte někdo ,jestli se ten multifunkční klíč s DO dá nechat přidělat a kolik by to asi stálo?
Doufám jen ,že auto už má nějakou přípravu na Dálkové ovládání,protože ve všech prospektech jsem DO viděl v základní výbavě.
předem díky
tak jsem si koupil Stilo MW JTD,dostal jsem k němu dva klíčky a oba bohužel nejsou na dálku,takže mi chybí tzv.multifunkční klíč s DO.
Nevíte někdo ,jestli se ten multifunkční klíč s DO dá nechat přidělat a kolik by to asi stálo?
Doufám jen ,že auto už má nějakou přípravu na Dálkové ovládání,protože ve všech prospektech jsem DO viděl v základní výbavě.
předem díky
Myslím, že bys za ten klíček dal docela dost, pokud mě paměť neklame 3-4 tisíce. Mě by to za to nestálo, nedostat ho v základu základní výbavy Active😊 Z toho lze i soudit, že příprava je v základu, aspoň u MY 2005, kt. máme my. zkus se poptat na stilo.org 😉
No,já mam verzi s klimou,všechny okna v el.,dešťovej senzor,zrcátka a kliky v barvě,koženej paket(volant řadící páka),ovládání rádia na volantu atd..ale nevim přesně co je to za verzi,nikde jsem označení verze nenašel,je to dovoz z něměcka.Předpokládám ,že to první majitel koupil s DO ale pak ho ztratil a nechtěl dávát velkej balík peněz za DO a tak dokoupil jen obyčejnej klíč.
Chci se zeptat na jednu "důležitou věc", která mi již delší dobu vrtá hlavou a nedá spát, takže se každou noc několikrát budím a nešťastně se zmítám na loži.
Mám stilo JTD. Můj problém je následující. Jedu-li dolů z nějakého delšího kopce se zařazenou rychlostí (brzdím motorem), okamžitá spotřeba paliva poklesne a po chvilce se ustálí na hodnotě 2,0 l/100 km, pod níž již déle neklesá.
Pokud z však téhož kopce sjíždím se zařazeným neutrálem a přibržduji brzdami, okamžitá rychlost, zobrazovaná na displeji se rovněž, stejně jako v předešlém případě, ustálí na hodnotě 2,0 l / 100 km.
Zdá se mi to poněkud nelogické, v prvém případě bych podle mého vlastního nekvalifikovaného úsudku očekával zobrazení okamžité spotřeby v hodnotě 0,0 l/ 100 km.
Jestli by mi to někdo odborně vysvětlil, proč tomu tak je, byl bych vděčný. Pokud se toto téma zde již probíralo a bylo dosaženo všeobecné shody na problém, omlouvám se za opětovné vytažení mrtvoly ze skříně. V daném případě bych uvítal odkaz na dotyčné stránky.
Moc díky. Wimpi.
Mám stilo JTD. Můj problém je následující. Jedu-li dolů z nějakého delšího kopce se zařazenou rychlostí (brzdím motorem), okamžitá spotřeba paliva poklesne a po chvilce se ustálí na hodnotě 2,0 l/100 km, pod níž již déle neklesá.
Pokud z však téhož kopce sjíždím se zařazeným neutrálem a přibržduji brzdami, okamžitá rychlost, zobrazovaná na displeji se rovněž, stejně jako v předešlém případě, ustálí na hodnotě 2,0 l / 100 km.
Zdá se mi to poněkud nelogické, v prvém případě bych podle mého vlastního nekvalifikovaného úsudku očekával zobrazení okamžité spotřeby v hodnotě 0,0 l/ 100 km.
Jestli by mi to někdo odborně vysvětlil, proč tomu tak je, byl bych vděčný. Pokud se toto téma zde již probíralo a bylo dosaženo všeobecné shody na problém, omlouvám se za opětovné vytažení mrtvoly ze skříně. V daném případě bych uvítal odkaz na dotyčné stránky.
Moc díky. Wimpi.
Ahoj, mám Stilo 1.4 a palubní PC zobrazuje naprosto totožná,nelogická data. Neřeším neb.se zdá, že zakopaný pes je v PC.
Ať nám Fiat jezdí 😁
Ať nám Fiat jezdí 😁
Řešilo se to na stilo.org s výsledkem, že počítač ve Stilu prostě nižší spotřebu ukázat neumí >😁 >😁 >😁
Problém s minimální hodnotou Ci je stejný jako s dojezdem. Údaj Range se změní po hodnotě 50 km na --- km a právě když to člověk nejvíc potřebuje, tak ví prd 😞
Zdravím Stilaře.Uvažuji o koupi Stilo Multiwagon Dynamique 1.6 16V .Omlovám se,ale nejsem fanda do Fiatů,ale zrovna tenhle kousek se mi líbí.R.V.3/03 96000km za 223000,- .Vyplatí se to za Fiata? Děkuji za případné info o Vašich zkušenostech.Než se tady v tom foru proklikám,tak by to auto bylo třeba už pryč.... 😁
Ahoj, Stilo je super auto, pokud od něj čekáš svižné a komfortní cestování, žádná motokára v německém stylu se nekoná, ani s tím související natřepaná *... K ceně: za 215 tisíc teď vídávám v jednom bazaru na prodej 5D Stilo 1,9 JTD 115k s podobným nájezdem, o rok starší.
@ Octan & m4lcolm
Údaj Range ---km rovněž nepovažuji za tragédii (vozím s sebou 5l kanystr - plný) 😁, ale pro někoho to význam mít může. Obvykle tankuji když se rozsvítí hladové oko (Range ukazuje 120-130km). Okamžitou spotřebu Ci už vůbec neřeším.
@ William
Uvědom si, že kupuješ ojetinu se 100tis. km na krku a 3 roky starou. U každého takového auta-ojetiny musíš počítat i s dalšími možnými investicemi do spotřebního materiálu - náplně, čepy, rozvod, tlumiče, výfuk, brzdové destičky atd. Ovšem za ty peníze (které uvádíš) nekoupíš tak výkonné, prostorné a pohodlné auto s velmi dobrou výbavou. Osobně považuji veškeré Italy za srdeční záležitost, vyzkoušej stilouna, pořádně si ho prohlédni a uvidíš. Pokud ale přistupuješ k Fiatu s averzí raději si kup nějakou koncernovku s poloviční výbavou i prostorem a bude mít dušička klid. (Nic ve zlém)
Údaj Range ---km rovněž nepovažuji za tragédii (vozím s sebou 5l kanystr - plný) 😁, ale pro někoho to význam mít může. Obvykle tankuji když se rozsvítí hladové oko (Range ukazuje 120-130km). Okamžitou spotřebu Ci už vůbec neřeším.
@ William
Uvědom si, že kupuješ ojetinu se 100tis. km na krku a 3 roky starou. U každého takového auta-ojetiny musíš počítat i s dalšími možnými investicemi do spotřebního materiálu - náplně, čepy, rozvod, tlumiče, výfuk, brzdové destičky atd. Ovšem za ty peníze (které uvádíš) nekoupíš tak výkonné, prostorné a pohodlné auto s velmi dobrou výbavou. Osobně považuji veškeré Italy za srdeční záležitost, vyzkoušej stilouna, pořádně si ho prohlédni a uvidíš. Pokud ale přistupuješ k Fiatu s averzí raději si kup nějakou koncernovku s poloviční výbavou i prostorem a bude mít dušička klid. (Nic ve zlém)
Přesně tak, ručička nelže, čísílka na BC neřeším... Snažím se nedostat na rezervu, při mém nájezdu by to stejně byl odklad maximálně o den :-!
PS kde jsou ty doby kdy můj děda říkával při rozsvícení hladového oka "svítí stovka"... >😁
PS kde jsou ty doby kdy můj děda říkával při rozsvícení hladového oka "svítí stovka"... >😁
Wiliam
jo, pěknej kousek, taky od nich mám Fiata (Mareu, v mém případě, už tři roky) Pouze bych si rozmyslel, zda se tě nevyplatí víc nafta. JTD jsou bezvadný, jen se mě ve Stilu zdají hlučnější , než v Maree.
jo, pěknej kousek, taky od nich mám Fiata (Mareu, v mém případě, už tři roky) Pouze bych si rozmyslel, zda se tě nevyplatí víc nafta. JTD jsou bezvadný, jen se mě ve Stilu zdají hlučnější , než v Maree.
wiliam
ještě poznámka, od 2003 ?? se začly montovat do Stila motory Opel 1,6. Nevím, zda je to pro tebe důležitá informace. (např. pro mě ano >😁 )
Ze zkušenosti kolegyně vím, že u fiatské 1,6 odešly postupně všechny 4 zapalovací cívky, jinak OK, o Opelu nevím vůbec nic. Možná zvýšená spotřeba oleje ?? Podíval bych se na Oelklubrenbau nebo jak se ten jejich chat jmenuje. Potom napiš, jak ses rozhodl.
gut lak.
ještě poznámka, od 2003 ?? se začly montovat do Stila motory Opel 1,6. Nevím, zda je to pro tebe důležitá informace. (např. pro mě ano >😁 )
Ze zkušenosti kolegyně vím, že u fiatské 1,6 odešly postupně všechny 4 zapalovací cívky, jinak OK, o Opelu nevím vůbec nic. Možná zvýšená spotřeba oleje ?? Podíval bych se na Oelklubrenbau nebo jak se ten jejich chat jmenuje. Potom napiš, jak ses rozhodl.
gut lak.
Pánové,zatím děkuji za info. 😉 Ještě nevím,ale kousek je to zajímavý....
[odkaz]
[odkaz]
@ William
Tak ten vypadá moooc dobře, už mu chybí jen Sky dome. Taky se mi líbí to zadní výklopné sklo. Mít teď 200 táců, tak už nemáš co kupovat 😁
Tak ten vypadá moooc dobře, už mu chybí jen Sky dome. Taky se mi líbí to zadní výklopné sklo. Mít teď 200 táců, tak už nemáš co kupovat 😁
stenly😒br />
tie zapalovacie cievky sú známa záležitosť, jednalo sa o sériu od SAGEMa
pozri😒br />
[odkaz]undefined
tie zapalovacie cievky sú známa záležitosť, jednalo sa o sériu od SAGEMa
pozri😒br />
[odkaz]undefined
Takze motor 1.6 najazdenych 67.000 zatial bez problemov (ani olej nepapa - neklesa pod pol od vymeny k vymene) (tuk, tuk, na drevo). Som 2.majitel, takze predtym neviem ale zevraj ok. Na aute klasika menene ramena prednej napravy....v ramci zaruky.... (aj ked je to r.v.2003)...motor je fiatacky....
1.6 od Opla sa dava az od roku 2005...mozem porovnavat, lebo ho mame v Astre a je prijemny...ale zere olej (aspon v tej nasej 😒 ) ako prasa...cca 1 litra na 10.000 km. V opli nam povedali ze povoleny ubytok oleja je pre ich 1.6ku 0.6 l na 1000km!!!!! ) Nema myslim variabilne casovanie (na rozdiel od fiatu) takze nad 4.000 nema taky "boost" ako fiatacky....ten sa krásne toci az po obmedzovac... 😉
inak este jedna zaujima vec sa mi stala, bol som na zimnej prehliadke a povedali mi ze mi na aute nedali "nove kommesy"- nejake tanieriky na tlmice- a ze sa to dava vramci zaruky...a fakt... o tyzden ma objednali aj to zadarmo namotovali (aj ked auto uz nie v zaruke)...nejake skusenosti s tymto??
1.6 od Opla sa dava az od roku 2005...mozem porovnavat, lebo ho mame v Astre a je prijemny...ale zere olej (aspon v tej nasej 😒 ) ako prasa...cca 1 litra na 10.000 km. V opli nam povedali ze povoleny ubytok oleja je pre ich 1.6ku 0.6 l na 1000km!!!!! ) Nema myslim variabilne casovanie (na rozdiel od fiatu) takze nad 4.000 nema taky "boost" ako fiatacky....ten sa krásne toci az po obmedzovac... 😉
inak este jedna zaujima vec sa mi stala, bol som na zimnej prehliadke a povedali mi ze mi na aute nedali "nove kommesy"- nejake tanieriky na tlmice- a ze sa to dava vramci zaruky...a fakt... o tyzden ma objednali aj to zadarmo namotovali (aj ked auto uz nie v zaruke)...nejake skusenosti s tymto??
@ lewko
... Nema myslim variabilne casovanie (na rozdiel od fiatu)...
Stilo má variátor až od 1,8 16V.
ad Olej - mám 1,4 16V a do 12tis. km (tři výměny) to vždy sežralo 0,5 - 0,8l oleje. Teď je vše OK, mám přes 21tis. km a olej se drží v půlce mezi ryskama 😁
... Nema myslim variabilne casovanie (na rozdiel od fiatu)...
Stilo má variátor až od 1,8 16V.
ad Olej - mám 1,4 16V a do 12tis. km (tři výměny) to vždy sežralo 0,5 - 0,8l oleje. Teď je vše OK, mám přes 21tis. km a olej se drží v půlce mezi ryskama 😁
Ahoj, má 4 roky Stilo 1,9 JTD třídveř. Naprostá spokojenost. Někdo se tu zmiňoval o spotřebě oleje, Fiatské motory si " sedají" do cca 20 000 km pak jsou zcela v poho. do té doby se může stát že nějaký olej vezmou, u mě to bylo do první výměny t.j 20 000 asi půl litru oleje, od té doby ani kapka nazmar. Po těch cca 20 000 km znatelně stoupl výkon a ochota motoru jít do otáček. Nyní ca 65 000 jsem čistil německou váhu vzduchu Bosch, znatelné zlepšení a snížení spotřeby. Kometsu mi ve svolávací akci namotovali také, jedná se o prevenci pro případné prasknutí přední pružiny aby neprorazila pneu. Mylím že to asi není k ničemu ale když to výrobce vymyslel.... Ještě jsem nikdy neslyšel o někom komu by na mc phersnu praskla pružina a to u žádné značky. Stilo je fakt příjemné auto dávající radost z jízdy každým ujetým metrem. Vystřídal jsem v životě hodne moc aut a pokud uvažujeme běžné velkoseriové vozy jsou ti italové skutečně velmi dobří. jsou to auta pro aktivní lidi.
Ital: Díky za info. A máš multijet 88kW nebo unijet 85kW? Píšeš tu, že máš Stilo 4 roky a to se tam dával ještě asi ten unijet 85kW, ne?
Nelze očekávat úroveň šestiválce MB, o tom není sporu :-! . Pokud je to lepší jak Octavia (II ?) s PD, tak je to dobré...
Na autohit.cz je test Stila Uproad / OII 4x4 a Stilo tam chválí právě za motor (1.9 88kW)...
Additivum – ano to určitě chce, někdo přidává i trošku kvalitního oleje pro dvoutaktní motory, aby se lépe mazalo čerpadlo. Bereš naftu jen u velkých společností (SHELL,OMV,ARAL, AGIP atp.) nebo i u malých? Byl někdy nějaký problém?
Nelze očekávat úroveň šestiválce MB, o tom není sporu :-! . Pokud je to lepší jak Octavia (II ?) s PD, tak je to dobré...
Na autohit.cz je test Stila Uproad / OII 4x4 a Stilo tam chválí právě za motor (1.9 88kW)...
Additivum – ano to určitě chce, někdo přidává i trošku kvalitního oleje pro dvoutaktní motory, aby se lépe mazalo čerpadlo. Bereš naftu jen u velkých společností (SHELL,OMV,ARAL, AGIP atp.) nebo i u malých? Byl někdy nějaký problém?
To ladis: mám rok výroby 11/2002, a od poloviny roku se začínali montovat multijety. Alespoň to má na deklu hlavy nalisováno. Je to zřejmě jeden z prvních. Skutečně hlučnost a vibace jsou nejméně o polovinu lepší než v Octavia II. Nedávno mě se služební / cca 50 000 km měl ji půjčenou / vezl do nemocnice v Plzni, za běžné jízdy kolem 150 si vedle sebe sedící nemohou ani povídat, musejí na sebe řvát. Za těch cca 70 km mě s toho rámusu bolela hlava. Jinak tankuji většinou u Makra, berou normální naftu z Kralup a přidávám většiou aditivum WYNS. Lít do nafty dvoutaktní nebo jiný olej není dobré, má jiné spalovací teploty a nesnáší takové tlaky které ve vstřkavcím systému jsou. Navíc aditiva zvyžují cetanové číslo snižují pěnivost nafty, atd.což olej neumí. Jinak problém jsem s autem žádný neměl, minulý týden jsem preventivně umyl váhu vzduchu, byla chudák hezky celá zamaštěná ale ještě jsem nepociťoval žádné vady. S autem jsem velmi spokojen, zejména s jeho jízdními vlastnostmi, brzdami, motorem. Uměl bych si představit přesnější a kratší řazení a kratší chod pedálů. Dá se na to ale zvyknout. S velkým úspěchem se s tím dá pozávodit i o něco silnější auta jiných značek. Uvítal bych provedení se 150k motorem, ten by mě vyhovoval lépe. Jinak ale fajn.
Tak se tady sem tam kouknu a uz dlouho tu nikdo nebyl.To nemate zadne problemy ze stilousema .Hmmmm divne. 😞
Se mi zdá, že tohle fórum nějakou chvíli nebylo v nabídce cafe.auto - chtěl jsem se sem párkrát mrknout a nikdy jsem ho nenašel... Tak nebuď smutný, za chvíli se někdo určitě objeví 😉 (jinak zrovna já ale se svým Stiloušem problémy vážně nemám... 😉
Ital: Porovnání s hlučností OII - to potěší :-! . Přidávání dvoutaktního oleje - co vím tak tam přidávají jak additivum (myslím že Castrol), tak i krapánek toho oleje, jak moc to je dobré nevím, ale vzhledem k vysoké pravděpodobnosti načepování nekvalitní nafty u nás mi to dosud přišlo jako dobré řešení.
Jenom mám trochu hokej v těch JTD co se dávali do Stila. Myslel jsem, že první tam byly 59kW a 85kW obojí unijet, pak se tam začal dávat i 16V 103kW multijet, poté nějak vyhodili tu 85kW (možná i 59kW ?) a poměrně krátkou dobu tam dávali 74kW, nějak mezitím nabral na síle i 16V ze 103kW na 110kW a myslím, že od konce roku 2005 nahradil tu 74kW právě multijet 88kW....
Ale třeba ta tvá 1.9 88kW multijet z roku 2002 byla nějakou předchůdkyní té 16V 103kW kterou tam nějak začali dávat.
Scháním info právě o tom multijetu, protože bude mít větší vstřikovací tlaky takže to bude asi i více náchylné na kvalitu nafty. Ale jinak s čepováním u Makra+additivum a žádné problémy jsi mě potěšil.
Ať ti to jezdí...
Jenom mám trochu hokej v těch JTD co se dávali do Stila. Myslel jsem, že první tam byly 59kW a 85kW obojí unijet, pak se tam začal dávat i 16V 103kW multijet, poté nějak vyhodili tu 85kW (možná i 59kW ?) a poměrně krátkou dobu tam dávali 74kW, nějak mezitím nabral na síle i 16V ze 103kW na 110kW a myslím, že od konce roku 2005 nahradil tu 74kW právě multijet 88kW....
Ale třeba ta tvá 1.9 88kW multijet z roku 2002 byla nějakou předchůdkyní té 16V 103kW kterou tam nějak začali dávat.
Scháním info právě o tom multijetu, protože bude mít větší vstřikovací tlaky takže to bude asi i více náchylné na kvalitu nafty. Ale jinak s čepováním u Makra+additivum a žádné problémy jsi mě potěšil.
Ať ti to jezdí...
To: Ladis, vstřikovací tlaky jsou asi stejné, píší 1600 barů, jedná se pouze asi o počet vstřiků/zdvih. Pokud se týče udávaných výkonů, kolikrát mám dojem že je to reklamní trik. Ono totiž když se téměř každé auto vezme na brzdu tak se mu naměří větší výkon než udávaný / a Italové jsou s tím přímo pověstní/ a ono je konec konců jedno jestli napíší 115 nebo 120 koní, když je naměří tak nebo tak. Ono stejně ani tak moc nejde o max. výkon jako o točivý moment, proto hlavně ty disely máme. Ještě jsem se schválně díval na řídíci jednotku motoru a je na ní štítek s označením 120 a typové číslo které by mělo být pro Multijet. Pravdou je to že to jede pěkně max.jsem jednou dosáhl 4 450 otáček a dle tacho 220. Od udávaných 210 do již je týrání a trvá mu to již dlouho. Pokud porovnám tachometr s pouličními policejními ukazateli rychlosti tak se mi zdá kolem těch 80 - 100 ty údaje velmi podobné, tak že si myslím že příliš markantní rozdíl v tom nebude. Ještě k tomu 80 końovému motoru, ten měl pevné turbo bez mezichladiče a již se nemontuje / spaliny /.
Zdravím všechny.
Mám 1,2 3D 2002. Přiblížil jsem se už ke 100000km a spokojenost. Mám ale zvukový broblém. Při přejíždění příčných nerovnosti a nebo hupů mi něco vrže v přední nápravě, přesněji řečeno na levé straně. Když zapéruji s autem na místě tak žáný ruch a po kontrole tam vše drží. Co myslíte? Vřže mi stabilizátor přední, silent bloky na ramenu nebo něco jiného? Je to hroznej zvuk a le co do funkce tlumení je vše ok. Další problém mám, že když se teplota dostane po bod mrazu tak mi zamrznou kliky u dveří. Přesně se to projevuje tak, že dveře klikou otevřu, ale ta se už nevrátí zpátky a pak nejdou dveře zabouchnout. Dělalo mi to i loňskou zimu ale myslel jsem si že tam je voda. Letos to udělalo hned při prvním mrazu (stačí -0,5"C ) a auto předtím nebylo na dešti ani nepamatuji. Poslední problém je hláška "ENGINE FALOUT" (snad to dobře píšu) ta se zobrazí vždy když auto je studené, asi tak dvě minuty po startu, jede to ale jak má a hláška po čase zmizí. Dělá to akorát v zimě při teplotě kolem nuly, když to tak dva dny stojí. Díky za radu. Michal
Mám 1,2 3D 2002. Přiblížil jsem se už ke 100000km a spokojenost. Mám ale zvukový broblém. Při přejíždění příčných nerovnosti a nebo hupů mi něco vrže v přední nápravě, přesněji řečeno na levé straně. Když zapéruji s autem na místě tak žáný ruch a po kontrole tam vše drží. Co myslíte? Vřže mi stabilizátor přední, silent bloky na ramenu nebo něco jiného? Je to hroznej zvuk a le co do funkce tlumení je vše ok. Další problém mám, že když se teplota dostane po bod mrazu tak mi zamrznou kliky u dveří. Přesně se to projevuje tak, že dveře klikou otevřu, ale ta se už nevrátí zpátky a pak nejdou dveře zabouchnout. Dělalo mi to i loňskou zimu ale myslel jsem si že tam je voda. Letos to udělalo hned při prvním mrazu (stačí -0,5"C ) a auto předtím nebylo na dešti ani nepamatuji. Poslední problém je hláška "ENGINE FALOUT" (snad to dobře píšu) ta se zobrazí vždy když auto je studené, asi tak dvě minuty po startu, jede to ale jak má a hláška po čase zmizí. Dělá to akorát v zimě při teplotě kolem nuly, když to tak dva dny stojí. Díky za radu. Michal
To: Mike.rad.: Vrzání přední nápravy je jistě velmi nepříjemné, ale v podstatě nemáš naději odhalit odkud to je. Někdy vržou pryžová pouzdra, někdy tlumiče. Zkus lehce naolejovat pístnice tlumičů a projet to. Pokud to nezmizí vada zde není, ale protože na gumová pouzdra olej nesmí / leptá gumu / tak se to dá pro samotné odhalení zkusit vodou. Hadicí dost silně poilít nápravu, zejména pryžové uložení ramen a pak rychle projet. Voda tomu neublíží ta vyteče a vyschne, ale pokud by to vrzání bylo v pouzdrech tak na malou chvíli poleví. Také se mi jednou myslím že u Lancie stalo že vrzalo horní ložisko Mc.Phersnu. Tam můžeš klidně vzít klíč a zkussit maticí co drží tlumič zatočit jako dotáhnout. Asi to nepůjde ale se změnou polohy by to mohlo, pokud by to tam bylo zmizet. Pokud bys to chtěl odstranit a těžkopádně nehledat tak jenom celková oprava, ale to je vzhledem ke stáří vozu blbost. Ta náprava najezdí ještě nejméně jednou tolik. Pokud se týče klik, asi to někdy někdo namazal nevhodným mazivem, jinak než to rozebrat a vymýt si nepomůžeš. To Ti nezávidím, plastové příchytky zařvou, a někdy i čalounění. Drží to dost strašně.
Čau.
K té přední nápravě.Píšeš že po kontrole tam vše drží,ale nepíšeš po jaké kontrole.Nejlepší je s tím zajet na technickou na takzvaná mučidla určitě si už někdy byl,tam se pozná na nápravě vše,někdy sem měl obavu že mi ty rázy utrhnou kola ale prověří ti nápravy dokonale a jakýkoli problém v uložení objeví.K té hlášce z počítače myslím jen examinér pomůže zjistit problém.No a kliky: sundat tapecirung vytáhnout ze dveří a rozebrat vše co se hýbe,vyčistit třeba tech.benzínem a zlehka promazat.
K té přední nápravě.Píšeš že po kontrole tam vše drží,ale nepíšeš po jaké kontrole.Nejlepší je s tím zajet na technickou na takzvaná mučidla určitě si už někdy byl,tam se pozná na nápravě vše,někdy sem měl obavu že mi ty rázy utrhnou kola ale prověří ti nápravy dokonale a jakýkoli problém v uložení objeví.K té hlášce z počítače myslím jen examinér pomůže zjistit problém.No a kliky: sundat tapecirung vytáhnout ze dveří a rozebrat vše co se hýbe,vyčistit třeba tech.benzínem a zlehka promazat.
Ahojte chtěl bych se zeptat uvažuju o koupi Stila obsah 1,2 rok 2002 nebo 2003 .Chtěl bych od Vás radu na co si mám dávat pozor při koupi tohoto auta.
Fakt díky za každou radu
Jo a jestli nevite o někom kdo pravě takové auto prodáva.Moc nabídek jsem totiž neobjevil
Fakt díky za každou radu
Jo a jestli nevite o někom kdo pravě takové auto prodáva.Moc nabídek jsem totiž neobjevil
Já jsem také řešil problém s vrzající nápravou. Nakonec jsem rozpustil nastrouhanou svíčku v technickém benzínu a vzniklou směs jsem štětcem nanesl do gumových silentbloků předních ramen. Není to konečné řešení, ale je velmi jednoduché a rychlé a asi tak dva měsíce to vydrží...
Omlouvam se za inzerci, ale majitele Stila by tohle mohlo zajimat.
Prodam stresni nosic na Stilo, pouzivan na 5dverovem modelu, jen asi 2x. Original FIAT. K tomu i nosic na kolo. Nove to stalo asi 7 000,- K prevzeti v Praze. Pokud mate zajem, nabizejte na mail martin.berdych@gmail.com
Prodam stresni nosic na Stilo, pouzivan na 5dverovem modelu, jen asi 2x. Original FIAT. K tomu i nosic na kolo. Nove to stalo asi 7 000,- K prevzeti v Praze. Pokud mate zajem, nabizejte na mail martin.berdych@gmail.com
Pokud máš opravdu Multijet, tak to musí být nějakej prototyp. Nejsem si úplně jistej, ale jako úplně první začal dávat koncern FIAT Multijety do Alfy Romeo 156 a to v 12/2002 ve verzi 103 kW. Do Stila podle mě přišly až po faceliftu 5D (druhá půlka 2003?) taky prvně 103 kW ( s 6kvaltem) verze a až později 88 kW (8v) verze.
Zdravím,
přítelkyně uvažuje o koupi Stila r.v. 2003-víš do 200.000,-
Ročně najede cca 15tis km - benzín nebo naftu?
Jezdí předpisově a bude jezdit 40km do práce a zpět.
Jaký by jste doporučili motor - spotřeba - spolehlivost.
V kterých motorizacích je 6-ti kvalt?
A na co si dávat bacha.
Předem díky za reakce
přítelkyně uvažuje o koupi Stila r.v. 2003-víš do 200.000,-
Ročně najede cca 15tis km - benzín nebo naftu?
Jezdí předpisově a bude jezdit 40km do práce a zpět.
Jaký by jste doporučili motor - spotřeba - spolehlivost.
V kterých motorizacích je 6-ti kvalt?
A na co si dávat bacha.
Předem díky za reakce
to dlabas: No ja mam 1.6 (robi sa iba 5 stupnova), ale to je pre tvoju priatelku asi zbytocne...kludne chod do 1.2, alebo najlepsie do 1.4, obe su so 6 stupnovou prevodovkou.... Dynamika primerana a spotreba uplne v norme. Diesel by som na 15.tis km nevolil, lebo je drahsi ako benzin a vyrazne viac opotrebovava prednu napravu (lebo je tazsi). A urcite by som volil 3dv. model... good luck pri vybere...
Ahoj, mam Doblo 1.6 a resim ted problem se sviticima kontrolkama. Pred mesicem mi svitila kontrolka EBD, byl jsem v Imofe, ten mi to nacetli nauctovali 700Kc a rekli, ze je to kolisanim napeti, coz je pry normalni. Ted mi zase stridave sviti-nesviti kontrolka airbagu, chystam se s tim do Krenic je vyzkouset. Mam jednak obavu, aby nebyla nejaka zavada za drahy penize, a nebo to, ze mi to bude porad ruzne blikat, ja budu jezdit po servisech a porad platit nacitani stavu ridici jednotky. Nemeli jste nekdo podobny problem, jak to resit? Diky Radek
Tyto "poruchy" jsou většinou dílem poklesu napětí, díky kontaktům na různých spojích...
Diky moc, zavada je doufam odstranena, pry nejaky spatny kontakt na pravem bocnim airbagu. Jeste se chci zeptat na jednu vec: neresili jste nekdo problem s tim, ze vam jednou za cas motor nejde nastartovat, sviti trvale kontolka immobilizeru a motor nastartuje az napotreti po vytazeni klicku? Tohle se mi stalo poprve nekdy v listopadu a podruhe a naposledy vcera. Nevim, co si o tom myslet, cim to je, jestli ma cenu to resit se servisem ci zda hrozi, ze nenastartuju priste vubec... Diky Radek
Tak tady asi končím, new face se mi vůbec nelíbí a navíc nefunguje edit ani prohlížení před odesláním. ;-\ Hlavní problém nepřehlednosti stejně nebyl odstraněn a že si mohu dát obrázek k nicku, to umí každé jiné pořádné fórum. Abyste rozuměli, neodcházím od lidí zde, ti jsou fajn, ale aby technická úroveň fóra klesla takovým způsobem, to je na mě moc. Občas sem zabrousím a pokud budu mít co napsat pošlu dotyčnému mailem nebo SZ.
Bye bye, Ať Vám všem Fiaty jezdí 😄
Tak tady asi končím, new face se mi vůbec nelíbí a navíc nefunguje edit ani prohlížení před odesláním. ;-\
pretekar
Zdravím Vás,
chcel by som vediet či máte niekto skúsenosti s týmto motorom, klady, zapory a pod. Rozmyslam totiž nad Stilom len som neni rozhodnuty aky motor. Do uvahy by pripadal aj 1.8 ale moj subjektívny nazor je ze by to bolo slabe.
Dakujem všetkym.
chcel by som vediet či máte niekto skúsenosti s týmto motorom, klady, zapory a pod. Rozmyslam totiž nad Stilom len som neni rozhodnuty aky motor. Do uvahy by pripadal aj 1.8 ale moj subjektívny nazor je ze by to bolo slabe.
Dakujem všetkym.
Vlastním Stilo Abarth s motorem 2.4 20v (5-ti válec) a jsem s ním už téměř 2 roky spokojen (při koupi v ČR 42.000 km, nyní 89.000 km). Má pod plynem úžasný zvuk a pro bežnou jízdu skvěle kultivovaný což má za následek absolutní konfort a ticho při cestování. Samozřejmě se spotřebou se to dle způsobu jízdy tzn. cca 8-15 l/100 km (v mém případě dlouhodobě 9,3/11,4=zima/léto, v létě se dá jezdit rychle a "bezpečně"). Mohu jen doporučit :yes:
ahoj, chtěl bych se tě zeptat jak je to s tou spotrebou, když jedeš normalne kolik si vezme na 100km
sem čet v recenzi ze normalne v prumeru tak 13litru a pri seslapnuti i pres 20litru 😄
mam punto 1.8 16V tam jezdim za 10litru pres zimu, jinak pocitam tak 8,5 a jezdim casto kazdej den a trochu se poroucha a chtel bych neco co vydrzi tak jak si s tim spokojen i nyní.
máš to v automatu???
ten selespeed myslim že tam je. jestli jo tak jak s tim??
neni to poruchovy, taky jsem o tom cet ze ta 6.stupnova je nejvic poruchova
moc diky za odpovedi 😉
sem čet v recenzi ze normalne v prumeru tak 13litru a pri seslapnuti i pres 20litru 😄
mam punto 1.8 16V tam jezdim za 10litru pres zimu, jinak pocitam tak 8,5 a jezdim casto kazdej den a trochu se poroucha a chtel bych neco co vydrzi tak jak si s tim spokojen i nyní.
máš to v automatu???
ten selespeed myslim že tam je. jestli jo tak jak s tim??
neni to poruchovy, taky jsem o tom cet ze ta 6.stupnova je nejvic poruchova
moc diky za odpovedi 😉
Zdravím všechny příznivce Fiatů, mám dotaz jestli někdo z Vás už náhodou na vozidle Fiat Stilo 1.2 měl závadu s klepáním motoru, či při startu za studena se vozidlo více třepe, bylo mi řečeno, že to způsobuje start na 3 válce, vypadá to jako by vysadil automatický sytič, v řídící benzinové jednotce je taky vypsána chyba něco jako processor fault, nebo něco na ten způsob,ale na přístrojovce nesvítí žádná z kontrolek hlásící poruchu. Po chvíli se vozidlo zahřeje či promázně a jede bez problému, poté pak při dalším startu již tento problém není, až zase po delší odstávce vozidla, alespoň tak 8-10 hod.
Dík za vaše rady či zkušenosti. (Tomíči)
Dík za vaše rady či zkušenosti. (Tomíči)
Mr.Murphy_
Ahoj všichni, potřebuju poradit. Mám Stilo s duál klimou, najeto 190tkm, stáří 4 roky a poslední dobou se mi stává, že mi ventilátor nechce foukat směrem "na posádku". Fouká bez problémů na nohy nebo na sklo, ale když přepnu na foukání na posádku (->), tak nic. Ventilátor hučí, ale dovnitř neproudí žádný vzduch. Z útrob auta jsem slyžel takové chroupání, jako že asi blbnou nějaké servomotorky, které ovládají klapky regulující směr proudění vzduchu. To je problém č.1. Další problém je, že když jsem včera jel, tak jsem klimu nastavil na "mono" a 20st. a z jedné půlky (spolujezdec) šel vzduch správné teploty, ale z té druhé (na řidiče) šel vzduch opravdu horký. Je dobré si ověřit, že klima je opravdu duální 😉 ale raději bych, aby z ní šla teplota, kterou potřebuji.
Máte někdo zkušenost s tím, co píšu výše? Díky moc za názory a ať vám to jezdí 😉
Tento přispěvek mám i tady: [odkaz] , tak je jedno, kam napíšete...
Máte někdo zkušenost s tím, co píšu výše? Díky moc za názory a ať vám to jezdí 😉
Tento přispěvek mám i tady: [odkaz] , tak je jedno, kam napíšete...
Mr.Murphy_
Ahoj všichni, potřebuju poradit. Mám Stilo s duál klimou, najeto 190tkm, stáří 4 roky a poslední dobou se mi stává, že mi ventilátor nechce foukat směrem "na posádku". Fouká bez problémů na nohy nebo na sklo, ale když přepnu na foukání na posádku (->), tak nic. Ventilátor hučí, ale dovnitř neproudí žádný vzduch. Z útrob auta jsem slyžel takové chroupání, jako že asi blbnou nějaké servomotorky, které ovládají klapky regulující směr proudění vzduchu. To je problém č.1. Další problém je, že když jsem včera jel, tak jsem klimu nastavil na "mono" a 20st. a z jedné půlky (spolujezdec) šel vzduch správné teploty, ale z té druhé (na řidiče) šel vzduch opravdu horký. Je dobré si ověřit, že klima je opravdu duální 😉 ale raději bych, aby z ní šla teplota, kterou potřebuji.
Stejný dotaz jsem dal i na Stilo.org - takže piště kam je libo 😉
Stejný dotaz jsem dal i na Stilo.org - takže piště kam je libo 😉
Ja mel podobny problem. Obcas leva pulka klimy nereagovala na nastavenou teploty a topila jak o zavod. Vse vyresila oprava jednoho ze servomotorku. Nebal bych se to opravit svepomoci. To, ze servis nevo meni, neznamena, ze je to neopravitelne. Muzes mit klidne jen spatny kontakt apod.
Ahojte, chcel by som sa opytat, ci na Stilo Wagoon, staci motor 1.9 JTD 85kW?
Ake mate skusenosti s dieslami od Fiatu?
Mam zaujem kupit Stilo r.v. 2004, su spolahlive?
Dik.
Ake mate skusenosti s dieslami od Fiatu?
Mam zaujem kupit Stilo r.v. 2004, su spolahlive?
Dik.
Reaguji ne předešlý příspěvek 😒br />
Dotaz 1 : Stačí. Auto se s tímto motorem dokáže plynule rozjet a pak může jet buď dozadu a nebo dopředu. Směrem dopředu podle názoru mé manželky vcelku i dost vysokou rychlostí.
Dotaz 2 : Rád bych se podělil o své zkušenosti s diesely od Fiatu. Ale mám zkušenost jenom s jedním tímto dieselem, takže asi nemůžu tvrdit, že se jedná o zkušenosti (v číslem nožném). Spíš se tedy asi jedná o jednotlivou konkrétní zkušenost s tím jedním dieselem... A jednotlivá zkušenost nemá dostatečnou vypovídací hodnotu. A objektivní už vůbec ne. To nás kdysi dávno učili ve škole. Takže raději nebudu mlátit prázdnou slámu.
Dotaz 3 : Jsou spolehlivé. Občas je sice nutno s nějakou nepříjemností zajet do servisu, ale více než 10 x za rok to snad nebude nutné. Alespoň já jsem tam tuším za rok asi vícekrát nebyl. A nebo se pletu ?
Wimpi 8-s
Dotaz 1 : Stačí. Auto se s tímto motorem dokáže plynule rozjet a pak může jet buď dozadu a nebo dopředu. Směrem dopředu podle názoru mé manželky vcelku i dost vysokou rychlostí.
Dotaz 2 : Rád bych se podělil o své zkušenosti s diesely od Fiatu. Ale mám zkušenost jenom s jedním tímto dieselem, takže asi nemůžu tvrdit, že se jedná o zkušenosti (v číslem nožném). Spíš se tedy asi jedná o jednotlivou konkrétní zkušenost s tím jedním dieselem... A jednotlivá zkušenost nemá dostatečnou vypovídací hodnotu. A objektivní už vůbec ne. To nás kdysi dávno učili ve škole. Takže raději nebudu mlátit prázdnou slámu.
Dotaz 3 : Jsou spolehlivé. Občas je sice nutno s nějakou nepříjemností zajet do servisu, ale více než 10 x za rok to snad nebude nutné. Alespoň já jsem tam tuším za rok asi vícekrát nebyl. A nebo se pletu ?
Wimpi 8-s
Ja mam zkusenost s 1.9JTD v Doblo, za 3 roky provozu 110 tis. bez sebemensiho problemu. Jo vlastne ted jsem mel prvni problem, potreboval jsem skontrolovat vodu do ostrikovace a neumel jsem otevrit kapotu! >😁 >😁 >😁
Jinak auto je ve stavu kdy nebude opetovne problem s najezdem 400 - 500 tis. km, to uz mam vyzkouseno.
Jinak auto je ve stavu kdy nebude opetovne problem s najezdem 400 - 500 tis. km, to uz mam vyzkouseno.
Mám Stilo MW s motorem JTD 1,9 59 kW (80 k). Podle všeobecného mínění, pokud nemá motor aspoň 100 koní, je slabý. Také jsem měl obavy, zda těch 80 koní nebude málo - předtím jsem měl Mareu 1,6 103 k. Byla to však tak výhodná koupě (toho Stila), že jsem to risknul a nelituji. Nemám sportovní ambice, ale na běžnou jízdu okolo 140 km/h motor stačí. Spotřeba dlouhodobá (podle palubního PC) je 5,8 l/100km. Auto jsem si dovezl z D v 9/2006, je vyr. 7/2003, mělo najeto 48 tis. km, dnes 67 tis. km. A spolehlivost ? Nechci to zakřiknout, zatím bez problémů. Jen spálená žárovka. Jezdím celý život v ojetinách a moje zkušenost je : co nejméně najetých km. Při větším počtu km (např. 150 tis. km) může být auto také dobré, ale to už záleží na pečlivosti předchozích majitelů.
Ahoj, kde je vyražené číslo motoru u 1,9 JTD 85kW Fiat Stilo?
Díky
Díky
Na benzinech bývá číslo motoru pod svodama, na JTD bych ho tam taky hledal a blbá otázka proč se nestavíš do servisu?
Kdo z vás vlastní 1.8 přestalo mi topit a fouká jen studený vzduch?Poradí někdo s touto závadou??díky
Skoda130i
😉 Zdravím všetkých fanúšikou Stila. Plánujem kúpiť Stilo 1.9JTD 86kW. 3 dverová verzia, 90 000 km, 2 zónová klíma, el. okná... rv. 1/2003. Čo by ste mi poradili. Na čo by som sa mal hlavne orientovať ? Na čo sa pozrieť pri kúpe, na čo si dať pozor.
Cena auta je 160 000 SK. Nieje táto cena nízka ? ...za rady ďakujem.
Cena auta je 160 000 SK. Nieje táto cena nízka ? ...za rady ďakujem.
Nemyslím si, že by stilo mělo nějaký extra problémy. Co je základní, někdy v roce 2003 proběhl FL - byla opravena elektroinstalace - první serie hlásila spoustu náhodných závad. Jinak jak platí všeobecně, koupit auto s minulostí. Jo a zapomeň na to, že JTD auto má najeto po 6 - 7 letech 90 tkm, má minimálně 2x tolik, nebo máš štěstí.
Pozor na elektriku, aby tomu nesvítila palubní deska jako vánoční stromeček. Často svítí bagy kvůli porouchanému čidlu v sedačkách. Je to šest let starý diesel, těch 90tkm bude mít nalítano nejmíň dvakrát, jak píše i kolega. Mrknul bych taky na podvozek vpředu (těžší motor). Jinak FL je záležitost až pozdější, kolem 2004, po něm bývají Stila obvykle méně problémová.
Zdraví, hctěl jsem se zeptat zda by mi mohl někdo poradit. Koupil jsem fiata stilo 3 dveř, jsou na něm 17 kola (mají tam být 15) a když auto najede na větší nerovnost ve větší rychlosti tak se auto rozvyklá, zaplave. Tak zda je to těmi gumami, nebo něčím jiným. moc děkuji. Pokud by někdo věděl a mohl mi odpověď zaslat na e-mail luki.jurco@seznam.cz byl bych vděčen.
Ahoj, mám Stilo 1,4 16V, po načerpání benzínu jinde, než beru se objevilo poškubávání při jízdě, zvláště při akceleraci.. Pak se objevilo i poblikávání symbolu katalizátoru, po zpomalení a klidné jízdě je vše skoro normální.. Prý palivový filtr.. Je těžké ho vyměnit a může to být ono? Díky moc 😒
Ahoj, mám Stilo 1,4 16V, po načerpání benzínu jinde, než beru se objevilo poškubávání při jízdě, zvláště při akceleraci.. Pak se objevilo i poblikávání symbolu katalizátoru, po zpomalení a klidné jízdě je vše skoro normální.. Prý palivový filtr.. Je těžké ho vyměnit a může to být ono? Díky moc
Ahoj, mám Stilo 1,4 16V, po načerpání benzínu jinde, než beru se objevilo poškubávání při jízdě, zvláště při akceleraci.. Pak se objevilo i poblikávání symbolu katalizátoru, po zpomalení a klidné jízdě je vše skoro normální.. Prý palivový filtr.. Je těžké ho vyměnit a může to být ono? Díky moc 😒
ahoj, chtěl bych se zeptat jak je to s tou spotrebou u stila 2.4 20V sem čet v recenzi ze normalne v prumeru tak 13litru a pri seslapnuti i pres 20litru 😄jezdim casto kazdej den a trochu 😄 se poroucha muj punta 1.8 16V tak jestli neco stilo vydrzi. popřípadně nato zda je lepší v automatu či v manualu. o selespeed , taky jsem o tom cet ze ta 6.stupnova je nejvic poruchova
moc diky za odpovedi 😉
moc diky za odpovedi 😉
Čau lidi. Mám problém s motorem. Při malej otáčkách to vubec nechce jet, až se sepne turbo kolem těch 2tis. tak pekně zakouří a už to jede. Nevíte někdo čím by to mohlo být??? 😲
Čau lidi. Mám problém s motorem. Při malej otáčkách to vubec nechce jet, až se sepne turbo kolem těch 2tis. tak pekně zakouří a už to jede. Nevíte někdo čím by to mohlo být???
To bude asi polámaný. Pokud máš vše vizuelně v motorovým prostoru v pořádku, nemáš prasklou hadici, nebo špatnej kontakt na čidlech, tak servis.
hamire
Vážená rodino Stilařů. Jsem prvním majitelem Stila 1.8 98 kW; do provozu uvedeno 10/2003; celoročně garážované, ujeto 52500 Km, velmi dobře udržované; koupeno v ČR; servisní knížka s potvrzenými ročními kontrolami; STK do 10/2011; navigace Connect Nav+ s příručkou v českém jakzyce; manuál k autu v tištěné podobě i v "pdf"; duální klima; senzory světel; couvací senzory; průchod pro lyže; metalíza; ABS; EDB; ESP atd. Nechal jsem si jej ocenit a bude stát 160.000 Kč
hamire
Vážená rodino Stilařů. Jsem prvním majitelem Stila 1.8 98 kW; do provozu uvedeno 10/2003; celoročně garážované, ujeto 52500 Km, velmi dobře udržované; koupeno v ČR; servisní knížka s potvrzenými ročními kontrolami; STK do 10/2011; navigace Connect Nav+ s příručkou v českém jakzyce; manuál k autu v tištěné podobě i v "pdf"; duální klima; senzory světel; couvací senzory; průchod pro lyže; metalíza; ABS; EDB; ESP atd. Nechal jsem si jej ocenit a bude stát 160.000 Kč 😄
Čaute, mám na Vás prosbu. Chceme jet s přítelkyní na dovolenou a máme půjčené Stilo,ale potřebovali bychom namontovat rakev, kterou máme,ale nevlastníme zahrádku. Jelikož auto je zapůjčené, tak ji nechceme kupovat. A tak mám na Vás prosbu, kdo by zapůjčil zahrádku oproti například peněžité odměně nebo dobré flašky slivovice. Jsem z Brna,ale klidně bych dojel někam pro ni. Kdyžtak mejlík, moc by to pomohlo: forts@seznam.cz, 608450302
Tady je naše stilo: [odkaz]
Čaute, mám na Vás prosbu. Chceme jet s přítelkyní na dovolenou a máme půjčené Stilo,ale potřebovali bychom namontovat rakev, kterou máme,ale nevlastníme zahrádku. Jelikož auto je zapůjčené, tak ji nechceme kupovat.A tak mám na Vás prosbu, kdo by zapůjčil zahrádku oproti například peněžité odměně nebo dobré flašky slivovice. Jsem z Brna,ale klidně bych dojel někam pro ni. Kdyžtak mejlík, moc by to pomohlo: forts@seznam.cz, 608450302
pepek79
Máte někdo zkušenost s tímto dodavatelem www.vyfukovesystemy.cz ?Koukal jsem, že maj hodně dobrý ceny výfuků na naše auta a hlavně to nejsou žádný poláci, ale značový originály.Já měl nějakýho poláka a vydržel mi přesně rok a půl, tak jsem si řekl, že si připlatim za kvalitu a koukám, že tady je to skoro za tu samou cenu co jsem kupoval to šitózního polmostrowa nebo jak se to jmenovalo."
S těma internetovejma obchodama se roztrh pytel.Ale je fakt, že je to výhodnější než v normálnim krámě nebo servisu.Souhlasim s kolegama, že Bosal stojí za starou bačkoru a některý ty polský taky.Já sázim už nějakou řádku let na osvědčenej Walker.Co jsem tak koukal na netu, tak jsou asi nejlevnější tady [odkaz] dávaj 4 roky záruku a to jsem nikde jinde nenašel.
kilianek
poradite my nekdo kdyz se mi ukazuje v aute fiat stilo offenkoff co to ma znamenat dekuji
kilianek
poradite my nekdo kdyz se mi ukazuje v aute fiat stilo offenkoff co to ma znamenat dekuji :😉
kilianek
poradite my nekdo kdyz se mi ukazuje v aute fiat stilo offenkoff co to ma znamenat dekuji :😉
kilianek
kilianek
poradite my nekdo kdyz se mi ukazuje v aute fiat stilo offenkoff co to ma znamenat poradite mi nekdo prosim
kilianek
chtel bych se zeptat co to znamena nemecky offenkoff dekuji)
wotsudisu
Kámoš do svého stila nechal namontovat rádio (nějaké podobné: [odkaz] rozsvítil se check engine, lol. Montoval to sám.
Otázka: má křivé ruce nebo může být problém v tom autě? Testovali jsme to u mě - bez problémů, nikde nic a vše super.
Otázka: má křivé ruce nebo může být problém v tom autě? Testovali jsme to u mě - bez problémů, nikde nic a vše super.
wotsudisu
Kámoš do svého stila nechal namontovat rádio (nějaké podobné: [odkaz] rozsvítil se check engine, lol. Montoval to sám.
Bozic
Ahoj. Jsem tu nováček. Zatím jsem majitelka fiatu punto, ale zamilovala jsem se do stila. Podle toho kolik lidí ho má si myslím, že náhradní díly půjdou sehnat snadno. Zajímalo by mě jaký důvod byste měli k prodeji svého stila? Hmm?
Bozic
Ahoj. Jsem tu nováček. Zatím jsem majitelka fiatu punto, ale zamilovala jsem se do stila. Podle toho kolik lidí ho má si myslím, že náhradní díly půjdou sehnat snadno. Zajímalo by mě jaký důvod byste měli k prodeji svého stila? Hmm? 😉
Jinak mám už doma opravený vůz. Je to uděláno super. Zadní dveře mám po úpravě. Logo fiatu už je uprostřed. Všechno licuje, vše se dobře otvírá. Je to krásný požitek z jízdy.
A mám na prodej ty páté dveře + zadní nárazník. Vše bohužel poškozeno. Ale mírně.
Ať se daří.