Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

3469 komentářů

Takze panove (a damy jestli tu nejaka je 😄, udelam souhrn svych potizi se Stilem 1.6, najeto asi 9000 km. Zda se, ze se jedna zejmena o neschopnost servisu.

1)Vrzajici pruduch pod oknem, na oprave 3x, obcas to dela, obcas ne, stale nevyreseno.

2) Nevystredeny volant. Obcas po absolutni rovine a nemam uplne rovne volant. Prijde mi, ze nekdy je to OK, nekdy ne. Nevim co s tim, ted to pujde po druhe na opravu.

3) Cvakajici pedal spojky - uz 2x na oprave, ted po 3. Podle servisu se jedna o spojkove lozisko, cekaji na dodani. Tak uvidime. Je to dost neprijemny.

4) Spatne ukazujici vnejsi teplomer. Ted to pujde po 2. do servisu. Budou menit cidlo.

5) Vrzajici zadni naprava, odstraneno na druhy pokus. Meneno po cele evrope.

Mozna jsem smolar. Mozna taky ne.
wolff
V Rakousku jsou Fiaty taky policejní....A ve Španělsku a Portugalsku taky. O Itálii se samozřejmě nebavím...
Ve státech co nemají vlastní značku aut ( nemyslím výrobní fabriky jiných značek ) se teprve pozná jestli je auto úspěšné, nebo ne. V rakousku jich taky jezdí dost...
Ted jsem se vratil z Budapesti a za 3 dny co jsem tam byl jsem videl vic Fiatu Stilo, nez za celou dobu co se prodava v CR. Jezdi jich tam opravdi vyrazne vic nez u nas. Dokonce jsem videl i policejni 😄
Ta cena byla paradni, akorat zelenou nemuzu. Ale uz jsem uvazoval.
S kvalitou ti moc neporadim, mam najeto teprve neco pres 7000 km, ale videl jsem 3dv Stilo, 1.9JTD, 115k za 399 000,- coz je podle me dost dobra cena. Maji ho na automodul. Tak jen pro info.
Ahoj, líbí se mi Stilo 3d (jezdím sám, ale zato hodně, 60-70t za rok). Máte někdo zkušenosti, jak je to u Stila s kvalitou a výdrží? Nejde mi o ty německý kecy ve stylu "horší dílenské zpracování", ale fakt o zkušenosti. Jednoho fiata doma máme, manželka má Punto 97, celkem spokojenost, akorát už 2x odešly silentbloky zadních ramen a měnil se výfuk. Jinak nic, a to jezdí hlavně ***čky.
Tak to bude to GT docela zajimavy, protoze zatim u Abarthu vzdycky kritizovali jenom tu prevodovku. S manualem by to mohlo bejt slusny.
No ja nerikal, ze ten motor je spatny. Ale zprevodovani je dost dlouhy, a dokaze dost zrat vic nez jine 1.6. Ma ale peknej chod, zadne vibrace. Taky jsem o vikendu Multiwagon okukoval. U nas ho meli za 449 000,- ve verzi Actual, 2xAirbag, ABS, ASR, MSR, pocitac apod. Navic byla klima, metaliza, radio a jeste nejake drobnosti. Za 449 000,- vyborna cena.
JTF
Tak jsem se byl včera projet s Multiwagonem. Design je dle mého soudu povedenější než u 5dv.hatchbaku. Jel jsem s verzí 1.6(MBE - nepřijde mi ten motor zase tak špatnej). Za ty peníze co to nabízej je to podle mě fakt kauf. Je to hezky pohodlný na nerovnostech a ten kufr... No kdybych měl těch 414t.kč tak jdu do toho.
GT je v podstatě Abarth s obyčejnou převodovkou a bez navigace a stojí aso o 100.000,- míň. Co se týká opěrky tak ta je uchycena na tunelu a ne na sedadle, jak sem psal, sorry
Ja ze mi rekli, ze ta operka se neda zvlast objednat. Jenom cele sedadlo a to jeste nebude ve sejne barve.
Jinak GT je na webu Fiatu, kdyz si date volbu Chci Fiat, potom si najdete Stilo a date si modely, tak je tam mimo jine i GT a u nej poznamky, ze informace budou doplneny pozdeji. Jinak to ma podobnou vybavu jako Abarth, da uz se to najit i v prislusenstvi. Tak nevim.
A kde sis tu operku nechal dodelavat? Ze bych se taky poptal?
Ta operka je samozrejme originalni nahradni dil od Fiatu a vypada naprosto stejne jak na Abartu. Rozhodne neni uchycena do sedadla. Kde jste to videli???
Jsem koukal ze na webu Fiatu pribylo neco jako Stilo GT. Zda se ze to ma stejny motor jako Abarth, vi nekdo o co jde?
Hlavni partner je fajn 😄
Jo ja taky. Ciste prazsky provoz sem tam klima a mam tam 9,4 a to mam celkem lehkou nohu, i kdyz obcas si to taky trochu vytocim. Uz jsem si zvykl 😄 Ono je to hlavne tim, za ja byl zvyklej na slabsi auta. Mel jsem Punto 1.1 a to jezdilo tak za 6 litru a pak jsem mel Feldu 1.3, tu zajela mama, takze to auto bylo hrozne liny ale malo zralo 😄 Taky jsem jezdil rok Fabii 1.4 MPI 44kW a ta jezdila jak kdy, ale myslim tak do 8 litru. Tak holt ted trochu vic no. Mimochodem, tak loketka, mozna mas pravdu ze to dela nekdo jinej. Jenom zjistit kdo. Docela by se mi tam libila, ale zase nechci aby to vypadalo blbe. No treba casem. Ted spis cekam, jak se vyvrbi cvakajici spojkovy pedal a jestli to jejich lozisko problem vyresi. Taky jsem zvedav co venkovni teplomer udela po vymene 😄 A i kdybych si koupil Maybach, tak budu mit nejaky problemky 😄
ono se stačí podívat na "hlavního partnera" rubriky auto.idnes.cz - z toho důvěryhodnost přímo čiší.
to určitě nebude originál opěrka, protože ta je uchycena přímo v sedadle. Spíš bych to viděl na nějakého výrobce autodoplňků.

To mbe: co spotřeba??? pořád jezdím za 9 😒
Tak me muj servis rekl, ze ta loketka dodelat nejde 😒
Fiat uz zverejnil ceny Multi Wagoonu a jsou velmi zajimave. Skoda, ze uz mam hatchback, za ty penize bych do toho asi sel. Kouknete na www.fiat.cz.
Ta loketni operka urcite jde dodelat, protoze ja jsem ji chtel a dostal jsem ji v ramci slevy pri koupi auta. Mam zakladni vybavu s cernym interierem. Ta operka se nedela s identickym potahem, ale prodejce mi nasel nejblizzsi cerny odstin. Do toho plastoveho dilu u rucni brzdy se musi vyrezat dira pro pripevneni operky ( pod plastem je osazeni se zavitem ). Potom to chtelo jeste jednu malou krytku a to bylo vse. Kolik to ale cele stalo nevim.
Tak jsem byl v servisu s tou cvakajici spojkou. Udajne je to spojkove lozisko, objednali a pak budou menit. Co se tyce spatneho ukazovani venkovniho teplomeru, uznali ze to fakt ukazuje blbosti (dneska rano -10 a moje auto s klidem -3, pozdeji po ohrati za jizdy -1 , holt Ital, asi ma rad teplo 😄 a objednali nova zrcatka, pry se neda menit jen to cidlo 😄
Dneska jsem na nej koukal u sveho dealera, vypada moc dobre. Netusim ale konkretni ceny.
Cetl jsem, je to sranda 😄
Pro ty co to prehlidli - od patku do nedele (21-23.2.) bude mozne u prodejcu Fiatu vyzkouset Stilo Multiwagon.
No srovnavam oboji obsazene dvema lidmi, skoro zadny naklad v kufru. Me to prislo taky divny, pricitali jsme to tomu, ze to jeste neni poradne zajety. Je pravda, ze se to v prubehu tech 14 dnu trochu zlepsilo, tak snad....
Doporučuju přečíst si diskuzi u článku o Stilu combi, typické inteligentní názory lidí, kteří mají vždy svůj názor 😃)

Stilo Wagon se mi moc líbí, přijde mi tvarově pěkně vyvážené a kompaktní
To uz se mi nezda. Vzdyt to ma 98kW, to auto je sice tezsi, ale s tim muze mit trochu problem ta 1.6 (s prazdnym by nemela, mozna nalozene), ale ta 1.8 uz prece ne. Tech 130 koni uz nekde musi byt znat ne?
Musim se pridat do diskuse: mam cca 2000 km zkusenosti se Stilem 1,8 5D (celkem najeto asi 12 tkm) a prijde mi dooost line. Nevim, treba je to tim jednim kouskem, ale myslim, ze moji Brave 1,6 by to neujelo. Urcite je to auto tezsi, skoro jiste ma i mensi spotrebu pri stejnem stylu jizdy, ale je to vazne linej lenoch.
No jasne 😄 Ja to myslel tak horce. Jasne ze za par let bude nejaky jiny auto za stejny penize treba litat 😄 Ne vazne, jenom si myslim, ze to je fakt bomba nabidka. Krome toho na dobu kdy jsem to kupoval jsem koupil opravdu dobre, takze si nemusim nic vycitat. Jenom bych bral tu loketni operku ve predu 😄
mbe: To vazne nastve... Nejlepsi je ale tohle

neresit. Proste jsi ho kdsi koupil za nejakou

cenu a ted je situace jina... Kdybys mel cekat na

nejlepsi cenu a nejlepsi nabidku, tak stale

chodis pesky 😄

No a jestli jsi udelal spatny kauf vlastni vinou,

tak si z toho vem ponauceni. Ale trapit se kvuli tomu...

Trebas by se ti tahle 1.8 pojebala... Trebas by sis

uzival zive jizdy a zabil by ses... Uzivej si

a raduj se z toho, co mas 😄
Dneska jsem se trochu nakrknul u sveho dealera. Meli tam 1.8 98kW, Dynamic, 5 dveri, Obvykla vybava 6X Airbag, ABS, klima, autoradio s CD, kuzi potazenej volant, komfortni paket za 458 000,- Kdyz si vezmu, ze jsem dal za 1.6 v podobne vybave bez komfortniho paketu 449 000,- tak bych brecel 😄 Ne vazne nejvic me mrzi ten motor, ta 1.6 nic moc, radeji bych tu 1.8 a pak me dost mrzi, ze moje Stilo nema loketni operku vepredu. Nevite nekdo jestli se to da dodelat?
Tak na idnes se to s Italy nejak roztrhlo... Dnes je

tam neco o Stilu Wagon: [odkaz] r=ak_aktual&c=A030215_213143_ak_aktual_f…
Přesně tak, stojí 185.000,- tak s čím to chcou srovnávat??? Hlášky typu koncernová kvalita jsou ubohé a každý kdo jel golfem s vrzající palubkou, což je zcela normální, se musí smát
Dnes je na IDNES cosi jako recenze Secienta. Nechci se tu vyjadrovat k autu, ale dost me pobavila. Hlavne hlaska na palubku, ze lide kteri jsou zvykli na koncernovou kvalitu by pozadovali vic. Mam zato, ze FIAT je taky koncern, tak jaky jiny to asi maji na mysli ???? 😄 Uprime, Seicento jsem si prohledl a sedl jsem si do nej, opravdu neni nic moc, ale sakra vzdyt to auto stoji 185 000,-. Az ten "koncern" udela auto za stejny penize a bude lepsi, tak budu mlcet.
to AF> asi mas pravdu, me slo spis o to, jestli to neco vyresi.
taky jsem to bral jako vtip,nakonec jsem prebiral tak ze jsem vse kontroloval- kryty zadelavali az po me kontrole.
Nechci se nikoho zastávat, ale pochop, že když ti teploměr vymění, tak naúčtují FIATu záruční opravu a ještě mají rabat z dílu, když se ti v tom budou vrtat a laborovat, tak jim nikdo nic nedá. Na takové opravy přichází teprve po záruce, když už je potřeba šetřit zákazníkovy peníze, když je nechce dát za nový díl...
Jo ani ja nemam se servisama nejlepsi zkusenosti. Jeste lepe receno nemam nejlepsi zkusenosti se znackovejma. Kdyz jsem mel feldu, tak jsem jezdil do znackoveho a nechapal, za co vlastne platim, olej dokazali vymenit, brzdove desticky taky, ale jak prisla nejaka zavada, kde se muselo premyslet a ne hned neco vymenit, bylo zle. Zacal jsem jezdit ke garazistovi, kterej me nikdy nepodvedl (kolegovi ve znackovem servisu vymenili kolo na rezerve za ojete) a ceny mirne. Nechal jsem si menit olej, desticky a hromadu dalsich veci, zaplatil jsem dohromady asi 3 litry a byl hapy. Znackove servisy jsou opravdu menici. To je jejich zpusob opravy. Viz. muj teplomer. Ukazuje mi spatne, kdyz se auto ohreje, takze se ocividne nekde ohriva. Zatim to v servisu neresili, ale uz rikali, ze by ho vymenili. Misto aby navrhli, ze zkusi najit kde to je, ale to je holt vic prace. Jednodussi je zkouset veci menit a treba se to tim vyresi.
Jo,jestli zaruka,tak dobry.Ale se servisama nemam nejlepsi zkusenosti,minimalne pak u drobnosti DODO usetri cas. Dej vedet,cim to bylo.
Dik za radu, tohle zkusim az kdyz to neopravi. Jdu tam v pondeli a je to v zaruce, tak at se snazi nekdo jinej 😄 Doba DODO uz doufam odeznela 😄
Nez tam pojedes,zkus prostriknout vrsek spojkovyho pedalu WD40,nebo necim takovym. Jestli mas spojku ovladanou lankem,je vysoka pravdepodobnost,ze to cvaka ozub napinani lanka,co vymezuje vuli.Kdyz si lehnes pod volant,tak by ses k tomu mel dostat.
Je to cvaknuti, kdyz poustis pedal. Dela to i kdyz stojis a je vypnutej motor. Podle me je ten pedal nejakej volnej. Na jizdu to nema vliv, ale je to neprijemny. Cvakne to jako ve dvou polohach pri pousteni. Jsem objednanej na pondeli, tak uvidim.
Jak se to projevuje? Neni to takovy cvaknuti, kdyz preradis a poustis po zmacknuti pedal nahoru?
Jestli není třeba chyba v neschopnosti servisu. Naletovávat kabely... Si děláš srandu, ne???
zkusenosti se Stilem 3/4 roku provozu:zavada v elektronice sedadla ridice- 1 tyden v servisu,

posledni 3 tydny-po nastartovani trvaly chod ventilatoru po dobu jizdy.Bez vypnuti.Celkem 3x navstiveny servis.Popis opravy v servisu:udajne vadna ridici jednotka-vymena(nebylo to ono),spatna kabelaz cca 140 zilovy kabel- postupne odstrihavene fousy,v zoufalstvi uz pokusne vymenovany jednotlive dily z noveho stila.Na konec zjisten vypadly konektor!!!Po urgenci na predpis fiatu o novych nahradnich dilech - provedena vymena za nove(chteli kabel doletovat!!)- cena by byla 34 000,-kc(neplaceno-auto v zaruce).Zlata Brava ,kterou jsem mel predtim....
Stale se mi ozyva ve spojce to cvakani. Koukal jsem na net a nasel jsem takovou malo diskuzi v UK, kde si nekdo stezoval na totez. Bohuzel nepsal jestli to odstranili, tak se objednam do servisu a uvidime.
Asi mas pravdu, bude to lenost a zvyk 😄
řízení je poháněno elektromotorkem který buď de, nebo ne, žádná snížená účinnost by se projevovat neměla, taky sem dřív jezdil bez CITY, ale pak už mě to přišlo těžké, tak sem ho zapínal pořád. Se servem na hydrauliku se to nedá srovnat, tady se dá fakt točit malíčkem 😄
To je jasny, kdyz je snih a led, nepotrebujes servo. To jsem malickem tocil i feldu bez serva 😄, Ne, vazne, mam dojem , ze to rizeni trochu ztezklo, ale mozna jen to jen dojem.
Kduz jsemu tuhle stal na snehu, tocil jsem malickem, a kdyz jsem stal na asfaltu, ztezklo to tak, ze jsem zase musel pouzit celou dlan.
Tusim ze tu nekdo rikal, ze mel nejake potize se servem. Potize nemam, ale zda se mi ze trochu ztezklo. Driv jsem nepouzival City, pak mi to prislo tezke, tak ho pouzivam a zda se mi, ze volant o neco ztezknul i ted. Nemyslim, ze je to subjektivni, zkousela to i zena, ktera moc nejezdi a taky se ji to zdalo tezsi. Mate nekdo nejakou zkusenost?
magic: Jakobych ve tvem hlase zaslech ironii...?
Když Stilo přišlo na trh tak sem někde viděl srovnávací test Stilo x Golf, samo že to Golf vyhrál, ale jen tak,tak. Můj kamoš má Golfa IV a když se mu směju že mu drnčí palubka tak mě vždycky ukazuje, že má v přihrádce kazety a že to drnčí ony, takže možná to taky tak hodnotí 😃)
Pozor! Pozor! Jsem byvaly technicky redaktor AutoTIPu! Proto s tebou nesouhlasim! Fakt, ze nevyhralo nemecke auto je doslova neuveritelny! Je to jeden z 96 testu, kde vitezi nenemecky vuz! Takze to byl vlastne uzasny test! Kdyz si vezmes treba souhrn testu AMS (test jahr buch 2000), tak z 96 srovnavacich testu jen 2x nezvitezil nemecky vuz. Jednou to byla Octavia Combi (takze nemecky klon) a jednou nejaky Renault. A ty jsi objevil dalsi perlu! Gratuluji! Proc jsi tak zklaman? Neni to fantasticky, ze uz podruhe nezvitezil ve srovnavaku nemecky automobil ci jeho klon? A Golf je opravdu kvalitni vuz; ma ostre modre svitici kontrolky, drncici pristrojovku bez cehokoliv, pri otevreni zadni steny si rozpulis hlavu o zamek, ma klicky na oknech, ktere ti jen obcas zustanou v ruce, jezdi maximalne po trech kolech na 65 profilu a pri stisku brzdoveho pedalu letis na predni okno a pak pokracujes konstantni rychlosti...co vic si muzes prat? Ja bych ho nechal vyhrat...
O vikendu se mi dostal do ruky AutiTIP, je to takova ta odnoz nemeckeho AutoBild tusim, hodne recenzi a testu prebiraji. Je tam takove pseudosrovnani noveho Megana s konkurenci. Je tam Astra, Golf, Stilo, Civic, 307, Focus a nevim co jeste. Krome toho, ze je to fakt komicky napsany clanek ve stylu, megan ma tohle, Astra to ma taky, megan ma tamto, to ma zase Golf apod 😄 me vylozene pobavilo druhe misto Golfu IV. Klasicky nemecky test. Nechat ho vyhrat 5 let stare auto pred uplne novym meganem uz si asi netroufli, ale jinak s prehledem druhy. Maly kufr, malo mista, ale holt ta nemecka KVALITA 😄 Stilo tam dopadlo bidne. Test se v podstate omezil na to, ze rekl, co je u Stila spatne (dost tam zkritizovali 1.6 ku kterou mam, vicemene s tim souhlasim,´motor neni moc pruzny a tezke Stilo s nim dost basti, ale tak zle to zase neni) a nenapsali nic z kladnych vlastosti. Na ty se nejak zapomelo. Takove testy me vzdycky pobavi.
A nemoh by tu někdo porovnat Defend Lock, Pin Lock, Construkt, Mult-T Lock? Případně jiné? Medvěd Block ?
JTF
Koukám, že jsem zapoměl napsat, jak se ten časopis jmenuje - Quattroruote.
JTF
V poslední čísle italského časopisu je otištěn detailní popis 100t.km testu Fiatu Stilo 1.6 Active vyrobený 10/2001. Nikdy auto nezůstalo stát na silnici. Největší problémy byly s palubním počítačem - často hlásil neexistující závady.
doporučuju zámek převodovky Defend-Lock, nebo Pin-Lock, tam je to překonání horší a neruší vzhled interieru
Taky jsem to resil. Z vyroby imobilizer, pridal jsem zamek paky (Mul-T-lock) a premyslel jsem o ALARMu. Nakonec jsem to zavrhnul. Lidi na alarm uz nereagujou a na auto stejne nevidim, takze mi je to k prdu. Zatim jsem to nechal, krome toho spoleham na to, ze Fiaty jsou prece plecky a nekradou se 😄
Imobilizer je tam standardny (detekcia kluca). Dal som si navyse namontovat zamok na spiatocku. Nie som este rozhodnuty, ci ten alarm mam chciet alebo nie 😄
mas imobilizer? Tak se na alarm vyprdni. Dej si tam zamontovat

nejake mechanicke zabezpeceni + tajny vypinac.
Taky jsem o tom jednu dobu uvazoval a prodejce mi nabizel META alarm asi za 7000,- s montazi, prej je to totez co tam dava Fiat z vyroby. Pak jsem se na to vykaslal, mozna nekdy v budoucnu.
Vie mi niekto poradit nejaky alarm. Chcem si dat nejaky namontovat, tak by mi pomohli nejake odporucania, resp. skusenosti 😄 Dik
Cakat treba, kym sa rozpozna kluc. Cca 2-3 sekundy. Potom sa da hned nastarovat, teda aspon u mna 😄. Mam 5d Stilo 1.8. Ale aj mne sa parkrat stalo, ze mi vypisalo failure. Stacilo urobit klasicky "restart" 😊
V Koppovi je napsano, ze ten vypinac varovnych svetel jde

vypacit sroubovakem. Akorat mi neni jasne, zda se

musi pred tim jeste vyndat ta lista s vypinaci vyhrivani

zadniho skla, a s prepinaci mlhovek. Nejak jsem to

z knihy bez koukani do auta nepochopil (jestli je to nutne)...

Ta lista se vynda le jednoduse -- po stranach se

"odloupnou" krytky, pod nimi jsou dva srouby.

Po odsroubovani se da ta lista s prepinaci jednoduse

vyjmout a pak asi az se da vyloupnout ten prepinac varovnych svetel...

BTW ta lista s temi vypinaci je asi (zatim jsem ji nevidel a jen o tom ctu 😄

prisroubovana 3mm imbusama...
Tak jsem koukal na to startovan. Takze v prirucce

je na strane 176 "Jestlize kontrolka spolu

s kontrolkou zustane v okamziku, kdy se klicek v zapalovani nachazi v poloze

MAR, rozsvicena, otocte klickem do polohy STOP

a pote jej vratte do polohy MAR". Takze je to asi

jedno a muze se startovat ihned po vsunuti klicku do spinaci skrinky... Pouze v pripade, ze jsou rozsvicene

obe (code i injection), je nejaky problem a proto

ho zkuste vyresit po "pocitacovsku" -- provedte

reset (vypnete a zapnete zapalovani).
Presne takhle to zamyslim. Pripojit na kontakty spinace varovnych svetel. Ten spinac jde vyndat bez radia? To by bylo skvely.
JirkaV: No ja osobne bych to pripojoval na kontakty u toho

spinace varovnych svetel (proste ten cerveny trojuhelnicek, co zapina vsechny blinkry).

A kvuli tomu se nemusi vyndavat radio (podotykam, ze

jsem to jeste nezkousel. Ale na vyzkouseni/otestovani

by to melo stacit. To relatko stejne budes spinat

tim dalkovym modulem, takze tam odsad se da na pokusy

tahnout 0 a +12V... Asi prekonam svoji lenost a

pojedu si koupit take nejake relatko a budu zkouset 😄
Jo, presne tak, jak pises. Mam 12V relatko s 3 sek. pridrzi. Chci ho pripojit paralelne k motorum odemykani/zamykani a presne jak pises spinat ty 2+2 kontakty. Kvuli tomu ale musi radio ven (nebo ne??) a zatim na to nejak nemam cas. Myslim ale, ze by to melo takhle jednoduse fungovat. Kdyz to rikas i Ty...
Jo aha, ted koukam, ze to jiz "mas vymyslene..."
JirkaV: Odemykam dobre, jeste jednou diky 😄

K vanocum jsem dostal od tchyne Koppa -- Jak na to (Brava)

a uz jsem na ty blinkry koukal (jsou tam schemata,

tak ti je mohu pripadne ofotit). Podle mne by stacilo

nejake relatko, s doukontakty (alespon tak jsem

pochopil schemata, ze je kazda strana blinkru

spinana oddelene). Zatim jsem ale nemel cas a

chut neco zkouset. Ovladani spinani relatka by se

delalo tim modulem DO (jiz presne nevim jaky pin

to je, ale na schematech to je) a v podstate by se

relatkem "preklemoval" ten spinac varovnych svetel,

co je na strednim panelu (cerveny trojuhelnik).
Ja mam sice smejdy za 500 KC z Carrefouru, ale bavil jsem se s lidma a ti mi doporucili, ze jsou vyborne Pewag ( ceska firma tusim z Ceske Trebove, protoze jsem tam videl napis na jedne budove ). Delaji na vsechny rozmery, maji stranky www.pewag.cz, ale neni tam cenik. Zda se mi, ze jsi z Ostravy a Pewagy prodavaji v Ostrave v arealu nakladni nadrazi v Privoze, firma MS Auto. Pokud chces dojet autem, musis dvorem nadrazi, pokud pesky muzes primo z Marianskohorske, jsou dost videt. Cena bude kolem 2 tKc. Ale budou na furt.
.. nevite kde bych mohl koupit retezy??? mam s tim shanenim docela problem.

16 palcovy disky, pneu 205/55
je to docela mozny,... zacalo to s prichodem zimniho obdobi.....
to ADYN: v navodu ke Stilu to je 😄
Zdravim panove, ja taky Bravu startuju okamzite a kolikrat jeste neco sviti a uz se rozjizdim. Nikdy zadny problem.

BoB_: Jak zamykas a odmykas? Ja v pohode. Uz jsem vymyslel, jak na to blikani, jen az bude tepleji... Jo a taky az se mi povede vydloubnout radio.
Adyn: kvuli tobe se do uzivatelske prirucky na Bravu podivam...

Ale myslim, ze jsem to tam cetl. Ale radeji se podivam...
Adyn
Nikdy v životě jsem nestartoval žádného ze svých Fiatů (Punto a Marea) s prodlevou a nikdy jsem neměl problém že by mi zůstala svítit žádná kontrolka.

Vzhledem k tomu, že to není uvedeno ani v návodu, tak se domnívám, že se jedná jen o oblíbenou výmluvu servismanů - "máte nějaký problém? Že vy startujete ještě než to zhasne! Tak to vyzkoušejte jinak a příjďte jindy"
to BOB> jo s tim dieslem uz me to napadlo taky, ale mam tak nejak podobny ritual a nijak zvlast mi to nevadi. ASR je divny, tezko rict, nejsem mechanik 😄
mbe: Mam Bravu (a MM bude asi stejny ci obdobny jako u Stila)

a docela mne stve to otoceni klickem, cekani a startovani.

To uz jsem si mohl kojupit diesela a pred startovanim zhavit 😄

Ale uz mam startovaci ritual: nastoupit, pootocit klickem,

nandat pasy, nastartovat, zastrcit panel autoradia a vyjet. Ma to tu vyhodu,

ze to nandavani pasu trva presne tak dlouho, nez zhasnou kontrolky (vstrikovani a AirBag)

a nemusim "blbe cumet" a kdyz zandavam panel autoradia (mam

neFiatacke), tak se alespon motor "vzpamatuje"

(provede se zakladni promazani).

No a kdyz tohle neudelam, tak to za prve blbe startuje a za druhe

se mi jiz stalo, ze se mi take po nastartovani

objevila/nezhasla nejaka kontrolka (jednou vstrikovani, onehda imobilizer).

Ale protoze nestartuji bez cekani casto (povedlo se mi asi tak 6x a to hlavne ze zacatku),

nevim, zda to bylo kvuli tomu.

Nekdo kdysi ale rikal, ze ta prodleva je tam kvuli tomu, nez

palivove cerpadlo natlakuje okruh. Pri malem tlaku pak blbne vstrikovani atd. To by pak ale bylo divne,

proc se rozsvecuje ASR. Engine failed by snad s

tim mohlo souviset, ale to ASR... ?
Me to dela obcas taky, respektive trochu jinou hlasku. V servisu me upozornili, ze kdyz otocim klicek a nahodi se elektrika, mam tak 2 vteriny pockat, nez se inivializujou vsechny systemy a pak startovat. Kdyz se na to vykaslu, obvykle mi to hodi alternator failed, ale hned to zmizi. ASR failed uz mi to jednou hodilo taky, Engine failed uz jsem psal.
stp: A neni to vzdusnou vlhkosti? (Zkus to vysledovat).

Vlhko uz zabilo i vola 😄 Pak pomuze jen rozebrat

vsechny spoje (prohlidnout) a vystrikat je...

Ale kdyz to "nemaji v pocitaci", tak to asi

holt nepujde opravit 😄
.... souhlasim,.. jenom mam trochu strach ze se ta obcasna chyba stane chybou trvalou pri vysoky rychlosti .. 😊
Podle mě se občas může stát že při nastartování se ne všechny systémy správně načtou a nastartují a pak to může blbnout.Pokud není chyba stálá, tak s tím nikdo asi nic neudělá a závada jako taková to není. Mě to občas taky hodí při startu nějakou hlášku ale pak se už nic neděje.
.. problemy s teplomerem mam samozrejme taky..

kdyz to porovnam s ukazateli na silnicich tak muj teplomer ukazuje vzdy cca +3 stupne...

trapi me ale jinej problem, casto se mi stava ze po nastartovani rano ujedu tak cca 300 m a pocitac hodi hlasku: ASR Failure, hned na to VDC Failure.. a nedavno pribudla i novinka ABS Failure..... tak zastavim, vypnu motor a pak znovu nastartuju a vse je ok,

v servisu hodili auto na pocitac a v logu se nachazeli zaznamy o obcasnych chybach..

pry pokud to neni chyba stala je to v poradku..

o chybe VDC nevedeli vubec nic,, a ani jsem se o necem takovem nedocet v manualu-...

mate nekdo podobne zkusenosti???
Tak to me to ukazuje fakt blamaz, venku -7 a mam tam klidne 0,5 😒
mám dojem že to bude opravdu nějaká blbost, dnes a včera sem se na to zaměřil a ukazovalo to pořád stejně + - asi 1 stupeň, takže to bude asi OK.Je ale možné, že za jízdy se od motoru odpařuje teplo zrovna směrem na zrcátko, a to může zkreslovat.Jinak spotřeba 9.5!!! Hrůza 😄
Jo to je ono a cim dele jedu, tim tepleji podle pocitace mam. Rozdil jsem videl i 5 stupnu. No uvidime co reknou.
Dnes sem to pozoroval asi taky.Vyjel sem a bylo - 11.5, po ujetí asi 20 km bylo 9.5 a neřekl bych že se otepluje...
Nejak nam to tu umira. Mimochodem, pred nejakou dobou jsem se ptal na potize se spatnym ukazovanim teplomeru. Muj dealer to diskutuje s Fiatem, jestli je mozne, aby se nekde to cidlo ohrivalo. Mam slibeno, ze do patku budu neco vedet.
To je jasny, ale presto se na tu asistenci u dealera poptam 😄 Abych vedel co cekat 😄
OK, já na to reagoval proto, že už sem o podobné negativní zkušenosti slyšel... Naštěstí sem to zatím nepotřeboval.
AF> mas pravdu, ale ono vlastne neni na co si stezovat, nakonec to prestalo a nic se neresilo. Spis sem to sem hodil jako perlicku. Doufam, ze asistenci nikdy potrebovat nebudu 😃))
Otázka je, co se stane,až o něco půjde...
Na Fiat CR asi stiznost nedam, vlastne o nic neslo, ale poptam se u sveho dealera, jakze to ta asistence vlastne funguje.
Možná že v tom fóru P307 je to reprezentativní vzorek: švagr v práci dostal 307 kombi 1,6 a asi po měsíci odešla řídící jednotka. Dostal náhradní (na dobu opravy) 307 3D HDI a po cca 500 km motor ztrácel výkon až ho ztratil úplně, prý něco s turbem...
Bohužel služby FIAT Asistence nezajištuje přímo FIAT čR, ale nějaká jimi najatá agentura kde sedí nějaká studentka na brigádě a její práce je najít si na mapě kde zrovna si a kontaktovat nejbližšího dealera, žádné odborné rady se tam člověk nedočká... Ale taky navrhuju stěžovat si jak na FIATu tak u svého dealera, jinak se člověk lepších služeb nikdy nedočká
Adyn
Obětuj se a napiš stížnost na FIAT ČR.
Je fakt, ze rubrika 307 je drsna, ale je otazka, jestli je to odpovidajici vzorek. Nicmene me tesi, ze problemy se Stilem zatim moc nejsou, na druhou stranu nejake drobnosti take jsou. Kazdopadne jsem asi smolar, mam jich celkem dost. Mimochodem, o svatcich mi pri nastartovani motor ohlasil ENGINE FAILED. Stalo se mi to pred barakem, nemel jsem manual. Tak cvicne volam Fiat Assistance. Bylo to 24.12. Po asi trech minutach zvoneni mi to vzala jakasi slecna, ktera mi rekla, ze nevi co hlaska znamena, kazdopadne nesmim s autem jet a jinak mi asi nepomuze protoze nikdo nikde neni 😃)) Docela sila, desim se az budu asistenci potrtebovat opravdu. Pomohlo to chcipnout, chvili pockat a pak bylo vse OK a uz se to neobjevilo. Navod rika, ze je to hlaska kdyz ma motor nespravne emise, beh apod. Podle me mozna zpusobeno necim v palivu. Kazdopadne tam pisou, ze s autem se muze jet ale nesmi se pretezovat motor, takze fiat linka kazala bludy.
mbe> zpatna reakcia brzdoveho pedalu a rozne pazvuky pri aktivacii ABS su uplne normalne, zas je to vykupene ovladatelnostou auta aj pri prudkom przdeni.
to je pravda, sleduju to tam a mám docela radost 😃)
Adyn
Pánové, jak se tak rozhlížím po MotorCafé, tak musím konstatovat, že zatímco u Fiatů se řeší banality jako nepřesnost teploměru, tak u jiných značek - Peugeot 307, Seat Leon, mají tak trochu jiné, poněkud zásadnější, technické problémy... Pokud by vás tedy někdy přepadl nějaký pocit, že to vaše Stilo (Brava/o) s teploměrem a sem tam vrznutím v zadních dveřích není vončo, tak se podívejte do historie rubriky třeba právě Peugeotu 307 a pochopíte, že jste učinili zcela výjimečně dobrou koupi!
hlavně se toho kopání neleknout a nepovolit pedál, s teploměrem problém nemám, ale dnes sem to porovnával s kolegou na jiném autě, a mě ukazoval -5 a mu -7 ?????
No to me taky napadlo, ale vyhrejvani se zapina s odmrazovanim zadnich oken a to jsem rozhodne nemel zapnuty. Mimochodem, nikdy jsem nemel auto s ABS, jenom jsem parkrat jel a vim ze pedal kope. Dneska jsem to zkusel na ledovce a pedal kope jako svine, ale hlavne se z toho ozyvaji otresne zvuky, takovy chroustani. Volal jsem do servisu a prej je to normalni.
Just an idea... nemate nahodou vyhrievane zrkadielka a nejakym magickym sposobom by to okrem zrkadielka hrialo aj cidlo teplomeru?
wolff
To bylo dobrý....
Adyn
Holt, nesmíte jezdit tak rychle. Projektil se taky za letu zahřívá 😄
Tak to jsem zvedavej co mi servis rekne. Teplomer je ocividne OK, proste se od neceho zahriva. Akorat nevim od ceho se v zrcatku muze zahrivat.
Mam přesně to samé. Jel jsem na Slovensko a divil jsem se že se pořad otepluje. Když jsem vystupoval, tak teploměr v autě ukazoval -3, ale ostatní teploměry ukazovaly -11.
Ma nekdo nejake novinky kolem Stila? Ja mam opet maly problem. Psal jsem o tom vedle ve foru o Brave. Venkovni teplomer me po zahrati auta ukazuje docela slusny nesmysly. Kdyz je auto studeny tak OK, ale po pul hodine jizdy uz je rozdil i 7 stupnu a to je celkem dost. Mate to nekdo taky?
No tak promin no 😄 Zase tak dlouho tu nejsem a taky se mi trochu ty lidi uz pletou 😄
Bravu 1.8, jsem myslel, ze to kazdy vi 😄
Mfilip> jo nejaky ten patek tu jsem 😄 Co ty mas vlastne za karu?
Ted jsem koukal na dealera Imofa v Praze a na webu maji podle me naprosto neskutecne ceny. Kouknete na: [odkaz] Treba ta 1.6 5 dveri za 321 000,- a nebo to JTD 3 dvere za 395 000,- To je docela malo. Na to ze jsem dal za 1.6 5 dveri + klima nejakych 450 000,- 😒
no vlastne, jo, "mbe" znam, uz jsi tady nejaky ten patek.
to MFILIP> tu nejmenovanou znacku jsem mel a vyjma serva mi menili tesneni, motor vibroval, odesely stabilizatzory a nevim jestli jeste neco dalsiho 😄
porad lepsi zavady, nez napriklad vymena serv, pretesnivani hlavy valcu, vibrace motoru jako u jedne nejmenovane znacky
Ohledne 1.2 motoru ti nereknu,mam 1.6, ale to ostatni muzu shrnout. Pekne auto, dobre jede, slusna vybava. Mel jsem nekolik problemu. Prvni je zadni naprava, coz je udajne celoevropska zalezitost u urcite skupiny modelu. Vyreseno v zaruce. Potom par drobnosti, povrzavala mi palubka (to stale trva, servis neni schopen odstranit, i kdyz ted si to nejak sedlo a delsi dobu to nedela). Udajne dost neobvykla vec. Pak jeste nejake drobnosti, ale v souhrnu bezny standard.
Rozhoduji se před koupí 1.2 Active 5D, ale rád bych věděl kdo ho má jak je s ním spokojen.
Když jsem viděl poprvé Stilo 5D, tak jsem byl zklamanej, ale už si asi zvykám (Brava se mi taky hned nelíbila), včera jsem jedno Stilo ve stříbrné metalíze viděl a začíná se mi líbit. Řekl bych, že to chce čas - Fiat každým modelem prostě přequapí i když teď to bylo docela dost nečekaný. Jinak prostorově je Megan II úplně někde jinde - aspoň to tak zatím všude hodnotili
Taky se mi 5-dverove Stilo zda designove nepovedene. Hned bych mu odebral italske obcanstvi 😉))

To 3-dverove Stilo (na peknych kolech) nebo kombik, jo to je lepsi "muzika".
Adyn
Jo jo, Fiaty vždycky vzbuzovali emoce. Avšak zadek pětidveřového Stila ze dosti bezpohlavní. Přes to bych však radši šel do Fiata, než do Rencka. Získávám pocit, že Renault je dneska synonymem nespolehlivosti tak jako býval v 80-tých letech právě FIAT...

(Chvíli jsem u Renaultu pracoval, vím o čem mluvím)
Priznam se, ze mne Megane II na prvni pohled zaujal vice nez Stilo, libi se mi originalni zadek. I ceny se mi zdaji relativne hodne dobre.
dobre vedet. diky
dealer je Vencar Staré Město, tel: 572 541 942, obrať se na pana Vránu, s tím sem teď mluvil, k mání jsou dvě 1.6 Active se slevou 126.000,- respektive 131.000,- to dělá výsledné ceny s doplňky 356.000,- resp. 370.000,- za víc vybavenou verzi. Obě mají metalízu, pos. lavici, to druhé navíc 4x el. okna, komfort paket, dálku, To za těch 340.000,- už je blokované
JTF
Dáš mi kontakt na Tvého dealera, zajímalo by mě to Stilo 1,6 za 340.Díky Jarous
no nechci nikomu kazit radost, ale na centrálním skladě FIATu jsou dle mých ifo Abarty se slevou 170.000,- 😒

Jak sem se před chvíli bavil s mým dealerem, tak nejlevnější Stilo má za 340.000,-( konečná cena ) a je to ta níže zmiňovaná 1.6 Active s pos. lavicí a metalízou, což znamená + 18.000,- jen v doplňcích
www.nordex.cz - muj servis - ma take zajimave slevy, Stilo od 354 900,-, Abarth sleva 50 000 Kc ...
tak s 1.2 je to horší, ty se většinou prodají hned, ony ty největší slevy jsou na skladové auta, a to jsou většinou 1.6 Ale za tu cenu, nekup to 😄

Vím o 1.2 Active s klimou se slevou 50.000,- takže výsledná cena je asi 430.000,- Někde jinde bude možná i levnější, jak sem řekl, jedná se o to co kdo má skladem.
no, jeste nemam zajem, ted jsem investoval v Brave do zadnich repro a budu investovat do vyfuku 😄
JTF
Ještě jsem zapoměl napsat že ne Actual.
JTF
Mám zájem, chtěl bych spíš 1.2.
je to na konkrétní auta, viděl sem např 1.6 Active + metalíza + posuvná lavice za 339.000,-

Pokud budeš mít zájem, napíšu kde 😄
Ty "velke" slevy jsou oficialne, nebo jen u konkretniho prodejce ?
já si rozhodně budu auto dávat do výroby, takže s nějakým zpožděním počítám, ale objednávky by měly být možné už před koncem roku.
Jak mi minulý týden sdělil prodejce v AF Centru

v Ostravě, tak oficiální představení

Fiatu Stilo Auto Wagon má být v ČR dne

28.února 2003. Tak asi nutná trpělivost.
tak sem se dnes dozvědel,že se mění vybavy u Stila,Active budë mít jen 4 bagy, zato klimu, dálku na centrál a další drobnosti.Dál sou do konce roky velmi velké slevy, až 170.000,- takže mě štve,že nenakupuji až ted... Asi od ledna bude Stilo Multi Wagon, na který já osobně čekám, takže bude na prodej jedna moc pěkná 1.6 Active s asi 35.000 km. Má někdo zájem???
Zacinam byt dost nepricetnej z neschopnosti sveho servisu odstranit povrzavani pruduchu pod oknem. Poradte mi nejaky sevis v Praze, kde to zvladnou a ja tam snad zajedu.
Jsem zvědavej, kdy půjdou JTD 16v do Stila
Ja jsem ted o vikendu nekde videl vysledek crashtestu Stila. Hrozne ho chvalili, dostalo 4 hvezdy s tim, ze chybelo malo, aby dostalo 5 (leva noha). Musim si vzpomenout, jestli to bylo na webu nebo v casaku a pak to sem napisu...
asi je těch Stil zatím tak málo, že by jim to jedno nabourané chybělo 😄
Jeste jsem nasel tuhle sajtu, ktera je podle me moc zajimava. Jsou tam i veci kolem bezpecnosti mechanismu zamku apod.

[odkaz]
Nasel jsem akorat tyhle Crash testy.

[odkaz]
Netusite nekdo proc jeste nebylo v EuroNCAP testu Stilo? Uz je to celkem dlouha doba a mnoho aut, ktery se prodavaji kratsi dobu uz tam je (Megane, C3 apod.).
Zdur vsem, tak mam konecne novou napravu a zmizelo vrzani ze zadku vozu. Snad uz definitivne odstranili to vrzani na palubce, takze se zda, ze je vse OK.
Já sem byl zvyknutý na Bravu 1.2, ta žrala max 6, tak mě to dost vadí, ale v servisu bylo vše OK.Zkusím se trochu víc hlídat...
stp: ja taky ne, jenom ta zpatecka tam jde obcas blbe. Nevim, mozna je to mnou 😒

Co se tyce spotreby, tak jsem mel Bratislava tam i zpet, rychlost kolem 140 - 160 prumer 8,8 coz mi prijde taky docela dost.
to mbe: zpatecka je uplne v pohode, celkove s razenim nemam problemy...
tak sem se dnes vrátil z cest a kdyz sem se pak doma podival na průměrnou spotřebu, tak sem nevěřil: 9.9 L !!!

Je pravda že sem to honil, ale tohle je trochu moc,asi budu muset do servisu at se na to podívají. Jinak v Německu sem viděl Stilo celkem často ( ve srovnání s námi ) víc bylo asi třídveřáků.
To stp: ja jezdim k Vavrincovi, chovaji se slusne, ale zatim me nepresvedcili ze to zvladaji, uvidime ted pri vymene te napravy a oprave tech dalsich veci o kterych jsem psal. Jaky mas pocit s razeni zpatecky, jak jsem psal nize?
wolff
Já nevím co by ještě chtěli za motor v autě střední třídy. No ona určitě R32 je lepší než 147 GTA, tak ten Abarth je úplnej krám...asi...
to mbe: v Autocentru Dojacek, zatim vzdy vyhoveli bez problemu...
ses zblaznil ?

aha, nejak jsem spatne zkopiroval odkaz - melo to samozrejme byt na Stilo Abarth 2,4 20V, hodne se mi to libilo, no ale celkem tam ten motor nechvalili.
mfilip: Budes Getze kupovat?
Takze shrnu svoje zatim drobne problemy.

1)zvuk od zadni napravy - bude menena naprava

2)cvaka spojkovy pedal, nevim o co jde, proste ve dvou polohach v nem cvaka (budu hlasit)

3)drobne vrzajici palubka (jak kdy)

4)spatne jde zaradit zpatecka (uvidim)

5)pri vyssich rychlostech neni vycentrovany volant, nevim jestli geometrie, kazdopadne budu hlasit.
Tak naprava dosla, a dozvedel jsem se, ze zpatecka je problem u vsech FIATu, protoze neni synchronizovana. Moc se mi to nezda, slibili mi ze se na to kouknou. Mate nekdo nejake info?
To STP: kde servisujes? Ja na napravu stale cekam, ale jsem zvedav, jestli to ten problem vyresi. Ten zamek je zajimava myslenka. Co se tyce palubky tak to nejsou schopni odstranit. Mam ale novy problem. Jde mi pomerne spatne radit zpatecka, setkal se s tim nekdo? Proste zastavim, vyslapnu spojku, seslapnu, dam zpatecku a 4 z 5 pokusu jdou velmi tezce, zachrousta v tom. To vidim jako dost problem, prave dnes chci volat do servisu a objednat se.
[odkaz]
Tak se obcas divam na AAA, avizo.cz, annonce a furt zadne Stilo.
MP3 C😱 No ja si pamatuji, ze se s moznosti prehravat

MP3 v tom CD prehravaci docela chlubili. Nezkousel

jsi CD-RW? S temi byvaji dost problemi. Zkus nejake

normalni CD-R...
Mam Stilo 1.9 JTD. Minuly tyden jsem ho daval do servisu na odstraneni pazvuku zadni napravy. Rekli, ze naprava je OK, ale dela to volny zamek vika zav. prostoru. Tak ho dotahli, ze nesel temer otevrit. Povolil jsem ho zpatky a radeji budu jezdit tak jak to je.

Jo a jeste jedna vec. Tvrdili mi, ze v CD prehravaci ktery mam ( ten klasicky za prip. 4000 ) je mozne prehravat i datove CD obsahujici MP3. Zkusil jsem to, ale samozrejme to nehraje.
... musim to poopravit... mam najeto 25000 km...
😊 napravu mi vymenili hned po tom co sem stilo koupil, po naky dobe este odesla elektronika posilovace, palubovku mi skvele "dotahli" po tom co zacala vydavat divny zvuky,... mam Stilo 1,9 JTD... nedam na nej dopustit 😊
Mam 1,9 JTD (115k), zere to v prumeru 6 l, mam najeto 2500 km, jezdim hlavne po Praze ale davam si casto vylety na Slovensko.
Adyn
Na druhou stranu, mě potěšilo, že jsme nebyli považováni za méně náročný trh, pro které bylo Palio určeno (jižní amerika, Polsko apod.)
Mas pravdu, nas trh je hodne deformovanej. Prikladem je prave to, ze Palio, ktery ma extra zesileny podvozek a spoustu dalsich dilu, se k nam leta nedovazelo, ackoliv se mi zdalo, ze je urceno prave pro cesky silnice. Prostorny, velmi bytelny a spolehlivy, nevelkych vnejsich rozmeru pri malych porizovacich a provoznich nakladech. Idealni auto pro nasince. Ma jen jednu pro cechy nejpodstatnejsi nevyhodu: je to FIAT...
wolff
Ale jo přijde...
Zdurec, nejak to tu umira, zda se, ze moc lidi Stilo nema 😒 Vcera jsem prezul na zimni gumy a jinak porad cekam na tu napravu, nejak to soudruzi v Italii nezvladaji. Co se da delat, doufam, ze to brzo prijde.
Při otevření nad 150 tě to vytáhne i se sedačkou 😄
Škoda, myslel jsem že napíšeš jestli tam tím oknem teče atd 😄a taky jestli to strhává příčesky při otevření v rychlosti 150 km/h
Nemám, ale chtěl bych 😒
to AF: máš Stilo se sky window? Občas v brně potkávám jedno v té tvé barvě.
Ja mam tu sedomodrou metalizu. Interier normalne cerny.
stříbrno-zelenou a modrý interier
Mozna 😄 Uvidime. Mimochodem, jakou mas barvu stila?
A já si zase myslím, že takoví ti sedláci co jezdí kopat brambory a pěstovat rajčata na kečup by to mohli uvítat 😄 I když jejich hit je asi Thalia
AF: spis myslim, ze uz mas verzi, kde to je opraveno. Co se Palia tyce, koukal jsem na nej na autoshow a nevypada spatne. Mam ale pocit, ze v zemi skodovkaru nebude mit nejaky fiat z polska valny uspech. Mozna se mylim, ale nas trh je opravdu trochu zdeformovanej.
to MBE: anebo mi to ještě nezačalo dělat 😒((

Dnes sem jezdil s Paliem W a byl sem velmi spokojený, velký prostor uvnitř, i když menší než v Puntu II, obrovský kufr, slušná výbava, velmi dobré zpracování a velmi slušné chování na cestě. Na porovnání jsme měli P 206 SW a vypádá oproti Paliu jak chudý příbuzný, malinký interier, kufr a drnčící palubka.
af: asi na ne budu muset pritlacit. Co se tyce napravy, prisel jim z FIATu normalne papir (videl jsem ho), kde je popsano o co jde a ze je treba vymenit naprava. Udajne se to resi celoevropsky, ale samozrejme jen u aut, kterych se to tyka. Asi mas kliku, ze uz mas verzi, kde je to vychytany.
já jezdím asi za 8.5, motor 1.6, najeto 18.000 km, jezdím ted denně asi 5 km ráno a asi 10 km odpoledne + do obchodu a tak podobně.Delší trasy jezdím za 6.8 bez klimy.To vrzání nechápu, měl sem ten problém taky a bez problémů to opravili, asi bych na ně víc tlačil. O problémech s nápravou sem ještě neslyšel.Jinak ty stěrače už dou, údajně špatný kontakt na dojezdu, trvalo to asi 45 minut.
Oteviram pro vsechny vlastniky Stila diskuzi o spotrebe. Napiste kolik Vam to basti, co mate za motor, kolik najeto a jak hlavne jezdite. Ja mam 1.6, najeto cca 1500km, 5dver a ciste po meste (Praha, ted je extremni) okolo 10litru. Na nadrz mam prumernou tak 9,8 az 10,2. Je to jen mesto, nekdy i o vikendech, ale Praha je ted snad ucpana porad.
No tak to mas dobry, ze je to prvni problem. Ja jich mam trochu vic. Stale mi nebyl servis schopen odstranit drobne vrzani palubky a co se tyce mnou zmineneho vrzani ze zadku auta, jedna se o SILENT bloky a budou mi menit celou napravu. Udajne o tom Fiat vi a ve vyrobe uz je to opraveno. Kupoval jsem predvadecku, starsiho data, takze ta to jeste mela.
Tak se mi objevil první malý problém, při spuštěném cyklovači se stěrače zastavují asi v polovině skla, pokud zapnu plynulé stírání, je vše v pohodě, v úterý s tím du do servisu, sem zvědavý na co přijdou
Jo mimochodem, zvuk a chod motoru se mi taky libi i u te 1.6. Je to takovy pohodovy zvuk, ale zase je fakt, ze jsem srovnaval OHV ve skodovce 😄
Jarous: pazvuky od zadni napravy odstranuji dnes, takze uvidime. Fiat na to vydal service note, ze je treba vymenit nejake krouzky na zadni naprave????? Neco takoveho, nejsem mechanik. Rikal, ze to maji snad vsechny Stila, ale nevim. Chovalo se to tak, ze pri prejezdu nerovnosti ze zadu jako vrzalo. Ale delalo to hlavne pri zhoupnutich, ne kdyz se vymete nejaka dira. Uvidim, dnes to davaji do poradku, tak jsem zvedav.
Neviete niekto, co je pravdy na tom, ze Stillo Abarth sa ma objavit ja vo verzii s manualnou prevodovkou ?? (narazil som na taku nejasnu poznamku v jednom teste..). Kedy to asi tak moze byt ?
JTF
Když se tady Stilo začalo prodávat,byl jsem na předváděcích jízdách. Vyzkoušel jsem verze 1.6 a 1.8. O dovolené v létě jsem se svezl s 1.2. Byl jsem mile překvapen jízdou, samozřejmě žádný dravec, ale díky zpřevodování a 6ti kvaltu to jede docela svižně. Prodejce říkal, že spotřebu lze udržet bez problémů kolem 6 l/100. Také se mi velmi líbila kultura chodu motoru(na rozdíl od Fabie,kterou používám ve firmě). Co to "bouchnutí" jak jsi uváděl, máš to odstraněný?
Sorry vsem za obcas zmatene vety, to je holt kdyz clovek specha a neprecte si to po sobe 😄
Jarous: Najeto mam 1400 km, takze zatim opravdu nezajete. Moje postrehy jsou asi nasledujici. Koupil jsem verzi 1.6 hlavne s ohledem na cenu. Dostal jsem slusnou slevu, takze proti zakladu (6xAirbag, ABS, ASR, bla bla) je tam jeste metaliza, klimatizace (manual) a posuvne zadni sedacky. S motorem je to zatim trochu rozpacite. Je to 76kW (103koni). Kdyz jsem to prevzal, tak jsem nechapal. Vubec jsem s tim neumel jezdit. Pred tim jsem mel feldu 1.3 a fabii 1.4. Prislo mi to hrozne liny (uz obchodnik me upozornoval, at tomu dam trochu casu), ale ted uz se to znatelne lepsi. Uplne to nesetrim, motor jsem uplne v klidu az do 6000,- a od cca 3000 znatelne oziva. Proste to potrebuje jiny styl jezdeni, preci jen je to 16V. Jak jsem psal, po tech cca 1500 je motor znatelne zivejsi, takze uvidim. Hlucnost je OK, jakmile jdes pres 3500, uz je motor dost slyset, ale je to takovy prijemny, jakoby sportovni zvuk, takze je mi to docela sympaticke, ale je fakt, ze kdyz jedes 140, muze to byt pro nekoho uz neprijemne. Myslim, ze ten motor meli lepe zprevodovat, nebo mu take da 6ti kvalt, docela by to bodlo. Problem je trochu spotreba, je fakt, ze nejezdim na nejmensi, ale vezme mi to pri ciste mestske (podotykam prazske) jizde 9,5l. Velka prednost toho auta je, super prehled. Posez je celkem vysoko a je z nej vyborne videt. Pokud by te zajimalo jeste neco, ptej se. Me by docela zajimalo od nekoho s motorem 1.2 jake je s tim svezeni. Skoro si rikam, jestli jsem nemel vzit prave tu 1.2
JTF
Můžu se Tě zeptat, jak to Stilo je hlučné, kolik máš už najeto? Na mě působí solidním dojmem. Kdybych nemusel investovat do domu, hned bych ho koupil/asi verzi 1,2/. Ze začátku se mi také moc nelíbilo, ale postupem času mu přicházím na "chuť".
To bylo i na nasi firemni Fabii kombi. Ale o Skode nikdo nikdy nerekne, ze ma spatne dilenske zpracovani
Ja si myslim, ze kazde auto ma svoje. Mam Stilo 1.6 16V a tim zpracovanim myslim treba uvolnena tesnici guma na patych dverich, nebo vrzani palubky (to mi dava prodejce do poradku) a takove drobnosti. Co se tyce licovani, to vypada velmi solidne, ale uvidime. Jednoznacne to auto nezatracuju (konecne ho sam mam 😄, ale nejsem slepy fanatik, dokazu najit i chyby. Kazdopadne to auto ma i spoustu kladnych vlastnosti, proto taky pisu, ze to kazi dojem z jinak super auta. Mozna mam jen smulu. Kazdopadne pred tim jsem mel Fabii a tam mi palubka vrzala taky, take asi to bude mnou 😃)))
Design Stila je jako víno, po úvodním zklamání se mi začíná líbit, zatímco třeba P 307 se mi už okoukal, snad proto, že jich jezdí víc. A ty barvy na Stilu jsou náhodou povedený, hlavně pastelový metalízy. Jen ta tmavomodrá je vyloženě nevýrazná. Punto se mi tky líbí jak je teď, otázka ale je, co chce trh. Myslím, že šanci oživit prodej má novej motor 1,2 JTD 16v, kterej snad chtějí dávat i do AR 147!!!
S tím zpracováním nesouhlasím,moje Stilo je OK,ale známému na Golfu vrže palubka,viděl sem několik P 206 kde bylo lícování naprostá katastrofa a kamoš má Clio, kterému po roce 3x po sobě oděšla řídící jednotka, jednou to platil a málem to auto rozkopal. Dle mého jsou všechny auta víceméně stejné,ale FIAT má na houby pověst,tak na to každý poukazuje a u jiných značek to lidi víc tolerují. Co se týká faceliftu Punta, který tu někdo postrádal tak dle mě není vůbec potřeba, Punto je velmi osobité a rozhodně ho na cestě nepřehlédneš.Facelift, jak byl prezentován na quttroroute.it mu spíš ublíží
Adyn
Mám ještě jednu historku. Kolegyně (tentokrát současná) si koupila (shodou okolností u stejného dealera) VW Golf 1,6 benzin. A hádejte co měla napsáno vzadu na kapotě? 1,9 TDI. Taky dobrý ne?
Adyn
Když jsme u toho dílenského zpracování: Bývalá kolegyně si koupila fungl novou Fabii Combi a po pár dnech a mnoha krizových situacích přišla na to, že jí blikají blinkry obráceně. Tj. chce odbočovat doleva a bliká doprava. Super ne?
Jak uz jsme se shodli, nekdo ma rad ......... 😄 Kazdopadne u Stila me mrzi jina vec. Je to jednoznacne velmi moderni auto, ale kazi ho drobnosti dilenskeho zpracovani. Az si rikam, jestli ma Fiat nejakou vystupni kontrolu. Jsou to drobnosti, ale u auta za pul mega uz by to byt nemelo. Hlavne to kazi dojem z jinak velmi dobreho auta.
Na Stilu mi nepripada nic charakteristickeho, co by mne zaujalo. Predni maska zdalky napodobuje Passat a sklopena zad 5D mi jeste vice pripomina Nissan Micra. Mam to, Stilo 5D je moc zenske. Al e moji manzelce se moc nelibi. Vice se nam libi hatchbackovejsti design aut jako Bravy,P307, Golfa IV
S tou krizi mas pravdu. Co se tyce Stila, ja myslim, ze to je vec nazoru. Ja jsem ho koupil (vybiral jsem 307 vs Stilo) nedavno a musim rict, ze prave design me oslovil. Prijde me na pohled velmi atraktivni. 5D je konzervativnejsi (ten mam) a 3D je sportovni. Kdybych nevolil prakticnost, vzal bych 3D, ale holt je to neprakticke. Hlavne se Stilo libi manzelce a vyborne se ji s nim jezdi, takze neni co resit 😄
Ted kdyz se media chytaji kazde zpravy o Fiatacke krizi a chrli to tu do novin kazdy druhy den, tak se neni cemu divit. Ostatne loni melo Daewoo velke problemy s krizi v Korei a dneska je zase tam, kde pred krizi. Fiat posledni dobou jde s modely trosku mimo hlavni proud, i kdyz se Marea neprodava zvlast dobre, pres to uz 7 let nebyla zadna vyrazna externi inovace, to same u Punta II, jak sjelo pred 4 roky poprve z pasu, tak se nezmenilo, Seicento je pro dnesek uplne nekde jinde, mozna pred 10 lety by byl designove trhakem, ale vcil jej Matiz ( puvodni projekt Fiatu, ktery byl prodan korejcum ) valcuje v plne care. Ruku na srdce, pri stejnych penezich mi Matiz prijde lepsi. A Stilo ? 5 D mi prijde takove nijake, nicotne, nevyrazne, ohlednu se za nim jen proto, ze je to Fiat. Pripada mi, ze i barvy nejsou vubec atraktivni a nepritahuji, jsou takove vybledle, mdle. Nejhorsi je ta seda. Ja vim, ze proti gustu zadny ...., ale je spousta drobnosti, proc ne prave FIAT.
Tak konecne jsem se dockal, muj dealer uz ma changer i plastovy drzak (jak jsem psal driv), takze v pondeli bych ho mel mit v aute. Holt na muziku dost trpim a bez CD vydrzim jen tezko 😄
Nejak nam to tady usnulo. Co se tyce spatnych prodeju fiatu u nas. Ja si myslim, ze zasadni je image znacky. Mam Stilo 16V 1.6 a kamkoli prijedu, vsichni to okukuji (moc jich jeste nejezdi) a rikaj, hm, pekny, ale 450 za fiata je stejne moc. To je podle me problem. V nasich koncinach co neni VW tak je spatne (viz reakce ve forech na Peugeot, Renault, Fiat apod.). Ja uz par aut mel (vetsinou skodovky, ale i Punto) a prave Punto bylo moc fajn vozitko. Co se tyce situace za bolsevika, je potreba brat, ze tenkrat to bylo jedno z mala zahranicnich aut (zapadnich) co se tu dalo koupit. A ruku na srdce, zrovna UNO fiatu moc dobrou povest neudelalo (stejne jako skodovce Favorit).
No doufejme že se dostanou z potupného 13 místa...

Ale stejně mi není jasné,proč se moc neprodává, přece za komančů kdo měl fiat byl bud řezník nebo něco takového, a když přišlo UNO, tak z toho byli všichni hotový,čekal bych větší věrnost značce 😒
no jsem ve velkem ocekavani, ne proto, ze bych si chtel Palio koupit, nova maska se mi dost libi, myslim ze cena pro cesky trh je vzhledem ke konkurenic dobra, a je to proste Fiat, rad bych aby tu byl uspesnejsi.
ten článek na periskopu je od 9/10/02, já sem to sem psal stejný den asi v 6:45 a věděl sem to od pondělka, to jen pro informaci, že si to necucám z prstu 😄
to nadšenec: Já sem neřekl,že sem byl na tiskové konferenci, pouze že odtud pochází tyto informace, ale jinak by bylo správně za A)
na periskopu.cz je o tom taky clanek, navic i informace, ze v lednu bude Stilo SW, v cervnu nove Punto a na podzim novy "maly" Fiat
Ještě takovej blbej dotaz - k tiskové konferenci ses přichomítnul kvůli své profesi nebo takovýhle informace může člověk získat i někde volně na netu?
Motory budou 1.2 8V, cena 324.000,- 1.2 16V 344.000,- 1.9 D 370.000,- a 1.9 JTD 80 koní s cenou 409.000,-

Informace mám z tiskové konference na FIATu CR.Konkurenci bych viděl hlavně v P 206 combi, ale ten bude začínat na 340.000,- takže bude lepší cena i základní výbava. Lidi co kupují Fabie jsou kategorie sama pro sebe.Prodej by měl startovat koncem října.
Motorů připadá v úvahu celkem 10. Nejpravděpodobnější by ale byly ty, co napsal mfilip + eventuleně 1,9 TD z Punta.
Kdes k tomu přišel? (Je nějaká www nebo časopis?). Já o tom ještě nic neslyšel 😜
v polsku jsou nejmin 1.2 8V, pak 1,2 16 V a 1.6 16V jako maximum
to af: nevis jaky v tom budou motory?
Tak to je dobre, videl bych v nem nejvaznejsiho konkurenta pro F Combi.
Ja ho chci dat kamkoli 😄, ale bude do palubky. Prave proto se ceka na nejaky plastovy kit. Jinak myslim, ze by to mel byt Grundig a nebo Blaupunkt, ale jistej si nejsem. Problem je, ze s tim original radiem co je postaveny do palubky dle sdeleni dealera jiny changer nechodi. Jinak bych koupil cokoli jineho a mel bych to hned i za cenu, ze to nacpu do kufru. Podle udaju v manualu k audio soustave je treba skutecne ten changer nejakym kodem synchronizovat s radiem. Silenost.
Oficiální zpráva od Fiatu: do měsíce se začne prodávat Palio Weekend za cenu od 324.900,-

Výbava: posilovač,centrál,elektrika,dělené sedadla,airbag 1x Zdá se, že se ledy hnuly...
Problém ale není v italských ale něměckých soudruzích protože ten měnič je Blaupunkt nebo Roadstar a bere se to komplet od nich. Centrální sklad pro východní evropu je ve Vídni a je to jejich povinost zajištovat dodávky dílů. Ten changer chceš dávat do palubky nebo do kufru?
Zdar lidi, Stilo mam asi mesic a az na par drobnosti, ktere snad servis tento tyden odstrani (lehce vrzajici pruduch pod prednim oknem) a neco hrkajicicho od zadku auta jsem spokojen. Trochu v soku jsem ale z dodavek dilu. Objednal jsem si CD-changer a FIAT ho memu dealerovi dodal do nekolika dnu. Bohuzel uz italsky soudruzi nezvladli dodat jakysi plastovy drzak, ktery je k montazi treba. Na ten uz se ceka 3 tydny. Musim rict, ze to je docela k vzteku, kdyz dodaji changer a nejsou schopni dodat kus plastu. Mate nekdo podobne zkusenosti?
Na fiat cz jsou pry strasni * a i posledni sekretarky tam jezdi minimalne v A 147.
najlepsie dealerske stranky ma asi www.autokois.com, je to sice Ford, ale stoji za pozretie
Jo,jo, a nejlepší na tom je, že tam ani není možnost jim napsat a dát jim vědět že to *...Například to, že je nové Ducato oni asi ještě neví, fakt ubohost.

Zato stránky jednotlivých dealerů sou celkem slušné.
af: Jo, neco takoveho jsem chtel take dopsat, alr

nejak jsem to odklepl... Maji strasnou

prezentaci a aktualizaci. BTW, jsem koukal

na fiat.pl a maji stejne hnusny layout -- asi

jedou vsichni podle nejake italske sablony

(ve zdrojaku stranek byly italske komentare).

Takze "strasny vzhled" je dilem italu... Aktualizace

ale ceskeho vedeni.

BTW: Stale tam maji tu "starou" cenu... Internet? Co to je?

Stejne je tam jenom same porno, bomby... Tam si nikdo auta kupovat nebude...
Mám doma prezentační CD toho systému, na můj vkus moc složité,je tam asi 20 ovládacích tlačítek, ale je tam možnost spojení s operátorem a ten tě povede hlasem,další výhoda je žekdyby auto někdo ukradl tak se dá vystopovat, i když na Ukrajině asi ne...
ten zvuk je paradny, stretavam obcas jedno taketo stilo a je to fakt fantasticky zvuk oproti vyrchchlenym 4-valcom 16V co ludia tocia do zblbnutia, toto Stilo cim viac sa toci tym ma krajsi dunivjsi a hlbsi zvuk apson mne sa to tak zda. podla mna je to najlepsie sportovo ladene auto vykon/cena na trhu - do toho auto skoro nieto co dokupit vsetko je v cene ;o)

a nemate niekto skusenost aj s tym satelitnym navigacnym systemom Connect?
Já sem s tím jel asi 20 km a dost mě vadilo to řazení a jeho pomalý nástup, například se selespeedem v alfě se to nedá srovnat.Motor měl moc málo najeto na nějaké objektivní soudy, ale má to velmi pěkný brutální zvuk a navíc jak známo objem ničím nenahradíš....
pani, uz ste mali moznost niekto sa s tymto motorom zviest a mozete sprostredkovat svoje dojmy? je to skutocne tak drave ako to podla papierovych udajov vyzera?
no neviem porovnavat polo a stilo hmmm... je to ina trieda
Jses docela humorista.
Zacinam se nejak vnitrne lamat ze Stila na nove Polo. Ojojoj. Vyjde to o stovku levneji. Mensi kufr, ale rozvor skoro jako Golf (-5cm).
Mluvíš mi z duše, jenže pitomci na FIAT čR to spočítali asi na 350.000,- a zamítli to.Opravdu nechápu. Zrovna dnes jsme se známým plánovali dovoz Pandy 4 x 4 z Itálie.Vyjde ho nová na 190.000,- dvojkolka by vyšla na 150.000,-
Kdyby se tady nove Palio Weekend prodavalo za 290 tKc jak v Polsku, mohli by se tady lidi utlouct.
Jo,jenže stránky FIATu ČR jsou ty nejubožejší z ubohých a o nějaké aktualizaci si můžeš nechat zdát,nenajdeš tam vůbec nic! Nejlevnější STILO je za 374.900,-
Ja se koukal na stranku Fiatu v cz a tam je nejlevnejsi za 422000 Kc (Stillo 1.2 3D).
Díval sem se na stránky FIATu v Polsku a tam je nejlevnější za 45.600,- tak nevím? I tak je to míň než u nás, ale ne o moc...
Vím, že to tady už bylo, ale chci se s vámi podělit o malý postřeh. Před nějakou dobou jsem zaznamenal novou reklamu na Stilo na jedné z našich televizí, je to s Barrichellem a Schumim. Na konci reklamy se objeví "cena od" nějakých 374 tis. Tehdy jsem si říkal, že Fiat konečně pochopil, že oněch původních 420 tis. za "třídveřák" je příliš a cenu snížil, a to o skoro 50 tis. Nedávno jsem viděl závěrečnou část této reklamy znovu a na konci byla cena nějakých 30 tis., v tu chvíli jsem si vlastně uvědomil, že se dívám na polský kanál. Zkuste si to přepočítat. (1 polský zlotý je asi 7,50 Kč). Jak to dělají? (Není to tím, že tam vyrábějí Seicenta?)
Sorry, uz je fuc.
Adyn
Otazka pro mbe: Mám zájemce o rádio. Je ještě na prodej?
Neco malo pres 500 + 20 000 za precipovani
Kolik Te takove auto stalo?
Mam Stilo JTD, upravene od ATX. Je to poznat - doporucuju.
wolff
otec ji měl, tak sem s tím i něco najezdil...
S tou osmnactistovkou ma wolff naprostou pravdu. S tim turbem je to presne tak, jak rika.
wolff
Ta 1,8 Octavie je nepovedenej motor. No vlastně nejvíc nepovedenej ze všech VW abych byl přesný. Pak do toho začali strkat to turbo aby to trochu vylepšili. S tím turbem klesla spotřeba a zvedl se výkon. Ta 1,8 měla velkou spotřebu s malým výkonem (rozuměj 92 kW,a le jen s benzinem 98 okt.)
Nema to primou souvislost se Stilem, ale vlastne trochu jo. Ze stareho auta mi zbylo autoradio, ktery uz do Stila nepotrebuju. Je to SONY XR-4750RDS kazetovy. 4x35W, panel, docela pekny. Takze malej bazarek. Kdyby nekdo mel zajem, tak dejte vedet. Cena cca 1500,- Nejlip v Praze. Omlouvam se tem, koho to nezajima.
Máte někdo Stilo s JTD, jaké jsou zkušenosti ??
Asi to bude fakt. Lepsi na ten pocitac nekoukat.
Adyn
Ještě k tý spotřebě. Včera večer jsem jel za hustého deště služební Octavií 1.8 l do Prostějova. Fakt hnusně lilo, takže jsem jel cca 110 - 120 km/h a mnohdy i méně (uzavírka levého pruhu u Vyškova). Jaké však bylo mé překvapení když jsem mrkl na palubní počítač - 9.3 l/100 km průměr za celou cestu !!!
Adyn
No já na spotřebu nejezdím, ale fakt je ten, že po tý mojí trase (Bystrc - město) to ani jinak nejde.
Já jezdím asi kolem 8.3, najeto budu mít brzo 20.000km, a ta spotřeba se mi zdá na 1.6 co hýbe autem s 1250 kg celkem v pořádku.Většina jízd je po městě a dálky zase po dálnicích, kde jedu min. 160.Předtím sem měl Bravu 1.2 80 SX, ta jezdila za 5.5 a když to porovnám, tak se mě nejeví, že bych teď měl na benzín nějaké zvýšené náklady, tak si myslím že to neustálé hledění na spotřebu je k ničemu, člověk má mít z jízdy radost a ne aby pořád hleděl na počítač a ubíral plyn...
wolff
No jo, když jezdíš z Bystrce, tak jedeš prakticky po okruhu a to ještě po okruhu, po kterým jezdí akorát Bystrčáci a ti ještě mají na výbě ze dvou směrů – Komín, nebo přes řeku, to se pak dá jezdit na spotřebu. Horší je když já třeba jedu přes Pisárky mezi 7 a 8, to je teprve sranda a pak to ještě hrnu do kopca na Žluťák a ještě v tom kopci předjíždím nějakýho ňoumu s Octavií, co mě zdržuje, protože já už mám být dávno na fakultě...A když ten týpek chce se mnou závodit a já do toho kopce mám na 2 na tachometru 90...No sem se nechal unést, ale pak se člověk nediví, že jezdí za 8,5 po městě. Takhle to vidím já. No nebo můj děda...Kdy jede do města tak přes zacpanou Vídeňskou a nebo Koliště...To se špatně spotřeba honí...
Adyn
Já mám naopak v Brně na město dost nízkou spotřebu. Denně jezdím z Bystrce do města a to je cca 7-8 kiláků v pohodě, bez zastavení po rovice sedumdesátkou. To mi tu spotřebu ve městě asi pěkně snižuje.
Adyn
Spotřebu při recenzích mají vždycky větší. Borci bývají obvykle závodníci a když to auto chtějí vyzkoušet, tak jim ta spotřeba prostě vyjít nemůže. Na dálnici musí Stilo nutně žrát víc než moje Mařka protože je modernější 😉 - jinými slovy mnohem vyšší a tudíž méně aerodynamičtější. Mezi náma je to zvláštní. Ještě donedávna se u aut sledoval aerodynamický odpor pomalu jako nejdůležitější veličina. Automobilky kvůli nižšímu součiniteli odporu byly ochotny obětovat i pravá zpětná zrcátka (viz Škoda). A najednou pink, aerodynamika nikoho nezajímá a všichni ženou auta do výšky. No jde vidět, že auta podléhají hodně módě. Tím však neříkám nic proti Stilu, právě naopak. Pětidveřové je rodinné a je prostorné. Třídveřové je sportovní a je nižší. Horší je to u Hondy Civic RS (nebo jak se jmenuje) Nadupanej sporťák a vysokej jak koza, no nevim...
wolff
Ono to bere hodne po Brně, Brno je otvora na spotřebu. Jednak se tady jezdí rychleji než jinde, jednak je zde už docela hodně přecpaná doprava...Koliště a spol. a jednak je to samej kopec. Myslím, že ta spotřeba při zajíždění je v normě. Po prvé, či druhé garančce ti spotřeba sedne...Tak o půl litru...
Tak to me Stilo basti mnohem vic. Nevim jestli je to OK, ale na druhou stranu v recenzich pisou ze na spotrebu dle TP se nedostali a ze jim to zralo vic, takze to asi bude normal.
Adyn
Já mám stejný motor 1,6 103k v Marey. Se spotřebou problémy nemám. Pravda moc ji neměřím, ale na nádrž dobírám (má obsah 63 litrů, ale obykle beru pod 60l) většinou až po těch osmistech km po Brně. Spotřebu jsem měřil jen když jsem jel v červenci do Německa a to bys našel někde tady, nebo v příbuzné rubrice. Myslím, že to bylo při rychlosti 140-150 km/h cca 7.3 l bez klimy se silným protivětrem a 7.6 litru s klimou bez větru.
Jestli nekdo mate chut, zalozil jsem na Pandore v kategorii Konicky - Auto Moto konferenci Fiat Stilo. Muzete se pridat, prece jenom klaboseni pres mail je trochu pohodlnejsi.
Tak pomalu zajizdim nove Stilo 1.6 a mam par drobnosti. Stale mi vrze ve predu pred ridicem palubka. Asi ten pruduch. Dal jsem to servisu, rekli ze to spravili a nic. Nejaky zvuk se mi ozyva zezadu od praveho zadniho kola. Nevim, mozna to jde z kufru. Tomu kolu neodpovida charakteristika. Kdyz prejedu nejakou nerovnost tak nic, ale jak se auto zhoupne treba na vyjetych kolejich tak od praveho kola jde takovy zvuk. S tim taky nic neudelali, takze brzy repete. Mam dojem, ze se v tom aute ani neprojeli. Ale jinak jsem s chovanim servisu a sveho dealera moc spokojen. Vzdy, kdyz slibi tak zavolaji (na to si hodne potrpim) a obecne se snazi ve vsem mi vyjit vstrict. Tak uvidime. Mam dotaz ohledne spotreby 1.6. Jakou mate zkusenost. Mesto mam zatim okolo 8.5, ale prijde mi ze mam hodne lehkou nohu. Mel jsem feldu, ta moc nejela tak jsem spis klidnejsi ridic, ale dalnice kdyz jedu treba 150, tak klidne 9 a vice litru. Je to normal?
no ono bude asi potřeba počkat, až jak to bde vypadat v reálu, z boku to vypadá mo dobře, škoda té moc velké invence při vymýšlení už vymyšleného, ale na to jsou italové specialisti.Ale vzpomeňte na TIPO a jeho digitální palubku, taky z toho byli všichni hotový a ted to nikomu nepřijde zvláštní.
Mame proti nemu to, ze se nam nelibi. Nic vic, ale ani nic min.
wolff
Nevim co proti nemu mate, me se libi...Je velky, pomalu vetsi nez Octavia Combi {vlastne vetsi je}, tak co. A ani to madlo nevypada spatne...Ted uz jen mit ty penizky...
Tu Alfu schvaluju 😄
Minuly tyden byl v Motorvision test Stila Abarth a uplne ho rozcupovali. Ze na tak drahe auto, ktere chce byt chapano jako sportovni zihadlo, je malo, kdyz se namaluje na zluto a prida jeden spojler a nekomunikativni rizeni, mekke perovani, spatne odstupnovani prevodovky a motor co moc netahne zustanou. Proste kdo chce neco sportovniho od italu musi do Alfy.
Lada 2111.
JTF
Podle italského časopisu "Quattroruote" je účinek posilovače již změněný. V jednom z posledních čísel testovali 1.2 16V a 1.9JTD/80CV/ a právě si pochvalovali, že Fiat změnil účinek posilovače.
Pohled z boku je velmi dobrý, ale zezadu to italové zase přehnali, co má proboha znamenat to madlo??? A já se tak těšil.....
to Hasna: Kterou Ladu mas na mysli?
Jo, jo, s designem je to stejny jako s holkama. Sorry, pokud jsem se dotkl nekoho, kdo ma nebo smeruje k 5-dverovemu Stilu.

Co se tyce tech petivalcu, tak Abarh si leckdo nekoupi treba proto, ze potrebuje auto s velkym kufrem. Jinam Abarth je peknej, jen ten posilovac rizeni kdyby nebyl tak citlivej. BTW, nevite o nejaky firme, ktera by se zabyvala upravama posilovacu rizeni. Mne se v dnesni doba zda, ze vetsina aut ma precitlivele posilovace. To moje Tempra ho ma docela akorat - na jedny strane to s nim zvladne i manzelka na parkovisti, na druhy pri vyssich rychlostech sympaticky slabne (degresivni charakteristika?).

Jinak u kombiku se vetsi motor hodi i z toho duvodu, ze v zime ma pohanena naprava diky jeho vyssi vaze lepsi trakci. Pokud mne pamet neklame, tak Marea mela pri uvedeni na trh v nabidce hned benzinovej i TD petivalec.
Ani me se nelibi. Mam petidver a ten je podstatne hezci, ale tady se asi neshodneme 😄 Holt nekdo ma rad holky ..........
No me se ten kombik teda nelibi. Jestli koupim Stilo, tak jednoznacne petidver. To SW vypada z boku a zezadu jako nova Lada.
Koupit si Stilo s pětiválcem, 2400 cm3 přece není

problém. Je to Stilo Abarth, jenom musíš sáhnout

hlouběji do kapsy, hi.

Hodně pohodových kilometrů !
Docela dost se mi to libi. Z boku to vypada trochu jako Subaru Legacy (fotky pred pul rokem, kdy to melo zadni svetla ve sloupcich, zase pripominaly Volvo). Zezadu ten prolis stredni casti vypada naprosto "stilovsky" i kdyz nemuzu rict, ze by se mi tento detail nejak moc libil. Uvidime jak to bude vypadat nazivo. Oproti 5-dverovemu Stilu to ale urcite bude designova perla. Jinak trochu me zklamala pocatecny nabidka motoru - do tak velkyho auta urcite meli Fiati hned dat svoje osvedceny petivalce.
Zatim nechci soudit, ale podle toho obrazku se mi nelibi. Hlavne zezadu ne, vypada to jak nakladak. Ale kdo vi, treba tomu prijdu na chut az to uvidim live. Trochu mi to z boku pripomina Focus.
Myslim že se to povedlo. Nejvíc se mi líbí z boku. Na záď si budu chvilku zvykat, čekal jsem světla ve sloupcich. Škoda že na něj nebudu mít 😒.
[odkaz] r=automoto&c=A020917_ 165224_automoto_lci
Jak se vam libi?

[odkaz]
Tohle ten výdech spravovali taky, je na to nějaká servisní informace a dealer by to měl vědět a odstranit, trvalo to asi 20 minut a od té doby je to OK.Pokud vím tak Stilo Weekend bylo k vidění v Auto-tipu, taková špionážní fotka,jinde sem to neviděl,ale premiéra by měla být co nevidět
Psalo se tu o Stilu SW, nevíte někdo nějaký stránky kde se to dá skouknout? Moc a moc mě ten kombík zajímá. Dík
Mea culpa, to skutecne vypada na koberecek. Jsou nejaky velky. Me to bylo divny, ze by to delalo takhle 😃))) No bohuzel ten ruch v kabine jde od toho plastoveho pruduchu co je pod prednim oknem. Kdyz ho podrzim tak to nedela. Tak doufam, ze to muzou nejak utahnout.
Mám Stilo od začátku roku a žádně rušivé zvuky tam nejsou, co se týká dveřní gumy, je potřeba si uvědomit, že je tam kvůli utěsnění, proto může být někde nakřivo, ostatní auta ji mají schovanou pod dveřním rámem,proto se ti možná nepozdává.S tou spojkou bych to tipl, že ti zůstal pedál pod koberečkem,ne? Jinak přeju hodně spokojených km.
Zdravim vsechny. Minuly ctvrtek se ze me stal novy Stilak 😄 Pred par lety jsem mel Punto a byl jsem spokojenej. Nechal jsem se tedy trochu zmanipulovat manzelkou a koupil jsem Stilo 1.6 16V s klimou za nejakych 449 000,- Zatim jsem moc nenajezdil, ale setkal jsem se s nekolika problemky. Podotykam, ze to je u me naprosto normalni. Kdyz jsem si koupil novou fabii, porad sem resil nejake veci. Ja jak si neco koupim, vzdycky mam problemy 😄 Ale k veci. Kdyz se podivate na gumu kolem dveri, mate ji take takovou matnou a misty mi prijde, ze je tam nasazena trochu podivne. Dalsi problem se mi stal jednou se spojkou. Zaradil jsem zpatecku a spojka zustala seslapla a nesla vyslapnout. Nepodarilo se mi znovu nasimulovat, nevim, mozna jsem mel spatne zarazenou rychlost, ale fakt nevim. No a pak mam trochu drobnost, neco mi harasi zezadu, ale mam podezreni, ze je to vercajk v kufru u rezervy. Jinak je to opravdu pekne auto. Nejsem zadny znalec, proste auto mam na jezdeni, ale jezdi se s nim fakt pekne. Vysoky posez, prehled, zatah motoru taky ujde, ale musi se vic vytacet. Zatim jsem az na ty drobnosti velmi spokojen. Jeste cekam na montaz mul-t-locku a taky na changer, ktery ale kdo vi kdy bude. Bylo mi receno, ze tam lze dat pouze original fiat. Nevim, ale vzhledem k tomu, ze se musi nejakym kodem sparovat s radiem bych tomu i veril. Setkal se nekdo s podobnymi potizemi?
Neřekl bych že 1.2 je tižší, spíš má uplně jiný zvukový projev, ale hlučnost se mi zdá stejná.Toho 3-dveřáka ti trochu závidím, je mnohem hezčí než 5 dv.
Já jezdím asi za 8 po městě s klimou. K tomu motoru 1.6, koupil sem ho proto, že to auto stálo s klimou, posuvnýma sedačkama, komfortním paketem a metalízou 460.000,- oproti ceníku, který byl asi 510.000,- Zkoušel sem i 1.8, která byla skoro o 100.000,- dražší, ale rozdíl se mi zdál minimální. Mám ho za hotové a příští rok ho chci vyměnit za kombíka JTD, takže sem tehdy nad tou volbou moc neuvažoval a bral co bylo a myslím že sem udělal moc dobře.
Ta 1,2 verze má překvapivou dynamiku, barvu určitě nějakou světlo - nejlépe metalízu v nějaké studenější barvě.
Dik za postrehy. Uz se na nej moc tesim. Mate je na lizacku? Pripadne, ze ano, u koho? Znamy z Fiat autosalonu mel Stilo 5D 1,2 na dovolene a mel kombinovanou spotrebu 5,1 l/100km. To zni mym usim naprosto skvele.
Mám Stilo 1.2 3D, světle modrá metalíza - super, od března 02 a nemůžu si stěžovat.

Vše funguje jak má, žádné vrzání a podobné nešvary. Předtím jsem jezdil 6 let v Puntu, teď si

ho koupili naši mladí a také bez problémů. Za 6 let výměna zadního dílu výfuku a baterky.

Opravdu se už těm tzv. germanofilům jen směju.

1.2 Stilo je pro pohodové ježdění naprosto OK.

Pokud bych měl volit jiný výkon, tak potom už

1.8, ať to upaluje. 1.6 mezi tím bych nebral.

Podotýkám, že jsem měl možnost jet se všemi třemi

motory. 1.2 je také tižší než 1.6.

Tolik k dotazu. Přeji hodně spokojenosti s novým

Stilem.
Zlutá je jen pro verzi Dynamic a Abarth.Já mám Stilo 1.6 a když sem jezdil s 1.2 tak se mi ten motor zdál živější a díky kratší převodovce jde líp do otáček.Mám stříbrno-zelenou metalízu a zdá se mi že Stilu sluší spíš světlejší barvy.
Pomalu mi dobiha leasing na Punto 12 8V ELX. Pomalu budu mit na tachometru 80000 km. To auto jsem koupil rok a pul stare s 15 000 km na budiku. Takze tech 65k km jsem nalital za rok a pul. Fakt pohoda. Na dalnici 150-160 km/h lehce, spotreba 6l. Vrele vsem germanofilum doporucuji. Mam ho ve svetle zelene metalize. Nadhera. Problemy by se daly spocitat na prstech jedne ruky. Vlastne zadne nebyly. 2 x praskla zarovka, mimochodem dost draha, je to H7, jednou zablbl central a jinak nic. A jednou jsem to bouchl ja. Svetlo, kapota, blatnik naraznik. Skoda 52 000. Takze vrele doporucuju pojistit. Jestli se zadari, tak na podzim jdu do Stila 1,2 16V petidver. Ojojoj. Ma ho uz nekdo? Jak to jede? Staci ten motor na tu vahu? Jako sluzebni ridic jsem si behem studii odlital v Marcedesu sve rychle roky takze ted jezdim spise plynuleji a plyn nemam na podlaze. Spise se divam kolem. Da se petidver koupit v te pastelove zlute, nebo ta je vyhrazena jenom pro sporting. Ktera barva se vam na Stilu libi nejvice? Ta svetle zelena metaliza je na mem Puntu fakt nadherna, ale nevim jak by slusela vetsimu autu.
Bylo to tam jako upoutávka na nové číslo, ale ted sem to tam už nenašel,v časopise bylo psaný i o nové Pandě a nástupci Cromy.
www.quattroruote.it
Mohl bys tu adresu napsat presneji, uz to asi 2 hodiny prolezam, ale porad nic ... Diky
147 je mnohem menší, vevnitř je prostoru skoro jako v Puntu, což není málo, ale se Stilem se to srovnat nedá.
matuS
Śtilo a 147 mají odlišnou podlahovou plošinu a samozřejmě motory. Nedokážu Ti popsat tech. rozdíly, ale mám od obou aut prezentační CD, tam jsou i konstrukce náprav, atd... Ke konci roku má bejt 147 GTA, tak uvidíme jak to pofrčí

jarous> dikes, ale skor by ma zaujimalo take porovnanie, ze ako sa v nich sedi, kolko je okolo miesta a jazdne vlastnosti.
wolff
NO NA TO BYCH, UZ MOHL MIT...i KDYZ sUBWOOFER. tADY STOJI POLOVIC...
Slevy platí pro každého, a jsou platné do konce roku.Povodňové slevy jsou ještě větší, to je Punto asi za 220.000,-

Ideální se mi zdá Punto Sound s CD, subwoferem, volantem a řp v kúži, hliníkový dekor na palubce,anatomické sedačky, posilovač atd....

V pondělí si ho koupil známý a ten interier je fakt supr. Až usliší o těch slevách tak ho určitě trefí.

Ceníková cena je 309.000,- nyní 269.000,-
wolff
pokud ne, tak asi změním plány. uvažoval sem o motorce...Na starý 24 letý kolena...Sem se nějak do toho zamiloval...Za ty prachy auto co jezdí 240 nekoupíš...Ale takhle by asi nastala změna...Že by Punto?...
wolff
Ale ty ceny platí jen pro postižený povodní, ne?
wolff
Sem si nidky žádné nevšiml...No uvidím. omrknu to...No jo noví majitelé, nový personál...Jo sem si všiml, že tam během měsíce proběhly velký, velký změny. A světe div se k lepšímu...Když jde o to, tam nikdy nikdo neměl dobrý znalosti (z prodavačů). Takhle je aspoň na co koukat a ještě se víc projedeš. Pustí tě na dálnici?
Ta prodejkyně je v Brně na Olomoucké. No nevím jak dlouho tam s těma znalostma vydrží. Ne že na ni budeš čumět víc než na Stilo 😄
Od pondělí jsou super slevy, Stilo od 374.900,- Punto dokonce od 239.900,- a Seičo 184.900,- Docela síla, doufám že od teďka už nepotkám žadnou novou Fabii a 307 😄
wolff
Jo, jo...Já jen aby se neřeklo...Prodejkyně? Kde?...
Dealeři jako takoví tyhle věci neovlivní, je to pouze blbost na Fiatu ČR. Mám dobré vztahy s místním dealerem, tak mi takovéhle věci objasnuje.Fiat ČR vymyslí nějakou kravinu, naobjednává auta a ty pak rozešle prodejcům,a ti si to můžou hodit, protože každé dealerství je v podstatě obyč. firma,která má hlavní starost prodávat auta co jí tam stojí, aby neplatila úroky z prodlení.Mimochodem to Stilo Actual ( Junior je přesnější 😄 je pouze v jedné barvě a to zeleno-stříbrné.... Fakt blbost.
Ti redaktoři z Autohitu jsou fakt hvězdy - třeba ten nepředstíranej údiv, že se 16v musí víc točit 😃 Včera jsem se konečně vezl Stilem 1,2 a byl jsem velmi mile překvapen. Překvapivá dynamika (na ten zdvihovej objem), super spotřeba (podle palubního počítače při 90 na 5ku 4,9l ) a to předení motoru... jen ta prodejkyně, co to se mnou projížděla.. byla překvapena, že je to 6 kvalt, a snad kromě sky-window neuměla nic ovládat- asi proto mě hned pustila za volant a ne až v půlce, jak to obvykle dělají. Zato si všimla, že jsem asi cyklista, byl jsem v kraŤasech ale nevím, jestli si všimla místy vypracovanýho svalstva nebo silniční lišeje , jak jsem sebou nedávno švihl. No ale pak se neptala, jestli mám večer čas, škoda. (byla kategorie "na chatu dobrá").

Jinak ta očesaná verze je asi výplod ČR Fiat dealerů- 2 airbagy, zato klima v základu, ale např. sedadlo řidiče bez výškovýho polohování atd.! Navíc se na to nevztahuje sleva jako na normální verze, takže ve finále je levnější vybavenější verze, než jakýsi Stilo - junior. Docela logický, ne?
Nemá smysl nad tím brečet, jak by asi ten časák skončil když by nelezl do zadku vw ? Já osobně jsem otevřený každému názoru, ale podobné články mě utvrzují v tom že lidé pracující v podobných obrázkových časopisech o autech tam jsou jen kvůli tomu, že se zadarmo povozí a pak opíšou žvásty od německých časáku.Konkrétně AUTOHIT je pěkný šit, který když dělá srovnávací test tak nikdy nenapíše proč je něco lepší a co je naopak horším a jaké je konečné srovnání.Co kdyby se na ně někdo naštval, že jo? Navíc je zajímavé se podívat kdo uvedené media vlastní, a jak známo koho chleba jíš, toho píseň zpívej...
wolff
Tak sem si konečně měl možnost přečíst to porovnání Stila s tím Golfem. Ten článek psal buď totální *, nebo nějakej člověk bez řidičáku (=😉, nebo Huf, nebo ATX, nebo jinej Germanofil. On nemohl v těch autech sedět, natožpak jet. Prý pískají gumy...Tam měl asi zimní, ne?A nebo jel do šikany 140 (proto asi ten hlučnější motor)...jak je zvyklej tam jezdit 60 s Golfem...Stilo je o 100 kg těžší, nu ale Golf je proti němu německy robustní a solidní. Taky má Stilo horší motor, to, že má o 2s lepší zrychlení na 100 je asi subjektivní blbost...Sem fakt nasranej...

jo a hlavně nesmím zapomenout, že má Stilo nepřehlednou přístrojovou desku...No hlavně, že je v Golfu všechno přehledný...A taky, že zas tejný peníze mají stejnou výbavu...Tak nějak se zapomělo na ty další airbagy a trkační kontroly a podobně...No on asi ten pisatel nevěděl o čem je řeč...
JTF
Śtilo a 147 mají odlišnou podlahovou plošinu a samozřejmě motory. Nedokážu Ti popsat tech. rozdíly, ale mám od obou aut prezentační CD, tam jsou i konstrukce náprav, atd... Ke konci roku má bejt 147 GTA, tak uvidíme jak to pofrčí.
matuS
aky je vlastne rozdiel medzi stilom a 147?
JTF
www.quattroruote.it, mám doma i ten časopis a tam je spousta informací ohledně toho faceliftingu
Kde jste ji kdo viděli?
Tu slevu cca na benziňáky asi dávají všichni, JTD prej jdou dobře na prodej, tak jsou bez slev. O tom 1,6 JTS mám informace od regionálního prodejce Fiatu, snad to není kachna. Jestli je to pravda, máme se na co těšit, JTS má cca o 10 % vyšší výkon i krouťák než TwinSpark - a jaký to jsou motory.
JTF
Nevím jestli to mají všichni prodejci, ale pražská Imofa dává slevu 50t.Kč na Stilo 1.6 Active.
JTF
Odkud máš tu informaci o tom motoru 1.6? Ten novej předek u toho Punta podle mě vypadá líp než ten současný, je změněn i nárazník a světla jsou větší.
Taky se divím, že chtějí upravovat tak nadčasovej design, jako má Punto II.

Jó ještě jedna věc - do Stila má snad přijít i novej motor 1,6 JTS !
To Stilo se už měsíc prodává, jde o verzi 1.2 Actual.Má 2x bag,nemá rádio,výškově stavitelnou sedačku,brzdového asistenta a ještě nějaké drobnosti, zato má v základu klimu, cena zůstala stejná, a to 442.000,- za 5dv.Podle mě je to krok vedle, na Fiatu ČR jsou uplně tupí, jestli si myslí že tohle je řešení malých prodejů.Měli to očesat uplně a s cenou být tak na 380.000,-.

Podle mých info by Punto mělo dostat motor 1.2 16V JTD s výkonem asi 60 koní, už aby to bylo.Tvar bych neměnil,podle mě je OK.
JTF
Facelifting Punta bude od května příštího roku, dostane dva nové motory 1.3 16V JTD a benzinovou 1.4 s 90 koňma, předek bude vypadat jako u Stila a nějaké změny mají být i v interiéru.
Tak prej mají dojít za nějakej měsíc do ČR očesaný Stila (jen 2 airbagy atd), tak jsem zvědav na cenu. Taky už snad konečně bude 1,2 JTD v Puntech
Je pravda že motor 1.6 je trochu tupějsi, ale taky tahá 1250 kg.Oproti Puntu 16V to bude sakra rozdíl,to je žihadlo,ale jízdní komfort je o něčem uplně jiném...
Diky. To rad slysim, ze nejsou zadny problemy. Mame Punto2, jedno z prvnich, 80 PS, zatim zcela bez problemu a uvazujeme o vetsim aute. Stilo je hezke az na druhy pohled, neni to tak, ze by se libilo okamzite. Jeli jsme s nim loni na podzim (1,6 5dv.) tenkrat mi prislo celkem line, ale melo najeto asi 400 km.
Jestli chceš vědět něco konkrétního, tak se ptej.Já sem max. spokojený, žádný problém, spotřeba u motoru 1.6 s klimou asi 7.5 l ,většinou po městě, akorát sem měl chtít parkovací senzory, špatně se to odhaduje při parkování.
Mohl by tu někdo z majitelů Stila shrnout své dosavadní zážitky a zkušenosti? Uvažujeme o 1,6 nebo 1,8 benzín. Díky
To dělá ten rozdíl mezi zaobleností Marei a hranatostí Stila.
Stilo Weekend vypadá větší než Marea W., ale prý je o pár cm kratší. A ty zadní světla vypadají jako z Volva.
Byla tam i fotka Stila Weekend, celkem podařené, rozhodně se mi to líbí víc než 307 SW, kde mi přijde ten zadek takový rušivý ke kulatému zbytku. Stilo W mi přijde vzhledem k hranaté přední části mnohem vyváženější.Doufám že zůstane zachován sundávací nárazník, ať mají ostatní co kopírovat.
wolff
Těžko
Wolffe, když nějakej čas počkáš, tak se to objeví možná na stránkách autohit.cz.
wolff
To chce klid. Nerozčilujte se. Ale docela mě mrzí, že si to nemůžu přečíst. Nemůžete to někdo naskenovat na wolff@email.cz. Když tak dík...
Kdo už to má uplácet když ne VW? Za ty ceny co ty auta prodávají jim na to zůstane dost 😒(
Z toho je jasně vidět, že všechny časopisy u nás lezou německým výrobkům do ......

A je to jasné,když za nimi stojí německý kapitál. Snaží se sice informovat přesně, ale jak přijde na německé auto, tak je to "the best". To mi připomíná situaci u nás se škodovkami. Vždy jsou lepší.
Ten testovač v tom autě asi neseděl a asi si nestihl dodělat základku. Třeba tahle perla - volně převyprávěno: přestože má Fiat 16v motor, musí se víc honit do otáček než 8v motor Golfu, kterej zabírá líp odspodu - a tím vítězí německej motor!! Ani jedno číslo o pružnosti, zrychlení, spotřebě - prostě bere víc od spodu, tak je lepší. A to hodnocení jízdních vlastností - zatím vždycky Stilo srovnatelnou konkurenci jízdníma vlastnostma (s výjimkou moc měkkýho posilovače)převálcovalo, ale u těch hlav pomazaných v Autohitu je to naopak. A to hodnocení designu - Golf nadčasovej! Jak u koho, u mě byl prošlej už když byl na prknech německých soudruhů. A ten zvonek, že nikdo zatím nevymyslel lepší palubku než v Golfu - proboha, vždyť tam žádná palubka není (snad něco co vzdáleně připomíná palubku tím, že z toho leze volant.-)))Asi začnu ten Autohit číst pravidelněji, je tam docela sranda.
wolff
proto už raději Autohit nečtu. Sou to převzatý bludy z německýho tisku...
Ahoj Fiaťáci,četli jste AUTOHIT č.16?

Srovnání Stila a Golfa? Když už na Fiatu není pomalu co najít,tak se navezou do sedaček ,kufru,motoru atd.

Můj zcela osobní názor: když chceš psa bíti,vždy si najdeš klacek.Hold není nad ,,německou důkladnost"
to je zvlastni, stridaji se tady nejaky sinusoidy obliby. Jeste pred par mesici treba, co prispevek na Bravu, tak fuj a fcil, co prispevek, to huj. Jen tak dale.
Chtel bych jenom podotknout, ze mame 4 roky bravu a take krome kazdorocni vymeny oleje, jsme nemenili vubec nic.
wolff
Nemá * cenu reagovat, ale člověk se někdy neudrží....
Pánové, myslím, že každý, kdo tady hodnotí

auto by měl nejprve napsat, jestli v aspoň jel !

Plně souhlasím, že místo předávání zkušeností

se tady a nejen v této rubrice, opakují doslova

kecy někde z hospody a ne ověřené poznatky či

zkušenosti. Mám taky Stilo od 03/02 a slouží

k plné spokojenosti vč. stále nadhazovaných

poruchovostí fiatů ap. Měl jsem před tím 6 let

PUNTO a ani jednou jsem nemusel pro opravu jet

do servisu ! Zdá se mi, že někteří majitelé

renomovaných značek začínají nervoznět hi,hi.

Přeji hodně spokojených kilometrů.
Přesně takhle reagoval můj soused co má Pašíka, když sem přivezl Stilo domů.Lícování jsme neřešily, ale jedno svezení po rozbité cestě v té jeho vrzající potvoře a v mém tichém Stilu ho odzbrojilo. Fiat má slabé diesely??? Jel jsi někdy řekněme v Marei JDT 110? Asi ne.....

Zdá se mi nechutné to neustálé předhazování starých naučených keců bez předchozího vlastního ověření skutečnosti.
wolff
Nebyl si náhodou někdy v minulosti dealerem škodovky. Di si prohlídnout co já vím Boru a pak se di podívat na Stilo (aspoň jednou). Vem si sebou šupleru (posuvný měřítko) a změř si všechny spáry. Pak dondi s výsledkem a pokud bude záporný ve prospěch Stila, můžeš tady vykládat svoje soudy.

Jinak ta tvoje věta zněla ve smyslu: Slováci jsou blbí, já o tom nejsem přesvdčenej, ale říká se to. No, ale ta Sklenáriková nevypadá špatně, no ale když je to ta Slovenka...
wolff
A nebo taky tím, že ti lidi mají garáže. Já neřekl, že ty Peugeoty jezdí...

To máš asi tak jako tady v Americe. Přes den neuvidíš jediný schopný auto, ale v noci je všichni vytáhnou (Porsche, sem tam i Ferrari, či Corvette a H a D)...Je to o STILU...
Celkom zaujimavy voz, ale ako je to s kvalitou? U Fiata sme zvyknuti na zle licovanie karoserie, ale aj interieru, slabe diesely a nizku kvalitu dielenskeho spracovania. Stilo sa tvari uplne inak, ale snad to nie je len vidina kvality za kvalitnu cenu. Este k dizajnu, ten jeho opuchnuty zadok mi moc nevonia.
To bude tím, že je stilo kvalitnější, levnější a elegantnější 😄))
Přidal bych malý příspěvěk, v týdnu jsem byl s Bravou u Fiata na servisce a šel jsem se podívat na Stilo, zpocený znuděný prodavač nejdřív skoro ani neotevřel u Stila dveře, natož svoji hubu, ale když se domák, že je zájem a měl jsem od nich Bravu tak začal kmitat. Jenom mi trochu zarazilo, když začal že k nim chodí lidi a místo Stila chtějí koupit novou Bravu. Taky bylo dost divný když na konci pohovoru začal vypisovat ZÁZNAM o JEDNÁNÍ, to bylo jako u výslechu, asi za to maj prémie, jinak je Stilo pěkný, dost zajímavých věcí, ale kolik toho člověk v reálu využije nevím. Fiat ale to už asi není, Fiat byl tvarově vždycky jinde, ale na divnou novou Vectru nemá, Pán Bůh ochraňuj zavilé Opláky, ty to do nich ženou...
A co spotřeba? Já mám 1.6 a jezdím za 7.5 s klimou. 3dv.je krasavec, chce to ovšem pěkný kola
Nemá nikdo co říct k novému Stilu ?

Už se začínají na cestách objevovat. Mám Stilo

od března, je 3D 1.2 a zatím vše OK.

Je i jiná zkušenost ? Když čtu rubriku o

P 307, tak se mi ježí vlasy, hi.

Ahoj a pište !
SAABe, Ty fotky toho SAABa jsou pekne. Ale moc me pobavila snaha vyretusovat SPZetku. Ptas se proc?😄 No protoze ta SPZetka se skvele na tom vyblejskanem laku odrazi a je citelna pod vlastni SPZetkou 😃) (jen vzhuru nohama) 😊
Mela by to byt firma OTIS, mam dojem ze delaji vytahy
do ktere ? Kdyz k tomu pridame 10 Punt v soutezi Blesku, tak uz to mame nejakych 410 aut ...
Fiatu se teď podařilo udat 400 aut do jedné nejmenované firmy, tak se to s tím zviditelněním zlepší, i když z toho počtu jsou to hlavně Punta Van.
wolff
No s tou 307 nevím. V Brně jich jezdí jak dyž naser. a rozmažeš, ale na Stilo narazíš spíš náhodou a pokud vůbec, tak je to spíše předváděčka.
jesm si tu 306 spletl s 307. beru zpet.
aspoň nebude Stilo taková tuctovka 😄
Bohužel na P 307 to nestačí 😒
to nemůžeš srovnávat, prodej výběhovky P306 ( i když jsou na to všelijaký akce)s novým modelem jako je Stilo. Ale na Fiata docela slušnej výsledek
mrkni na www.ricambi.cz, nabízejí tam PŘJ na 114 kW / 332 Nm za 15 prutů
nestacim valit oci. Stil za 1.ctvrleti prodalo 113, zatimco P306 105. Sice to nestaci na lepsi nez 15 misto ve tride, ale o chlup vetsi prodejnost nez P306 ....
Na novem stilu v prodejne jsem videl nejakych 379 000 tKc. Ze by nejaka akce.
Máte už někdo upravený chip v řídící jednotce? Na AUTOKOMPLEXU jsem viděl že už začíná být o přečipování zájem. Já sám se na tuto akci chystám někdy v červenci.
dost jsem se pri tom testu divil, ze byla jen zaporna zminka k sedadlu ridice. To u Fiatu na MF nebyva zvykem.
Ty troubo,to jsi nepochopil, ze o tom to v tomhle pripade neni....?!Srovnavas hrusku se zeleninou!!!

Bud chces FIAT NEW - jako ja jsem dlouho vahal . a nakonec koupil osvedcenou MAREU WEEK (i kdyz kdybych nemel family,tak nevaham a nebo chces dost dobre vypadat,byt jak se rika "in",a delat hodne velkej dojem.Ale nakonec je to jen muj nazor - kazdopadne jestli jdes at do toho ci toho ,chybu urcite neudelas - ale kazdopadne kdybys mel zajem - mohu sehnat at to ci to za dost dobry price a hlavne bez problemu - vse dokazu zajistit.

PS😒br />
Samo ze jsou to vse NEW Cars.
wolff
Musíme mrknout na sobotní jízdu, jak vynde srovnání Stila se 147. nevím, do kterýho auta jít...
Taky jsem se tomu verdiktu nad sedadly divil, ale pro mě je důležitý moje zjištění - při mých 194 cm zatím absolutně nejpohodlnější sedadla ( že by se Fiat zaměřil na dlouhány ? 😃 Třeba 307 se zdála taky dost pohodlná, ale volant se mi zdál i v nejvyšší poloze dost nízko, takže výsledný dojem jsem měl mnohem lepší ze Stila. Jen to syntetický čalounění se mi moc nelíbí, snad bude aspoň praktický. Zrovna včera jsem u nás na ulici viděl 5D Stilo ve stříbrno zelenkavé metalíze a na tom poledním slunku to byla pastva pro oči. Začíná se mi ňák moc líbit !
wolff
To se musíte zeptat odborníka nejpovolanějšího - Našeho dobrého, co říkám nejlepšího Aleška...
Přední sedadla byly snad ve všech testech vyzdvihovány, narozdíl od zadních, které jsou moc rovná, takže fakt nechápu co to testuje za lidi.Já měřím 190 a nemám problém.Měl jsem možnost vyzkoušet i třidveřovou verzi a tam jsou ty sedáky ještě lepší.

Co se týká spotřeby, jezdím za 8,5l/100 km (motor 1.6) většinou po městě, ale zatím mám najeto jen 3500 km, tak se to snad zlepší.
Docela jsem se divil, když asi před týdnem testovali v MF dnes Stilo a hlavní a co si vzpomínám snad jediná výtka byla k sedadlu řidiče. Prej se jim nedařilo se do sedadla zavrtat. Já osobně jsem se teda zavrtal jako zatím v žádným autě (srovnatelné třídy) a taky v testech v autočasopisech naopak vyzdvihují přední sedadla kromě variability interiéru na to nejlepší, co na autě je. Tak asi mají v MF po obrně 😃 A taky jsem se už nedivil, když Stilo dostalo v hodnocení spotřeby jen 8 bodů( průměrná spotřeba s velkým podílem krátkých jízd po městě 5,3 l) proti hodnocení Passatu 9 bodů ( průměr kolem 6,5 litrů, ve městě pak do 9 litrů).
Do rubriky Stilo to sice nepatří, ale u mého

šest let starého Punta ani jedna porucha

na elektrice vč. vadné žárovky.
wolff
Já s Bravou a elektrikou no problema...
Presne s tim blikanim jsem mel problem u Formana. Prisel mechanik bez sroubovaku, poviklal v zadnim svetle s dratama a konektorama, rikal ze to nekde probiji na kostru, ze to je bezne. Od ted doby to fungovalo a snad to neovemu majiteli funguje dodnes.
pardon, pred napsanim prispevku jsem si neprecetl poslednich 20, tak jsem asi mimo misu.
no tu to vre ! ( vrelo ? ), i skoda byla jeste nedavno smejd a dnes si v cesku dovoli byt cenou nad konkurenci, zatimco presne opacnou roli pusobi v Nemecku. Ocesane Stilo bez ABS, airbagu v zakladu atd.,by se uz zrejme asi cenou zase podbizelo. Fiat je nejhorsi automobilkou v Evrope, ale neni to podle mne Fiatem jako autem, nebo by mohlo byt nejhorsi auto ( konkretne Punto ) nejprodavanejsi v EU za rok 2000 ? Nepripada mi podle nemeckych webu, ze by se podbizelo cenou.
Tak kdy se sejdem Ty výblitku?
wolff
To, že tomu Golf unikl je výmluva. Ty ty airbagy můžeš mít, jen je prostě nabízí za nehorentní sumy. Opravdu si myslíš, že v novém modelu tomu bude jinak?...Nenech se vysmát...Prosím tě.
wolff
Taky si se přřečet - černý - červený - prostě se to stane...
wolff
VW si lepší motory neschovává, ono žádné lepší nemá. Dokladem buď W8. K tý větě o GV se vracet nebudu. Design Multiply a NB je opravdu věcí názoru. O tom, že by Fiaty byly levné ***, o tom bych polemizoval. O nic levnější než VW nikdy nebyly. To, že se VW občas nějaký auto povede (stará A4 a dál nevím) a to že Fiat nějaký auto zkazí (Ritmo, Regata), je věcí jinou. Ale neustále do podsouvat je nechutné. S elektrikou nevím? Někdo to někde psal, ale já s tím problémy nikdy neměl. Z 6 let sem měnil 1 žárovku v brzdových světlech. To spíš VW většínou nesvítí, tak jak mají...
Saab
to Huf: kdo se o auta zajímá SAAB zná, ale "obyčejným" lidem to moc neříká, zkus si udělat anketu v hospodě. V současném zaměstnání taky SAABa nikdo neznal a teď už ho zná i sekretářka 😄

to AutokomplexCZ: škoda je, že VW si lepší motory nechává jen pro sebe (1.6, nový 2.0 atd.). Tu samolepku může odlepit jen jeho majitel (brácha), já jsem jen "pilot", který ho používá na delší tratě.
Bez klimačky asi jo. jinak to musí´klima vpohodě utáhnout. Já mám klimu ve fiatu z ´91, která je všeobecně považovaná za málo účinnou a nestěžuju si...

PS: Zajímalo by mě jaký auto máš (jen tak pro zajímavost, když tu kritizuješ 😃)
Jé, promiň, já přečet v "červený"...

P.S. Ale v tom by jsi se v létě upekl...
Nerad Tě opravuju, ale je tam v černý barvě. V tý červený by to asi fakt nebylo nic moc...
Jo, některé škodovky jsou předražené unikáty, obzvlášť ty "pecky" s domácím OHV motorem. Nicméně je to odraz požadavku trhu... A jak jdou na odbyt, sprintéři....
Pěkné, seriózní auto... P.S. Jen tu odpornou "racingovou" nálepku s toho tank deklu okamžitě sundej!!!!
Hm, myslíš si, že s multiplou na 14" alu kolech v červené barvě jsi nenápadný??? P.S. Minutu bych se na tebe koukal po vystoupení z vozu....
New Beetle je krásné, retro-nostalgické auto s tradicí! A když v něm jedeš, je to ještě lepší!

S PT Cruiserem a Multiplou běž do *!!!!
Mě osovně se teda Multipla docela líbí. Na hliníkách v černý barvě je dost dobrá. Pro mě je ale nejdůležitější, že dovnitř dostaneš vpohodě jednou 6 lidí i bygáží, podruhý 2-3 lidi s výbavou na dovolenou vč. kol. Navíc nepotřebuju se nikde předvádět... V interiéru je spousta poliček atd. jen ta kaplička kdyby byla před řidičem. Šestnáctistovka benzín prej není nicmoc, ale 1,9 JTD/110hp je dobrá. Navíc je to nyní skoro za cenu Stila. Škoda jen, že na ni jentak nenašetřim... 😄
Tak ten vypadá fakt solidně. Musím uznat, že je pěkný. Jen ty 3paprskové liťáky bych nechal na zimu a koupil nějaké efektnější.

BTW, já Sabby znám a uznávám.
Saab
to Huf: starej je "jen" 10 let. A co by to mělo být jiného než SAAB, snad Toyota 😄 Jinak stál 250.000,- kč a obdiv při vyslovení slova SAAB v hospodě nečekej, většina lidí jej totiž ani nezná. Obdiv vzbudíš mezi saabisty s 15 let starým SAABem 900 Cabrio, jehož cena se v současnoti pohybuje až k 400.000,- kč ! A stydět se v něm taky nemusíš, protože ten design je stále víc než dobrý, viz. jeho foto na [odkaz]
New Beetle není buhvíco, ale s PT nebo Multiplou rozhodně v ošklivosti soupeřit nemůže. Multipla je jasný vítěz. Bléééééééééé.
Zeby New beetle vyzeral dobre sa neda povedat. Je to hnuszlatanina porovnatelna iba s PT Cruiserom a Multiplou 😄
BTW preco tu rozoberate max. vykony atd. Ved to je rodinne auto, nie sportak, tu sa viacej dava vaha na priestrannost a pohodlie.
...hm... zatím co 11 let starý saab je přece SAAB! Jeden kámoš měl MB žraloka asi za 18.000Kč, ale vždycky, když v hospě řekl, že má Mercedes, tak vzbudil na chvíli obdiv ;o)

O to trapněji mu muselo být později, až ho v něm viděli ;o)
Saab
to AutokomplexCZ: a co potom Škodovka, ta je přece taky předražená na to, že je to stále Škodovka, obzvláště když tam montují benzinové "polotovary" (viz. třeba Fabia s motory 1.4).

Stilo je z mého pohledu designově podařené auto s vyjímkou zadku, ten mi tam nějak nesedí. Třeba se konečně Fiatu podaří napravit pověst nekvalitního auto, uvidíme.

to wolf: jak na tom byla Brava s elektrikou? Já totiž potkal během hodiny dvě Bravy, kterým spolu s blinkrem blikali všechna zadní světla na straně kam odbočoval. Každé auto má své mouchy.
Já Ti dám nohsled! Aby ses chlapečku nepřepočítal... ;o)
Konečně někdo vysoce fundovaný oživil toto skomírající téma 😃)

Nevím jestli jsem se nepřehlídl, ale Golf V. má přijít tuším až za dva roky (rozvor má být o 15 cm větší). Mě osobně se Stilo taky prvně moc nepáčilo, ale přicházím mu na chuť, ten prostor a variabilita jsou úžasný i pro borce veslařských postav (jako pro mě). Nevím, proč jsi tak úzkoprsý co se týká odlišností designů, všichni lidi nejsou zahleděni do splývající šedi - nebo máš tak šedivý i život?
1. Hm, ale já nejsem s nikým v plánovaném souladu, říkám jen svůj názor, toť vše.

2. Dráhé auto to je, na to, že je to FIAT! Nepočítej nějaké +-50 tisíc, vem to tak, že všechno má svou cenu, která se neskládá jenom s tabulkových položek. Ať nejdřív Fiati dokážou, že vyrobili něco dobrého a spolehlivého a poté ať žádají peníze... Není to tak dávno, co vyráběli samé *** s levnou cenou a nestyděli se za to, tak ať teď nedělají ramena a nesnaží se proniknout do jiné kategorie rychlostí rakety. A to že s Bravou bylo to či ono vůbec nic neznamená, nový model je nový model, dělá ho jiná linka, je složen s jiných komponentů, atd...

3. Promiň, ale netušil jsem, že se bavím s někým, komu věta "Golf 5 s rozvorem Passatu a motorem V6 TDI 180PS.." připadne těžko srozumitelná po několikatero prečtení... Vidím, že se snažíš urovnat spor za nějakého "blba", ale máš to vůbec zapotřebí...

4. Ta tvoje srovnávací tabulka má jistý význam, ale pomíjí skutečnost, že teď teprve nedávno nastal boom zvětšování zažilých rozměrů daných tříd aut a přeplácávání airbagy, atd., kterému bohužel Golf IV unikl. Proto si myslím, že to srovnání s Golfem 4 je nesmysl. Ápropos, Golf V je už hotov a testuje se a myslím, že bude dříve než 2004...

5. Když se tak dívám na Stilo co nabízí a uvedu příklad asi neprodávanějšího modelu, jež představuje 1.6 16V 103PS, 0-100 10,9, 464tkč. Přidám li mu metalízu, zimní paket, tempomat, mech. klimu, alarm a el. zadní okna, cena se vyšplhá na 550tkč, což je dost, ne? Když to vezmu jinak, v kategorii do 1850ccm můžu maximálně mít 133PS a 162Nm (bez možnosti tuningu) a top maximum je 170PS 2.4, V max 213, 0-100 8,9, a v naftě maximálně 115PS JTD (tuning friendly).

6. Multiplu, byť novou bych nechtěl ani za 50.000,-, vážně! New Beetle je cenou nesmysl, ale vypadá dobře!
Tak víš co? Já tě přesvědčím, že ten kus hovězího je reálný a ve všem Ti to natře. Ty jsi takový Hurvínek, viš?

Jen zase nevykličkuj, ty přeschlé sperma z ježka. Kdy a kde se sejdem Ty ovare???

Zdraví HUFmajstr
Hm... A copak to je? Daewoo Matiz 0.8SE?

BTW, jsem rád, že nemáš problém s placením pojistky.
Jsi chudák.
Tak takovyto styl diskuze je na MC asi nejoblibenejsi...
wolff
Nevím, proč pochybuješ o kvalitách Stila. Ze statistik Brava vycházela mnohem spolehlivěji než GIV, tak nevidím důvod, proč by to mělo být u Stila jinak. Poruchy co měla Brava byly nepatrné...u 96 termostat, relátko topení, prý občas závady v elektrice. Pro porovnání u Golfa - Volné řízení, špatné brzdy a naprosto levej motor 1,8 20 v, který byl ztažený z výroby. mimochodem, totéž se stalo s Passatem W 8. A s jakou pompou ho začali prodávat. V novinách psali, že by se ve VW měli podrbat na hlavě...Já jen podotknu...ano, pokud nějakou mají....U Bravy byl taky stáhnut 1,2 12 V, ale takové problémy neměl....
wolff
P.S. Nebuzeruju tě za obět... I když si dovedu představit Hufa jako kus hovězího, pokud ten * vůbec existuje. Ale mám pocit, že jako Huf tady píše někdo z vedení tohoto servru, aby vyprovokoval nějakou diskuzi, aby mu to tady neumřelo....
wolff
Nikdy sem si o tobě nemyslel, že si dement, ale pokud budeš nesutále v souladu s Hufem, tak toho velmi brzy dosáhneš.

P.S. Testům nevěřím, já nic nepsal o jejich hodnocení (to by si měl vědět, když tak dobře čteš). Já sem si v první chvíli taky myslel, že je Stilo drahé, jenže ten test dokázal, že není, že je v průměru o 50 000 Kč levnější než konkurence(mnohem starší konkurence).A pokud vememe v úvahu, že xenony stojí u Stila třeba 25 000 Kč a u VW, či Fordu 40 000, tak se cenový rozdíl ještě zvýší. Pokud jde o porovnávání výběhového modelu s novým - Já bych to tak nenazval. Tvrdit o Fiatu, že je krám je sice laciné, ale záleží na tom z kterého pohledu se na to díváme. Tak třeba já se dívám asi takhle - Golf I porovnám s Ritmem, Golf II s Tipem, Golf II s Bravou a Golf IV se Stilem. Rázem se dostanu někam jinam. O tom, že by byl Golf výběhový....No výběhovou cenu nemá. Věřím, tomu, že po nástupu Stila, Corolly (což jsou tak teď dvě nejlepší auta ve třídě), se bude VW snažit uspíšit vývoj GV. Avšak 2 roky si to asi veme, protože v ohlášených novinkách na letošek GV není.

P.S. Brava se začala vyrábět v 95 a Golf IV v 98. Takže i ona byla o 3 roky starší. A co já mám zkušenosti, tak s výjimkou TDI motorů je Brava lepší v mnoha parametrech (prostor, benzínové motory...).Stejně vybavená Brava nová se srovnatelným motorem stojí o 250 000 Kč míň než GV. Pokud jde o to co jsi psal o tom passatu s tím, že nový Golf bude mít jeho rozměry - Napsal si dost zmateně a pokud někdo neměl chuť si tvůj příspěvek číst 3x, tak ho opravdu nemusel pochopit.

Mimochodem Multipla mi rozhodně připadá mnohem méně úchylná, než New Beatle za 700 000 Kč.
Přesně takovou reakci jsem očekával - o moje auto nemusíš mít strach, je dva roky staré. A s placením pojistky nemám problém. Za tebe ji ovšem platí tatík...
Mimochodem, v jedné té tolálce byl Huf obět a druhou zavinil sám, nikoho nezabil, kromě ježka, a na druhou stranu Huf a jeho rodina nasypali do pojišťoven na pojistkách tolik, že se nemusíš obávat zvyšování sazeb díky jemu... P.S. Znám lidi, co havarují více či méně, pravidelně jednou za měsíc...
Narcizmus? Jo! 3x za hodinu se chodím dívat do zrcadla a každý den umývám své auto 😄)))
No vidíš. 2 totálky říkáš... Já ale nejedu na absolutní skóre. Jen jednu jsem zavinil, tak se prosím nauč počítat (pořípadě číst - kdo ví, kde se stala chyba).

Jestli máš problém s placením pojistky, tak nejezdi. Kvůli řidičum, jako jsi asi Ty, jsou na cestách takové šroty jaké jsou.

Ad zamyšlení> Ano, to dokážu a občas to i dělám. Jen nechápu lidi, jako Ty, co berou všechno tak strašně vážně ;o)
teda, sleduju tě tady už delší dobu a myslím, že většího mezka jsem ještě na internetu nepotkal. Pozoruhodná studie neschopnosti tolerovat jiný názor, narcisismus a absolutní přesvědčení o vlastní pravdě ... Mimochodem, kvůli takovým "řidičům" jako ty, platíme tak vysoké pojistky (2 totálky za jak dlouho - 2 roky?) a na silnicích je tolik mrtvých, kolik je. Zamysli se nad sebou - jestli to ještě vůbec dokážeš.
Proč sis nekoupil Kii Shuma nebo Daewoo Nexia? ZAZ Tavria už se nevyrábí, co? ;o)
Odpadlíku, kdy dáme závody? pokud nejsi uplný * (já teda myslím, že jsi), tak bys mohl nakopnout tu Tvou herku a nechat se porazit. Můžeme to zkloubit třeba s tím, kdo koho dřív vytočí do červena 😄)) Myslím, že v obou disciplínách jsem už teď jasný vítěz. Necháme to na kontumační porážce nebo to alespoň zkusíš? ;o)
1. Pokud si dobře vzpomínám, nepsal jsem prapůvodně odpověď tobě, ale pampalinimu, a byl jsi to ty, který se se mnou do diskuze přimotal, tak tady teď neplácej slovy typu "končím s diskuzí", když ti docházejí argumenty!

2. Ano, tupý skutečně jsi a mile rád ti to zopakuji tisíckrát, neboť ani neumíš číst! A když tě na to upozorním, tak by jsi se mohl alespoň omluvit za svůj přehmat s Passatem...

3. No vídíš, jak jsi šikovný, že jezdíš se Stilem každý den... Takovou vymoženost já nemám! Když jsme u té ceny a výbavy, Stilo je na Fiata drahé. A to není jen můj názor, ale všech, kdo se o toto auto nějakým způsobem zajímají. A prosím, neargumentuj mi tu způsobem výbava/cena, nebo bych mohl začít argumentovat korejskou produkcí!

4. To tvou větu o VW-nejlepším autě na světě nehodlám komentovat!
1. Já osobně si myslím, že všechny testy v komerčních autočasopisech jsou velmi zavádějící a snadno zmanipulovatelné... Tak stejně jako zvláštní klíč k poskládání zástupců té a oné automobilky při testech. Nehledě na to, že Stilo je velmi mladé a těžko soudit jeho chyby a nemoci, vyskytnoucí se po určité době provozu. Nakonec, jediným měřítkem budou pordejní výsledky po nějakém čase.

2. K té ceně, to je taky velká otázka, kterou rozluští čas. Na můj vkus, na tradici a pověst Fiatu je Stilo drahé. Nebo, že by bylo opravdu superkvalitní a věděli do čeho jdou... Uvidíme...

3. No, golf je etalonem snad proto, že byl prvním autem této koncepce a prodalo se ho co do kusů nejvíc. To je nepopíratelné. Tak stejně uznej sám, že srovnávat výběhový konkurenční model, přičemž nový model je už nachystán, s úplně novým autem je zavádějící a trošku laciné argumentování.
Tva posledni veta te usvedcuje z absolutni neznalosti.Na Stilo se di podivat ty(ja s nim jezdim kazdy den) a porovnavej ceny a hlavně co za tu cenu nabizi za vybavu!!! Jmenuj jedno evropske auto se stejnou cenou a stejně bohatou vybavou.Takové auto neni!

Osočovat někoho, že je tupy namisto ROZUMNE argumentace, je pro mě signalem o nerovnosti teto diskuze a proto s ni koncim.

P.S. Pokud Fiatem pohrdaš,neměl bys jit diskutovat jinam? Třeba do sekce VW-nejlepší auto na světě?
wolff
Na to, na jakýho odborníka si hraješ (snad jím i seš, leč někdy tě chytá záchvat blbosti), plácáš tak trochu nesmysly. 1- Stilo testovali v Autotipu, kde zvítězilo v testu 5 vozů. Jednalo se o TD. Stilo s výjimkou Mégana bylo nejlevnější, přičemž třeba focus se stejnou výbavou vycházel o 100 000 dráž a stejně tak by dopadl třeba i Golf. No jde o to, že to srovnání by mi taky nesedělo, ale, bohužel, Golf, i když si to vůbec nezaslouží, protože kromě údajně nevrzajících plastů nenabízí vůbec nic, tak je opravdu stále brán jako etalon třídy. Alespoň u nás. Jinak pokud jde o červená čísla - tak to se Fiatu teď povedlo poprvé po 6 letech a myslím, že je to způsobené zvýšenými náklady na vývoj. Mimochodem měl by si vědět, že třeba zrovna VW z čevených čísel za posledních 10 let nevylezlo, i přesto, že jim rostou obraty, ale špásy s Bugatti, Lambem a RR něco stojí...P.S. Jestlipak víš, jak je na tom sama škodovka? A ještě Opely sem do diskuze prosím tě nezatahuj, to nejsou auta...Omlouvám se za tu Vectru.
1. Ach ty anonymní, internetový zastánče Fiatu! Doporučil bych ti před čtením oponentských příspěvků použít nějaké sedativum, spolehlivě tlumící tvůj vztek, přes který nějsi schopem rozpoznat myšlenku oponenta! Abychom si rozuměli, psal jsem o Golfu 5 s "rozvorem Passatu"!!! Čili, o žádném Passatu jako takovém nebyla řeč! To jenom naokraj...

2. Nenávist k Fiatu, hm, to ne, spíše ním pohrdám a ignoruji jej...

3. Multipla není neobvyklá, to je slabé slovo, Multipla je odporná, mongoloidně úchylná a lacinně perverzní, což jasně vyjadřuje nezájem zákazníků o ni!

4. Když je určitá designová uniformita různých modelů stejného výrobce taková kravina, tak mi vysvětli, proč se k ní uchylují takový výrobci, jako jsou: MB, BMW, AUDI, VW, PSA, Ford, atd.??

5. To je velice zajímavá myšlenka, že se Fiat nepotřebuje chytat na trhu... Kamaráde, Fiat je v červených číslech, a jestli se nestane zárzrak, dlouho tady nebude...

6. Nevím, ale nejsi trošku tupý? Myslím, že jsem dostatečně vysvětlil naivně průhlednou, irelevantní argumentaci srovnání výběhového Golfa s úplně novým autem... To bychom potom mohli srovnat toho Golfa s Bravou nebo ještě lépe s Tipem, ne? Nezlob se na mě, ale mně by taková dealerská argumentace připadla značně neobjektivní a účelová. No, možná že fiatofilům pohladí jejich pošramocenou dušičku...

7. Hm, technologicky vyspělé auto za přijatelnou cenu... Ještě si zapoměl podotknout, že se skvělou image! Víš co, běž se podívat, kolik ten HI TECH stojí, porovnej to s konkurencí a potom mudruj.
Z tveho prispevku primo vyzaruje nenavist k Fiatu,coz je mi velmi odporne!

Odpovidat na otazku co rekne Stilo Passatu s motorem....bla,bla je snad uplne smesne,jak to proboha nekdo aspon trochu soudny muze srovnavat?!

Pro me osobne je passat auto, ktere nestoji ani v nejmensim okraji meho zajmu a odmitam se o tom dale bavit.

Odporny design Multiply?Snad neobvykly, zvlastni,hravy, ale odporny??? Me se multipla moc libi,protoze nepotrebuji jezdit necim co ma kazdy blb a malomestak a to je presne typ passata!!!

Mluvit o tak individualni veci jako je vnimani a postoj k designu a oznacovat ho pouze ze sveho pohledu za odporny, to bych si nikdy nedovolil, kazdy ma totiz vkus jiny a opravdu tvou zast nepochopim.

Proc by proboha nemohlo kazde auto od jednoho vyrobce byt individualni,copak nechapes ze ta sed tvaru co kolem sebe siri VW musi jednou kazdeho omrzet?Nejake stilove zarazeni je tak akorat k *,pokud clovek neni ovce co se zene se stadem!!!

Fiat se nepotrebuje chytat na trhu,ten na nas trh zvysoka kasle,podivej se na trhy v nemecku a treba v anglii a irsku + jizni staty,to jsou jeho bašty pro ekonomicke preziti.

Mluvit o Fiatech jako o lacinych srotech je k smichu,co srovnavas??? Regatu z 85 s 300.000 km,která sem byla privezena se stocenym tachometrem a prodana jako super zanovni auto?

Uved mi jeden priklad aut ze stejne doby a stejne kategorie a na nem demonstruj proc je Fiat srot!!

A to ze by te urazilo porovnavani golfa a stila to jako proc? Golf je fenomen tridy tak proc by se na nem nedalo demonstrovat okolik je stilo dal, uvadis ze je fiat srot tak proc ti tak vadi srovnani s podle tebe elitou VW i kdyz ten model je oneco starsi. A kazdy by mel pochopit ze stilo neni jen o prostoru,ale o snaze nabídnout vysoce technologicky vyspělý auto s obrovskou bezpecnostni vybavou bez priplatku a za rozumnou cenu a to je to co VW neumí.
1. Proč bych nemohl srovnávat? Pořádně si to auto prohlídni, prohlídni si také všechny předchůdce, podívej se na VW auta a pochopíš! Italové jsou super designéři, to bez pochyby, ovšem musí ty designéry s velkým D někdo zaplatit a neomezit možností a ekonomikou výroby! Fiat tak akorát plácá do vody a snaží se něčím chytnout na trhu! Co to je za způsoby, kde je designem odporná Multipla, a kde je Stilo? Každý pes jiná ves! Vždyť to vypadá jako dvě úplně jiné automobilky... Z * se bič neuplete! Kde jsou ty sedmdesátá léta, kdy Fiat bylo auto! V *! S tou taktikou laciných šrotů si Fiat tak zkazil pověst, že i když dnes udělá docela dobré auto, lidé k němu budou vzhlížet s nedůvěrou a nekoupí jej.

2. Mimo jiné, Fiat je v červených číslech a pan Testore radeji rezignoval!

3. To s tím Golfem vs. Stilem je hodně laciný argument, a mě jako zákazníka by takový přístup prodejce urazil! Golf 4 pomalu odchází do důchodu, vznikl v době, kdy ještě nebylo IN posunovat rozměry dané třídy k rozměrům třídy vyšší a nezapoměň, že je to časem prověřené, spolehlivé auto, což se o Stilu vzhledem k jeho novosti říci nedá. Když chce někdo srovnávat, ať postaví oproti Stilu Golfa V, který bude zanedlouho na trhu. A jsem zvědav, co bude říkat Stilo na rozvor Passatu, motor V6 TDI 180PS, atd...

4. To máš asi první VW u kterého slyším o takové spotřebě oleje! Máíš to auto jako první majitel nebo koupené již ojeté? Na druhou stranu, nové dieselové Oply mají spotřebu oleje ještě o půl litru vyšší než ty😊
O té srovnávačce s Golfem vím, dobrý marketingový tah a s tím srovnáním naprosto souhlasím.Ale na obranu Golfa, přece jen už má něco za sebou a musí to býz v tom vývoji poznat
Jak může někdo srovnávat VW a Fiat.Němci musí mít u čtverce 5 pravých úhlů, jinak jim to nesouhlasí.Italové a francouzi jsou nejodvážnější designeři. Němci upřednostňují jednoduchou funkčnost.Jedna brněnská firma při představování Stila dala lidem možnost si vyzkoušet nově zakoupený VW Golf (ve stejné ceně a obsahu motoru). Musím říci, že Golf je plečka profi Stilu.Aby si někdo nemyslel, že jsem proti VW, tak musím přiznat, že mám čtyřletého Passata. Kvalita u německých vozů - škoda mluvit. Mám ujeto 76000 km. a spotřeba oleje je 0,7l na 1000km.
wolff
Tak třeba nová Vectra se vcelku hodně zahranatila...
Ještě k exteriéru - myslím, že zvenku se kromě čelní masky dost odlišuje od německých aut - hlavně boční profil a celkově je Stilo mnohem ostřeji řezaný s výraznějšíma prolisama a lomama. Třeba VW se spíš furt zakulacuje a Fiatu tvrdnou rysy - tak jakýpak kopírování ? To uvidíme až se začnou německý auta hranatit.
To info o planu 1500 Stil je z reklamniho rozhovoru s redilem ceskeho Fiatu, na zadni strane tisteneho propagacniho materialu k Stilu. K Matizu: nekde jsem o tom cetl, ze to byl puvodne projekt Fiatu, ale Fiat dal prednost Seicentu. Nepodarilo se mi to najit. Cetl jsem to asi na www.daewoodedek.cz, protoze jsem pak do rubriky Daewoo Matysek napsal nasledujici

Jméno: mfilip

Datum: 07-03-2001 v 09:55:57

Příspěvek číslo: 128

Předmět: Re: Hrkotanie zadnej napravy (Odpovědět) (Původní zpráva)

zadni naprava piska ... projevovalo se to v celem spektru otacek ? BTW www stranky jsou moc pekne, je skoda ze mnohe oficialni weby znacek nejsou zdaleka na takove urovni ( napr. FIAT ). Nevedel jsem ze Matiz je puvodnim projektem Fiatu. Je skoda, ze jej opustil. Cinquecento a Seicento se mi nelibi jako Matiz.
wolff
Dalo by se souhlasit s theem. Jsou tam rozdíly, které dotváří celek a ty jsou rozhodně vydařenější. Samozřejmě už to není tak hravý interiér jako byl v Bravě...Ciao používám dost často a využívám jej jako přátelský pozdrav. Něco jako měj se fajn...

Pokud jde o ty interiéry, tak třeba právě ta 307 mi připadá jako německá - hranatý výdechy, málo místa...Stilo je jiný. Velký display navigace...Nevím ještě uvidím, jak to začne působit časem. Fakt je jeden, že Fiaty už nebudou takové jaké byly. Posledním trošku výstředním Fiatem bylo asi Dobló, neboť i nové Ducato je až přes příliš uťáplé. Snad je to marketingová reakce na Evropu, která zdá s má dost avantgardy a touží po klasice...Pokud to tak bude, pak má Stilo velkou šanci, stejně jako Ducato ovladnout Evropský trh.
Ten interiér Stila je koncepčně hodně podobnej německejm (kromě prostoru, kterýho je tam nesrovnatelně víc, což vychází z rozvoru a i té výšky), ale v těch detailech se pak už liší. Schválně jsem si vzal interiér Passata a Stila a když to mám vedle sebe, tak jem subjektivně musel uznat, že ta palubka Stila má celkově větší šmrnc. Čímž neříkám, že se mi nějak extra líbí.
wolffie, dekuj prirode za to, ze se ti to jeste ne***o, protoze kdyby jo, tak uz to auto nemas - tak drahy jsou na Mazdu ND 😃)
P.S. To "ciao" má nějakou souvislost s tvojí nákloností k Italům?
1. Já ti dám, že přístrojová deska není stejná! Úplně stejná jako VW auta, nahony vzdálená fiatáckému designu! Je mi to fuk, jen se mi zdá, že se Fiat ubírá kopírováním designu a marketingu ala VW... Možná tuto strategii volí ve smyslu podbízení se velkému německému trhu... No uvidíme časem...

2. Tak buď rád, že máš auto bez problému... Taky ale vem kolik je tady majitelů 323F 91 a kolik majitelů Fábii. Notabene s problémovým an old Škoda OHV (utopené vložky) a pionýrským el. servem.

3. Huf je v pohodě...
wolff
Dlouho sem nemohl psát, protože mi všude blbl net. Nevím nejspíš práce TELECOMU. No k tomu Stilu. Když sem se díval na auta co soutěžili o auto roku a porovnal jsem je, tak Stilo má stále nejhezčí přístrojovou desku. Není pravda, že je dělána podle VW, je v ní mnoho rozdílů(pozitivních), jak ve tvarování výdechů ventilace, tak také v ergonomii. Pokud jde o výbavu, tam Stilo nemá konkurenci(v Němcích už vůbec ne, ale ani v Peugeotu), kde Nejdražší Stilo 2,4 stojí totéž co nejdražší 307 s HDI (66 kW). A výbava je někde jinde.

Jinak by si něco měl udělat, protože sem po dlouhé době otevřel rubriku o Fabii a nestačím se divit, co začínají mít lidi za problémy. Jednou sou to zámky, jindy ostřikovače, pak servo, chladící kapalina. Můžu ti říct, že moje letitá Mazda tyto problémy nikdy neměla (a to ji mám již 4. rokem) a o Bravě ani nemluvím(s výjimkou tenkrát s tím benzínem). Tak nevím, ta kvalita německých vozů i zde je potvrzována...

Co Huf Taky mu to už blbne? Vím, že to nepřizná, ale ty by si to mohl vědět...Ciao.
wolff
Korejci vědí, kde kopírovat...
Stilo jsem letos uz videl parkovat na ulici v Praze 2. Moc povedene, az na sedaky a vyplne dveri, ty tvaroslovim zcela navazuji na Bravo... K designu mam jen tolik, ze napriklad Huyndai Elantra je liniemi navazujici kapotu na A sloupek v necem podobne Stilu. Pusobi na mne jako by podobnou designerskoou skolou.
Ke srovnání dieslů - moje subjektivní zkušenost: Octavia 81 kW: když jsem četl, že je to motor bez konkurence a pak se v tom svezl (už asi 2 roky nazad), tak jsem byl hodně zklamanej. Hlavně ve městě to bylo strašně dýchavičný, když jsem porovnával, co si můžu dovolit s Tipem 66 kW, tak to bylo nebe a dudy ve prospěch stařičké klasiky od Fiatu. Hlavně 2ka se mi zdála u Octavie strašně slabá. JTD 77kW jsem poznal v Multiple a ta měla nesrovnatelně lepší dynamiku i když je o něco těžší. Přitom má mít menší krouťák, ale v reálu to bylo přesně naopak, to pružný zrýchlení u té Multiply bylo fakt až překvapivý, bez citelnýho kolísání při náběhu turba.
Odkud je informace o prodeji 1500 Stil?Je pravda že na silnici vidět nejsou,snad až se to začne trochu objevovat tak se ty prodeje rozhýbají.

Matiz nebyl projekt Fiatu, ale Italdesignu, což jsou návrháři Fiatu,nevím o tom že by to měl být Fiat, ten návrh ¨se dělal pro Daewoo od začátku.

Co se týká spolupráce s Dejvem, tak mám pocit, že jsem někde četl, že od toho dali ruce pryč.
www.periskop.cz - prodeje v CR
JTF
Kde se ta statistika dá najít?Dík
sakra, ta Octavie musela byt asi hodne jeta - nebyla firemni ? ten starej TDi 81kW je proti JTD 110 vyrazne lepsi, jak ve spotrebe, tak v pruznem zrychleni, tak v maximalce. Tocak je u Octavie taky vyssi. Sice je jeho maximum "az" v 1900 otackach, ale to vubec nevadi.
dival jsem se na prodeje, letos se prodalo u nas 104 Stil.
Fiat ma cil prodat letos 1500 Stil. Na silnici jsem zatim nevidel ani jedno.
Mne prece je nemecke vozy vice pripomina P 307, hlavne pohled zezadu mi silne pripomina Golf IV. Stilo je zezadu unikatni, ale moc to moje gusto neni, hlavne mi 5D pripomina takoveho neco japonskeho, jako Micra. Vsimnete si velke podoby predku Stila a noveho Daewoo: [odkaz] ono zrejme Fiat spolupracuje s Daewoo vice, nez jsem si myslel, on treba Matiz byl puvodne Fiat, ale Fiat dal prednost studii Seicenta, a "Matize" prodal do Koree.
Jasně OK. Ono jde taky o to, že někdy fakt člověk kápne na auto, které je svým způsobem anomální, a to jak v pozitivním, tak negativním slova smyslu, a to dokáže při tak malém množství zkušebních vzorků značně skreslit názor.
To je určitě pravda, ale já jsem pouze prezentoval svůj názor a ten je vytvořen na základě zkušenosti,kterou jsem popsal.S koncernem VW nemám tolik zkušeností,abych mohl hodnotit a porovnávat každý model, ale s Octavii jsem něco najel(i když s benzínem) a i celkový dojem z toho auta mi nějak nesedí.Mám prostě pocit že například Marea(o Stilu to platí dvojnásob) je mnohem líp ovladatelná a předvídatelná a že člověk sebou nevozí tolik zbytečného železa jak u Octavie 😄 Ale musím uznat, že Octávka je první auto od škody, které je fakt na úrovni a nabízí něco uplně jiného něž na co byly lidi od škodovky zvyklí.V tomto ohledu se zahraniční auta hodnotí obtížně,protože tam ta kvalita a modernizace přichází postupně model za modelem - i když třeba pro Fiat byla tím skokem třeba Brava, tam to šlo hodně dopředu.
pardon "objektivity"
V rámci objektiviti je vhodnější projet postupně pár modelů jedné značky se stejným motorem a pár modelů druhé značky se stejným motorem. Někdy se může stát, že se potkají různé anomálie skreslující výsledek.
Bylo to JTD 81 kW.

Lepší se jevilo v celkovém výrazu toho motoru.Hlučnost byla asi stejná, ale jak jsem psal,mělo to najeto 3 km, ten motor potřebuje sednout.

Co bylo výrazně lepší byl zátah motoru,krouťák je tam posazen na nějakých 1500 ot,a celkově je z toho auta pocit,že má mnohem větší chuť se točit i do vysokých otáček, což u dieselů není moc často vidět.Váha obou aut je téměř stejná a tak si myslím,že se to dá srovnávat.
beru to obecně - ten PD system se mi prostě není sympatickej
to dall: Vcem bylo to JTD v Maree lepsi nez TDI v Octavce? Dynamika? Pruznost? Nizsi hlucnost? Kultivovanost chodu ... ?

Jo a ktery JTD to bylo - 77kW nebo 81kW?

Diky za info.
Proč si Fiat neposvítí na dovozce je zajímavá otázka,řekl bych,že náš trh je na tolik malý že se jim to prostě nevyplatí povolávat sem nějaké marketingové odborníky a řešit to.Navíc není nejlepší situace ani mezi dealery samotnými(vím o čem mluvím).Pokud mám správný přehled o německém trhu, tak hlavní tahoun je Ducato a Punto.Není na tom špatně ani Marea a Seicento.Stil se od zahájení prodeje objednalo asi 5.000, což je poměrně dost.

K těm motorům VW, nejsem odborník na všechny jejich typy, ale porovnával jsem motor 1.9 TDi 81 kW, v Octavii Combi s motorem 1.9 JTD v Marea Weekend a i majitel té Octavky uznal že JTD funguje líp a to ta Marea měla najeto asi 3 km.
1. ad dovozce - to je přece škoda, ne? Proč si na nej mateřský podnik neposvítí?

2. ad Německo - otázka je kterým modelem nahánějí procenta na trhu... Puntem, Bravou, Multiplou....?

3. ad TDI - který TDI máš na mysli? 1.4TDI, 1.9TDI PD 150PS....?
Přesně tak, u tohoto vozu se (bohužel) zaměřili na to, co chce majorita trhu nebo škaredě řečeno na masovej vkus. A ten nemůže být nikdy dobrej (např. sledovanost TV Nova napoví, kde je asi náš masovej (ne)vkus). Trochu moc závorek 😄 To s tím TDi jsem jen tak plácnul, nikdy bych si nedovolil srovnávat tyto agregáty.
Proč má Fiat propad prodejů o 19%? Zeptej se na dovozci,proč tam chrápou a nejsou schopni přizpůsobovat se trhu.Ale o kvalitách Fiatu vypovídá německý trh,kde jsou na tom moc dobře.Stilo je tak trochu ustupek právě pro němce a pro jejich vkus,v interieru, pokud má byt moderní a plnit bezpečnostní normy dnes už mnoho nevymyslíš,takže proto ten look ala VW.

Co se týká motorizace tak motor 115 JTD je o hodně lepší v jízdní dynamice než Tdi od VW.
a co koncernový TDi, nebylo tam pod kapotou? 😃)
O tom se tu právě vede diskuse. Já si myslim, že Stilo tak trochu krok stranou (do Německa). Někomu se to ale třeba bude líbit. Mě osobně Stilo zepředu připomíná Passat (bez prolisů kapoty). No a to další? - viz níže

😃))
Tak co říkáš na Stilo panáčku? Sorry ale nějak mi to připomíná VW styl. Nebo že by se mi to jenom zdálo? Ta palubní deska, její tvar, rozmístění ovladačů, přední světla, linie C sloupku. Přimhouřím li oči, tak nějak trošku vidím A3 skříženou s posledním faceliftem Pola 6N. A i ty ceny jsou okopírované v Německu. No, řekl bych že Fiat tak nějak přešlapuje a snaží se najít svou perspektivní identitu. Holt s Multiplou to nevyšlo, tak najeli na osvědčený model německých konkurentů. Mimochodem, v ČR Fiat zaznamenal propad meziroční prodejnosti o nějakých cca 19%. Čím to?
To s tou eletronikou bylo myšleno obecně. já např na 11 let staré Cromě taky žádný problémy nemám, všechno funguje OK (až na zaoxidované spouštěčě zadních oken a nějakým vandalem urvané el. sklápění zrcátek).

No ale zpět k těm problémům. Např. story o nové Laguně. Zastavila se uprostřed rušnné pražské křižovatky a nejela dál. Přivolaný servisní technik renaultu zjistil z diagnostiky, že počítač zastavil a vypnul auto kvůli poklesu tlaku ve 3 pneumatikách o 0,2 atmosféry. Technik kola dofoukal, vyinkasoval 4.500,- a odjel.

Asi tak nějak byla ta poznámka o elektronice myšlena. A to ta el. měla k zastavení ještě jakýstakýs důvod. Až všechno začně za 10, 15 let zlobit, to bude na silnicích srandy...
To s elektronikou o Fiatech je zbytecne dogma. Na Brave nemam s elektronikou a elektrikou nejmensi problem, pokud si nekdo nemysli ze vymena obrysovky a osvetleni SPZ jsou problemy s elektrikou. To same s Puntem me sestrenice. Spis dnes maji s elektronikou problemy jine “vehlasnejsi a oblibenejsi” znacky. BTW na punto je akce 34 tKc ve vybave anebo sleva 17 tKc na ruku a to posouva Punto hodne dopredu, ale u cechu to nezabira.
Viděl dnes někdo autosalon na Primě? Byl tam srovnávácí test Stilo x 307 a myslím že to vyznělo spíše pro Stilo, až na to že u 307 popisovali max výbavu a u Stila, přestože tam měli model Dynamic tak popisovali verzi Active, například ESP a klimačka byla podle nich za příplatek, ale u Dynamicu jsou v sérii.Ale i tak mě to potěšilo 😃)
No otec si chtel ted kupovat nejake male auticko, tak jsem mu delal "prehled" vybav a cen a mel jsem tam mimo jine i Punto, Fabii, 206 a Clio.

Puvodne mi totiz tvrdil ze si koupi Fabii -- ta ze je nejlevnejsi a ma skvele motory 😃)

No a nakonec zjistil, ze F neni ani nejlevnejsi, ani nema nejlepsi motory a ani neposkytuje nejbohatsi vybavu (za srovnatelnou cenu). Nejlepe (z meho hlediska -- kazdy mame ale jine preference) dopadlo Clio, Punto take nebylo spatne, ale nakonec si vybral 206. Cenu take srazelo to, ze si chtel koupit 3D model a ne si priplacet za vybavu, kterou nepotrebuje (5D), protoze bude jezdit sam a tak tolik dveri nepotrebuje 😄 (takze v tomhle byla Fabie v nevyhode, protoze je jen 5D).

Take jeste musim podotknout, ze rovnou zavrhl nektere znacky (Corsa, Fieasta), takze vyber nekoho jineho muze byt zase jiny. Ale urcite neni Fabia za kazde situace lepsi. Ale od toho je tu vice aut, abychom si vybrali, ne?
Absolutně nesouhlasím,že Punto nenabízí víc než Fabia.Punto SX za cenu 299.000,- nabízí posilovač,el.okna,centrál,pal.počítač,pl… momentálně je akce s doplňky za 34.000,- zdarma.

Navíc má Punto motor 1.2 ,který padá do nižší pojistky než 1.4 u Fabie a je mnohem pružnější a úspornější.A to nemluvím o ekonomice provozu a nákladech na servis+dvouletá záruka. Pro mě je volba jasná PUNTO!
Ten rozdíl u Punta bych zas až tak nepochopitelný neviděl. Vždyť strý punto se nechalo pořídit za 210tis. Felicia v tý době stála o málo víc, ale v tý ceně nebyla zákl. výbava (trojúhelník...). No a v tý době bylo punto řádově lepší než felicia. Dneska je punto dražší než fabia a (ač příznivci italských vozů, upřímě si přiznejme) o tolik víc toho zas nenabízí...
Ten marketing je silný slovo, pro to, co tady předvádějí ti rádobyprodejci Fiatu. Kdyby aspoň ti v showroomech věděli o těch autech víc, než že 3D je sportovní a 5D rodinný auto. Zato mi to řekli počas 15 minutové návštěvy asi 11 x. S těma Lanciama to taky nechápu, obzvlášť když se podíváte na nárusty jednotlivých segmentů, tak je to tuplem nepochopitelný. Taky je zajímavá pozice třeba Fiatu Punto v prodejnosti u nás a v cizině.
wolff
Stilo je sice vypadající jako německý auto, ale důvod je naprosto jednoduchý a jasný. Chtějí tím získat zákazníky především v Německu s tím, že si stávající zákazníky udrží. Není pravda, že Stilo nabí totéž co německá konkurence za stejný peníze. ono totiž nabízí za stejné peníze mnohem víc. (Bohužel je dražší než Brava, ale když to spočtete a porovnáte s cenami Bravy z 96 roku, tak ten rozdíl není zas až tak hrozný). Hold musíme si zvyknout, že dnes se už Fiat nebude kupovat pro přijatelnou cenu (tato výsada zůstane asi Oplu, z jiných Citroen a p.), ale z důvodu vyšší kvality. V porovnání s konkurencí by tomu tak mělo být.

P.S. Od té doby co Fiat vlastní Bosch (Magneti-Marelli), tak problémy s elektrikou nejsou (Brava, Punto....)

pokud se týká politiky prodeje Fiatu - to nechápu. To musí opravdů řídit nějaký *(toť první varianta) a nebo si Italové z nějakého důvodu nepřejí byti uspěšní u nás (snad si o nás myslí, že jsme bez tak Němci).

Neboť Fabia Combi by jedinou konkurenci opravdu měla v Paliu(zvlášť když by vycházelo levněji s lepšími motory). A oznámení o tom, že prodej Thesis nehrozí nasrala! takové množství lidí, že si to ti navrchu ani nedovedou představit.
Mě jen mrzí, že všichni opouštějí linii jednoduchých aut (velká přednost malých fiatů) a pak je to drahý jak... Ještě k tomu si nedovedu představit až začne v těhle autech blbnout eletrika (jak je u fiata zvykem)

Jinak s tim marketingem to bude tak špatný asi jen u nás. Jsme pro ně moc malej trh, než aby se jim to vyplatilo. S tim souvisí i další neduh fiatu, že k nám řadu modelů nedováží. Takový Palio weekend je čupr auto, který se prodává v celý Evropě a unás nic (stejně to je i se staršími modely - viz Uno v celém světě kromě záp. Evropy a ČR). Hawk.
taky, tak nejak. Ono fiat v reklamnich tiscich pise o tom, jak chce Stilem opustit linii levnych, jednoduchych, nenarocnych aut. Ja jsem dnes Stilo okukoval a prekvapilo mne, ze katalyzator je v motorovem prostoru a vlnovec tlumici vibrace az za katalyzatorem pred prvnim tlumicem vyfuku. Pak mne jeste prekvapilo, ze vyplne podbehu zadnich kol jsou pokryte technickou textilii. Pry kvuli odstraneni hluku odletavajicich kaminku. Marketing Fiatu ale nejak zase kasle. Sice tu na Ostravsku je a bylo hodne billboardu, ale nejake TV reklamy, dodavani do testu tiskovinam se nejak zase nekonaji
Bohužel jsem ho zatim neviděl, takže mé názory berte s rezervou. Co jsem ale viděl z obrázků na netu a z testů v časopisech mě to zatim moc nenadchlo. Auto by to bylo dobrý, ale muselo by mít znak VW. Kam se poděla ta hravost a nápaditost italských designérů (Brava/Bravo, Multipla...)? To auto není ošklivý, ale ani hezký, prostě ve mě nevzbuzuje žádný emoce (narozdíl od Multiply). No a interiér? Co jsem viděl mě moc nenadchlo. Kam se poděla ta spousta odkládacích poliček (hlavně ta police na přístrojové desce), atd... Palubní deska svým designem spíše připomíná skálu (obdobně jako u octavie a ještě hůř u fabie). Kufr taky nic moc... No a hlavní věc, proč si dřív lidi kupovali fiat - za menší peníze, než u konkurence zajímavý auto s dobře obestavěným vnitřním prostorem - je taky pryč. Vyšší cena než u Bravy/Bravo docela naštve (stejně i cenový rozdíl staré-nové punto). Vzhledem k tomu, že studuje, tak mě to zas tak netrápí, protože na takový auto jen tak mít nebudu, ale jako fandovi fiata je mi to docela líto. Vždyť kdo chce auto v německym stylu, určitě si nekoupí fiat, zvlášť, když je za stejný peníze. Zajímalo by mě, jestli to vidíte stejně, nebo jestli zůstanu se svým názorem osamocen.
matuS
NCAP bude urcite fasa, ved punto ma super vysledok.
ale hlavne nech ten interier nevrzga, lebo v alfe166 aj v passate su kvalitne vyzerajuce interiery ale na tych nasich cestach vrzgaju oba
Nejezdí se s tím špatně, jen je trochu hlučnější, něž jsem si představoval (motor 1,😄.
No videl jsem 3d parkovat v ulici pred mym obstaroznim kramem.. Je to uchvatne tvarovana selma, robustni vzhled /sem zvedav na NCAP/, robustni palubka, uzke frajerske okna /uvnitr asi velky pocit bezpeci/. Tapecirunk v modre mne trochu zarazil, z fotek mam dojem ze interier /dvere, sedla/ si delali icka sami. Jinak jsem zvedav na novou Corollu 3d, ta ma asi podobny strih karoserie.
Upřednostňuju přírodnější textilie (nebo možná jen tak naturálně vypadají a je to stejně vikslajvant 😃 něco takovýho režnějšího a nezničitelnýho, co je třeba v Tipu nebo Temprách. Nebo něco originálnějšího, třeba kombinace rákosu a paličkované dečky.
theo-a jaky by jsi chtel mit tapecirung, dreveny, kovovy? 😃)
Mne sa Stilo velmi paci- bol som sa nan pozriet a aj povozit. Potesil ma vnutornym priestorom (meriam 186cm), jazdil som 1,8 ale osobne som zvedavy na 1,2 so 6stupnovou prevodovkou. Malý objem v kombinácii s vysokymi otackami a 6stupnovou prevodovkou -je lakadlom nielen kvoli spotrebe. Spracovanie sa mi celkom pozdava-konecne sa uberaju spravnym smerom, aj ked je naskodu ze sa z image vytratil charakter talianskych aut.

Je mojim horucim kandidatom.
Ještě jedna věc - co se mi moc nelíbí, je ten tapecírung z té bezva syntetiky, které ríkají mikroplyš. Ale jak jsem později zjistil, ten matroš je teď asi ohromně v kursu, protože straší i v jiných autech(např.v P307), dokonce i vyšších tříd (nová Laguna)😒
wolff
Já sem neměl ještě čas se s ním projet.... Sem úplně zaděblanej...
Tak se k tomu furt nikdo nemá, tak já to tady začnu. Předevčírem jsem byl na vlastní kůži vyzkoušet Stilo a možná jsem čekal moc velkej zázrak. Hlavně jsem si sliboval hodně od interiéru, kterej není zase o tolik větší než u Bravy (asi díky celkově robustnější konstrukci). Hlavně mě zklamalo, že Stilo -předváděčka nebylo vybavený tou posouvací zadní sicnou a mořem dalších věcí, co jsou za příplatek. Prostě tam měli úplný holátko, i když těch 6 airbagů, ABS + všechny možný asistenti nejsou špatný, ale při té jízdě jsem to nikde neopřel, tak jsem nic z tohoto neocenil. Motor byl 1,6, trochu hlučnější, ale podstatně dynamičtější, než jsem třeba zkoušel v Golfu. Osobně jsem byl nažhavenej na 85 kW JTD. Dneska jsem byl vyzkoušet Peugeot 307 a ten mě teda zklamal, ten prostor vevnitř je fakt žalostnej (na moje míry - to měřím slabých 194 cm) na ty vnější rozměry a nezachrání to ani kufr 420 litrů, když musím při sezení vzadu mít hlavu nabok jako velký šéf (abych se vlezl). Abych byl OK za volantem, musel jsem mít sedadlo úplně dole i když volan byl úplně nahoře, jinak jsem kolenama klopýtal o volant ( u Stila jsem mohl kliďánko vyjet sedadlem až nahoru). Ale v měřítku nižší střední třídy je Stilo poměrně slušně prostorný, koneckonců i 307 proti Golfu nebo Astře je úplně jinde.