18 komentářů
Well-being
příspěvek onoho Headhuntera. Je to případ pro psychologa, možná lépe pro psychiatra 😉 Ostatně jako všichni, co si zvyšují své ego vlastnictvím "výjimečných aut" 😄
Škodovku bych si nekoupil, ale znám hodně lidí co jí má jako firemní a naprostá spokojenost. Ono totiž Škodovky a především Oktávky kupuje hodně firem jako služební vozy, protože vědí, že je jako ojetiny Čechům dobře prodají. Já bych si Škodovku protože mám pocit, že je speciálně v Čechách předražená a že jiný vůz za stejné peníze udělá lepší práci. Ale kolega chtěl firemní Oktávku, protože byl s předchozí 1.9TDI PD spokojený, ale firma mu koupila jen Fabii 1.9 TDI PD 77kW, protože by prý Oktávky byla na jeho managerský post moc dobrá (a to pracuje u zahraniční firmy a jeho plat je kolem 70tis.). Ale píšu to proto, že ji načipoval a ukázalo se, že těch 77kW bylo ve skutečnosti 88kW a po načipování má kolem 120kW. A to už je na Fabii docela dost. >😁
Takže zlatá 1.9TDI, myslím, že plno Čechů by jí rádo mělo. Mě osobně neoslovila např 1.6TDI která má mít sice také 77kW, ale řekne si o nějakých 6,5litrů nafty.
A jak píše Well-being, Většina mužů si zvyšuje své ego "výjmečným automobilem" nebo alespoň stylem jízdy, kdy chtějí ostatním ukázat, jaký jsou paďouři.
Takže zlatá 1.9TDI, myslím, že plno Čechů by jí rádo mělo. Mě osobně neoslovila např 1.6TDI která má mít sice také 77kW, ale řekne si o nějakých 6,5litrů nafty.
A jak píše Well-being, Většina mužů si zvyšuje své ego "výjmečným automobilem" nebo alespoň stylem jízdy, kdy chtějí ostatním ukázat, jaký jsou paďouři.
Kutil: No, uvidíme jak dlouho mu vydrží spojka, turbo, egr a dvouhmoťák. Na 120 kW tedy zcela jistě stavěné tyto součásti nejsou.
Kdysi jsem seděl v načipované O1 a znát to tedy nebylo vůbec. Výkon si ale nepamatuji, jen se pamatuji, když jsem ze svého P404 tehdy do O1 přesedal, ted hrůzný interiér.
Kdysi jsem seděl v načipované O1 a znát to tedy nebylo vůbec. Výkon si ale nepamatuji, jen se pamatuji, když jsem ze svého P404 tehdy do O1 přesedal, ted hrůzný interiér.
WinDiesel: Taky jsem zvědavej, jezdí s tím hodně ostře. Dám vědět, jak se mu daří.
Zažil jsem čiplou 1.9 TDI 66kW 4x4 a byla to úžasná změna. Výkon stoupl na 85kW, ale hlavně to konečně jelo. S těmi 66kW byla 4x4 nešťastná. Kamarád měl čiplou 1.9TDI 81kW a taky výrazná změna, jen byl motor trochu hlučnější. Teď má čiplou 1.9TDI PD 96kW a zatím (210tis.km) bez problémů. Ale mám kamaráda s Touran 1.9TDI a tomu ve 100.tis.km odešlo turbo, ale vypadá to spíše na to, že ani nenechal motor zahřát, ani po dojetí nenechal turbo dotočit a vychladnout. ;-\
Teď má jeden kamarád Passat s 1.9TDI 96kW a po čipnutí je motor hlučnější a hlavně se na volnoběh víc klepe. Ale při sešlápnutí vyrazí.
A souhlas, interiér O1 byl fakt dost šílený. A teda i O2, když v ní sedím, tak je hodně malá. Na to jak je to velké auto z venku, tak je malé uvnitř. Alespoň proti Mondeu. >😁
Zažil jsem čiplou 1.9 TDI 66kW 4x4 a byla to úžasná změna. Výkon stoupl na 85kW, ale hlavně to konečně jelo. S těmi 66kW byla 4x4 nešťastná. Kamarád měl čiplou 1.9TDI 81kW a taky výrazná změna, jen byl motor trochu hlučnější. Teď má čiplou 1.9TDI PD 96kW a zatím (210tis.km) bez problémů. Ale mám kamaráda s Touran 1.9TDI a tomu ve 100.tis.km odešlo turbo, ale vypadá to spíše na to, že ani nenechal motor zahřát, ani po dojetí nenechal turbo dotočit a vychladnout. ;-\
Teď má jeden kamarád Passat s 1.9TDI 96kW a po čipnutí je motor hlučnější a hlavně se na volnoběh víc klepe. Ale při sešlápnutí vyrazí.
A souhlas, interiér O1 byl fakt dost šílený. A teda i O2, když v ní sedím, tak je hodně malá. Na to jak je to velké auto z venku, tak je malé uvnitř. Alespoň proti Mondeu. >😁
Kutil: Tak uvidíme. myslím že kdyby jsi měl třeba Superba Ty, budeš mít všechny možné existující problémy...
Dnes jsem se svým novým SC vyjížděl 45% stoupání a naprosto úžasné. Zastavil jsem v největším stoupání a pohodička, automat určitě řeší i redukci a 60/40 zezadu dopředu je asi docela ideální nastavení... Prostě pohodička. Jednička je velice krátká, takže není potřeba redukce. A kdyby bylo zle, tak 2stupňová zpátečka to řeší... 😄 😄
Dnes jsem se svým novým SC vyjížděl 45% stoupání a naprosto úžasné. Zastavil jsem v největším stoupání a pohodička, automat určitě řeší i redukci a 60/40 zezadu dopředu je asi docela ideální nastavení... Prostě pohodička. Jednička je velice krátká, takže není potřeba redukce. A kdyby bylo zle, tak 2stupňová zpátečka to řeší... 😄 😄
WinDiesel: Co je to 45% stoupání? To jako 45% z 45°? To je cca 20° a třeba Pajero má stoupavost 77%, tak si těch 45% nedokážu moc představit. 😄
Kutil: chybka se vloudila, myslel jsem 45 stupňů. Ono to asi bylo i víc, myslel jsem že se převrátím. Jedna věc je Pajero na suchu a druhá věc je GLK na sněhu. Fakt dost dobrý, ale mám málo zkušeností, třeba je to u 4x4 normál. I když, tedy, zadupneš to, samo to auto drží na svahu, potom šlápneš na plyn a ono se to krásně pomaličku rozjede, ani náznak protočení gum...
WinDiesel: Člověče, 45°je fakt moc. >😁 Černá sjezdovka ve Špidlu má 31° a některé rolby tam už nemůžou nebo se vážou na lano. 45°je už lavinový svah. Běžně se u aut uvádí stoupavost v procentech s tím, že 100% je 45°. Auto se 100% stoupavostí jsem ještě neviděl. Kdysi jsem byl na prezentaci off-roadů na speciální trase a tam bylo i těch 45° ale to dokázal vyjet jen instruktor a s rozjezdem. Ostatní jezdili kolem 30°. Boční náklon zvládají off-roady do 45°.
Tady máš výjezd 42° [odkaz]
Tady máš výjezd 42° [odkaz]
Kutil: v tom případě to těch 42% bylo a rád Tě o tom přesvědčím, pokud se motáš někde kolem Prahy. Tato cesta je zašitá v Řeporyjích na Praze 13.
Zkusím to nafotit.
Zkusím to nafotit.
Tak to klobouk dolů tobě za ty nervy a hlavně klobouk dolů konstruktérům Mercedesu. :yes:
Kutil: a jak by se tedy změřila stoupavost terénu? Těch 31% mě ve Špindlu zase připadá hrozně málo - není to nějak naopak - 100 minus 31 = 69% - to by ve Špindlu dávalo smysl, trošku lyžuji a už jsem nějaké padáky taky viděl...
WinDiesel: Ale ne, teď to pleteš. Sjezdovka ve Špindlu je 31° tedy 69%. >😁
Stoupavost se udává v % s tím, že 45° je 100%.
Stoupavost se udává v % s tím, že 45° je 100%.
Jinak hezkého a pohodového silvestra všem !
Užij si Silvestra a pobuď semtam i na planetě Zemi.
[odkaz]
Ale ceho je moc
>😁
[odkaz]
>😁 >😁