Novinky
Je to pouze predrazeny rendlik. At si ho koupi, kdo chce, ale za tyhle ceny kolem 1m by mne to ani nenapadlo.
Nie je to náhodou Samsung?
A není to náhodou Nissan (X-Trail)?
Platforma áno, ale robia to v Samsung továrni v Kórei a tam sa im asi nechce lepšie prevodovky voziť. Ale obviňovať to auto z rendliku asi veľmi nie je na mieste 😄
Kde to vyrábí je putička, podstatné je kdo to auto vymyslel a to byl Nissan, včetně těch CVT, které v X-Trailu také používá (pod názvem Xtronic).
Veď v poriadku, cvt majú potom od Nissanu a jediný Renault je na tom znak a rlink 😄 Ktovie, či Samsung má nejaký vývoj. Oni sa s Japoncami nemajú v láske, preto som položil otázku, či to nie je Samsung.
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Se ***i v kině, ne? Za tohle takové peníze? Z osobní nepříjemné zkušenosti už Renault nikdy ne a navíc za tyhle prachy.
na 100 se 110 kW motorem za 12s?! a se 140kW motorem za 10.1?!!! Tady se asi něco hodně nepovedlo...
Tyto parametry to auto úplně diskvalifikují za jakéhokoliv racionálního uvažování o nákupu.
Pro srovnání - tiguan allspace 110 kW DSG na 100 kmh za 9,7. 😲
Tyto parametry to auto úplně diskvalifikují za jakéhokoliv racionálního uvažování o nákupu.
Pro srovnání - tiguan allspace 110 kW DSG na 100 kmh za 9,7. 😲
A nepříjemně se mi třeba jezdilo s MB GLA 180 se sedmistupňovou dvouspojkou. Řadilo to šíleně s prodlevou, často to podřadilo když jsem nechtěl a v kombinaci se slabým motorem to jen řvalo, cukalo a nejelo...a hodně žralo. Celkové naladění auta teda bída, obzvlášť v autě za 1M 😲
Ale to je jiný příběh a naopak třeba s DSG s 2.0 TDI 140kw se mi jezdilo pěkně...ačkoliv tuhle kombinaci v testech kritizují. To bylo teda v A5, možná je to jiné ve VW/Škodovkách.
Prezradim ti, ze Koleso to mal uz davno.
Umožňuje spíš jen režim jedu/nejedu podle nějaké nastavené logiky. Proto se velmi hodí do města nebo pro klidné řidiče, takovýten americký styl najet na dálnici, jet 110 km/h tempomat a čekat než někam dojedu. Ve vyšších rychlostech to pak má tendenci se pořád vytáčet, často kolísavě a nehledě na dynamiku/spotřebu to neustálé huhůůůůhuhůůůů leze člověku na nervy. Aspoň mě.
V té naftové Rav4 co jsem psal to bylo snesitelné právě kvůli tomu, že převodovka věděla, že má víc síly v nižších až středních otáčkách. Ale nelítal jsem s tím po dálnicích, tak nevím jak tam. Do 100 km/h to bylo fajn.
A prevodovka je vytocena len kratku chvilu, pokial zrychli. Je to princip CVT, ze je v optimalnych otackach, to niektori magori, ako ten vyssie nechapu, ich problem. Ma to aj kopec vyhod.
Naviac turbo maskuje o cosi vacsie straty CVT.
"Ve vyšších rychlostech to pak má tendenci se pořád vytáčet," - to myslis tych 2200 otacok pri 130???
A jasne, ze to nie je primarne na sportovu jazdu. Ale to neznamena, ze sa s tym neda zabavit.