Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rychlostní omezení na německých dálnicích? Německý parlament rozhodl jasně

Německé dálnice, zvláště jejich úseky s neomezenou rychlostí, jsou svatostánkem snad každého evropského petrolheada. V poslední době se však stále častěji hovoří o zavádění rychlostních limitů.
Zpět na článek
Avatar - Ozzman
23. 10. 2019 14:14
Re: K čemu neomezená
A víš co je zajímavý? Mám desítky tisíc km po celém Polsku a nich doma se mi jezdí lépe, než v ČR, tito agresivní letci co křižují ČR tam jsou ojedinělí a jinak slušnost a tolerance k slovanskému bratrovi :) Dokonce se mi stalo mockrát, že jsem se neměl problém zařadit z pruhu do pruhu, když jsem vjel špatně a podobně a všichni mne pustili, na rozdíl od ČR, kdy tě nechají stát v křižovatce a nazdar...... a to i ve Varšavě.

A nejhorší za mě bylo Rumunsko, jinak krom Skandinávie jsem jezdil ve většině Evropy, včetně celého Balkánu :D
23. 10. 2019 13:36
Re: K čemu neomezená
Taky to tam občas potkám, ale rozhodně méně než v ČR. Respektive často třeba nějakej dědula jede 150 km/h a neřeší, že dneska se jezdí i rychleji :D Takže jako taky nemůžu říct, že v DE to funguje 100%. Ale jak píšu, subjektivně rozhodně méně než v ČR a velká část těch případů znamená zpomalení tak třeba na těch 150 km/h, nikoliv 120 apod jak se stává v ČR, což se ještě dá :D

Ale záleží no, člověk má holt občas smůlu, občas naopak štěstí...

A ty Poláky taky nechápu a štve mě to, jezdí fakt agresivně ;-\ Za mě nejhorší subjektivní statistikou auta a kamiony s PL SPZ. A to jsem projel takřka celou východní evropu nebo Balkán...
23. 10. 2019 12:53
Re: Mravokárcům...
Nie nemáš. Máš tam síce percentuálne podobný rozdiel v brzdnej dráhe, ale absolútne rýchlosti a vzdialenosti sú oveľa vyššie. Na spomalenie zo 130 na 80 potrebuješ asi 35 metrov. Na spomalenie z 200 na 140 potrebuješ asi 80 metrov. A to nepočítam reakčný čas.
Avatar - narona
23. 10. 2019 12:42
Re: Lobby
Právě nepleteme, psal jsem že rychlost + nevěnování se řízení. A v noci je problém že se můžeš věnovat řízení sebevíc, ale když vidíš na menší vzdálenost než dobrzdíš tak se pak stane to co se stalo.
23. 10. 2019 12:37
Re: A teraz,
Ale v ani v Nemecku to nie len bez dohľadu. Síce neriešia rýchlosť, ale veľmi tvrdo postihujú nedodržiavanie odstupu. Za to sú vysoké pokuty a strata vodičáku. Rieši sa nebezpečná jazda. A hlavne zákony platia pre všetkých. Nik si tam nedovolí uplácať policajta a už vôbec nie sa mu vyhrážať.
Avatar - Ozzman
23. 10. 2019 10:11
Re: K čemu neomezená
Vážně? Já mam naprosto opačnou zkušenost, zejména ve středním Německu. Jezdím nejčastěji Praha - Brusel, nebo Praha - Amsterdam/Haag, takže směry Rozvadov-Norimberk-Frankfurt-Kolín a dál (tam to je to lepší) a nebo Drážďany - RUHR - hranice (tam to bývá ve středním Německu nejčastější, nechci rozlišovat, jestli je to už v DDR, nebo v NDR :D Máš pravdu, že severní trasou je tam velká část poláků, ale tuto zkušenost s levoproudaři Němci mám silnou a především to bývají lidé středního a vyššího věku či ženy. Osobně byc tipl spíše soukromé jízdy, než služební i dle typu aut.

Naopak v ČR je to závislé od auta v kterém jedu. Pokud jedu v něčem starém , neuhýbají, pokud v něčem modernějším, tak mi uhnou bez zbytečné agrese spíš (samozřejmě není to pravidlo), nemusím blikat, ani nic.


edit: Poláci - velká část jich jezdí přes ČR a v neděli večer občas jezdím z východu na západ Prahy po okruhu a to je peklo.... tady souhlas... Hlavně nechápu, že neřeší radary na obcvhatu Prahy a jezdí klidně 130 na jižní spojce a podobně...
Avatar - fOE
23. 10. 2019 09:59
Re: K čemu neomezená
Za 7 let a cca 200tis Km najetych v DE jsem byl svedkem vybrzdovani prave 1 (slovy jednou). Nejakej dedek v patnactilete S klasse nerozdychal ze se nekomu nelibi ze zbytecne blokuje levej pruh a probliknul ho. Jinak nic, proti CR naproste nebe a dudy v tomhle.
Pokud jde o blokare leveho pruhu znovu to same. Nemci jsou stale vic a vic stredoproudari,, bohuzel, ale aby blokovali levej pruh na jinak volne, tim spis neomezene, dalnici zazivam naprosto ojedinele. Obcas se holt nekdo zapomene, na probliknuti ale okamzite (obcas mam pocit ze az zdesene) uhybaji. Vyjimky se najdou, ale proti CR je to velice slabej cajicek.

Az se musim zeptat, kam (a kdy) jezdis? Co pozoruju tak blokovat nesmyslne levej pruh je domena predevsim Polaku, tim spis kdyz clovek jede patek ven z DE anebo nedeli vecer / cele pondeli do DE. Cestovat v techto casech temato smery se pokud mozno vyhybam, zbytecna nervozita, zbytecny stres...
Avatar - Ozzman
23. 10. 2019 09:47
Re: Lobby
Co to povídáš ? Řidič by čuměl do mobilu i tak.. a nechce se vysekat tak jede 30...
Avatar - Ozzman
23. 10. 2019 09:38
K čemu neomezená
Když si Němci neumí srovnat ty svoje vychovávače, co jedou na neomezeném úsesku pořád v levém (nebo dokonce blokují 2 levé na 3-4proudé dálnici) a plouží se 120-130km/h a NEUHNOU! za žádnou cenu a když si je dovolí člověk upozornit, nebo nedejbože podjet, dočká se akorát agrese vybržďováním, blikáním, či gestikulací.... Nevím proč toto Němci dělají, ale za jeden průjezdt Německem je to minimálně tolik aut, že bych to nenapočítal ani na prstech na rukou i nohou dohromady...
23. 10. 2019 09:28
Re: Mravokárcům...
Kluci zcela upřímně mi to už zavání tím, zda-li je bezpečné udělat si přestávku po 4h nebo už radši po 30-ti minutách. Se získáním ŘP má člověk jakousi odpovědnost a tu by si měl uvědomovat.
Někdo se tu ometal o mladé řidiče. Já jsem naopak překvapen jak ti zkušení pardálové dokáží zmatkovat a vyrábět krizové situace. Jsem za volantem poměrně často a na četnost vyrábění krizovek jsou zkušení řidiči určitě vepředu. Mládež nemá sice reakce na jejich zvládání vždy zažité, ale také jezdí mnohem více při zdi. Výjimky jsou bez diskuze na obou stranách.
23. 10. 2019 09:23
Re: Lobby
Bylo to na 50 a před ním nikdo nejel.
Avatar - fOE
23. 10. 2019 08:24
Re: A teraz,
Nenapsal bych ze verim, to spise naopak, ale doufat muzu. :-)

Ad trendy, CR je tradicne papeztejsi nez papez, takze az se sem ono zelene silenstvi dostane, a ono se sem dostane, ocekavam jeste vetsi represe a extremy nez si pro sebe ordinuji treba Nemci. To se najednou nezakaze vjezd do mest jen starym naftakum, ale pro sichr vsemu starsimu nez rok XXXX atd. :yes: ;-\
Avatar - xxc
23. 10. 2019 05:56
Re: Lobby
Lebo ked je obmedzena rychlost, tak vodic ina vyuzije cas (pozeranim na mobil). Keby tou dodavkou nesiel 30, ale 110, tak mobil ani nedvihne a sustredi sa na cestu.
Avatar - xxc
23. 10. 2019 05:54
Re: A teraz,
Presne tak, ludia su rovnaki vsade.
23. 10. 2019 03:22
Re: Lobby
Proč pletete rychlost a nevěnování se řízení? Dnes ve městě přede mnou jela dodávka a třikrát vjela na obrubník. Řidič si v rychlosti do 30kph prohlížel mobil. Ne, rychlost není problém. Problém jsou ostatní rozptylovadla.
Avatar - _Karel_
22. 10. 2019 23:12
Re: A teraz,
To zní, jako bys věřil, že se u nás bude s limity hýbat.Jsme sice v mnoha věcech ostrůvkem pozitivní deviace oproti západu, ale obávám se, aby trend německých zelených a podobných nesmyslů nepřišel i k nám. :-)
Avatar - fOE
22. 10. 2019 22:49
Re: A teraz,
Ja taky nemam ambice te o "sve pravde" presvedcit. ;-) Pisu jen o tom co vidim kolem sebe. Kdysi jsem mel nazor podobny tvemu, myslel si ze cesi/slovaci potrebujeme represe jinak se pozabijime a nemci jsou nejak rozumnejsi/sporadanejsi... sam uz ani nevim proc. Ted je tomu 7 let co ziju v DE, a stale vic se utvrzuju v tom ze jsem uvazoval uplne blbe. Chce to zmenit vychovu uz v autoskole, pocitat s "preklenovacim obdobim" nez si lidi na zvysene limity zvyknou (to proste bude chtit nejaky cas) a nezavadet vyssi limity plosne, ale jen na modernich a nepretizenych dalnicich... Jinak nam proti nemcum nechybi proste nic a vysledky se dostavi automaticky, chce si to jen dat prilezitost. ;-)
Avatar - narona
22. 10. 2019 22:27
Re: Lobby
Tak bydlela v Beilngriesu tak že to bylo vlastně u Ingolštatu, už si nepamatuju kam mě to vezla, bylo mi tak 8 :-[] Ale pamatuju si jak jsme kličkovali z pruhu do pruhu při 150 až 200.
Avatar - _Karel_
22. 10. 2019 22:15
Re: A teraz,
Kdo má pravdu stejně asi nezjistíme, úplně maximálně na pár úsecích povolí 140, jinak věřím spíš v opačný trend (čemuž ale nijak nefandím).
Avatar - fOE
22. 10. 2019 22:03
Re: Mravokárcům...
To uz se bavime o nasledcich a ano, nehoda ve 200 nejspis dopadne hur nez nehoda ve 130, ale o tom jsi nepsal. Psal si o rozdilech v rychlostech a o tom ze to je nebezpecne, ja ti pisu ze to zazivas jiz dnes a ptam se zda to neumis resit (treba udelat neco aby ses do te situace nevystavil) a proc to same nejde udelat i kdyz ty rychlosti posuneme o neco vys?

PS: ja tu krizovku zazil, bylo to v Reichu, baba mi to poslal z pripojovaku v sedmdesatce rovnou do leveho, ja jel cca 170kmph... Abych to zkratil, otisky mych prstu budou v mem starem aute do volantu otlacene nejspis dodnes, jak jsem tehda brzdil nohama, rukama, ocima. Nic prijemneho, ale stejne neprijemnych akci jsem zazil XY i v CR. Neco lze predvidat, na neco se pripravit, a s tim dalsim je to holt jen o stesti jak v CR, tak v DE, tak i v hypoteticke CR bez limitu.
Avatar - fOE
22. 10. 2019 21:53
Re: A teraz,
To uz se bavime o tom co bylo driv, jestli slepice nebo vejce. Ty tvrdis ze jsme "nedospeli" a proto na neomezenou dalnici nepripraveni, ja tvrdim ze jsme svazani pravidli a proto nikdy nedospejeme. Jinak v ruznou kvalitu "materialu" na hranicich mezi CR a SRN neverim, a ostatne, to ze je v nemecku kazdej 5. ridic cizinec puvodem ze statu s omezenou dalnicni rychlosti a svete div se, preziji jak oni, tak kolem jedouci nemci, mi dava za pravdu. ;-)

Sameho me zajima kdy konecne ze sebe prestaneme delat nesvepravne chudacky a prizname si, ze si s nemcema muzeme podat ruce nejen v genetice, ale vlastne ve vsem.
Avatar - _Karel_
22. 10. 2019 20:40
Re: Mravokárcům...
Já si teda myslím, že řešit krizovku (někdo mi vlít před auto) ve dvou stech a ve stotřiceti není totéž. Byť jsou auta, s kterými to jde daleko líp, než s jinými. Dvě stě umí i můj blbej naftovej Kodiaq, a naplno dupnout ve dvě stě na brzdu bych v něm fakt nechtěl.
Avatar - _Karel_
22. 10. 2019 20:35
Re: A teraz,
Když jedu jednou za čas do rakous, tak tam vidím jiné řidiče než u nás. A když do chorvatska tak zase jiné (ještě horší), nedej bože rusko. Sorry, tvým dvěma prvním větám nevěřím.
Nebudu se do krve hádat, že by to po rozvolnění limitů nefungovalo tak, jak říkáš.
Ale kdybych to byl já, kdo by měl hlasovat, dnes bych pro to u nás ruku nezvedl. Říká se, že s velkou mocí přichází velká zodpovědnost, a já myslím, že my ji ještě dost nemáme.
22. 10. 2019 20:27
Re: A teraz,
Z časti máš pravdu. Ale vždy by sa ti rekrútovali noví s čerstvým vodičákom. Čo je aj dnes najrizikovejšia skupina a nechápem prečo sa to nerieši ako pri motorkách. Kde 18 ročný môže mať motorku len do určitého výkonu. Pritom na motorke ohrozuje hlavne seba. Ale keď 18 ročný chalan dostane 400 koňové auto zato, že spravil vodičák tak ohrozuje aj ostatných.
V každom prípade sa pri väčších rýchlostných rozdieloch musíš zamerať na priestupky spojené s nevenovaním sa riadenia a dostať ľudí čo to robia opakovane z ciest.
22. 10. 2019 20:17
Re: A teraz,
Jasné ja tomu chápem. Ale ak chceme uvoľni rýchlosť, tak sa musí viac trestať za nevenovania sa riadeniu(mobil/cigareta...). S neobmedzenou rýchlosťou narastajú rozdiely v rýchlostiach a brzdných dráhach a musíš byť o to viac pozorný. Ja som cez Nemecko jazdieval roky. Pár krát ma niekto zaskočil ako sa zaradil do ľavá, ale keď je človek pozorný tak sa dá. Ale medzi kolegami bolo viac rozsekaných aut a niektoré spôsobom kde bolo jasné, že sa nevenoval premávke okolo seba.
Avatar - fOE
22. 10. 2019 20:07
Re: Mravokárcům...
Pokud mas pravy pruh plny kamionu, a je to mirne do kopce, tak se ti tam vlecou 70 a kdyz ty je predjizdis 130 mas vlastne stejne nebezpecnou situaci na stole jiz dnes. Vazne ti to dojde jako situace s kterou si jako ridic neporadis? Kdyz neco takove potkas, nesoustredis se vic, nebo treba nedas rovnou nohu z plynu atd? Popisujes potencialne nebezpecnou situaci, ktera jiste muze nastat, ale rychlost samotna je v tom nevinne (neni pricina).
Avatar - fOE
22. 10. 2019 19:57
Re: A teraz,
Predstava ze ty, ja, paja nebo dinar jsme nejak jini nez 99,99% populace je zcela milna. Stejne tak milna je predstava ze nemci neco umi a my ne. Pokud by doslo k odstraneni limitu, tak se v prvnich tydnech vytluce to promile blaznu a fetek, kteri by se driv nebo pozdeji vytloukli tak jako tak a ten zbytek si proste zvykne a nauci s tim zit. Takze kdyz bude provoz pojede se pomalu, tak jako se jezdi v Nemecku, kdyz bude cesta volna tak znacna cast furt pojede pomalu, protoze spotreba nebo komfortni zona, a ta druha cast pojede rychleji primerene podminkam, vsem podminkam ( kvalita dalnice, rozhled, provoz atd). Lidi se nauci vic cumet do zrcatek, lidi se nauci nebat se rychlosti (da li panbuh tak se tomu prispusobi i autoskoly a aspon tam kde to jde budou bravat uz zaky na dalnici si vyssi rychlost prubnout).
Mit k tomu respekt, nemit z toho strachu a o zbytek se postara to ze jako lidi vazne nejsme tupy lumici co se budou houfne vybijet s telefonem u ucha pri 220 na dalnici.
Avatar - WinDiesel
22. 10. 2019 19:31
Re: Lobby
kolem Regensburku je 80 a před a za je to tam 2-proudé
tam není bezpečné jezdit 200
Avatar - WinDiesel
22. 10. 2019 19:29
Re: Meobmedzená rýchlosť
Tam mne před rokem dal Rapid s rakouskou značkou, valil to tacho 180, jel souběžně cca 45 minut, on v levém a zjevně ho to bavilo :yes:
Avatar - WinDiesel
22. 10. 2019 19:29
Re: Meobmedzená rýchlosť
Tam mne před rokem dal Rapid s rakouskou značkou, valil to tacho 180, jel souběžně cca 45 minut, on v levém a zjevně ho to bavilo :yes:
Avatar - beibej
22. 10. 2019 18:59
Re: A teraz,
"nech si skočí na nejaký okruh"
Ha,ha,ha... milý vole jsou jen dva okruhy kde se dá vyzkoušet topspeed. Oba nepřístupné. Ty radši drž hubu a šoupej nohama.
Avatar - _Karel_
22. 10. 2019 18:50
Re: A teraz,
To je moc hezký a těžko nesouhlasit, ale tohle přece není o ochraně řidiče, ale i ostatních. Jsem si jistej, že ty i pája dokážete rozeznat, kdy si můžete 200 dovolit, ale je spousta bl.b.ečků, co ne. Pokud by ohrožovali jen sebe, je mi to fuk, ale ohrožují všechny.
Druhá věc je, jestli v tom někomu zákaz zabrání.
Avatar - Dinar
22. 10. 2019 18:38
Re: A teraz,
Je to pořád dokola, přece nejde o to, jestli reálně jedu do 130, protože provoz, počasí nebo 190, protože prázdná dálnice. Jde o tu svobodu rozhodování, schopnosti nést vlastní zodpovědnost. Sám vím, jak mám jet, podle podmínek, a chci mít možnost si rychlost zvolit. Ti, co chtějí, aby za ně všechno někdo určil, nařídil, omezil, protože lidé jsou a priori hlupáci a je lépe rozhodovat za ně ve jménu (doplň sám), směřují k tomu takovou nanicovatou společnost vybudovat, budeme stádečkem “odpovědných” omezených.
Avatar - _Karel_
22. 10. 2019 18:37
Re: Mravokárcům...
To je určitě pravda. Ale taky platí, že trotl s mobilem jedoucí 200kmh je nebezpečnější, než tentýž jedoucí 130.
Bez ohledu na výše uvedené - pokud po dálnici jede více aut v pomalém pruhu 100-130, považuji rychlost 200 za nebezpečnou, byť by byl rychlý pruh prázdný.
Avatar - Dinar
22. 10. 2019 18:29
Re: Meobmedzená rýchlosť
Naprostý souhlas.
Avatar - Dinar
22. 10. 2019 18:28
Re: Výborně
:D :D On je takový intelektuálně nesmělý. ;-)
22. 10. 2019 17:55
Re: Výborně
Heroin je nelegální aby v nás stát mohl vzbuzovat falešný pocit že nás ochraňuje. Jiný důvod pro nelegálnost heroinu není, možná snad ten aby jeho cena byla na černém trhu vysoká a víc se vydělalo.
Avatar - narona
22. 10. 2019 17:06
Lobby
Moje bavorská prateta říkala že to je lobby MB, BMW a audi. A sama pak jezdila 200 chryslerem kolem Regensburgu :D

No tak když zrovna není provoz a je pěkně, nemám s tím problém. Taky jsem v rakousku mezi Klagenfurtem a Grazem jel 170, v Chorvatsku na prázdný slavonice 200 a šlo i víc... Ale to je v pohodě jen když vím že mi tam nikdo nevjede před čumák atd. Protože jedna věc je jak já uřídím auto a druhá jak se budou chovat okolní, nikdo není povinen věštit třeba při předjíždění náklaďáku že za ním v dáli se řítí Caracciola

I ta plošná stotřicítka je na pováženou, hlavně v noci. Viděli jsme nedávno tu cisternu na D1, 130 všude a vždy, teď do toho mobily, displeje a je vymalováno.
22. 10. 2019 16:40
Re: Mravokárcům...
Tiez pravda. Ale zvyknut si na jazdu vyssou rychlostou (a na to ze aj niekto iny moze tou vyssou rychlostou ist) sa opat da lahsie v Nemecku. To sa mi zda ovela bezpecnejsie, ako ked sa raz za cas niekto rozhodne ist 200km/h u nas, na nasich dialniciach...
22. 10. 2019 16:33
Re: Meobmedzená rýchlosť
Určitě, vždy záleží na situaci. Narážím právě na to, že spousta čechů má zkušenost jednou ročně třeba cestou do Itálie kolem Mnichova, kde se ve špičce opravdu moc nedá jet rychle, navíc je tam často omezení. Pak to berou jako dogma, že v DE už se nedá jezdit rychle. Jenže mimo špičku se tam letět dá a Mnichov-Praha se dá legálně stáhnout o hodinu oproti 130 km/h časům.
Avatar - KANKUNEN
22. 10. 2019 15:36
Re: Mravokárcům...
S někým se cítíš v autě dobře i když jede daleko za povolenou rychlostí s někým to je utrpení i když jede podle značek.
22. 10. 2019 14:43
Re: Výborně
A ještě vysvětli co znamená intelektuálně slabšie neobdařený. Určitě to neznamená to, co jsi ve své intelektuální obdařenosti myslel.
22. 10. 2019 14:41
Re: Meobmedzená rýchlosť
Zobecňování napravo nebo nalevo je vždy špatně. Jsou místa a situace kde se dá a naopak kde se nedá. Bez ohledu na to, zda tam omezení je nebo není. Pokud jsou všechny pruhy zabrány plynule jedoucími auty 100-130, tak těžko budeš rozumnou jízdou tlačit 160.
22. 10. 2019 14:36
Re: Meobmedzená rýchlosť
Jasně, že ne všichni jezdí 200+. Ale nesouhlasím s těmahle českýma hospodskýma názorama, že se tam tak stejně moc nejezdí, nedá apod. Já tam jezdím často a běžně jedeme v závěsu několik aut 200-250, klidně třeba 100 km v kuse. A vůbec nejde o ego, spočítej si časový rozdíl 130 km/h vs 200km/h na 2 až 3t km měsíčně. Celkově ušetříš třeba 1 pracovní den. Němci jsou zvyklí jezdit dálky běžně, já se s německými kolegy takhle potkávám napříč Německem. Bez té neomezené a dálnic obecně by to pak časově tak dobře nešlo. Oni si to navíc i jako zaměstnanci odečítávají od daní a nějaké takové věci...
22. 10. 2019 14:18
Re: A teraz,
Nad 130 v Nemecku jazdím bežne, ale nad 200 už nie. Pri bežnej premávke sa zdá optimum okolo 160-170 nad to na úsekoch kde jazdím už nešetríš skoro žiadny čas. A dosť dobre vidíš kto cestuje a kto pokúša šťastie. Pretože ak niekto ide na dosť plnej diaľnici na tesno a kľučkuje z pruhu do pruhu rýchlostnou cez 160, tak to nemá nič spoločné s bezpečným cestovaním.
22. 10. 2019 14:13
Re: A teraz,
Auta a pneu sa zlepšili. Ale brzdné dráhy sa skrátili o pár percent a v losom teste sú zlepšenie ešte menšie. Výkon motorov rastie rýchlejšie ako schopnosti iných častí auta.
Hlavne sa zmenil pocit z rýchlosti. Nie je to tak dávno čo si si rýchlosť musel zaslúžiť a mal si z nej väčší rešpekt. Dnes si to kde kde kto valí 200 a píše pri tom SMS. Neuvedomujúc si, že brzdná dráha je dvojnásobná oproti rýchlosti 140. Stačí zareagovať neskôr a nemáš šancu.
22. 10. 2019 14:03
Mravokárcům...
...bych vzkázal jediné. Vozidlo pohybující se po úseku dálnice s neomezenou rychlostí, řízené soustředěným, ohleduplným a lucidním řidičem vyšší rychlostí než 130kph je vždy bezpečnější než trotl lovící i v rychlosti chůze ve svém mobilu, ťukající do navi, žeroucí hamburger, či vykonávající jinou činnost, která s řízením vozidla nesouvisí.
22. 10. 2019 13:55
Re: Výborně
Střílet do lidí by jsi legalizoval a tady se prdíš proti podržení neomezené rychlosti v Německu, kde tato záležitost bez problémů funguje po dekády? Aha, pak chápu...ale problém není v německé legislativě, pouze v tvé hlavě.
22. 10. 2019 13:54
Re: Výborně
Proč by měla být pravděpodobná zaujatost? Jestli ti přijde logické co jsi tu napsal, pak mě to naopak připadá postavené na hlavu.
22. 10. 2019 13:53
Re: Meobmedzená rýchlosť
Asi taky nepůjdeš běhat v botách, které jsou určeny do společnosti. Děláte tu, jako by bez restrikcí a omezování nic nemohlo fungovat, neboť lidé nepoužívají mozek. Je-li to tím, že se vám samotným nechce, nebo se domníváte, že pouze zákazy platí na lidstvo jako takové, bez ohledu na vlastní kulturu života, pak je mi vás líto.
22. 10. 2019 13:50
Re: Výborně
Proč? Přirovnáváš dopravu v tvrdým drogám. Je to stejně relevantní, ba dokonce relevantnější.
22. 10. 2019 13:49
Re: A teraz,
A ani tohle samozřejmě není pravda.
Avatar - palix
22. 10. 2019 13:34
Meobmedzená rýchlosť
Občas po Nemecku jazdím a rýchlosť 190+ som si vychutnal len pár krát. Chcel som to vyskúšať, pričom diaľnica bola pomerne prázdna (skoro ráno). Bežne sa tam jazdí cca 130 až 160, počas silnejšej premávky sa ani oveľa viac nedá.
Pri 200 km/h nie je až taká sranda, keď sa vám niekto zaradí pred auto. Vodič musí dávať pozor, aby sa: A) nevhodne nezaradil pred rýchlo idúce auto (potom sa brzdí aj očami), B. pri veľkej rýchlosti stihol zareagovať na vodiča, ktorý mu vbehne do cesty.
Navyše, ak má auto max. rýchlosť 200 km/h, neznamená to, že je celkom stavané na danú rýchlosť. Nejaké Porsche, ktoré pôjde aj 300+ z tej rýchlosti (200) v pohode aj zabrzdí, ale napr Rapid bude mať oveľa väčší problém.
V každom prípade Nemecko je jediná krajina, kde sa môže človek legálne a bezpečne previezť aj rýchlosťami väčšími ako 160 km/h. Na druhej strane, Nemci sú šetrní a ako vieme - vysoká rýchlosť výrazne navyšuje spotrebu. Bežne sa stáva, že aj silné autá idú kľudnou 130-kou niekde v pravom prúde. Nie každý ma potrebu ísť vždy rýchlo a dokazovať si svoje EGO.
Navyše vysoké rýchlosti nie sô vhodné pre slovenských "lepičov".
22. 10. 2019 13:20
Re: Výborně
dalsi intelektualne slabsie neobdareny. ja som nekomentoval co je lepsie, ja som poukazoval na pravdepodobnu zaujatost tych co o tom rozhodovali.
a s mojim novym autom som pomerne dost spokojny :)
22. 10. 2019 13:18
Re: Výborně
uplne zly priklad :) ale uplne
22. 10. 2019 13:17
Re: Výborně
to ci niecomu vadi alebo nevadi sa da posudit na zaklade nie nazoru nejakeho intelektualne priemerneho diskutera, ale faktov. a tie k. dispozicii nemame ani jeden.
22. 10. 2019 13:16
Re: Výborně
nie, heroin je nelegalny koli vysokej skodlivosti. ale bol by som za legalizaciu, akby sa zlegalizoval odstrel fetackych trosiek :)
22. 10. 2019 13:15
Re: A teraz,
rychlostne limity tu niesu na zvysenie pohodlia, ale bezpecia. drahsie auto je pohodlnejsie, lepsie zvychluje, ale vychybaci manever ci brzdenie je na nom rovnaky ako na 10 rocnej fabke. taka je realita.
Avatar - Dinar
22. 10. 2019 13:10
Re: Výborně
Tak se prostě víc snaž, víc vydělej a kup si to výkonné auto, ať tu nemusíš fňukat...
Avatar - Dinar
22. 10. 2019 13:08
Re: A teraz,
Dálnice slouží k cestování, ne k vybláznění. Pokud ti přijde jízda rychlostí nad 130 km/h v soudobém autě po dálnici jako bláznění, pak ti asi není pomoci, ale věz, že to bláznění není. ;-)
Avatar - JohnyRnR
22. 10. 2019 12:52
Re: A teraz,
Samozřejmě nic, ale k tomu je potřeba aspoň týden jezdit po dálnici v normálním autě, aby to člověk viděl a pochopil. Úplně stačí nějaký dvoulitrový Passat generace 6,7,8, nemluvě o čemkoli výš. Pak ta nepodmíněná maximálka 130 úplně bije do očí. Bohužel ne všichni tu zkušenost mají a pak plácají nesmysly o pirátech a vybláznění. A důkazy je nezajímají, oni mají názor.
22. 10. 2019 12:33
Re: A teraz,
Co má společného "se vybláznit" s limity na dálnicích?
22. 10. 2019 12:33
Re: Výborně
Tohle srovnáváš? A nechceš zabanovat i třeba lepší maso? :no:

Tyhle názoroidi jsou pocuc
Avatar - xxc
22. 10. 2019 11:43
Re: Výborně
Fetaci by radi zlegalizovali heroin, len im to nedovolia priekupnici a rozni paseraci, ktori na tom zarabaju :-)
Avatar - JohnyRnR
22. 10. 2019 11:42
Re: Výborně
A vůbec ničemu to nevadí, takže není důvod jim to zakazovat. A já bych nakonec podpořil i tu legalizaci heroinu, z prohibice profituje jen mafie, poptávka se tak jako tak příliš nemění a velká část předávkování je způsobena právě nevědomostí, prostě ti lidi neznají ředění aktuálního vzorku, viz např. Janis Joplin. Ale to už je potřeba něco vědět a ne jen tupě moralizovat :no:
22. 10. 2019 11:22
Re: Výborně
nie, je to iba o tom ze ti co o tom rozhoduju, maju vykonne auta a jazdia 250. to je ako sa pytat fetakov ci zlegalizovat heroin aby sa dal lacno kupit v lekarnach. samozrejme zeby boli vsetci za.
22. 10. 2019 11:21
Re: A teraz,
az bude okruhov tolko co dialnic, mozme sa o tom bavit.
Avatar - xxc
22. 10. 2019 10:57
Re: A teraz,
na okruhu neplatia emisne limity? :-)
Avatar - JohnyRnR
22. 10. 2019 10:48
Výborně
Němci prostě nejsou stádo závistivých bolševiků, co když jim jejich pekáč nejede, tak by to alespoň zakázali všem úspěšnějším s lepšími auty. Super. Za dálnici bez buzeračních rychlostních limitů, které přitom prokazatelně nemají vliv na bezpečnost, pouze na výběr pokut, klidně a rád zaplatím :-)
22. 10. 2019 10:39
A teraz,
teraz by Nemcov mala do riťkáloviec poslať celá Európa, to je tá ich ekológia. Alebo špeciálne pre Nemcov predpísať povinnosť dodržania emisných limitov aj pri maximálnej rýchlosti každého auta. A kto sa chce ísť vyblázniť, nech si skočí na nejaký okruh.