Technika
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Celý koncept hybridu má smysl jen v tom, že energie, zmařená při zastavování (ve městech) se může použít k opětovnému rozjetí auta (nebo také třeba vlaku). Na to není třeba žádné velké kapacity, protože jde jen o krátký impuls. Proto není potřeba s sebou tahat těžké akumulátory a používat motory, dimenzované pro velkou zátěž - a tohle všechno potom zcela zbytečně tahat do kopce na dálnici.
Tato koncepce pohonu auta mi také konečně dává symsl. Škoda, že se redakce ACZ nepokusila získat více technických informací.
Je to zajímavé a měl bych dotazy. Kondenzátory se samovolně vybíjejí … tady také?
Jinak mi to ale připadá jako vynikající myšlenka a daly by se to využít jak s benzíny tak s diesely bez nárůstu hmotnosti. Většina akcelerace ve městech by byla na elektřinu a bylo by po lokálních emisích, po čemž tak touží EV maniaci.
Jinak mi to ale připadá jako vynikající myšlenka a daly by se to využít jak s benzíny tak s diesely bez nárůstu hmotnosti. Většina akcelerace ve městech by byla na elektřinu a bylo by po lokálních emisích, po čemž tak touží EV maniaci.
Takove auto neujede 50 km na elektrinu, ale wltp to oceni a za rozdil mezi udavanou a skutecnou spotrebou jiz bude pokutovan ridic. Penize z pokut pak zachrani planetu...
Česká firma toto měla vyřešeno pro projekt KTM 125 MOTOGP už v roce 2007. Testovací jezdec Marc Marquez. Bohuzel to FIM z jen tak zakázala.