Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Děsivý rentgen snad konečně odradí lidi od pokládání nohou na palubní desku

28 komentářů

satam
Ta fotka je opravdu děsivá. Ovšem nic to nemění na tom, že se nejedná o kosti holenní, ale stehenní. Příslušného redaktora je třeba poučit!
Petr57
Souhlas, pro jistotu přidávám kopii věty z článku: " Následkem nehody a vystřelení airbagu však utrpěla poranění pánve a zlomeninu levé holenní kosti, zatímco pravá holenní kost je vykloubená a poměrně dost daleko od svého původního místa."
Ale budiž autorovi ke cti, že nechal lespoň holeně - tedy nohy. Taky mohl napsat, že na přiložených rentgenových snímcích jsou mandibuly - tedy dolní čelisti (jsou přece dole, ne).
Tymkoo
On si nekdo dava nohy na palubni desku? Dyt to musi byt strasne nepohodlny.
Ozzman
jo... bohužel
fOE
Zenske coby spolujezdkyne ve vetsich autech tak potkavam docela casto.
webpaja
Ano, je to výsada spíš žen, ale bez rozdělení velikosti vozu. Od Pandy po GLS.
fOE
Pamet nemam stoprocentni, ale nevim jestli jsem nekdy potkalnejakou zenstinu s hnatama na palubce v cemkoliv mensim nez golf, a i to jen zridka. Nejcasteji je potkavam od stredni nahoru, nebo ve vetsich SUV (coz mi prijde prirozene, dat si nohy na palubku tam pujde asi nejsnaz / nejprijemneji). Ciste moje zkusenost samozrejme. 😄
webpaja
To já si to pamatuji i ze žigulíků 😉
RADEK1
U té Pandy musí nohy vystrčit bočním oknem ven 😄
I toho jsem byl kdysi svědkem.
Ozzman
Tak tak..... já to musím poslat své drahé polovičce...
webpaja
Stačí jí jednou pochválit oholené nohy a už dá pokoj 😉
Ozzman
To musim počkat do léta 😁
Mikesus
No to si necháš tedy líbit hodně. Mně by to zkusila jednou udělat a víckrát by to neudělala. Jestli si chce rozpohybovat nohy, může jít pěšky. Takže buď je sundá a pojedeme, nebo si může vystoupit
_Karel_
Edit edit
Jitka Filova
To může udělat a dovolit jen hlupák. Jezdíme každý rok několik set km a ani ve snu by mě to nenapadlo.Ty kosti jsou stehenní,jen pro pořádek 😉
Mig_35
souhlasím, nakonec jsem to za volantem mnohokrát zkoušel a ani mi to pořádně nešlo😊
p.sifta@...
No tak hlavně že to odnesly "pouze" holenní kosti...taky mohlo dojít k vykloubeni kyčle a zlomenině stehenní kosti..
Adam Pilmaier
Dávat nohy na palubovku asi neni dobrej nápad, nicméně mě to přijde jako rentgen pánve dítěte a nikoli dospělého člověka...
3_diamanty
pride mi ze to ani nejde... sila... teda jedine ak clovek nejako skoro az lezi na sklopenej sedacke asi tak jedine .. ale aj tak... neviem si to moc dobre predstavit ake to ma "vyhody" voci klasickemu pohodlnemu sedeniu ... 8-s
Uživatel_5340709
ta levá stehení kost (z našeho pohledu) je jednoznačně v pr...eli. 😄
cobra23@...
Když už má někdo tyto potřeby postačí deaktivovat airbag spolujezdce .....
vikav
Holenní kost je od kolene dolů. Stehenní je od kolene nahoru. 😉
novotnym@...
Kdyby měla hlavu pod volantem a plnou pusu, tak se jí to nestalo. Zranění by hrozilo řidiči... 😁
JosefBrofsky
to vypadá, že ji ta stehení kost vyjela ven vaginou ...
moan78
Celkom detailne sa tejto teme venuje aj dokumentarista Tarantino v snimku Deadproof 😉
Stejsn
že nemám v autě airbag 😊
Ronault.
Chápu, že chci toho moc, ale sakra, tohle je snad učivo základní školy, holeň je ta část dolní končetiny pod kolenem , na rtg jsou kosti STEHENNÍ. Stehna jsou to, co vyrůstá z pr..le! No a podle rtg to určitě nebyla mladá žena, ale dle neuzavřených růstových chrupavek to bude spíše dívka tak 12 -14 let, možná i méně. A zlomeninu pánve na tom rtg taky nevidím...

Vím, chci toho asi moc, ale kde jsou stehna by měl vědět i automobilový novinář
caliban
Ja jsem to dnes cestou z prace zkousel a dost mi tam prekazel volant.