Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Děsivý rentgen snad konečně odradí lidi od pokládání nohou na palubní desku

Ondřej Mára
Diskuze (28)

Navzdory četným varováním si stále mnozí spolujezdci zpříjemňují dlouhou cestu autem pokládáním nohou na palubní desku, což se jim ovšem může šeredně vymstít.

Před riziky spojenými s odkládáním nohou na palubní desku už jsme vás varovali v srpnu 2017, kdy se internetem šířil příběh Američanky jménem Audra Tatum. Ta si z drobné dopravní nehody v roce 2015 odnesla poměrně závažná zranění, protože měla před nehodou nohy zkřížené na palubní desce.

Samotná nehoda nikomu z posádky nezpůsobila žádná vážnější poranění, exploze airbagu však Audry vymrštil nohy proti obličeji a způsobil ji zlomeninu nosu, stehenní kosti a kotníku na čtyřech místech.  „Prakticky celá má pravá polovina byla zlomená, a to jen kvůli mé ignoraci,“ uváděla tehdy Audra v četných rozhovorech pro média.

Tatum přitom před nehodou pracovala jako zdravotnice, ani několik let po nehodě se však plně nezotavila a do práce se nevrátila, takže svůj čas věnovala alespoň varování ostatních prostřednictvím rozhovorů do médií. Nohy položené na palubní desce jí naprosto změnily život.

A podobná změna čeká zřejmě i mladou ženu z Walesu, jejíž rentgenový snímek momentálně koluje po sociálních sítích. Stejně jako Audra, i tato žena měl za jízdy nohy položené na palubní desce. Následkem nehody a vystřelení airbagu však utrpěla poranění pánve a zlomeninu levé holenní kosti, zatímco pravá holenní kost je vykloubená a poměrně dost daleko od svého původního místa.

Fotku na Twitteru sdílel například policista Ian Price, původním zdrojem by však měl být jistý Chris Lee, pohotovostní lékařský technik z Cornwallu, jak uvádí web CornwallLive. Lee měl dodat, že pacientka svá zranění přežila, rozhodně ji ale změní život.

Jak tedy dodává policista Price „Pokud svého spolujezdce uvidíte to dělat, zastavte a ukažte jim tohle.“ S tím nelze než souhlasit.

Ondřej Mára
Diskuze (28)

Doporučujeme

Avatar - caliban
24. 2. 2020 01:03
Ja to
Ja jsem to dnes cestou z prace zkousel a dost mi tam prekazel volant.
Avatar - Ronault.
18. 2. 2020 16:21
Holenní kosti? Od kdy je holeň u pánve?
Chápu, že chci toho moc, ale sakra, tohle je snad učivo základní školy, holeň je ta část dolní končetiny pod kolenem , na rtg jsou kosti STEHENNÍ. Stehna jsou to, co vyrůstá z pr..le! No a podle rtg to určitě nebyla mladá žena, ale dle neuzavřených růstových chrupavek to bude spíše dívka tak 12 -14 let, možná i méně. A zlomeninu pánve na tom rtg taky nevidím...

Vím, chci toho asi moc, ale kde jsou stehna by měl vědět i automobilový novinář
Avatar - Stejsn
10. 2. 2020 20:59
Zaplaťpámbu
že nemám v autě airbag :)
8. 2. 2020 07:15
Deadproof
Celkom detailne sa tejto teme venuje aj dokumentarista Tarantino v snimku Deadproof ;)
7. 2. 2020 11:16
Re: rentgen
U té Pandy musí nohy vystrčit bočním oknem ven :-)
I toho jsem byl kdysi svědkem.