Elektromobily
https😐/www.youtube.com/watch?…
V zimě a při trochu svižnější jízdě by jediné použitelné auto bylo Zoe.
V zimě a při trochu svižnější jízdě by jediné použitelné auto bylo Zoe.
suhlas.... za mna ja aj cenou dizajnom a praktickostou zoe z tejto celej skupiny jasnou volbou... osobne by som si tu omrkol uz aj el soul ktory je podorysom vlastne len o kusocek vacsi ako zoe akurat ten sa uz svojou vysokou crossoverovou kasnou tvari ako vacsie a dospelejsie auto a nie vyslovene mestske priblizovadlo ... ale tak ok .... z tejto skupiny je teda za mna vitazom zoe... :yes:
El. vozy dávají největší smysl právě ve městě. K vůli "zamořeným" městům vlastně el. vozy vznikly. Pak se to ale zvrtlo v závod "kdo dojede dál" a neštěstí bylo na světě. Rozuměl bych ale situaci lidí, kteří mají v rodině jen jedno auto které potřebují nejen do města, ale i na delší cestování. Alternativou by mohlo být ve městě MHD nebo "pěchem" a mimo město spalovák. Situaci také nepomohla vysoká cena i malých el. vozů.
akurat ze dnes aj po meste ( a ze dnes uz mame hodne velke mesta ze jo ) nie je problem nabehat cez den aj 50-70km .... a tak za mna aj mestske elektro by malo mat dojazd minimalne 350-400km inak je pre uzivatela na denno denne jazdenie dost obmedzujuce
nebyvam zase v nejakom velkom meste na europske pomery ( este unosnych 250 tisic obyv ) ale aj napriek tomu su dni ked treba behat tu a tam po meste z jednej strany na druhu a zrazu bum.. 50km mas jak nic ani nevies ako ... a dalsi den povedzme dalsie behacky nakupy ...navstevy a tak ... vtedy si vravim jak fajne ze neriesim dojazd ako u elektra lebo by som mal hned problem .... a to uz ani nevravim ked niekto byva v nejakom skutocne velkom niekolko-milionovom velkomeste ( berlin, madrid, rim a pod ) ... to si ani neviem predstavit jazdit tam s elektrom s nejakym tym pididojazdom... to je k nicomu potom .. a cele sa to mina ucinku
nebyvam zase v nejakom velkom meste na europske pomery ( este unosnych 250 tisic obyv ) ale aj napriek tomu su dni ked treba behat tu a tam po meste z jednej strany na druhu a zrazu bum.. 50km mas jak nic ani nevies ako ... a dalsi den povedzme dalsie behacky nakupy ...navstevy a tak ... vtedy si vravim jak fajne ze neriesim dojazd ako u elektra lebo by som mal hned problem .... a to uz ani nevravim ked niekto byva v nejakom skutocne velkom niekolko-milionovom velkomeste ( berlin, madrid, rim a pod ) ... to si ani neviem predstavit jazdit tam s elektrom s nejakym tym pididojazdom... to je k nicomu potom .. a cele sa to mina ucinku
Tak existuje skupina lidí co potřebují auto na popojíždění po městě a na delší trasy mají jiné (já mezi ně jeden čas taky patřil). Podmínkou je oba mít kde zaparkovat 😁 a to nejlépe v garážích se silnou elektrikou, což právě dost redukuje tu skupinu. Většina má ve městech vůbec problém zaparkovat natož u elektriky...
ved sa dobije pocas nakupu 😄 70 km po meste nie je problem nabehat a zvlada to skoro vsetko na trhu, mozno aj ta nova Dacia bude
Já se naopak přistihnul, že mě otravuje řešit každých 14 dní benzínku (mám dpojezd benzíňáka cca 700-900 km). Do práce jezdim denně 70 km takže i s pojížďkama kolem, by mi dojezd 100-120 km bohatě stačil. Spousta lidí (nejen tady) totiž mylně řeší nějaký nabíjení někde na cestě. Vždyť 99% těch aut se nabíjí přes noc (nebo ráno po noční) doma ze zásuvky. veřejný nabíječky jsou jenom potřebná nouze. Je to asi jako kdyby měl každý z nás doma malou rafinérku.
A jak to ti lidé v tom městě, kde drtivá většina lidí nemá garáž a kam se dle všech hodí Elektro nejvíce, budou nabíjet?
Nabíjet bude jen do momentu kdy mu kabel odstřihnou drátoborci.
preco by mu kabel mali strihat? vy tiez strihate cudzie kable?
Když určitá skupina našich spoluobčanů dokáže ukrást trakční vedení za provozu a pod napětím 25kV
https😐/novojicinsky.denik.cz/…ni-20201020.html
Tak kabel s pár volty pro ně bude bezpracná jednohubka.
https😐/novojicinsky.denik.cz/…ni-20201020.html
Tak kabel s pár volty pro ně bude bezpracná jednohubka.
Zajímalo by mě, proč jsou v článku chybně uvedeny údaje k BMW i3? Kapacita akumulátoru je 42,2 kWh a nikoli 33 kWh, jak se zde uvádí. Dojezd dle NEDC je 359km a nikoli 180-200 km. Samo BMW deklaruje reálný dojezd 260 km. Pan redaktor je tak neznalý, nebo bylo z nějakého důvodu potřeba, aby BMW vyšlo z uvedených vozů nejhůře?
Parametry verze z let 2014-2017, autor zůstal zaseklý v minulosti.
Pokud si to dobře pamatuju, tak první verze (2013-2016) měla kapacitu akumulátoru 22 kWh, druhá (2016-201😄 měla 33 kWh a teď ta poslední má 42,2 kWh. V roce 2017 přišel facelift (LCI).
Já našel zase tohle... zjevně ani v datech uváděných různě na webu není žádná jistota.
Nyní mají všechny 120 Ah, takže nechápu proč autor porovnává vyřazenou 94 Ah... Jinak je to rozhodně nejlepší volba - léty ověřená špičková technika. Ty auta se téměř vůbec nekazí a mimo jiné také proto je velmi dobrá dostupnost ND. Baterie Samsung SDI v i3 jsou pravděpodobně největší držáci ze všech elektromobilů, také díky špičkovému thermo managementu a řídíc elektronice (battery pack BMW má 9 řídících jednotek a je chlazený chladivem klimatizace).
Mně se nejvíc líbí BMW i3. Toho bych si chtěl jednou koupit. Co jsem koukal, tak už nestojí ani tolik peněz 😄 . Našel jsem si už i jen tak informativně domácí stojan na nabíjení elektromobilu na https😐/protech-e.cz/…i-reseni/domaci/ a to také není nic hrozného, tak snad na něj našetřím 😄 .
Měl jsem původní 60 Ah baterku, ale udělal jsem si výměnu za 94 Ah. Původní dojezd 90 - 150km, nyní 190 - 240km.
Rozhodně bych volil verzi bez REX, buď 94 Ah, nebo 120 Ah. Ještě lépe i3s, kvůli šířce pneumatik. Tepelné čerpadlo povinnost.