Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Přehled nových aut pro rok 2021: Jaké novinky nás letos čekají?

96 komentářů

Anonym
na důležité hodně prodávané novinky mainstreamu: Fabia, Astra. 308
Ale z uvedených aut mě hodně zajímají dva Jeepy. Gladiator (jak ho naceněj, motory) a Grand Cherokee.
V přehledu pak chybí sportovní topovky (Lambo, Ferko, Porš atd.) tak snad taky něco vytasej 😊
Edit. Samozřejmě jsem šíleně zvědavej, co udělají z Multivanu. Měl by se po desítkách let oddělit od Transporteru. To mě zajímá extrémně - mám strach, že to ze se rou jako poslední dobou bohužel všechno. Jedno z nejlepších aut všech dob jak jsme ho znali...asi skončí. A z Transporteru se stane přeznačkovanej upatlanej Transit. VW pokračuje v sebedestrukci a já už čekám jen hrůzy.
traveldrive
Ten druhú odstavec...dúfam, že sa mýliš. Aj keď pohľad na nedávnu novinku Caddy fakt neveští nič dobrého.
Arese
...to je naprosto jasné: hlavně nová Fabia, Sandero, dále potom i Tucson, 308, Astra.... 😄
Anonym
JJ vlastně Tucson...letos druhá nejprodávanější neškoda u nás.
Ale to nebude novinka roku 2021.
Ozzman
No a co Tipo? To máš přeci rád, třeba příjde konečně s interiérem z 21. století 😁

Jinak souhlas, ale bojím se, že Astra a 308 bude to stejné auto. Zajímavé pro mne bude možná i DS9 (že by konečně ta kýžená prémie?), Outbac a pak taky Hilux, sice nejsem kupec, ale tomu autu fandím.
Arese
Inovované Tipo zatím nenabídlo náhradu za motor 1.4 T-Jet/88 kW... 😲 😒 :no: A to jediné, co bych na jeho původním provedení změnil, ošklivé a levně vypadající interiérové plasty, bohužel zůstaly u modernizovaného provedení beze změny... A mnohem víc se mi líbí jeho předek s tím krásným elegantním logem, než s tím humpoláckým nápisem...😒
Ozzman
Takže to bude takový facelift k ničemu 😁
Arese
Tak nějak. Jenom tam narvali tříválec a víc elektronických asistentů... 😲 😒
Ozzman
No, asi viz níže, pokud za to nebudou chtít nesmyslnné ceny, pak proč ne... měl to být lowend, tak měl tak i stát 😊 Pak bych s Tipem neměl problém.
Arese
No sedan 1.4/95 k se v základu zatím stále doprodává za necelých 300 000 Kč, což není vůbec špatné. Ani hatchback 1.4 T-Jet/88 kW s bohatou výbavou za 400 000 Kč. 😄 :yes: Uvidíme, co bude dál. 😲
Ozzman
Jo, ten sedan jo, to je novodobá thalie, jak jsem psal, mně nejvíc vadila cena u toho auta, kolem 300 tisíc si myslím má své místo
Arese
No, s Thalii lze Tipo porovnávat jen velice obrazně - v kontextu trhu jako celku, O třídu, či spíš o třídu a půl větší Tipo je totiž nesrovnatelně prostornější, komfortnější, bezpečnější...a taky dražší. 😄
traveldrive
Hlavne je Thalia už minulosťou. Z dnešných áut mu sú najbližšie asi dvojčatá z PSA, aj keď vyzerajú na prvý pohľad lowendovejšie.
3_diamanty
Najblizsie k tipu mal podla mna rapid... a uz dnesna scala je zase ako vsetci ostatni daleko pred nim...

Samo o sebe je pritom tipo fajn jednoduche prakticke auto ... akurat u nas v cene skorogolfa fakt nekupitelne.... to uz rovno leona... neferovou cenou ho proste uplne u nas pochovali
Ozzman
Teoreticky možná, ale prakticky jsou auta dost odlišná.

Rapid cílí více na styl, umí vypadat dobře, nabídne živé moderní turbomotory, svěže vypadající interiér a prostornost, vše vykoupeno tím, kde je zase silnější Tipo - odhlučněním, komfortem, bytelností.
3_diamanty
:yes:

Berme to tak ze aj rapid mal nejake kompromisy ... pritom ale podobne ako tipo ho uz napriklad s golfom ci focusom fakt neslo zrovnavat hoc bol s nimi v rovnakom segmente...

Akurat ma napadlo teraz.... ze to nove zdvihnute a oplastovane tipo moze byt zaujimavy a atraktivnejsi variant popri klasickom tipe... len opat uvidime aka bude cenovka... lebo v cene nejakeho xceedu mu to ani tu fungovat opat nebude obavam sa
Ozzman
To píšu od začátku, Tipo není v jádru špatné, ale je naceněné, jako levnější mainstream a na ten nemá...
traveldrive
Bez narážky a bez urážky, vieš mi vysvetliť, čím vie Rapid vpadať dobre?
Ozzman
Nějaké MonteCarlo edice umí vypadat dobře... já vím, že technika a tak, ale rozhodně někde ve městě nevypadají jako chudí příbuzní...
traveldrive
No, povedzme že s prižmúrením obidvoch očí, ale je to jedna akčná výbava. Ceny som neporovnával, ale vyberať medzi Tipom a Rapidom, tak si Rapid neškrtne.
Ozzman
Já bych to měl stejně, ale většina zákazníků v ČR a asi i u vás, to vidíš opačně.
twistedTSD
Vybíral jsem mezi Tipem a Rapidem, který si dvakrát škrtnul, protože stál míň, žral nesrovnatelně míň a servis mám za rohem.
Anonym
Tak já jsem už párkrát nasal, že je mi líto současná pozice Fiatu.
A Tipo je levný, jinak by se neprodalo...tak asi bude mít levný plasty a jiný věci, který ty (bez urážky, ale už to vím) nevidíš.
Ozzman
No to je celý ten vtip, vůbec tak levné není.

Když jsem ho zkoušel poprvé, byl to celkem hezký kombík s 1.4Tjet, mimo komfortního podvozku a slušného prostoru to sice nebylo nic extra, interiér hrozný, ale zvykl bych si, kdyby za to chtělí třeba 350-400 tisíc, ale cenovka byla asi 550 ! V té době za to byla Oktávka, Fokus, Golf...
Anonym
Tak to je zlý.
Ale dneska?
Auta podražily.
btw😒br /> TWL DS9? Takže takhle to je? Zfetovanýho tě za volant supersportu nepustím! 😁
Ozzman
Koukal jsem na ceník Tipa, základ s 1.4T je za 400, to je nějaká social edition, vybavené kousky pak kolem 0,5 milionu... no nedal bych to za Tipo, to radši Hjondej, nebo jakéhokoliv Franouze 😊

😁 Tak, ty si se sám rozbásnil o Citroenu nedávno, já ho taky tak vnímal a pořád doufám, že místo těch paskvilů SUV bez 4x4 představí limuzínu hodnou jména DS 😉

A vůbec, konečně zase jedna novinka, která není crossover a nebo nějaký jiný prapodivný kříženec. Za každý nový sedan či liftback, kupé a kabriolet, jsem rád.
twistedTSD
1.4 T-Jet byl až moc drahý, a to samé nafta.
Ozzman
Pak tam moc motorů není, kdo by chtěl 95k atmosféru v kombíku v základu za 340 tisíc.. to není zrovna lákavé, to už je zajímavější ten sedan za akčních 290.
twistedTSD
Proto je nový tříválec docela vítaná změna.
Arese
Svým způsobem. Ale hlavně nad ním (doufejme že jen zatím?) chybí nový čtyřválec 1.35 FireFly, naladěný tak na 96 kw a 240 N.m... 😒
twistedTSD
Tipo má mimochodem některé věci, které nevidíš, ale zas tak levné nejsou. Třeba akustické sklo nebo dvouokruhové tlumiče. https😐/www.youtube.com/watch?… Jinak interiér je asi nejčastější výtka Tipu, takže ho upravit mohli.
Ozzman
Pak je to tedy dost rozporuplnné auto, zezačátku bylo představeno jako lowend, tomu by odpovídal interiér, nabídka motorizacích (chybí nějaké výkonnější motory, aby to mohlo konkurovat nižší střední třídě), ale cena a jak ty říkáš ani nějaké technické věci neodpovídají... to je pak těžké. Nevím, jak si stojí v porovnání s jinými státy, ale v ČR moc nejezdí.
twistedTSD
V Evropě se prodává obstojně. V ČR máš pod 350 hezkou i30, nebo vezmeš domácí Scalu.
Anonym
Tak Hilux ale taky není novinka 2021.
Ale je boží.
twistedTSD
Ale máš pocit, že Astra je nějakým vrcholem německého inženýrství? Já ne, klidně ať přebouchají Peugeot a dají tam lepší interiér než v Golfu.
Ozzman
Ne, ale bývalo to významné auto segmentu a pokud nám v budoucnu zbude na výběr 10 aut, z čehož 5 bude stejných a dalších 5 taky, to se mi moc nelíbí..
twistedTSD
Ale takový je holt trend. Budeš mít VW, PSA, Toyotu a spoustu jejich klonů. Uvidíme, jestli se udrží Focus a Mégane.
Ozzman
Fokus asi jo, ten je globální model.
twistedTSD
Tak v USA už není.
Ozzman
Čumím na to jak péro z gauče.. takže v USA je jediné normální auto od Fordu - Mondeo a Mustang? Přitom říkali, že skončí Mondeo a né Fokus..Nebude to čekání na nějaký facelift ?
twistedTSD
Ne, Ford zrušil v USA všechny modely s konvenční karoserií. Divím se, že ještě dožívá Mondeo.
Mikesus
Ford uz si kope hrob asi. Takze co budeš mít příště? Drncaveho a skubajiciho superba?
Ozzman
No hlavně nic s CVT 😉
DonVito
Skoda ze Civic nestal vedle 308 a Astry ani za zminku.
Pritom je to celosvetove asi nejvyznamnejsi novinka 2021...

BMW drzim palce s technologickou spickou - to me pobavilo - iX.
cudzinec111
Civic ma konecne uhladenejsi menej exoticky dizajn, na ten sucasny so samymi falosnymi vyduchmi a pod. sa nedalo pozerat.
Ale prisli sme do doby, ked nizsia stredna trieda bude pomaly luxus pre vyvolenych. Ked honda za jazz pyta od cca 20000e a je len vo fullhybride, nechcem vediet, kolko bude stat civic a je velmi otazne, co za motory tam budu - ten hybrid z jazzu by asi nenaplnil ocakavania "sportovejsej" jazdy v tradicne dobre jazdiacom aute, po trojvalci v tak velkom aute nikto netuzi a nieco ine bude s hroznymi pokutami...
Blue Sun
jako každý rok jsem zvědavý na každou novinku. Více na nižší střední třídu, protože z ní bude zase mé další auto.
Anonym
Ty si kupuješ každý rok nové auto ty ekologu?
Ozzman
Tak hlavně doufám, že je naftové, aby si z toho taky něco měl 😉
traveldrive
Nechaj, možno si cvrkol aj bez toho. 😉
Blue Sun
A kde píšu, že ho kupuju příští rok, tupý Romčo? Nové generace aut se dělají jen na rok? A od kdy?
Anonym
Píšeš troubo, že každý rok jsi zvědavý na novinku, která se stane tvým příštím autem.
Ozzman
Človeče máš pravdu ! Kamarád má Tranzita z 90tek, 2.5D, to je ti paráda, jak to hulí černě.. určitě je to lepší, než kupovat nového !
Blue Sun
Ne, to jsi napsal ty.
traveldrive
Nenadávaj nikomu, tým menej človeku, čo ťa strčí do vrecka kedy chce. Len zo seba robíš väčšieho tupca. Máš to zapotreby?
GeekStar
Já nejvíc vyhlížím Subaru Outback, už se těším na první test. :yes:
traveldrive
To som zvedavý aj ja, len mám obavu, že kým si ho budem môcť dovoliť, tak Subaru už na našom trhu už ani nebude.
Arese
Tak pokud nedostane nový skvělý přeplňovaný boxer 1,8 l, tak je Subaru v Evropě odsouzeno k pomalému záníku... 😒 :no:
traveldrive
Uvidíme. Ale nezabúdaj, že Subaru má dosť veľkú komunitu priaznivcov aj za súčasného stavu. Teda nie že by mu nový motor nepomohol. 😉
hugino
Tieto dva modely ma budú najviac zaujímať ale mám obavy že budú iba s benzínovými trojvalcami takže je to pasé.Design môžu mať pekný ale pokiaľ nebudú mať v ponuke maloobjemový turbobenzínový štvorválec tak budú mať problém s predajom.Na toto podľa mna dopláca aj Focus.Nemá také predaje ako by vo Forde chceli.
Blue Sun
308 se i přes svůj věk prodává stále dobře, stejně jako ostatní Peugeoty. A kupodivu, taky má jen ten tříválec. Jak je možné, že to těm kupujícím nevadí? 😁
hugino
No nepovedal by som že sa 308 predáva dobre.Predať ročne v Europe za rok 2019 143 000 ks keď Focus ich predal 224 000,Octavia 223 000 alebo Golf 410 000 .Tam mali Octa aj Golf staré modely ale za rok 2020 má Octavia,Leon aj Golf už nové modely kdežto Astra aj 308 musia minimálne do 2022 čakať kým sa začnú nové modely predávať takže akých potencionálnych kupcov chce 308 s 9 ročným modelom zaujať.Korejci sa už doťahujú takže 308 má najvyšší čas na nový model ale s tými trojvalcami no neviem neviem.A keď sa pozriem na ceny malej 208 kde so solídnou výbavou stojí okolo 16 000 Eur + , tak nová 308 bude asi dosť drahá.Aj 508 je pekná ale pri tej cene čo za ňu pýtajú je prakticky nepredajná.
3_diamanty
Brutalny suhlas... ved 208 dnes uz stoji tolko skoro co vacsia 308... 16tisic eur dat za kusok lepsie male auto tak to uz potom kludne omrknut aj o triedu vacsie kusky.... p308 uz straca pozicie ale stale predava v eu relativne slusne cisla vzhladom na vek aj na ten i-cocpit... aj tu podla mna uz mu suvecka beru cisla a to aj priamo z vlastneho chovu ako p2008 a p3008... a popravde aj ja by som dnes uz radsej zdvihnuty p2008 ako p308 v rovnakej cenovke... s p508 to obavam sa bude jak s tou giuliou uvidis.. prvy rok dva velke halo... co to aj predaju a potom uz to pojde dole vodou.... a dnes uz o giuliu nezavadi skoro nikto... predaje minimalne.... jednoducho klasicka stredna trieda nam uz vymiera... a aj tu to vidim tak ze zakaznici si v tychto cenovkach dnes uz radsej zvolia suvecko... a ja sa im pritom ale vobec nedivim... kedze suvecka dnes uz aj pohodlim a komfortom aj imidzom zatienia aj nejednu limuzinu... su davno prec tie casy ked suvecko bol akurat len kostitras do terenu... dnes je vsetko uz inak.. a prave suvecka svojou vsestrannstou a flexibilitou podla mna uz pozieraju vsetky segmenty naokolo...
Blue Sun
Jo, ty "bys radši". Aspoň si do těch aut sedni. 2008 je oproti 308 uvnitř malá, navíc při stejné ceně nabízí o hodně horší výbavu.
Fakt, proč do toho kecáš, když víš úplné h0vn0?
Blue Sun
Jenže prodává stále stejné počty dlouhodobě. To je důležité. Ne porovnávání s tím, jestli za jeden rok prodá o dvacet nebo padesát tisíc méně, než někdo jiný. Každý model má svou tržní skupinu a u 308, která se blíží konci, je stále dost velká. I za rok 2020 to dotáhne přes všechny uzavření a problémy ke stovce tisíc, což na starý model není vůbec špatné.
Ale jo, potřeboval sis kopnout do tříválce, udělalo se ti líp?
Arese
Mně by spíš zajímalo, jak to, že těm kupcům současné 308 nevadí tragicky nedostatečný prostor pro nohy zadních cestujících. 😒 :no: A dokonce ani nehezky jezevčíkovitá verze SW na tom není o moc lépe... 😒 :no:
traveldrive
Pozri štatistiky, vo väčšine áut sedí len vodič, plus max. spolujazdec. Raz za rok na dovolenku sa to vydrží, a vzadu aj tak najčastejšie sedia deti, tie nie sú také náročné... 😉
Arese
Já tedy ve svém kombík nižší střední třídy vozím dospělé lidi dost často a takových uživatelů je jistě hodně. A naštěstí v plném prostorové komfortu. 😄 :yes:
3_diamanty
Astra bude nastastie bez i-cocpitu navyse ak aj pojde po vzore mokky s novym faceom tak to vidim na astru.. pezot opat doplati na menej prakticky i-cocpit a ocakavam tu aj celkovo mensiu praktickost voci astre... uvidime.... fandim tu uz viac astre z tejto novej bracekovskej medzinarodnej dvojice...
Blue Sun
Jasně, ty eksperte. Peugeot doplatí na i-cockpit. A že na něj doplácí už skoro deset let, co? To mi řekni, kdo tedy ty Peugeoty s tím nefunkčním a nechtěným i-cockpitem kupuje, blbečku?
A tu "menší praktičnost" odvozuješ z čeho, vycucal sis ji zase z prstu jako všechno co píšeš?
Arese
Proč se vždycky na někoho, s kým nesouhlasíš takto agresívně obořuješ? Opravdu by to nešlo slušně? 😲
Blue Sun
Od tebe, který každého nesouhlasícího s tebou tituluješ vším možným je taková otázka vpravdě směšná.
traveldrive
Nebuď stále taký "nakvašený"... Má vcelku pravdu. Tiež by som sa mohol polepšiť.
Blue Sun
Už mě nebaví být stále slušný a nechat do sebe kopat od bezmozků.
Arese
Fakt? Tak kdy a kde jsem někoho tituloval "blbečku" či podobnými nadávkami? 😄
Blue Sun
Nemusí se vždy jednat jen o obecně uznávanou nadávku, že? Ve skutečnosti jsi mnohem horší, pokrytče.
traveldrive
V čom konkrétne je Peugeot menej praktický voči Astre?
Arese
Zkus se v 308 a Astře posadit dozadu "za sebe" a hned pochopíš! 😁
traveldrive
To je celé? Astry máme vo firme a poviem ti, desaťkrát radšej nepraktického Peugeota ako Astru.
Arese
No zřejmě ve firemních autech moc nevyužíváte pro cestující zadní sedadlo. Při rodinném využití je to ale opačně. 😄
Arese
Jj, ten i-Cocpit je peugeotovské prokletí.... 😲 😒 :no:
Blue Sun
Prokletí jsou jen hloupí lidé jako ty.
Arese
Tvoje stereotypní označování lidí, kteří mají odlišný názor než ty, za "hloupé" je trapné, ubohé a zoufale nudné. 😄
Blue Sun
Za hloupé označuji lidi s hloupými, nikoli odlišnými názory. Obrovský rozdíl, ale zjevně mimo tvé chápání. Většina tvých názorů je nekonečně hloupá.
cudzinec111
Tak jasne, focus je fajn a stvorvalec by mu prospel.

Ja som zvedavy na novu astru - nova mokka je podla mna na fotkach nadherna, ak pojde astra tym smerom, bude este krajsia, aj niePSA interier na styl mokky by bol jasnym plusom, nova platforma, ked dobre ohlucnia ten relativne velky trojvalec, mohlo by to byt zaujimave auto - snad az na zostatkovu hodnotu.
Machýrek
..jsem na XJ a Multivan
Lubo
Na XJ som tiež veľmi zvedavý. Ak by šli len do elektro verzie bol by to poriadne odvážny krok, hlavne potom ako je ich auto roku iPace predajný prepadák.

Plus na BMW iX. Dúfam, že sa im podarí lepšie ako Audi e-tron s reálnym 300 km dojazdom.

Inak som zvedavý kedy tu reálne zavítajú s novinkami Číňania. Pri emisnom tlaku EU a tých nových kvázi ekologických EU autách za 1-2,5 mil. Kč je len otázka času kedy budeme diskutovať elektro novinky s rozsypaným čajom v logu.
traveldrive
Fakt si zvedavý na číňanov? Ja nie. Už sem párkrát zavítali a ja už nemám chuť znovu skúmať tie ich skopírované tajomstvá podobné autám. Ešte som nevidel dobre spravené čínske auto a myslím, že tak skoro ani neuvidím. Vlastne dúfam, že neuvidím žiadne čínske auto.
3_diamanty
Uz o mesiac by mal byt predstaveny novy outlander co by bracek noveho x-trailu... predpokladam ze jeho predaj tiez uz zacne v tomto roku akurat uz nebude ponukany v europe. Spominany mensi Eclipse phev sa v japonsku uz dva mesiace predava... ale ten este pride aj k nam do eu.. v aprili...
Blue Sun
Proč tady píšeš o mrtvole?
traveldrive
Ja som najviac zvedavý na úplne nové autá, som zvedavý, či budú vo všetkom lepšie ako ich predchodcovia, alebo v niečom doplatia na emisie a šetrenie nákladov. A v kontexte s tým bude samozrejme zaujímavé aj porovnanie s konkurenciou
speedfred
nebude? Prečóóó? Mal som už pripravený keš.
No nič tak pôjdem asi do RAMa 😄
Ozzman
Nové ASX bylo přeci letos ! Jo, promin... to je pořád to staré ! 😁
Arese
Staré sice je, ale ten atmosférický dvoulitrový čtyřválec je pro řadu lidí velké lákadlo... 😄
speedfred
hlavne keď je zladený s kutáčom?
Ozzman
To možná, taky jeden atmo dvoulitr mám, akorát pro tebe s oblíbeným automatem, je to super, ale pro mne spíš záruka spolehlivosti, v ASX je to sice lepší, než 1.6, ale i tak to není žádná výhra, vzhledem k váze a velikosti auta. Navíc to auto je hrozné i v jiných věcech.
ivanka087
Těším se, až představí toho Enyaqa v RS verzi. To bude podle mě žihadlo. Manžílek teda říkal, že tohle se rozhodně na trhu neuchytí, ale co on ví. Já jsem denně na https😐/www.cerstvezpravy.cz a tam je velký přehled co se aut týče. Měl by na mě taky jednou dát, já mu do toho fotbalu též nekecám.