Novinky
Arese
3
To myslí autor článku vážně? To auto mělo být na trhnu nejpozději tak v roce 2018! Takto zase konkurence ujela AR o parník a chlemtá teď smetanu bez ní, protože malé crossovery jsou horké zboží... 😲
Přejít do diskuze
Mr.Murphy
.... tak ono by fakt stačilo přiostřit optiku a snad ještě vyhodit pár škaredých plastíků z interiéru... a prodloužit sedák základních sedaček.... jinak tam není moc co řešit, funkčně bych neměnil nic.... A samozřejmě, vlhký sen je kombík, ale to je jasné že je jen sen.... je pravda že inteirér vypadá už taky poněkud zastarale, jenže to je jen pocitová věc, reálně v něm nic nechybí a je hezky intuitivní a přehledný..... a nematlací.... 😉
Mr.Murphy
.... to auto mělo být pokud vím představeno v listopadu 2020.... takže "již v září" 2021 zní poněkud komicky..... a přesně víme jak to chodí - v září možná pár kusů, pak dlouho nic, pak první výbavové stupně pro pár trhů a komplet nabídka možná rok po zahájení prodeje..... 😢
Mr.Murphy
.... kombík by pomohl, naopak manuál u takového auta opravdu nikoho nezajímá.... kvůli pár bychařům to fakt dělat nebudou.....
JTDLE
Ty ses opravdu jak ohrana deska uz stim benzinem a manualem, jsi potencialni kupec? Kdyz uz jsme u te Alfy, tak znamej dela uz par let v Imofe, a co se konkretne Giulie nebo Stelvia tyce, tak od uvedeni na trh respektive uvedeni u nich do prodeje, byl o manual naprosto mizivej zajem, v cislech zhruba 95% ztech par zakazniku slo vyhradne po automatu, takze pochybuju, ze v jinych zemich to bylo vyrazne jinak.
Mr.Murphy
co myslíš autoholdem? jako asistent rozjezdu do kopce? to mají snad všechny Fiaty už tak posledních 10 let ne?
Ota4
Určitě nebude postaveno na platformě B-Wide jako Tonale. Použije už platformu PSA
webpaja
...to je ale rychlost 😉
Pro mě je zajímavý velký FL modelů Giulia a Stelvio, které se představí na jaře.
Pro mě je zajímavý velký FL modelů Giulia a Stelvio, které se představí na jaře.
Arese
Že ty o tom nic nevíš ještě neznamená, že neexistují. A z tvé poslední věty za spojkou "a" je mi fakt šoufl! 😒 😒 😒 :no: To já bych ocenil řadicí páku s krátkým a přesným chodem a perfektně rozmístěnou trojici pedálů! 😄 :yes😒br />
P.S. Ten benzinový dvoulitr v Giulii mě zklamal ještě jednou zásadní věcí - zvukem. Typické syté, alfácky nezaměnitelné "troubení" sání", jehož tónina se měnila s otáčkami, kterým byly alfácké benzinové čtyřválce AR 60 let proslulé, už totiž nenabízí. 😒 😒 😒 :no:
Arese
Přesně tak. A to jen potvrzuje moje slova o totální řidičské degeneraci, která v posledních cca 15-20 letech v Evropě proběhla. 😲 😢 :no:
twistedTSD
Jsi si jistý, že znáš preference třeba amerických zákazníků v tomto segmentu?
Ota4
Ok. Jo hybrid přijde stejně jako v mase. Asi i ty led světla. Jinak za mě nevím co by měli měnit.
speedfred
To iba môže byť predstavena, či to ale fakt bude. U nich jeden nikdy nevie.
Keby som vedel že bude FL tak s opravou počkám a mohli by mi tam hodiť rovno už ten nový fejs 😒]
Keby som vedel že bude FL tak s opravou počkám a mohli by mi tam hodiť rovno už ten nový fejs 😒]
JTDLE
Proboha to snad nemyslis vazne, pokud neslysis charakteristicky zvukovy projev po otevreni kapoty, respektive navenek, tak ho neuslysis ani zevnitr 😁 . To je snad logicky. Pokud ho tam ovsem neposilaji reproduktory. To je uplne stejnej nesmysl asi jako kdybys ladenej vyfuk strcil do kabiny a neslysel ho tam kde ma byt a to venku. Ano benzinova Giulia nema zvuk, ale ten nema bez lepsiho vyfuku prakticky zadnej dnesni foukanej ctyrvalec.
JTDLE
Holt je doba jaka je a je potreba ji prijmout se vsim vsudy a to i se stale stoupajici oblibou automatickych prevodovek. Za zvuky motoru nejen u Alfy jak jiste vis nemuze automobilka ale narizeni a predpisy. Dnesni oturbeny V8 od Ferrari uz taky nezni tak jako jejich jeste nedavny atmosfery. To je logicky. Nemam vubec nic proti manualu ba v nekterych pripadech spis naopak, ten automat funguje naprosto paradne a neznam snad nikoho, kdo nebyl nadsenej z tech padel a jejich celkovyho chodu v manualnim rezimu. Je to proste pecka at se ti to libi nebo ne. Podle toho co pises nepotrebujes ani moderni auto, klidne mohls zustat u aut z doby pred deseti nebo dvaceti lety. Ty mely prevazne manual, nektery i vybornej a na zvuk se taky nedalo stezovat.
JTDLE
Jenze 159 je auto konstrukcne 15 let stary, tehda byly solidni automaty defakto v “plenkach” respektive netesily se takove popularite jako dnes, ikdyz ten Aisin nebyl vubec spatnej tak tehda zkratka ta poptavka po automatech nebyla takova jako je ted a to plati defakto u vsech automobilek. Kdyz si vemes jeste starsi 156ku, tam byl automat uplna vzacnost.
twistedTSD
Faktem je, že má Giulia bídné prodeje. Mizivý zájem o manuál je silné tvrzení, když ho k benzínu kromě krátkého období v QV nenabízeli, a nevíš, kolik potenciálních zákazníků šlo jinam. Mohlo to být aspoň něco, čím by se odlišila. Absence kombi je taky nepochopitelná. Sedan střední třídy musí mít hodně silné eso v rukávu, aby uspěl. Vypadá to, jako by okopírovali ty nejprodávanější specifikace od trojkového BMW, a čekali, že tím přetáhnou dost zákazníků a ušetří, což se ovšem nestalo.
Arese
Třeba konečně příjdou s benzínovou Giulií 2.0 s manuální převodovkou! Také kombík Giulia Sportwagon by v Evropě určitě výrazně rozšířila řady potenciálních zákazníků.... 😄
wakantanka
alebo v září to chcú začať predávať a niekto v redakcii len varí z vody?
Dixik2
Asistent rozjedu do kopce jenom funguje 2 sekundy.AUTOHOLD je rozšíření el. parkovací brzdy a nemusíš na semaforech stát na brzdě.Viz zde😒br />
https😐/www.smucler.cz/…stent-auto-hold/
https😐/www.smucler.cz/…stent-auto-hold/
webpaja
Na podzim to chtějí už prodávat v GB, takže bych čekal, že to bude premiéra na jaře.
webpaja
Píšou jen o dotažení konkurence. LED budou jasné, otázka je co dál. Myslím, že dojde i k hybridizaci á la Maserati Ghibli s R4.
webpaja
Aby ho neořezali jako kočky XE a XF 😉 Půjde se na LED a je evidentní, že přiostření rysů a detailů, jak ukazuje právě Tonale.
Arese
No jen se směj. Já samozřejmě taky vím, že to ti blbci neudělají, ale jen říkám, čím by mizerné prodeje Giulie mohli výrazně zvýšit... 😢
Avanti
Fakt, pozerám že v nemeckom cenníku je k dispozícii.. Dokonca je aj cenovo veľmi výhodná, škoda je, že málo zarábam 😁
Arese
Taky jsem s Giulií s 280 koníky a čtyřkolkou jezdil a jede parádně (z hlediska dynamiky a jízdních vlastností). Ale ten zvuk podle mého názoru mohl být mnohem lepší, alfácky charakteričtější a tradičnější. Jen si s tím sacím traktem pořádně pohrát. Určitě by to šlo i při přítomnosti turbodmychadla. 😄
Se základní verzí s výkonem 200 k jsme bohužel neměl tu čest. Taky ale určitě nepojede špatně, když se nemusí tahat s pohonem předních kol a prát se s jeho energetickými nároky... 😄 Jinak ve firemním manuálu jsem se dočetl, že jako dvoukolka se vyrábí i verze s 280 k, ale bohužel se neprodává na trzích EU. Asi je určená pro americký trh, což je ale velká škoda. Auto by s ní muselo jet skvěle a ještě by zákazník výrazně ušetřil na ceně i na spotřebě. 😲
Se základní verzí s výkonem 200 k jsme bohužel neměl tu čest. Taky ale určitě nepojede špatně, když se nemusí tahat s pohonem předních kol a prát se s jeho energetickými nároky... 😄 Jinak ve firemním manuálu jsem se dočetl, že jako dvoukolka se vyrábí i verze s 280 k, ale bohužel se neprodává na trzích EU. Asi je určená pro americký trh, což je ale velká škoda. Auto by s ní muselo jet skvěle a ještě by zákazník výrazně ušetřil na ceně i na spotřebě. 😲
Arese
Ne, já myslel minulé ST se čtyřválcem. To současné má ale ten "Sound Actor" či jak to Ford nazývá asi taky, stejně jako Mustang s tímto motorem. Díky němu je hutný a lahodně hluboký zvuk při akceleraci v kabině slyšet i při přítomnosti přeplňování motoru. A kdo jiný by proboha měl klást na zvuk svých benzinových motorů maximální nároky, než AR? 😄
JTDLE
200 koni v Giulii jede naprosto dostatecne, Ikdyz po zkusenostech bych volil samozrejme Veloce 280 😄 po tech par mesicich se mi to vracelo fakt s tezkym srdcem 😒 ale hodne me prekvapilo jak paradne jede ve Veloce i ten 210konovej diesel. Jasne, neberu v potaz zvuk, ale ten ctyrvalec jede pocitove lip nez kdejakej silnejsi naftak, navic mi prislo, ze i ten automat je o chlup sladenejsi nez ten v tom 200 konovym ctyrvalu.
Avanti
S tým zvukom súhlasím.. Zatiaľ čo s 2.0 280k som mal bezkonkurenčný zážitok, pri 2.0 200k som to nejako nepochopil.. zviezol som sa aj na zadnom sedadle a tam som počul len bezpohlavný vysávač... samozrejme keby som naň mal, beriem aj ten vysávač 😁
JTDLE
Ja mel 3 starsi Alfy od 33 az po 147 a moc dobre vim co myslis, proto zamerne ponekolikate pisu, ze dnesni ctyrvalce jsou defakto vsechny na jedno brdo co se nejakyho mechanickyho zvuku tyce a hlavne jsou vsechny oturbeny. 5ti valcovy STcko, ktery ma kolega z prace je zvukove srovnatelny s Coupe 20V Turbo kterym sem jezdil 5 let. A rozhodne bych tohle nepletl mezi stary ctyrvalce od Alfy, to je michani jablek a hrusek, pokud teda nemyslels atmosfericky ST v jednickovym Focusu
Arese
Opět si nic nepochopil. Mě samozřejmě nejde o "odfukování" turbodmychadla s nainstalovaným blow-off ventilem - to se líbí jen některým pubertálním tunerům! Jde mi o typický a nezaměnitelný hutný zvuk sání alfáckých čtyřválců, které byly po dlouhá desetiletí důležitou součástí požitku z jízdy v těchto autech. Tedy vůbec ne o nějaké "syčení"! Ty jsi ale v žádné starší Alfě evidentně nikdy nejel, takže je to pro tebe španělská vesnice... 😒 😒 😒 😲 A zřejmě si ani nikdy nejel v nějakém Focusu ST, ani si neprohlédl jeho motorový prostor, jinak bys nemohl být tak strašně mimo... 😒
JTDLE
Ja moc dobre rozumim tomu co rikas. Pokud ti vadi ze neslysis v kabine sani pri akceleraci, syceni a odfukovani tak si porid aftermarket kit sani a uvidis ten ficak. Pokud motor respektive vyfuk nema zvuk jako takovy uz z vyroby, tak nejaky syceni v kabine, ktery podle tebe nejde slyset navenek to fakt nespasi. Promin, ale tvoje nazory respektive dedukce jsou opravdu usmevny.
Arese
Bohužel si stále nic nepochopil. Bavíme se o zvuku SÁNÍ, nikoliv výfuku a určitě tady nepropaguju zvěrstvo s pouštěním umělých skřeků z reproduktorů! Sportovní zvukový projev v interiéru lze v pohodě vyřešit správným odladěním sacího traktu a jeho spojením se speciálním potrubím, které končí pod palubní deskou. Běžně to u svých sportovních verzí již po léta využívá třeba Ford a funguje to parádně! 😄 :yes: Že něco podobného u svého nejnovějšího benzinového čtyřválce nevyvinula AR, je prostě neomluvitelné!!! 😲 😒 :no:
Arese
Ale ty mluvíš o zpřísňujících se normách na VNĚJŠÍ hlučnost! Jak zní motor uším posádky, to zelení bruselští i. d. i. o. t. i ještě naštěstí neregulují. Proto je ten uniformní zvuk čtyřválcové benzinové Giulie naprosto neomluvitelný! 😲 😒 :no:
Arese
Nevím, možná je čestná výjímka, ale moje zkušenost je ta, že čeští prodejci AR a Fiatu většinou o globální situaci firmy a hlavně chystaných produktových novinkách nevědí lautr nic. 😒 :no:
JTDLE
Holt je to tak, urcite z jeho pozice ma daleko vetsi prehled o situaci Alfy i jinde nez tady. Rozhodne vetsi nez my bezni diskutujici. 😉
JTDLE
Jsou to realny procenta zakazniku kteri narovinu chteli zkratka automat. O tom, ze by si ztezovali, ze by chteli manual a byly zklamani nic nevim. Tim ale nerikam, ze to tak u nejakyho procenta lidi byt nemohlo. A ruku na srdce, mel sem od nich pujcenou na nejakou dobu jak prave manual tak automat a ikdyz ten manual byl rozhodne o dost jinde nez u starsich Alf, tak sladeni toho automatu s motorem je vyborny a navic ty skvely padla pod volantem... 😄
Arese
Když mohla mít manuál (kterých se prodala naprostá většina) AR 159, proč by ho nemohla mít Giulia? 😄 Proto, že je to zadokolka? To snad ne a ceny běžných verzí zase nejsou o tolik větší, jako bývaly u 159... 😒
Mr.Murphy
tak to je natolik zásadní vychytávka že ti nejsem schopný říct, jestli to ve svém autě mám nebo ne..... 😉 to je asi to úplně poslední, co by mi chybělo....
speedfred
Je pravda že to už ani do smiechu není ten benzín + manuál, a je neodškriepiteľný fakt tá AT prevodovka parádna.
Jedine čo som mal možnosť porovnať verziu s MT vs AT tak u manuálu je lepšia okamžitá reakcia na plyn.
Jedine čo som mal možnosť porovnať verziu s MT vs AT tak u manuálu je lepšia okamžitá reakcia na plyn.