Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Produkční Alfa Romeo Tonale může být představena již v září

Ondřej Mára
Diskuze (48)

První kusy dlouho vyhlíženého kompaktního crossoveru by měly na evropský trh dorazit ještě v listopadu tohoto roku.

Italská automobilka Alfa Romeo se v posledních letech snaží o návrat na výsluní, věci ale zatím nejdou podle plánu. Mateřský koncern FCA sice nalil zhruba miliardu dolarů do vývoje a výroby nové platformy, modely Giulia ani Stelvio však zatím rozhodně nejsou žádnými prodejními trháky.

Novou nadějí značky by se však v blízké budoucnosti mohl stát kompaktní crossover Tonale, který byl ve formě konceptu představen zhruba před dvěma lety. Od té doby už se k nám dostaly i snímky údajně hotového produkčního modelu, na jeho představení však zatím stále jen čekáme.

Video se připravuje ...

Podle informací ze zákulisí, na které upozornil web Motor1, by se však oficiální premiéra produkčního modelu měla odehrát již v říjnu tohoto roku. První kusy by se pak podle interního zdroje Motor.es měly na evropských trzích objevit pravděpodobně již v listopadu, nejspíš ale půjde jen o pár kousků z jakési „Launch Edition“.

Oficiálně a ve větších počtech by však mělo Tonale zamířit do showroomů pravděpodobně až v únoru 2022. Design má až z 90 procent odpovídat konceptu, změny se přitom očekávají zejména v oblasti světlometů a zpětných zrcátek. To ostatně ukazovaly již údajně uniklé snímky produkčního modelu.

Pod kapotou by měly být pohonné jednotky převzaté z Jeepu Renegade, včetně vrcholného plug-in hybridu o výkonu asi 250 koní. Zda se i Tonale dočká sportovně orientované verze Quadrifoglio, je zatím nejisté, kvůli nejisté poptávce zatím není prioritou. Do budoucna ale nemusí být vyloučena.

Kromě modelu Tonale je však ve hře ještě jeden crossover/SUV se znakem Alfa Romeo. Nedávno se totiž objevily spekulace o modelu Alfa Romeo Brennero, což by měl být subkompatkní crossover sdílející techniku s novou generací Fiatu 500X a Jeepu Renegade.

Ondřej Mára
Diskuze (48)

Doporučujeme

Avatar - Avanti
6. 1. 2021 12:26
Re: Již v září...
Fakt, pozerám že v nemeckom cenníku je k dispozícii.. Dokonca je aj cenovo veľmi výhodná, škoda je, že málo zarábam :D
6. 1. 2021 12:01
Re: Již v září...
Fakt? Ještě před Vánoci mi v Imofě řekli, že o této verzi nic nevědí...
6. 1. 2021 07:32
Re: Již v září...
280 PS RWD od letošního roku již dostupná i v EU....
5. 1. 2021 23:50
Re: Již v září...
Taky jsem s Giulií s 280 koníky a čtyřkolkou jezdil a jede parádně (z hlediska dynamiky a jízdních vlastností). Ale ten zvuk podle mého názoru mohl být mnohem lepší, alfácky charakteričtější a tradičnější. Jen si s tím sacím traktem pořádně pohrát. Určitě by to šlo i při přítomnosti turbodmychadla. :-)
Se základní verzí s výkonem 200 k jsme bohužel neměl tu čest. Taky ale určitě nepojede špatně, když se nemusí tahat s pohonem předních kol a prát se s jeho energetickými nároky... :-) Jinak ve firemním manuálu jsem se dočetl, že jako dvoukolka se vyrábí i verze s 280 k, ale bohužel se neprodává na trzích EU. Asi je určená pro americký trh, což je ale velká škoda. Auto by s ní muselo jet skvěle a ještě by zákazník výrazně ušetřil na ceně i na spotřebě. :-O
5. 1. 2021 23:48
Re: Již v září...
Ne, já myslel minulé ST se čtyřválcem. To současné má ale ten "Sound Actor" či jak to Ford nazývá asi taky, stejně jako Mustang s tímto motorem. Díky němu je hutný a lahodně hluboký zvuk při akceleraci v kabině slyšet i při přítomnosti přeplňování motoru. A kdo jiný by proboha měl klást na zvuk svých benzinových motorů maximální nároky, než AR? :-)