Novinky
Kalifornie se soudí s vládou USA. Budou mít nová auta v USA za 10 let spotřebu 5,88 l/100 km?
40 komentářů
Arny asi plánuje do svého Hummeru motor 1,4.
Účinnejšie by možno bolo motivovať ľudí kupovať ekologickejšie autá (nižšie dane a pod.) a naopak demotivovať tých, čo si kupujú neekologické autá (oveľa vyššie daňové zaťaženie).
Prečo sa nezavedú limity aj na maximálny podiel dechtu/nikotínu v cigaretách, ktoré by sa postupne sprísňovali?
Prečo sa nezavedú limity aj na maximálny podiel dechtu/nikotínu v cigaretách, ktoré by sa postupne sprísňovali?
Autor zatajil, ze v Kalifornii byla mnohem drsnejsi legislativa uz od zacatku 90.let narizujici automobilkam zvysujici se podil mistne 0% emisnich vozu, cily elektromobily, jinak ze vyhodi automobilky z trhu. Vsechny automobilky predstavily uspesne euta: GM EV1, Toyota Rav4 EV, Ford Ranger EV, Honda Plus atd.. Vse fungovalo k plne spokojenosti uzivatelu.
Ovsem souscane to bigoil, Detroit a bushevikuv kriminalni klan napdali u soudu, vetsina aut se za par let sesrotovala, zapomente nic neexistovalo. Snad jen Toyota a Ford to lidem nechal, po urcite kampani..
Nastesi jeste ziji lide kteri si to dobre pamatuji!
8-s
Ovsem souscane to bigoil, Detroit a bushevikuv kriminalni klan napdali u soudu, vetsina aut se za par let sesrotovala, zapomente nic neexistovalo. Snad jen Toyota a Ford to lidem nechal, po urcite kampani..
Nastesi jeste ziji lide kteri si to dobre pamatuji!
8-s
Ta fotomontaz s Arniem nema chybu! Este kozene zasko a puska! >😁 >😁
Tu vidiet ako sa tomu * rozumie. :no: :no: :no: Na to bol mysleny nadpis-Urnie. :no: :no: :no:
Tu vidiet ako sa tomu * rozumie. :no: :no: :no: Na to bol mysleny nadpis-Urnie. :no: :no: :no:
No konečně se v ty mocný ale blbý Americe někdo rozhoupal.Už jim asi pomalu dochází že jim peníze budou na nic až bude nedýchatelnej vzduch.Jen tak dál Arný!!!
Nejspíš kvičíš blahem i nad "činností" dalších pokrytců jako je Al Gore, že? >😁 :no: :no: :no: Když někdo jezdí denně Hummerem nebo má spotřebu elektřiny jako Gore, nebude mi kázat, že nesmím jezdit ani za 10 litrů benzínu. Pokrytce by měli bičovat a blbce, který jim to žerou, sterilizovat. >😁
no ... to co říct ... snad je že Arnie nějak ryhle zapomněl kdo byl první majitel hummera v civilu .... holt koho chleba jíš toho píseň zpívej :no: ... je mi z toho ... fakt na blití ... bohužel 😒
tenhle majitel šesti Hummerů a pan vypatlaný mozek opravdu stojí za to 8-s 8-s
Nevim jak Vy, ale Arnold ma 2 vysoke skoly.
Výhodou USA je dostupné vzdělání. To je fakt. Stačí se kouknout na poměr vysokoškolsky vzdělaných lidí v USA a v ČR. A nechci se hádat s žádným left-wingerem o průměrné kvalitě škol něbo o tom, jak je placené školství špatné. 8-s
jenže dvě americké..jo a mimochodem- já dělám jednu českou.
Já bych terminátorovi dal do letadla sto litrů paliva až poletí za maminkou do Rakouska a uvidíme jak daleko doletí tupec jeden.
Já bych terminátorovi dal do letadla sto litrů paliva až poletí za maminkou do Rakouska a uvidíme jak daleko doletí tupec jeden.
Není to krásný, jak nám tady na auto.cz běhají odborníci na politiku, psychologii a kdoví co ještě v jednom. Jestli něco nemůžu vystát tak jsou to tyhle výkřiky a nadávky..
ZDAR .... ani se mi to nechce cist, protoze je to jen lacina propaganda. Uz vidim, jak Arny jezdi v Aygu a nebo bydli v ekologickem dome.....
Problém je hlavně v tom, že není možné, aby si Kalifornie dělala co chce zcela nezávisle na federálu. To máš jako kdyby si nějaký kraj ČR stanovil jiná pravidla než zbytek republiky. Zeleným rupne v kouli každého půl roku a to neustojí žádný výrobcde automobilů.
A opět, nikdo nehovoří o ostatních producentech CO2 a jiných emisí.
Pouze auta, auta, auta.
V Americe, ale nejen tam, je potřba se zamyslet nad funkcí auta. Totiž valný většině Američanů by stačil Smart, no fakt. Bez chodníků se jim blbě chodí a tak mají auto jako druhé nohy. No a to je pak rozdíl jestli jako druhé nohy používáš V8 6 ltr. a nebo 0,9 ccm či tak něco. Výsledek na dopravě je stejný - na emisích podstatně jiný.
Pakliže je v Kalifornii podíl emisí z automobilů na úrovni 1/3 všech GHG pak je logický, že to je asi největší znečišťovatelm či jeden z největších. A musí se s tím tudíž něco dělat.
Je ale k podivu, jak ti chlapíci chtějí dosáhnout spotřeby pod 6 litrů s jejich Hummery... Tedy asi vím, jak na to chtějí jít - cestou biopaliv. Ale poslední studie ukazují, že biofuels nejsou tak všezachraňující a možná jsou ještě ve výsledku horší než normální paliva. Ale kdo ví, second generation biofuels to možná nějak zlepší. To je ale stále budoucnost, blízká, ale budoucnost.
Teda v našom krátkodobom horizonte prakticky podiel CO2 v atmosfére neovplyvnia.
Jinak mám pocit, že nejúspěšnější jsou inženýři s rostlinou jménem "jatropha", ale ta má zase nepříjemnou vlastnost, že je dost invazivní a tak je tu riziko rozšíření a "biokatastrofy". Ví o tom někdo víc? Mám pocit, že tu diskutují lidé, znalí věci.
:yes:
U naftových motorů není problém s C02, ale hlavně s NOx, PM. N0x jsou také skleníkové plyny, nafta jich produkuje výrazně více než benzin. Problém jsou i částice, na které se vážou HC. Obsah částic je nepřímo úměrný NOx. A tak snížením jednoho dojde k navýšení druhého.