Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeDálkové centrální zamykání mělo poprvé auto u nás dostupné jen vyvoleným
20 komentářů
mariov8
Základ konstrukce byl v sedanu střední třídy R18, ne velká 25. Zajímavostí byl určitě i ten Turbodiesel. Když vynecháme kupé pro trh USA od mercedesu, asi první dieselové kupé v Evropě. Turbo bylo již 1,6, z R18. Můj šálek kávy to sice není, ale zajímavé auto to bylo. Ostatně jako většina práce Roberta Oprona. Sporťák na krev to asi nebyl ani s turbem nebo 2,2 EFI, ne ž eby to nejelo, na auto téhle velikosti tehdy špičkové motorizace, ale spíše to bylo GT.
Souhlas, ostrý sporťák to samozřejmě nebyl, motor vpředu podélně před nápravou na limitu samozřejmě způsobovat nemalou nedotáčivost. Ale funkci dostupného pěkného a komfortního GT Fuego plnilo velmi dobře a výkonnější verze vzhledem k příznivé hmotnosti a dobré aerodynamice dovedly slušně pelášit. :-! :yes:
Othello
Taky mě zarazlio tohle tvrzení. 130 koní na cca tunu váhy nebylo v té době zrovna málo. Kamarád Fuego měl ještě za komančů a říkal že ho sem tam někdo dohnal až po revoluci. Do té doby ne
Stejsn
krásné auto.
Jinak - nejlepší jízdo na webu - skutečně je na fotce č. 30 s volantem s logem Citroënu Renault Fuego Cabrio?
Jinak - nejlepší jízdo na webu - skutečně je na fotce č. 30 s volantem s logem Citroënu Renault Fuego Cabrio?
Snáď si nemyslíš, že redaktor ACZ napísal vlastný text a vyberal k nemu fotky? Tunajší redaktori sú trénovaní hlavne na kopírovanie... https😐/www.autozeitung.de/…elden-40698.html?…
Já bych přebírání materiálů z jiných zdrojů neodsuzoval. Ostatně jak jinak vytvořit dobrý článek. Ovšem ne to dělat stylem CTRL C - CTRL V, ještě nejlépe s pomocí automatického překladače. A pak to doplní nějaká grafička - grafik, která/ý neví vůbec nic, obrázky, kde mnohdy odpovídá třeba jen značka, když náhodou i model, tak je to na vyhazování čepice do výšky. Za to jich tam je milion, škoda, že většina mimo mísu.
Přebrat cizí text lze, ale bez práce to stojí za hov*no a hned se to pozná. Někdo by měl redaktory naučit číst zkopírovaný text a upravit jej na naše podmínky, zvyklosti, jazyk, tradice, obecně zažitá pravidla a to i ta novinářská.
(To je spíš pro redakci, pokud nějaká vůbec existuje a pokud ano, tak diskuzi stejně
nečte.)
Z této kritiky bych vyjmul snad jen Aleše Dragouna a Karla Haase.
Přebrat cizí text lze, ale bez práce to stojí za hov*no a hned se to pozná. Někdo by měl redaktory naučit číst zkopírovaný text a upravit jej na naše podmínky, zvyklosti, jazyk, tradice, obecně zažitá pravidla a to i ta novinářská.
(To je spíš pro redakci, pokud nějaká vůbec existuje a pokud ano, tak diskuzi stejně
nečte.)
Z této kritiky bych vyjmul snad jen Aleše Dragouna a Karla Haase.
Je to presne tak ako píšeš. Materiály sa preberali a preberať budú, máš pravdu. Ale len úplní dementi ich kopírujú bez rozmýšľania aj s chybami. Rovnako súhlas s galériami, ktorým väčšinou chýba nejaký slušný popis. Ono by asi dalo príliš veľa práce vybrať niekoľko relevantných fotiek a dať k nim patričný komentár. Galéria s niekoľkými desiatkami fotiek, z ktorých je kopa takmer rovnakých, je len na zlosť. Podobne galérie z autosalónov či iných akcií, tam je fotiek na stovky a niekedy človek fakt ani nevie, na čo sa pozerá.
Aleš "Sleeper" Dragoun píše asi najlepšie články na ACZ, meno druhého pána mi zatiaľ v pamäti zvlášť neutkvelo, ale môže byť.
Aleš "Sleeper" Dragoun píše asi najlepšie články na ACZ, meno druhého pána mi zatiaľ v pamäti zvlášť neutkvelo, ale môže byť.
Ale bolo to krásne auto, ak sa nemýlim, tak postavené na základe R25.