Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Škoda zveřejnila nové video elektrického závodního konceptu RE-X1 Kreisel

15 komentářů

Othello
- je to taky 4x4 ?
- hmotnost ?
- kde bere energii ta nabíječka ?
Miroslav Holík
SADA KREISEL RE-X1
Rally2 Spec 250kW výkon
Točivý moment 600 Nm
Napětí 860V
Energetický obsah 52,65kWh
Max. Nabíjecí výkon 280kW
Celková hmotnost vozidla 1 330 kg
A 4x4 to je
Othello
Tak váhově skoro jako benzínový originál.
Zajímavé bude porovnání časů
Xylo
Nabíječka bere energii z veřejné rozvodné sítě.
Othello
A funguje jako akumulátor nebo fakt bere těch 200 kW?
Xylo
To nevím jak to technicky funguje, ale kamarád má na pozemku SuperCharger, který má (podle údajů) až 250 kW, tak se můžu zeptat jak to funguje. Zvenku je jen osm stojanů a nevšiml jsem si, že by tam přidávali nějakou trafostanici nebo něco podobného - možná mají něco pod zemí.
Othello
U pevné nabíječky je to asi jednoduché ale já předpokládám že na závody si vozí mobilní
Xylo
Už jsem s ním mluvil - má tam nějaké kadibudky s trafama, kterých jsem si nevšiml. Myslíš, že to jsou schopní nabouchat bez připojení?
Othello
Myslím že připojit 200 kW není jen tak. Ale dovedl bych si představit mobilní akumulátor který se nabíjí malým příkonem dostupným celkem kdekoliv. A ten pak slouží jako výkonná powerbanka.
Xylo
Tak nějak to bude fachat. To firma sedí u takové vesničky hned tady za hranicema - tady mají nákres, jak funguje jejich nejrychlejší pevná dobíjecí stanice a mají tam nějaký Powerwall (184 kWh) a přípojku 400V 120 kW. https😐/www.kreiselelectric.com/…r2102-360-EN.pdf
Othello
Jj souhlas
_Teddy_
Tak tu mame najnovsiu "zhavu" novinku: Tesla S Plaid, kupena pred 3 dnami, sa len tak pocas jazdy zmenila na ohnivu gulu. A elektronika neumoznila otvorit dvere, takze vodic sa musel velmi snazit aby sa dako dostal von. Fakt vzrusujuci zazitok!

Ako to vravel ten Musk, ze "bezpecnejsia ako Volvo"? Teda, viete si predstavit ze by sa toto stalo u hocijakeho auta s benzinovym motorom? To by bolo povyku!

https😐/www.reuters.com/…says-2021-07-02/
Xylo
Hele nekupuj to, hoří to, je to strašně drahé, baterka nic nevydrží.
kuk
Prej řidič nebyl uvnitř. 😁
iHoven
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.