Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Lexus NX dorazil do Česka. Nová kapitola značky doplňuje techniku RAV4 o množství novinek

7 komentářů

twistedTSD
Kdybych z nějakého důvodu musel mít SUV, tohle bych zvážil. Hezké auto.
3_diamanty
Kral svojho premioveho segmentu ... 😒] 😉
kylie
Nejsem na SUV ale taky se mi docela LÍBÍ
N6600
Prvni, co me napadlo, kdyz jsem ho videl, je, ze dospelo. Vzalo si design UX-ka, coz neni uplne spatne.

Co me prekvapilo😒br /> - Ty zadni LED nejsou brutalni diskoteka a nepali oci. Spis je to decentni. Pri stani za nim na svetlech to ridici za nim oceni.
- Krivky, u C sloupku. Od urovne okna se zadni partie rozsiruji a u kol je jakoby dalsi schod a auto tim vypada vic "rozkrocene". Ma to takovy sportovnejsi smrnc, oproti puvodni generaci.
- Otevirani dveri. Jsem zvyklej chytit kliku, auto se odemkne. Pak zatahnout za kliku, ktera se pohne a auto otevru. Tady to bylo tak, ze jsem chytil za kliku, auto se odemklo a otevrelo. Takze jsem tahnul za pevnou kliku a dvere otevrel. Bylo to tim, ze v pevny klice byl nejaky mechanizmus, ktery delal 2 v jednom. Netusim, jestli je to tim, ze je to pre-prod, nebo zamer.
- Rychlost a docela jednoduchost infotainmentu. Dalo se tam docela rychle a v pohode najit, co jsem chtel zkusit. Tesi me, ze v spodnim panelu zustala klima. Akorat ty otocne kolecka uz meli docela vuly. Takze trefit pul stupen u klimy dalo praci. Ale to auto je putovni vystava, takze to proslo rukama mnoha lidi a dostalo evidentne zabrat. To same bych vytknul i tem 4smernym tlacitkum na volantu. Docela lehce se promackli. Prvne me to docela vydesilo, jestli to neznicim.
- Digitalni zrcatko. U SPZ je dalsi kamera, doplnuje tu couvaci. Da se pak zapnout a je v nej docela dost videt a ma dostatecny rozliseni. I kdyz nevim, jestli bych ho 100% chtel. Kdyz tak premyslim, asi jo, protoze kufr je polozeny vysoko neni problem si zabit vyhled.

Co me pobavilo😒br /> - Tim, ze to bylo pre-prod vozidlo, melo docela dost funkci vypnutych. Takze napr. CarPlay sel jen pres kabel. Ale BT pripojeni slo. Jelikoz to stejne byla staticka prezentace a ridit se to nedalo, tak to zas tak nevadilo.
- Zadni roletka (plato kufru), jde odendat a schovat v kufru. Staci zvednout kryt kufru a ve "spodnim patre" to ma vlastni misto 😊

Co me zklamalo😒br /> - Kufr. Sice jsem necekal nejake zazraky, ale doufal jsem, ze kufr konecne polozi niz a udelaji jakoby vanu. Je to praktickejsi, aby veci nevypadli z auta po otevreni dveri. To se nestalo, coz me mrzi. Pre-prod mel i v kufru odhalenou baterii.
- Jsem zvedavy na naceneni, protoze NX350h v F Sport Top provedeni atakuje cenovku RX450h v Luxury.

Celkove mam z auta ale dobrej pocit. Uz to neni tak zensky auto a chyby predesle generace odstranuje. Rad ho na CZ cestach uvidim 😊
adamzprahy
Že by konečně Lexus přecházel na výkonnější verzi 2.5 HSD z Highlanderu? Byť to motoricky samozřejmě stále nemá na D3 (v EU), tak rozhodně lepší než nabízet totožnou techniku z výchozích Toyot...
Nikoloki
Mně se teda ten obří displej nikde nelíbí a navíc se mi nelíbí supernízko umístěné středové výdechy ventilace - já chci zprava mít ofukovaný obličej a ne koleno a pytlík …
ssaresak
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.