Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Video: Má Kodiaq nejlepší škodovácký infotainment současnosti?

29 komentářů

Ozzman
Za mne tedy rozhodně ne, tento Columbus, nebo jak tomu nadávají máme ve služebních Ofcích 3 po fl z konce výroby. Vypadá krásně, to jo, intuitivní mi moc nepříjde, třeba nastavení auta jsem hledal déle, nejvíce mne u aut bez digitálních přístrojů vadilo, že jsem na infotainmentu viděl nějaké zelené skóre, ale spotřeba byla jen na malém displeji PP mezi budíky (toto asi už u Kodiaqa snad vychytali). Taktéž nám na několika autech zamrzá navigace, párkrát mne z ničehonic při několikahodinové cestě svedla z dálnice , naprosto zbytečně či s ubývajícími km do cíle rostl čas dojezdu v řádu hodin :D ( toto se mi stávalo v Německu).

Ale třeba už to na rozdíl od těch nových tragických infotainmentů vychytali :)
Othello
Aspoň že je vše hezky zakomponované do palubovky,. Ne jako ty displeje co trčí nahoru jak péro z gauče a vypadají jako amatérsky domontované
Adamantium
Ano, plne souhlasim. To je imho jeden z nejvetsich nesvaru dnesnich interieru..
3_diamanty
Suhlas.. palubovka kodiaqu je v tomto paradna... displej je vsadeny ukazkovo
Ozzman
Mne jsou tedy ty tablety na koukání příjemější, navigace u kolen je trochu... neergonomická i když v Kodiaqu to je ještě slušné.
Midlosek
No a proto se dá nahodit do přímo kapličky ;-)
Ozzman
Pokud máš digi přístrojovku, ale to nemají všechny výbavy :)
Midlosek
On to brzy standard asi bude, ale nakonec i na digitálu jde to samé jako aspoň u klasiky, že dot ukazuje směr a vzdálenosti ;-)
Ozzman
Dnes už ano, ale v době navigací u kolen to nebylo běžné :)
voyo
pokial pouzivas Android Auto, alebo Iphone tak to do pristrojovky nedostanes.
ani ked mas napriklad zapnute navigovanie v android auto tak skodovacku mapu nemozes zapnut v pristrojovke.
to je najvacsia slabina dnesnych infotainmentov. automobilky su 300 rokov za celym IT svetom.

cely ten kolumbus mam v superb a je to cele des. ergonomiu nastaveni robil asi niekto na drogach.
nehovoriac o tom, ze niektore nastavenia sa same od seba vypinaju (asistencne systemy)
Midlosek
Mám Superb L&K (06/21), je v tom jen Amunsen MIB 3 a pravdou je, že jsem takovou kombinaci ještě nezkoušel, takhle to nepoužívám. Ale mrknu na to až bude čas.
Vysous
Příspěvek podléhá schvalování.
traveldrive
Na druhú stranu čo ti pomôže pekný dizajn, keď infoteinment nefunguje ako má?
"Jezdí to dobře, ale neseje to" :-)
ptr078
podla mna je tam vela balastu co nepotrebujes, ale to nie je problem iba vw. a vela ludom som ukazoval prave v kodiaku nejake funkcie, ktore neobjavili ani po roku intenzivneho pouzivania. ale to neviem ci svedci o blbosti vodica, ci systemu :D
Avantime
Infotainmenty vo VW Group síce patria k tým intuitívnejším, ale najlepšie teda rozhodne nie sú. Okrem zamŕzania ma napríklad štve navigácia v Enyaqu, ktorá komplikovanejšie úseky ako križovatky nezobrazuje detailne a občas je tiež spomalená. V zásade na úrovni Stellantisu.
Mne by vôbec nevadilo, keby sa už všetci vybodli na vlastný vývoj a prešli na Google. Vyzerá, že Renault a Volvo to už pochopili a ako používateľ Androidu to vítam. Je pritom úplne logické, že keď má niekto mobil s Androidom, chce ho mať aj na tablete, tak prečo nie aj v aute.
KANKUNEN
Akorát s android asistentem se nedomluvíš, protože neumí česky. Nefunguje ani komolit jména anglicky.
voyo
ty sa s autom rozpravas?
nikdy som ani na Superb ani na GLC nezistil ako to funguje.
na 99.9% ma zle rozumie, alebo uplne spravi daku kravinu. hlasove ovladanie - pockam az ked to bude fungovat ako v star treku
radsej si vsetko naklikam, otocim, nastavim sam.
petr petrumr
umí česky, musíš být čech, ona si to přeloží, dvakrát řekne nevím jak pomoci a když sprostě nadáš, tak začne překládat.
Emel
Určitě je dneska lepší navigovat s Waze než s nějakou Columbus whatever navigací.
Zároveň ale většina lidí bude chtít používat věci z mobilu - seznam kontaktů, posledních hovorů, datové připojení.
Jedna cesta je AndroidAuto - navi jede z telefonu, telefon taky (buď přes AA nebo napřímo), hudba umí oboje, ovládání auta (klima, nastavení individualizace podvozku a řízení apod.) je holt v tom nativním prostředí.
Druhá cesta je mít vyloženě Androidový infotainment, do toho nějak hezky integrovaný ovládání auta, nainstalovanou Waze rovnou tam, přes BTHF zapojený telefon... a pak je otázka, přes co budeš datovat.
Dřív bych napsal, že výhoda telefonu je v tom, že si ty appky stáhneš doma přes WiFi a nečerpáš data... ale dneska už je tohle asi skoro jedno.
Ozzman
Androidí infotainment .. pfff.....to je pro každého.... frajeři maj infotainment od Microsoftu :-! :-[]
kylie
Avantime
Áno, už to bude asi jedno a hlavne sa tomu človek nevyhne. Ja sa pri cestách do zahraničia stále snažím všetko si pripraviť, napríklad Google offline mapy a nemíňať dáta, ale už to bez toho nepôjde (aktuálna dopravná situácia hlavne) a radšej takto ako si platiť služby nejakej vstavanej navigácie, ktorá mi vlastne ani celkom nevyhovuje.
ericn
Důležitý je aby infotaiment měl podporu Apple car play nebo Android auto, bezdrátové připojení a je klid. Data nereš, v celý EU je to za stejný peníze jako doma ;-) :yes:
Emel
Jo, akorát třeba Srbsko nebo Švýcarsko v Unii nejsou, občas se podívám i někam dál... ale pro kupce novejch aut tohle není téma už dneska a za chvíli to nebude téma pro nikoho.
rohYpnol
Titulek-nejlepší INFOTAINMENT...

Video - absolutně mimo, jen obecné řeči o ergonomii a ovládacích prvcích... :-O :'-( :no:

Tohle se vážně nepovedlo.
rohYpnol
Nejlepší infotainment = žádný infotainment. Auto má být autem a ne elektronikou s životností jednoho volebního období :-!

Jinak když už infotainment, tak aspoň iDrive nebo MMI. Cokoliv dotykového přes display bych při řízení blokoval a nedovolil ovládat :-! :-! Je to hazard s bezpečností.
Arese
:-) :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
petr petrumr
řidiče nezajímá jestli je to nejlepší, ale škodovkáře ano a to je velký rozdíl mezi řidičem a škodovkářem. Po stránce bezpečnosti u škodovky musíš klopit zrak dolů a tohle se u druhých aut už douho neděje, ale co už, kodiaqa mají ti co jezdí od rána do večera po dálnici a jsou už deprimovaný, že ani ty směrovky nedávají, rozvádí se, večeři nemají, oběd kafé u benzinky, prostě jsou zalezlí v té konzervě a je jim dobře( lžou si), ale nechme jim to, mají jen to.
kozakm
Na video jsem nekoukal, ale stare novinarske pravidlo zni, ze kdyz je v nadpisu clanku otazka, odpoved zni automaticky “ne” ;-)