Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
St.
už vyzkoušela v kabátě Yarisu GR přímé spalování vodíku (nemyslím palivový článek s konverzí na elektřinu). To je také cesta…
Hele za mě to zní taky zajímavě spalovat vodík. Minimálně z pohledu emisí všeho druhu a nevyčerpatelnosti takového zdroje, ale obávám se že to asi úplně cesta nebude. To by se to už prosadilo. S touhle myšlenkou koketují automobilky už minimálně 20 let.
Píšu to tady furt dokola, vyrábět vodík je energeticky moc náročné.
To není úplně pravda. Pokud budou státy nadále blbnout s OZE, budou mít obrovské přebytky, které se musí uložit. A vodík se jednoznačně používat bude, ať si o tom myslíme co chceme, takže jde jen o to, jestli se bude používat v osobní dopravě.
Hmm.
A jak se bude skladovat?
On má prevít tak malý molekuly, že proleze i oceli ... a ta ocel u toho zkrehne.
😒
Ten řetězec by šel dokončit až k metanu. Ten se dá slušně skladovat i spalovat
Akorát tím si fakt moc neposloužíme, proti metanu je CO2 jen taková nedůležité drobnost, pro planetu.
😉
A jak se bude skladovat?
On má prevít tak malý molekuly, že proleze i oceli ... a ta ocel u toho zkrehne.
😒
Ten řetězec by šel dokončit až k metanu. Ten se dá slušně skladovat i spalovat
Akorát tím si fakt moc neposloužíme, proti metanu je CO2 jen taková nedůležité drobnost, pro planetu.
😉
vodík jako ÚLOŽIŠTĚ ENERGIE rozhodně = spalování ti vysvětlil mikesus (proč to NEBUDE MASOVKA)
MS-sport
:-! :yes:
Ja Prvni 123
A dokonce mě ani neděsí představa, že ten řetězec bude fungovat jinak a kolama bude točit fakt elektromotor.
Vadí mi baterky a dobíjení šňůrou. To je prostě slepá cesta.
Vadí mi baterky a dobíjení šňůrou. To je prostě slepá cesta.
Fotosyntéza SPOTŘEBOVÁVÁ energii slunce, aby mohla z CO2 a H2O vystavět složité organické molekuly.
Spalováním organických molekul se energie ZÍSKÁVÁ.
Je to ještě větší nesmysl než perpetuum mobile. Ale jako fórek dobrý 😒] :yes: