Novinky
Vojta D
3
"...paliv, která by měly být..." MělY? Dobře...
Přejít do diskuze
Horčica
Keby niekto vymyslel motor, ktorý by namiesto spaľovania využíval princíp fotosyntézy, to by bolo! 😒]
WinDiesel
Omyl, pane.
Fotosyntéza SPOTŘEBOVÁVÁ energii slunce, aby mohla z CO2 a H2O vystavět složité organické molekuly.
Spalováním organických molekul se energie ZÍSKÁVÁ.
Je to ještě větší nesmysl než perpetuum mobile. Ale jako fórek dobrý 😒] :yes:
Fotosyntéza SPOTŘEBOVÁVÁ energii slunce, aby mohla z CO2 a H2O vystavět složité organické molekuly.
Spalováním organických molekul se energie ZÍSKÁVÁ.
Je to ještě větší nesmysl než perpetuum mobile. Ale jako fórek dobrý 😒] :yes:
St.
už vyzkoušela v kabátě Yarisu GR přímé spalování vodíku (nemyslím palivový článek s konverzí na elektřinu). To je také cesta…
twistedTSD
To není úplně pravda. Pokud budou státy nadále blbnout s OZE, budou mít obrovské přebytky, které se musí uložit. A vodík se jednoznačně používat bude, ať si o tom myslíme co chceme, takže jde jen o to, jestli se bude používat v osobní dopravě.
ryccardo
Hele za mě to zní taky zajímavě spalovat vodík. Minimálně z pohledu emisí všeho druhu a nevyčerpatelnosti takového zdroje, ale obávám se že to asi úplně cesta nebude. To by se to už prosadilo. S touhle myšlenkou koketují automobilky už minimálně 20 let.
Hammunasakra
vodík jako ÚLOŽIŠTĚ ENERGIE rozhodně = spalování ti vysvětlil mikesus (proč to NEBUDE MASOVKA)
Ja Prvni 123
Hmm.
A jak se bude skladovat?
On má prevít tak malý molekuly, že proleze i oceli ... a ta ocel u toho zkrehne.
😒
Ten řetězec by šel dokončit až k metanu. Ten se dá slušně skladovat i spalovat
Akorát tím si fakt moc neposloužíme, proti metanu je CO2 jen taková nedůležité drobnost, pro planetu.
😉
A jak se bude skladovat?
On má prevít tak malý molekuly, že proleze i oceli ... a ta ocel u toho zkrehne.
😒
Ten řetězec by šel dokončit až k metanu. Ten se dá slušně skladovat i spalovat
Akorát tím si fakt moc neposloužíme, proti metanu je CO2 jen taková nedůležité drobnost, pro planetu.
😉
Ja Prvni 123
Jednou fakt dojdou, to je prostě fakt.
My už se toho teda nedožijeme, ale nakonec fakt dojdou.
My už se toho teda nedožijeme, ale nakonec fakt dojdou.
Ja Prvni 123
A dokonce mě ani neděsí představa, že ten řetězec bude fungovat jinak a kolama bude točit fakt elektromotor.
Vadí mi baterky a dobíjení šňůrou. To je prostě slepá cesta.
Vadí mi baterky a dobíjení šňůrou. To je prostě slepá cesta.
Mig_35
že než to Porsche přivede na trh, už bude klasický benzín dražší a tohle bude pro chudý😊