Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Afriq je tu. Má dvoulitr, pohon 4x4 a umí vyrábět vodu ze vzduchu

24 komentářů

ericn
Mě se to líbí, výrobce by se mohl inspirovat. 2.0TSi se 4x4 v Kamiqu, to by mohlo jet pěkně :yes:
topten
jo, pohon prijemnej, az na ten automat
mala ctyrkolka se skoro 200 konma, jako druhy auto do rodiny na rozvoz deti do skoly a skolky, kdyz potrebujes 4kolku, skoro ideal ...
Ozzman
A nemá to na druhé auto na rozvoz dětí málo výkonu? 😢
kari.laz
Tak by se použil motor z RS, případně z Golfu R. To už by mohlo stačit
Ozzman
Já jen, aby to třeba mělo dost výkonu po městě a akceleraci od školky 😁
ericn
Njn, je fakt, že 190 koní na 1100kg je na hraně 😒] 😒] 😒]
Ozzman
Maminka si ze školky odskočí zajet rallye monte carlo 😄 Já nevim jak ty, ale já své drahé polovičce budu na rozvoz dětí pořizovat něco ze skupiny B, třeba Renault 5 maxi, audi quattro s1 či lancia delta s4...
topten
nechapu, proc bys chtel detem ranni cestou do skolky odeprit zazitek z rallyovy vlozky, kdyz si chce maminka po divoky noci jeste trochu zaradit ...
a neco me rika, ze 320Nm pri 1500ot je proste prijemnejsich nez 200Nm pri 2000ot, kdyz se maminka po probdely noci naopak moc nevyspala

cim jezdis, ze vyuzivas maximalni vykon motoru ?
Ozzman
Cim jezdim snad vis, mam tu recenze na obe aktualni auta.

Mondeo mk5 tdci s motorem z Fokusu ST tdci a Megan mk2 s motorem F4R z Clia RS 😒]

Ale spis ted jezdim na Honde pcx 125 a nebo obcas nejlepsim elektromobilem, kterej tahne vodspodu a operak vyjde na 3600 kc za rok…. :-!
topten
ha, ja myslel se v tom motoru z clia rs mas aspon 200kW a vono jen polovinu.
to se pak nedivim ze tu atmosferu musis porad tocit skoro do nekonecna aby se to rozhejbalo
kazdopadne, kdybych si mel u koncernu vybrat mezi rozzurenym 1.0tsi, 1,5tsi nebo podladenym 2.0tsi, tak jdu kazdopadne do toho dvoulitru prave proto, ze je mnohem prijemnejsi a bez problemu s nim predjedes to, o cem s tim litrankem ani nesnis
Ozzman
Nemusim to tocit, jezdim v nizkejch otackach, ma to skoro 200NM a s tim se jede prijeme, stacim provozu a vejdu se do 10 tu na sto, kdyz tocim, jedu za 15… btw v Cliu RS to melo 147kw maximalne…

Nevim kde bydlis a jaky je tam provoz, ale tady u Prahy jezdim obcas i s Yarisem s 64kw a nemam problem drzet levej na dalnici ve 160ti… po meste ani nemluvim.
topten
ja bydlim v kopcich a tam je neco navic fakt prijemnejch
a diky tomu, ze jsem schopnej rychle predjet treba dodavku, kamion, nebo dedulu s kloboukem, tak usetrim spoustu casu, navic se tak nestresuju a hlavne si to uzivam a mam z jezdeni radost
jo, ale byly doby, kdy ani otacky v cervenym poli na to nestacily
no, a ta ctyrkolka ja v zime povinnost i pro ty deti do skolky
Ozzman
Ja mam taky jedno auto awd, je to dobry, ale spis do zatacek a na blbnuti, my tu moc snehu nemame
kari.laz
no vždyt proto tam může naprat přes 300 koní a popravdě určitě by si poradili i s R5 Audi RS. Protože na rozjezdy po městě s dětmi je 300 koní už hraničních 😁
ericn
Přesně 😒] :yes:
topten
na pohodu tam mas tak 100 koni pri 2.5tis ot
to je tak akorat
je to mnohem prijemnejsich 100 koni nez udychanych 100 koni z rozzurenyho litrovyho trojhrnku
brk77
Ty kola na mě působí jak z Merkuru, ale celkově pěkná práce. Líbí se mi to. 😄 :yes:
_Teddy_
"...Funguje to tak, že přístroj nasaje vzduch z atmosféry a odfiltruje z něj prach a nečistoty. Takto vyčištěný vzduch pak prochází procesem výměny tepla a chlazení GENius, při kterém kondenzuje na vodu..."

Tu asi niekto nedaval v skole pozor, tak sa mi zda. Len vodna para moze skondenzovat na vodu, a tej je vo vzduchu 0 az 3% (celkovy priemer asi 0.4% molekulovej hmotnosti). Napriklad v sub-saharskej afrike (kde sa jazdil Dakar) je vzduch tak suchy, ze neobsahuje prakticky ziadnu vodnu paru, ktora by mohla skondenzovat na vodu. A z dusika, kyslika a CO2 vam voda neskondenzuje...
topten
3DMAN
Příspěvek podléhá schvalování.
petr petrumr
já to mám v autě a doma taky, doma z toho vyteče asi dva litry vody za hodinu a v autě mám ještě nano filtraci. Přeji učnům hodně dobré techniky a jak dostanou vyuční list, tak hurá k nějaké automobilce co už dělá eko auta 4x4 bez kardanu a můžou vyrábět vodu bez spalováka.
topten
2 litry za hodinu ?
to jsi vycet z manualu ??
a jakej je real ???
rohor
ale zapomněli jste na 79. pohlaví.
rohor-Petr_Cizek
Příspěvek podléhá schvalování.