Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Afriq je tu. Má dvoulitr, pohon 4x4 a umí vyrábět vodu ze vzduchu

24 komentářů

_Teddy_
"...Funguje to tak, že přístroj nasaje vzduch z atmosféry a odfiltruje z něj prach a nečistoty. Takto vyčištěný vzduch pak prochází procesem výměny tepla a chlazení GENius, při kterém kondenzuje na vodu..."

Tu asi niekto nedaval v skole pozor, tak sa mi zda. Len vodna para moze skondenzovat na vodu, a tej je vo vzduchu 0 az 3% (celkovy priemer asi 0.4% molekulovej hmotnosti). Napriklad v sub-saharskej afrike (kde sa jazdil Dakar) je vzduch tak suchy, ze neobsahuje prakticky ziadnu vodnu paru, ktora by mohla skondenzovat na vodu. A z dusika, kyslika a CO2 vam voda neskondenzuje...
kari.laz
no vždyt proto tam může naprat přes 300 koní a popravdě určitě by si poradili i s R5 Audi RS. Protože na rozjezdy po městě s dětmi je 300 koní už hraničních 😁
rohor
ale zapomněli jste na 79. pohlaví.
3DMAN
Příspěvek podléhá schvalování.
Ozzman
Nemusim to tocit, jezdim v nizkejch otackach, ma to skoro 200NM a s tim se jede prijeme, stacim provozu a vejdu se do 10 tu na sto, kdyz tocim, jedu za 15… btw v Cliu RS to melo 147kw maximalne…

Nevim kde bydlis a jaky je tam provoz, ale tady u Prahy jezdim obcas i s Yarisem s 64kw a nemam problem drzet levej na dalnici ve 160ti… po meste ani nemluvim.
rohor-Petr_Cizek
Příspěvek podléhá schvalování.
topten
na pohodu tam mas tak 100 koni pri 2.5tis ot
to je tak akorat
je to mnohem prijemnejsich 100 koni nez udychanych 100 koni z rozzurenyho litrovyho trojhrnku
kari.laz
Tak by se použil motor z RS, případně z Golfu R. To už by mohlo stačit
topten
topten
jo, pohon prijemnej, az na ten automat
mala ctyrkolka se skoro 200 konma, jako druhy auto do rodiny na rozvoz deti do skoly a skolky, kdyz potrebujes 4kolku, skoro ideal ...
ericn
Mě se to líbí, výrobce by se mohl inspirovat. 2.0TSi se 4x4 v Kamiqu, to by mohlo jet pěkně :yes:
Ozzman
Ja mam taky jedno auto awd, je to dobry, ale spis do zatacek a na blbnuti, my tu moc snehu nemame
topten
ja bydlim v kopcich a tam je neco navic fakt prijemnejch
a diky tomu, ze jsem schopnej rychle predjet treba dodavku, kamion, nebo dedulu s kloboukem, tak usetrim spoustu casu, navic se tak nestresuju a hlavne si to uzivam a mam z jezdeni radost
jo, ale byly doby, kdy ani otacky v cervenym poli na to nestacily
no, a ta ctyrkolka ja v zime povinnost i pro ty deti do skolky
topten
ha, ja myslel se v tom motoru z clia rs mas aspon 200kW a vono jen polovinu.
to se pak nedivim ze tu atmosferu musis porad tocit skoro do nekonecna aby se to rozhejbalo
kazdopadne, kdybych si mel u koncernu vybrat mezi rozzurenym 1.0tsi, 1,5tsi nebo podladenym 2.0tsi, tak jdu kazdopadne do toho dvoulitru prave proto, ze je mnohem prijemnejsi a bez problemu s nim predjedes to, o cem s tim litrankem ani nesnis
Ozzman
Cim jezdim snad vis, mam tu recenze na obe aktualni auta.

Mondeo mk5 tdci s motorem z Fokusu ST tdci a Megan mk2 s motorem F4R z Clia RS 😒]

Ale spis ted jezdim na Honde pcx 125 a nebo obcas nejlepsim elektromobilem, kterej tahne vodspodu a operak vyjde na 3600 kc za rok…. :-!
ericn
Přesně 😒] :yes:
topten
nechapu, proc bys chtel detem ranni cestou do skolky odeprit zazitek z rallyovy vlozky, kdyz si chce maminka po divoky noci jeste trochu zaradit ...
a neco me rika, ze 320Nm pri 1500ot je proste prijemnejsich nez 200Nm pri 2000ot, kdyz se maminka po probdely noci naopak moc nevyspala

cim jezdis, ze vyuzivas maximalni vykon motoru ?
Ozzman
Maminka si ze školky odskočí zajet rallye monte carlo 😄 Já nevim jak ty, ale já své drahé polovičce budu na rozvoz dětí pořizovat něco ze skupiny B, třeba Renault 5 maxi, audi quattro s1 či lancia delta s4...
ericn
Njn, je fakt, že 190 koní na 1100kg je na hraně 😒] 😒] 😒]
topten
2 litry za hodinu ?
to jsi vycet z manualu ??
a jakej je real ???
petr petrumr
já to mám v autě a doma taky, doma z toho vyteče asi dva litry vody za hodinu a v autě mám ještě nano filtraci. Přeji učnům hodně dobré techniky a jak dostanou vyuční list, tak hurá k nějaké automobilce co už dělá eko auta 4x4 bez kardanu a můžou vyrábět vodu bez spalováka.
Ozzman
Já jen, aby to třeba mělo dost výkonu po městě a akceleraci od školky 😁
Ozzman
A nemá to na druhé auto na rozvoz dětí málo výkonu? 😢
brk77
Ty kola na mě působí jak z Merkuru, ale celkově pěkná práce. Líbí se mi to. 😄 :yes: