Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Hondu Jazz čeká lehké osvěžení. Dokonce dostane i sportovnější verzi RS

6 komentářů

starý_kluk
Možná už taková trakční kombinace není ani při větších rychlostech na dálnici a Honda se vzdala složitosti spalmotor připojovat na kola. Je to nádherný sériový hybrid = elektromobil se svou elektrárnou s velkou účinností a "dýchacím" malým mezi-akumulátorem. Podle mne to je nepokřivená technická budoucnost.
Avantime
Podľa mňa to preto tak zvláštne Honda uvádza, lebo ani s pripojením pri vyššej rýchlosti nepresiahne systémový výkon maximálny výkon elektromotora.
starý_kluk
Zřejmě se splamot při vyšších trvalých rychlostech a při dlouhodobém strmém stoupání připojuje, aby se "nevycucnul" aku. Teď jsem se to dočetl v popisu nového Civicu. Kdyby ale byl aku. větší - místo cca 1 kWh 3-5 kWh -, mech. spojka spalmotu by mohla vymizet a spalmot by přes 90% doby pracoval v bodě své nejlepší účinnosti (tj. optimálně zatížený). Spotřeba by spadla na polovinu.
Ještě je ten princip takového sériového hybridu u Hondy nedotažený, ale myslím, že to přijde. Jde správnou cestou.
starý_kluk
- přes nějž je hůř vidět něž u 2. generace. Boční dvojitý A-sloupek (trojúhelníkové první boční okno) umožňovalo u 2. generace také lepší výhled. Přesto zůstává Honda Jazz příkladným malým kompaktním "MPV" - krásným a praktickým.
Avantime
Neviem, máme ju doma a výhľad je podľa mňa super. Prvé stĺpiky úplne tenké, hrubšie sú až pri zrkadlách, ktoré sú navyše umiestnené na dverách pod líniou okien. Proste MPV výhľad.
starý_kluk
Vyzkoušel jsem (staticky) obě generace a je v tom nyní zhoršení. Ale máte pravdu, není to ani teď špatné. Díky za zkušenost.