Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Hondu Jazz čeká lehké osvěžení. Dokonce dostane i sportovnější verzi RS

Honda pro svůj model Jazz plánuje drobnou modernizaci, ke které nyní zveřejnila první informace. Plné odhalení proběhne na podzim, ale již teď víme, že se můžeme těšit na sportovnější verzi RS.
Zpět na článek
10. 8. 2022 11:35
Neuváděný kombinovaný výkon el-spal. motorů?
Možná už taková trakční kombinace není ani při větších rychlostech na dálnici a Honda se vzdala složitosti spalmotor připojovat na kola. Je to nádherný sériový hybrid = elektromobil se svou elektrárnou s velkou účinností a "dýchacím" malým mezi-akumulátorem. Podle mne to je nepokřivená technická budoucnost.
Rozbalit vlákno
2
11. 8. 2022 14:17
Re: Neuváděný kombinovaný výkon el-spal. motorů?
Podľa mňa to preto tak zvláštne Honda uvádza, lebo ani s pripojením pri vyššej rýchlosti nepresiahne systémový výkon maximálny výkon elektromotora.
12. 8. 2022 09:13
Re: Neuváděný kombinovaný výkon el-spal. motorů?
Zřejmě se splamot při vyšších trvalých rychlostech a při dlouhodobém strmém stoupání připojuje, aby se "nevycucnul" aku. Teď jsem se to dočetl v popisu nového Civicu. Kdyby ale byl aku. větší - místo cca 1 kWh 3-5 kWh -, mech. spojka spalmotu by mohla vymizet a spalmot by přes 90% doby pracoval v bodě své nejlepší účinnosti (tj. optimálně zatížený). Spotřeba by spadla na polovinu.
Ještě je ten princip takového sériového hybridu u Hondy nedotažený, ale myslím, že to přijde. Jde správnou cestou.
10. 8. 2022 11:46
Vyšší spodní okraj čelního skla
- přes nějž je hůř vidět něž u 2. generace. Boční dvojitý A-sloupek (trojúhelníkové první boční okno) umožňovalo u 2. generace také lepší výhled. Přesto zůstává Honda Jazz příkladným malým kompaktním "MPV" - krásným a praktickým.
Rozbalit vlákno
2
11. 8. 2022 14:13
Re: Vyšší spodní okraj čelního skla
Neviem, máme ju doma a výhľad je podľa mňa super. Prvé stĺpiky úplne tenké, hrubšie sú až pri zrkadlách, ktoré sú navyše umiestnené na dverách pod líniou okien. Proste MPV výhľad.
12. 8. 2022 09:16
Re: Vyšší spodní okraj čelního skla
Vyzkoušel jsem (staticky) obě generace a je v tom nyní zhoršení. Ale máte pravdu, není to ani teď špatné. Díky za zkušenost.