Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BMW M2 možná nabídne xDrive, naznačují interní dokumenty

Očekávané kompaktní sportovní kupé si od většího sourozence pravděpodobně vypůjčí i možnost pohonu všech kol.
Zpět na článek
10. 8. 2022 20:56
Re: Alpina
Alpina skončila dnem prodeje, jako kdysi úplně stejně skončilo AMG. Psal jsem o tom zde někdy už před půl rokem.

Mateřská automobilka jen odstranila nežádoucí úspěšnou konkurenci a na věci nic nezmění ani to, že zachovají ta písmenka AMG nebo Alpina. Kouzlo je pryč. A s ním i ti, co právě třeba pravou Alpinu nebo pravé AMG milovali a věděli proč.
Avatar - abacus
10. 8. 2022 18:43
Re: Nedovedu si představit,....
:yes: :yes: :yes:
10. 8. 2022 16:00
Re: Nedovedu si představit,....
Reaguju na H-system

Když přišlo přeplňované Maserari 3200GT, spousta řidičů skončila ve škarpě, protože turbo. Auto se chovalo nevyzpytatelně. Nemělo žádnou kontrolu trakce. Dnešní auta je mají všechny, samozřejmě je můžeš vypnout, ale s nimi dokáže takový auto ovládat i kdejaká žena v domácnosti, dokonce i muž v domácnosti jako já.
Avatar - Hammunasakra
10. 8. 2022 13:34
Re: Alpina
:yes: to za zprávu = jinak spíš :no:

Je faktem, že auta typu Alpina logicky spíš končí = dneska jim dává zabrat (ujede) "běžná" Tesla (a bude hůř)
10. 8. 2022 13:20
Alpina
převzato z garáž.cz, zajímavé

Začátkem letošního roku totiž mnichovské BMW koupilo spřátelenou Alpinu, nad kterou dnes visí otazníky, co s ní bude dál. Specialisté na Alpinu z pražského Inveltu mi znovu potvrzují, že ikonická značka, jak ji známe dnes, asi skončí. Z dnešní Alpiny nejspíše bude Alpina Classic, věnující se starším a klasickým modelům, přičemž BMW přetvoří původní značku v novou luxusní divizi. Odhady říkají, že v nové éře se Alpina v portfoliu objeví mezi vrcholnými sportovními modely BMW M a britským Rolls-Roycem.
Avatar - Hammunasakra
10. 8. 2022 12:56
Re: Nedovedu si představit,....
Nemachruj = před časem to nějakej redaktor pěkně rozebíral = rozdíl v chování auta typu Lexus LC V8 atmo a zrovna BMW M3 = R6 turbo (ale to není o automobilce ale fyzice)

Jak sám výkon tak jeho nárůst dík turbům je tak extrémní, že to zvládá je velmi omezený procento řidičů = takže statisticky na 99,9% mezi ně nepatříš ;-)

Já měl možnost nechat se párkrát svést VELMI výkonným autem s VELMI dobrým řidičem = a klidně řeknu že já mezi to procento nepatřim a nikdy nebudu

takže NEMÁM RÁD 4kolky je to profláklej UTLRA NESMYSL a v 99% ho nikdo reálně nepotřeboval = ale (navíc menší = menší rozvor) tenhle typ aut s dnešním výkonem = ho prostě POTŘEBUJE
Avatar - KANKUNEN
10. 8. 2022 11:44
Re: Nedovedu si představit,....
Pro ty co chtějí M2 a umí jen dát plný kotel je xDrive lepší.
Avatar - pradeda777
10. 8. 2022 10:49
Nedovedu si představit,....
....že by nová M2 xDrive, pokud vůbec bude, byla dostupná i s manuálem. I když to není tak dávno, co 6 vál. 3er xDrive sedan se dal v této konfiguraci objednat. Jinak, M2 s xDrive nedává marketingově moc smysl. Ale třeba se BMW chce "zbavit" xDrive komponentů, než elektrika udeří plnou silou....? Vše je v dnešní době možné.... :-!