Veterán
Xifarg
4
Vlastne to byl souputnik cs. Skody 1203, ktera debutovala v roce 1968, jen na ten mene stastne strane zelezne opony...
Přejít do diskuze
Othello
Oproti 1203 byla koncepce VW s motorem v ložném prostoru sto let za opicema
A jsem zvědaý kolik mínusářů teď klikne že ne, že správná dodávka má mít na podlaze půlmetrový hrb 😄
A jsem zvědaý kolik mínusářů teď klikne že ne, že správná dodávka má mít na podlaze půlmetrový hrb 😄
traveldrive
Opäť :yes: , meno Aleš Dragoun v záhlaví je zárukou dobrého článku.
Prečo nemôžu mať podobnú úroveň všetky články na ACZ?
Prečo nemôžu mať podobnú úroveň všetky články na ACZ?
vencelín
Všechna dnešní standardní autobusová produkce má motor vzadu. Posledním mohykánem s motorem mezi nápravami byl bájný Ikarus.Terénní autobusy jak zmiňuje předřečník jezdí taktéž hojně na Islandu a vozí turisty do vnitrozemí. Základem je rám z nákladního vozu, ten je pak patřičně okarosován. Na Kamčatce se s tím páří méně tam na klasický nákladák od Uralu, Zila či Kamaze s oddělenou kabinou řidiče seknou krabici se sedadly (podoně se dělaly SDO na Aviích). Ono takových podobných ´autobusových úprav bylo pár i na Tatře. V ML vznikaly rozřezáním karoserií z Karos 700 podobné osobní nástavby. Pak byl Africa bus a pak myslím z MSV Studénka stříbrná, vcelku elegantní nástavba na Tatře 6x6. Dále pak pro Dakar jezdil osobní dopravník na jeřábovém Tatrováckém podvozku. Nu a pak tu máme "nástavbáře" samodomo co přišrobují komplet karoserii mikrobusu na klasický nákladní valník.
Freddka
Na druhou stranu kazda koncepce ma sve vyhody.
Napr. v Peru jsem si pred par lety vsimnul autobusu Mercedes, ktere maji takovou koncepci + obrovskou svetlou vysku + 4x4.
Je to takovej malej terenni autobus. Lepsi rozlozeni hmotnosti. Projede to vsechno na svete. Jednoduche, ucelne, neznicitelne. Stele v produkci do dnesniho dne.
Zatimco tyhle busy tam muzou po rozbitych cestach litat stovkou jako by se nechumelilo, takovy Neoplan prisel o pneumatiku i na mensich dirach v 60hm/h...
Napr. v Peru jsem si pred par lety vsimnul autobusu Mercedes, ktere maji takovou koncepci + obrovskou svetlou vysku + 4x4.
Je to takovej malej terenni autobus. Lepsi rozlozeni hmotnosti. Projede to vsechno na svete. Jednoduche, ucelne, neznicitelne. Stele v produkci do dnesniho dne.
Zatimco tyhle busy tam muzou po rozbitych cestach litat stovkou jako by se nechumelilo, takovy Neoplan prisel o pneumatiku i na mensich dirach v 60hm/h...