Novinky
Další novela j horšímu či nic neřeší. Ale co čekat od téhle vlády zoufalců... Kupka, Stanjura, Fiala... Jedno neštěstí větší jak druhé...
Doklad k autu možná proto, aby bylo jednoduše možné řídit půjčené auto.
Snazší je dát někomu kartičku a klíčky než řešit něco v mobilu, ten by tedy musel být povinný, chytrý a vždy nabitý....prostě megavopruz s nějakou elektronickou autorizací procesu legálního půjčení v aktuálním čase nebo vopruz s vložením dat o zápůjčce do centrálního registru.
Snazší je dát někomu kartičku a klíčky než řešit něco v mobilu, ten by tedy musel být povinný, chytrý a vždy nabitý....prostě megavopruz s nějakou elektronickou autorizací procesu legálního půjčení v aktuálním čase nebo vopruz s vložením dat o zápůjčce do centrálního registru.
Přesně tak. Jako já nechápu proč v dnešní době mám vůbec mít povinnost mít fyzický doklad k autu?!? VIN a RZ snad každý policista vidí a dokáže přečíst ne??
A všechno ostatní si může zkontrolovat v online databázi. Nebo snad klidně stačí mít elektronický doklad v mobilu podobně jako covid pas. A navíc v online databázi asi nikdo doklad nezfalšue ne?!?
Jasně, máme zde ono coby kdyby byl výpadek nebo nebylo pokrytí siti. Ale to se dá eliminovat a stát by toto stejně měl mít posichrované :-!
A všechno ostatní si může zkontrolovat v online databázi. Nebo snad klidně stačí mít elektronický doklad v mobilu podobně jako covid pas. A navíc v online databázi asi nikdo doklad nezfalšue ne?!?
Jasně, máme zde ono coby kdyby byl výpadek nebo nebylo pokrytí siti. Ale to se dá eliminovat a stát by toto stejně měl mít posichrované :-!
Doufám, že malý techničák bude konečně malý a ne ten zalaminovaný kus papíru (2022, country for the future 8-s ), co se nevejde do peněženky. Ideálně zbytečný doklad zrušit úplně, nebo ho aspoň nepotřebovat při silniční kontrole.
Můj názor je, že bych raději zrušil malý techničák. Policista si podle RZ může zjistit majitele a provozovatele. Raději bych velký techničák nechal doma, něco jako rodný list. Co budu dělat, když mi ukradnou auto i s malým techničákem v přihrádce. Jak budu popisovat policistovy, že to bylo moje, podle kupní smlouvy?
Co to meleš? To že mám malý techničák dnes přece neznamená že auto není kladené!!! A naopak to že nemám techničák znamená jen přestupek a jízdu bez dokladů. Nikoliv to jestli je ci neni kladené!!
Když ti někdo auto ukradne, tak jej nahlásíš jako kradené a je úplně jedno kde je malý technická :-!
A nevytahuj prosím případy typu jsem na měsíčních líbánkách v Austrálii a nemůžu přeci nahlásit krádež auta... 8-s :-!
Když ti někdo auto ukradne, tak jej nahlásíš jako kradené a je úplně jedno kde je malý technická :-!
A nevytahuj prosím případy typu jsem na měsíčních líbánkách v Austrálii a nemůžu přeci nahlásit krádež auta... 8-s :-!
Asi tak nějak.
Zabrzdit v přímém směru z nějaké určené rychlosti ve stanoveném limitu (metrech) na dráze předem určené, vytypované - aby byla vodorovná s homogenním, slušným povrchem.
Zabrzdit v přímém směru z nějaké určené rychlosti ve stanoveném limitu (metrech) na dráze předem určené, vytypované - aby byla vodorovná s homogenním, slušným povrchem.
Děkuju, super. Jak to v praxi teda bude probíhat? Počítám že se auto rozjede na nějaké dráze a někdo šlápne na brzdu, aby se ukázalo jestli to aspoň trochu souměrně brzdí?
Megavopruz??
Kolik procent lidí u sebe nemá nabitý mobil v dnešní době? Jeden z tisíce?!? Aha, tak to pak jo.
Kolik procent lidí u sebe nemá nabitý mobil v dnešní době? Jeden z tisíce?!? Aha, tak to pak jo.
HISTORICKÁ A SPORTOVNÍ VOZIDLA
§ 79a
Registr historických a sportovních vozidel
(1) Registr historických a sportovních vozidel vedou obecní úřady obcí s rozšířenou působností v sídle kraje, s výjimkou Středočeského kraje, kde vede registr historických a sportovních vozidel Městský úřad v Kolíně a v Praze Magistrát hlavního města Prahy. Místně příslušným úřadem pro registraci historického nebo sportovního vozidla je * kterýkoli obecní úřad obce s rozšířenou působností podle věty první.*
(2) Při registraci historického vozidla místně příslušný úřad na základě předložení protokolu o platném testování * a protokolu o technické prohlídce historického vozidla * vydá průkaz historického vozidla a osvědčení o registraci vozidla. Historickému vozidlu přidělí zvláštní registrační značku pro historická vozidla a vydá tabulku s registrační značkou pro historické vozidlo.
* (3) Technickou prohlídku historického vozidla ve stanici technické kontroly lze provést až po jeho testování; technická prohlídka historického vozidla s konstrukční rychlostí do 40 km/h může být provedena v místě určeném příslušným krajským úřadem mobilním způsobem. Stanice technické kontroly vyznačí údaj o výsledku technické prohlídky v protokolu o technické prohlídce a, byl-li vydán, v průkazu historického vozidla. Výsledek technické prohlídky platí po dobu platnosti výsledku testování. *
* Dosavadní odstavce 3 až 7 se přečíslují jako odstavce 4 až 8. *