Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Vybrali jsme zaniklé automobilky, které trhu chybí

9 komentářů

Stejsn
(a téměř neznámého Jensena) jsou to všechno americké značky a nechybí mi ani jedna, i když trochu líto mi je Pontiacu. Naopak bych do seznamu zařadil Simcu.
Anonym
nejvíc asi chybí Jensen, Oldsmobile a Pontiac 😄

Naopak Saturn mě teda vůbec neschází....
Jethro
Saturn mi nechybí. Stejně jen dělal přeznačkované modely jiných značek především Opel. Zařadil bych sem značku Matra.
kotzitzaq
Je to jen překlad nějakého článku z US, jelikož z Evropských jsou zastoupeny jen automobilky aktivní na tamějším trhu. Z Evropských by se našlo mnoho známějších příkladů - Simca/Talbot, Autobianchi, Rover (ten chybí asi jenom mně 😄 ), Austin, Triumph, NSU, mimo Itálii mrtvá Lancia…
3_diamanty
Mi tu chyba len saab... stale v kutiku duse verim v jeho vzkriesenie po vzore lancie ci MG ... ako saaba je fakt skoda 😢
ericn
Z toho výčtu mi chybí, krásná, rychlá a bytelná auta. Ještě bych možná orodoval za Pontiac...
gil54
Nikdo se nemůže divit, že nepřežije automobilka, jejíž poslední, vlastními silami vyvinutý motor je dvoutaktní tříválec.
lordlord
Měli jste to kupovat, ale skoro nikdo to nechtěl. Mohli do to ho cpát miliardy a udržovat polomrtvou značku něco jako Alfa či Jaguar.
traveldrive
Sakra, týmto nezmyselným grcom na pár riadkov sa tu hovorí článok?