Videa
Stanislav Kozderka
2
Měření pěkné a poučné, jen je škoda, že pan Vaculík na závěr znehodnotí výsledek generalizovaným prohlášením - bylo by totiž nutné zdůraznit (padlo to v reportáži při diskusi nad jednotlivými výsledky), že výsledky jsou platné pro jeden konkrétní motor, který je opatřen turbodmychadlem a má nějaký kompresní poměr - pro jiný motor budou odlišné a tak jedinou jistotu mají majitelé aut s motorem TSI o zdvihovém objemu 1,4 dm3 a konkrétním provedení/modelu. Ti co mají atmosféru holt musí počkat na jiné výsledky... 😊
Přejít do diskuze
Za mě výsledky odpovídají mojí zkušenosti u atmosféry i turba. Rozdíl mezi 100 a "ručně" doaditivovanou 95 není znatelný. Mnohem zajímavější je efekt benzinu bez bioložky. Tam jsem zaznamenal pokles spotřeby o 5-10%. Proto mě mrzí, že nebyl do testu zahrnut. Jiný benzín už neberu
Musím říct, že výsledky kopírují moje zkušenosti u atmosféry Honda 1.4i-DSi i turba 1.2TSI - aditivovaná 95 (VIF) se od 100 nelišila. Snad jen zvukovým projevem. Spíš mě mrzí, že do testu nezahrnul benzín bez bioložky od EuroOilu. Tam už byl rozdíl znatelný, spotřeba 5-10% dolů a už nic jiného neberu.
Rekne tam, ze je dulezite, co je ta bioslozka zac?
Jestli repkova sracka nebo radeji ETBE?
Jestli repkova sracka nebo radeji ETBE?
Vzpomínám si, že před časem byl na stránkách Benziny produktový list na Vervu 100 od ÖMV. Mám silné podezření, že v ČR prodávané 100 oktanové benzíny vyrábí jenom ÖMV, který je dodává všem ostatním, a ti ho prodávají pod svými obchodními názvy. Vzhledem k nízkému prodeji 100 oktanových benzínů je to celkem pravděpodobné.