Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Škoda Kodiaq má první českou cenu! Odstup od superbu je minimální

14 komentářů

rohor
vám dají asistenta udržování v jízdním pruhu a hlídání dopravních značek. Ale Češi rádi nakupují tam, kde jim kálí na hlavu, takže cajk.
Fomax
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
scadar
Asistent udržování v pruhu a rozpoznávání značek (resp. na to navázanej "inteligentní" speed limiter) je v nových autech povinně. Ale to Škodě nebrání to marketingově "prodat". 😄

Btw já když čtu, jaké všechny asistenty v tom kterým autě jsou už v základu, tak spíš špačkuju, protože musím před každou jízdou vypínat čím dál tím víc věcí. U některejch aut ty věci docela fungujou, ale zrovna u mě v Golfu R je front assist, lane assist i start stop pořád úplně na ***. Když to nevypnu, tak na mě auto furt tak různě pípá, tahá za volant, chcípá v nejhorší možný chvíle, no prostě katastróf. Takže každý startování čím dál tím víc připomíná předletovej checklist v našem Dynamicu.
Anonym
To je opravdu šílené a divím se, že na to mají lidi nervy. Mám stará auta, nasednu a jedu.
Mikesus
No vidíš. Já mám nový auta, nasednu a jedu. Nic netahá, nic nepipa, co jsem předtím nenastavil.
Anonym
Takže jsme u jádra věci. Jsou automobilky a "automobilky".
Fomax
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
scadar
Už to tak vypadá. Nemám teda zrovna velkej testovací vzorek, ale třeba u šéfa v Mercedesu E-klasse odcházející generace po faceliftu to všechno funguje bez problémů.

Např. ve zmíněným Golfu má front assist pravidelně problém s odbočujícíma nebo cestu křížícíma autama, Mercedes si naproti tomu zřejmě dokáže spočítat trajektorie obou aut a vyhodnotit, jestli to vyjde, a pípá fakt až když je náběh na průser…

No nicméně, že je Golf 8 softwarová katastrofa, to všichni víme. Ale někdy to kde tak daleko, že ty nebezpečný situace úplně vyvolává… jde s přehledem o moje nejmíň šťastně vybraný služební auto.
kesumb
ne mercedes je zrovna prusvih, brzdi kdyz se cpes do maly mezery a lineassist vypnout naporad taky nejde. Prekolizni brzda je navic precitlivela
Josef-Kratochvil
To je vsude stejny, tedy spatny a k nicemu. Mazda cx60.
kesumb
ano ja taky a totez i u modelu 2024
Emel
Taky tam je třízóna... a taky je to auto levnější než bylo. Keyless je detail, tím bych se vůbec netrápil.
multicar
Tak odstup od superbu je sice minimální, ale je to tím, že superb zdražili. Ještě asi před měsícem byl v ceníku za 880k v základu- 😉
Emel
Ale ne v naftě, automatu a kombíku... a ta Selection výbava je spíš Style než Ambition.