Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Kodiaq má první českou cenu! Odstup od superbu je minimální

Ondřej Šámal
Diskuze (14)

České SUV se sice představilo o měsíc dříve než nová Škoda Superb, první informace o ceně ovšem přichází ve stejnou dobu. Dobrou zprávou je, že ve srovnání s technicky příbuzným superbem si u Škody Kodiaq připlatíte pouze 5000 korun.

Mladoboleslavská automobilka uzavírá letošní rok premiéra dvou svých významných modelů. Ještě zhruba měsíc před čtvrtou generací superbu Škoda ukázala druhé vydání SUV Kodiaq, kterého se od roku 2016 vyrobilo téměř 850.000 exemplářů. Za prvních letošních devět měsíců se jedná o třetí globálně nejoblíbenější škodovku, ačkoliv je po zmíněném superbu tou druhou služebně nejstarší. Ačkoliv první nové kodiaqy budou zákazníkům předány v druhém čtvrtletí příštího roku, objednávky dealeři přijímají již nyní.

Škoda totiž spolu s modelem Superb zveřejnila též cenu druhé generace Kodiaqu. I v jeho případě se zatím musíme spokojit s nabídkou omezenou na jedinou motorizaci v podobě osvědčeného dieselu 2.0 TDI s výkonem 110 kW, kterému sekunduje sedmistupňová skříň DSG se dvěma spojkami.

V rámci linie Selection SUV začíná na 1.040.000 Kč (o 14.900 korun méně než u srovnatelného provedení modelového roku 2023), přičemž stejně jako u Škody Superb jde o verzi s pohonem předních kol. Proti aktuálnímu modelu ve verzi Style sice přijdete o standardní bezklíčkové odemykání vozu, Škoda ovšem mezigeneračně přidává balíček v hodnotě 42 tisíc, který obsahuje například hlídání mrtvého úhlu, asistent pro udržování v jízdním pruhu, třízónovou klimatizaci či rozpoznávání dopravních značek.

Video se připravuje ...

Spolu s tím bez příplatku dostanete také diodová přední světla, přední a zadní parkovací senzory a zpětnou kameru, desetipalcový virtuální kokpit, světelná a dešťový senzor, vyhřívání předních sedadel, bezdrátovou nabíječku mobilních telefonů a další prvky.

Na výběr je hned devět laků karoserie včetně nového odstínu Bronx. Standardní látkový interiér Loft lze na přání nahradit interiérem Lounge, Suite v černém nebo hnědém provedení. Připraveno je také několik tematických paketů a řada dalších položek na přání včetně tažného zařízení s asistencí pro jízdu s přívěsem.

Ondřej Šámal
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Emel
10. 11. 2023 22:12
Re: Odstup od superbu je minimální
Ale ne v naftě, automatu a kombíku... a ta Selection výbava je spíš Style než Ambition.
10. 11. 2023 18:53
Odstup od superbu je minimální
Tak odstup od superbu je sice minimální, ale je to tím, že superb zdražili. Ještě asi před měsícem byl v ceníku za 880k v základu- ;-)
Avatar - Josef-Kratochvil
9. 11. 2023 19:21
Re: Zaujalo mě, že za poměrně užitečné keyless
To je vsude stejny, tedy spatny a k nicemu. Mazda cx60.
Avatar - Emel
9. 11. 2023 18:54
Re: Zaujalo mě, že za poměrně užitečné keyless
Taky tam je třízóna... a taky je to auto levnější než bylo. Keyless je detail, tím bych se vůbec netrápil.
9. 11. 2023 18:43
Re: Zaujalo mě, že za poměrně užitečné keyless
ne mercedes je zrovna prusvih, brzdi kdyz se cpes do maly mezery a lineassist vypnout naporad taky nejde. Prekolizni brzda je navic precitlivela