Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Stellantis vám naftovou dodávku předělá na elektrickou. Měli byste zájem?

30 komentářů

rohor
nepředbíhej ostatní zájemce, na oba se dostane.
Ada je zase tady
Předělat? Jistě! Z elektrovehiklu na naftu! :yes:
Barry Lyndon
by to mělo být povinné. :D :yes:
Mokrous
https://www.mercedes-benz.cz/…n/technical-data

Já bych si prosil tu 35kW variantu. Potřebuju na otočku do Hamburku a tohle vypadá ideálně.
Arese
:-[] :-[] :-[] :-[] :yes:
Mokrous
Čemu se směješ? Víš jak to bude parádně efektivní teď v mrazech při hustším vzduchu a parádně chlazené baterii cestou do Hamburku, když to má čelní plochu jenom 5,5m² ??? :D
WinDiesel
... by měli připravit řadu dobře vypolstrovaných místností v našich známých psychiatrických léčebnách
Arese
Tak tak. Jako prvního bych tam ubytoval jistého Dona... :-):-)
Arese
A pak pana Hamunusakrovýho se svými dalšími 50 nicky! :-[] :-[] :-[]
twistedTSD
Asi si založím firmu na přestvbu elektropleček na ICE. To bude teprv kšeft.
ryccardo
Co s elelktrickym krapem. Do takovych aut patri jedine nafta.
Jirka78
Elektrika už je mrtvá větev, ale třeba CNG, to by mě zajímalo...
speedfred
Aj mňa, našiel som nejaké dodávky (MB) na CNG a je tu niekto čo má s tým skúsenosť?
Spoľahlivosť, hospodárnosť, náklady voči dizlu, ide to nejako alebo je to zdochlina??
Anonym
Proč ne normální běžné rozšířené vyzkoušené osvědčené LPG? Kvůli vjezdu do podzemních garáží? Jo chápu, k dieslu se nehodí. A CNG se k dieslu dá přidat? Nezdá se mi to moc. Aha tak prý ano ale stejně tam musí být spalována zároveň i nafta. Na to bych se vykašlal.
speedfred
Na CNG vyrobené dodávky idú priamo z fabriky a sú benzínové (Fiat,MB).
Na LPG není pomaly čo prestavovať medzi dodávkami.
Mokrous
S dodávkama ne, jen s koncernovými CNG a jezdí to skoro gratis.
Auta velikosti Octavie s 1.4(1.5) TGI v pohodě za 4 kila na 100 km a bez loudání.
A jede to tak, jak se dá čekat podle koní a Nm.
Jezdí to za půlku toho co diesel. Škoda, že nebyl v nabídce Passat CNG s podladěným dvoulitrem z Audi A5. Bral bych to hned.
https://fdrive.cz/…ko-do-kapsy-2050
ericn
CNG v OIII i OIV je v pohodě, jezdí za 3,5kg/100km, když se loudáš a za 4,5kg/100km, když tlačíš na pilu. Na 1.4TSI 81kW (OIII) mám najeto víc jak 180tis km a s 1.5 TSI 96kW (OIV) jsem teď aktuálně na 85tis km a pohoda. Aktuální ceny jsou na ůrovní 29-36Kč/kg tak při průměrné spotřbebě 4kg/100km se pohybudeš kolem 1.20-1,40Kč/1km. Vůbec bych se dodavky nebál, např Caddy TGI je úplně v poho :yes:
speedfred
U Sprintera to vraj berie 10kg/100km. Nejaká oturbená 1.8 s automatom.
Franta Dobro
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
WinDiesel
Ježišmarja redakce, opravdu tady musím trpět psychicky nemocné blábolily jako je tenhle "Franta" a jeho milion dalších nicků?
dodo24
Jirka zhodnotil... Elektrika, aktualne s velkym naskokom najefektivnejsi pohon je mrtva větev. Škoda, že to nikto nepovedal číňanom a európanom, najpredavanejsim autom mohlo byť ICE a Jirka mohol kludne spávať.
Jirka78
Příspěvek podléhá schvalování.
KANKUNEN
mohli byste mi auto pokazit?
Mokrous
Přijedeš s prorezlou dodávkou, kde motor je to poslední, co tam dobře funguje a oni ti to za půl mega zprasej. A už vidím, jak za to dostaneš 75kWh, když se nově dodávají takovýhle bombice:

https://www.mercedes-benz.cz/…n/technical-data

Ta 35kWh verze musí bejt sen.
speedfred
Oni ti ju vyvaria, dajú výztuhy kvôli batéri a vlastne ešte vydeláš. :-[]
Mokrous
Tak to zase jo. Nechat to komplet zgenerálkovat za 10kEUR s dotací, to by asi šlo :D:D:D
WinDiesel
Hned jim tam dám Berlingo, protože TOTO SE OPRAVDU VYPLATÍ !!! :-[] :-[] :-[] :-[] :-[]
ericn
Se ti divím, že už tam nestojíš tu frontu, vždyť je to skoro zadarmo :-[] :-[] :-[]
Arese
... přesně opačný postup - nabízet do svých současných modelů dodatečnou montáž normálních pořádných spalovacích motorů! :-[] :-[] :-[]
P.S. A jako nabídku č. 2 bych ještě přidal předělání otřesného i-Cocpitu na normální palubku s budíky za volantem normální velikosti a kulatého tvaru! :-[]
henry.prta
A dodatečnou montáž pohonu na zadní napravu, aby z toho bylo 4x4 by mohli začít dělat taky. Umí to dodatečně na přání u nového vozu, u staršího nechtějí. Prý problém záruky. A tady to najednou na elektriku půjde i dodatečně. To je teda ale přístup.