Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Cupra loni téměř dohnala Seat. Meziročně si značky dost polepšily

Obě španělské automobilky loni zažily růst. Cupra se zvedla o více než polovinu a povážlivě se blíží mateřskému Seatu, o jehož budoucnosti zatím panují spekulace.
Zpět na článek
13. 1. 2024 18:38
13. 1. 2024 16:35
2 automobilky? Ani náhodou
Vážení, jsme svědky marketingového fíglu. Cupra byl původně subbrand pro sportovnější varianty produktů SEATu ( Škoda pro tyto účely používá RS). Brzy se ukázalo, že Cupra je dostatečně cool, že firmě (potažmo koncernu VW) může přinést vyšší marže, než SEAT, jenž začínal s licenční výrobou produktů FIAT). A tak vzniknul nápad značku Cupra osamostatnit, soustředit do ní nové bateriové vozy i prémiově vybavené varianty vozů SEAT a více vydělávat. Ostatně ve výsledkově řízených firmách jde o peníze až v první řadě, a pan Antlitz není žádný blbec.
Rozbalit vlákno
0
13. 1. 2024 16:45
2 automobilky? Ani náhodou
Vážení, jsme svědky marketingového triku. Připomeňme si, že Cupra vznikla jako subbrand pro sportovnější laděné vozy SEAT (Škoda používá v tomto případě RS). A záhy se ukázalo, že je dostatečně cool, aby přinesla firmě a požmo celému koncernu VW vyšší ziskové, pardon výsledkové marže, než SEAT, který začínal s licenční výrobou vozů SEAT. Odtud nebylo daleko k rozhodnutí značku osamostatnit, k top výrobkům SEAT k ní přidat i elektrický Cupra Born a prostě více vydělávat, pan Arno Antlitz není žádný blbec.
Rozbalit vlákno
0
13. 1. 2024 18:38
Cupra
Docela fandim teto legendarni znacce.
Rozbalit vlákno
0