Ojetiny
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeMartin Vaculík a ojetá Škoda Octavia IV RS: Poslední radost ze starých časů
6 komentářů
Michal Borka
Dobrý den, Mám RS z konce roku 2022 a vyhřívané sedačky mám na předních i zadních sedadlech v rámci balíku RS Challenge. Opravte si to v minusech.
Sdílení komentáře
Jinak na poslední generaci Oktávky žádné staré časy nevidím. Tablet místo ovladačů, vyviklané USB-C zdířky, nedodělaný software,... Tohle by před 10 či 20 lety do výroby neprošlo.
Přesně, jezdím teď Octavia 4 1.5TSI a tragédie. Oproti 3ti řadě to dokázali pořádně zhoršit. 😠😟
Vše funguje zatím bez problémů a s provedením vozu jako takovým nemám zásadní problém (snad jen odhlučnění od kol by mohlo být lepší). Pravda je, že já ho koupil kvůli kombinaci toho motoru a manuálu, rozhodně ne kvůli pseudosportovnosti. Ono to ale nakonec docela dobře funguje pro běžné ježdění - tužší podvozek, kratší řazení, strmější řízení a motor, který má dostatek výkonu i točivého momentu a zachování každodenní praktičnosti. Ale ta poslední generace je úplná zoufalost za nehoráznou cenu, tím se fakt Škodovka střílí do vlastní nohy.