Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Mitsubishi Colt zná české ceny. Jak si stojí proti Renaultu Clio?

28 komentářů

KANKUNEN
mezi utrápenou hrůzou a příjemnou jednotkou. Foukaný litr je mnohem lepší než 1,6ka atmo.
Ozzman
Ja ti nevím, GTčko Clio kdysi mívalo 94kw šestnácku a to prej nejelo zle 😁
KANKUNEN
Kdysi to vážilo tunu a staré Clio GT bylo na zábavu, nové Clio v litru je do města.
speedfred
Hlavne boli iné emisné normy, tie asi najviac uškodili takýmto malým atmosféram. Keď si predstavím ako kedysi išli 1,6 od Hondy či nejaké dobové 2 litre….
Ozzman
Já mám z té doby ještě dvoulitr a jede to moc hezky, to je pravda. Samozřejmě to neni eko a žere to 😁
KANKUNEN
No právě že 1,6ky od Hondy neišly, uměly jen mít výkon v nejvyšších otáčkách za cenu mrtvého spodku. Ale pravda, důchodci už tak zas jezdí. :-!
speedfred
Samozrejme, keď si ten výkon využíval tak to išlo. Tie motory moc neboli na dôchodcovsku jazdu, ale mal som nejaký
“e VTec” či ako sa to volalo a to sa aspoň trochu snažilo tam dolu. Spotreba tam bola ale hodne slušná.
Avantime
1,6 atmo sa roky nepredáva, je jedine v hybride, ale to je úplne irelevantné, takže zbytočné porovnanie.
Ada je zase tady
Je to zdechlina. To i nefoukaný diesel je proti tomu zázrak, protože táhne
Karel Štolař
Sám seš stará nenávistná zdechlina. Už léta tady prudíš svými imbecilními názory. Jednou nula, navždy nula. Nazdar.
twistedTSD
Když se psalo, že Mitsu bude v Evropě prodávat upravené Renaulty, nenapadlo mě, že doslova jen přelepí znaky. 😁 Smysl v tom moc nevidím.
traveldrive
Pozitíva žiadne, vyššia cena, nižší výkon, pravdepodobne drahší a pomalší servis... Kedysi bolo v ponuke plno rozličných modelov, dnes sa každé auto predáva pod viacerými značkami. Automobilová diverzita je v háji. Najdôležitejším prvkom výbavy sa stáva logo na kapote...
Avantime
Servis je podľa mňa lepší, resp. horšie ako v Renaulte to už snáď ani nešlo. 😁
traveldrive
Reflektujem na susedove trampoty s Pajerom, ceny pomaly na úrovni Mercedesu a čakačky na náhradné diely priam nekonečné. No ale toto by mala byť európska produkcia, takže ND budú asi dostupnejšie. :yes:
Máš v Renaulte nejakú čerstvú skúsenosť? Kestler?
Avantime
Nie úplne čerstvú, ale Autoštýle na Panónskej. Mala to byť príprava na STK, babrali sa vzadu s brzdou a kvôli nej som skoro neprešiel. Teraz pred ďalšou STK som to dal už inam a zistili, že zle to v Renaulte poskladali. Také blbiny, ale počúvam to aj od známych, hlavne na Lamač.
ericn
Není tu hlavně žádný důvod proč jít do autosalonu Mitsubishi 😉 Vlastně ani nevím, kde nějaký v Praze je 8-s 8-s 8-s
twistedTSD
Můžeš jít pro L200 a cestou vzít Clio pro manželku, jinak nevím. 😁
ericn
Manželka by v Cliu nejezdila, je na ní moc malé, bála by se v tom 😒]
XTad
Mne prijde colt o neco hezci nez clio. Spis je skoda ze zaklad nema 1.2 ze spacestaru, ten litr asi fakt moc nepojede.
ericn
Taky si myslím, že ten atmo litr bude o ničem, taková zdechlina a nejspíš jen slouží pro cenu "již od...". Reálně jej asi nikdo nekoupí.

Nechápu ale, proč Cli👋Colt nemají ten silnější litr 81kW, co má Dacia snad ve všech modelech???
Ada je zase tady
Je to logické. Rendlík nikdo nechce, je to pro řidiče ostuda.
ericn
Z čeho tak usuzuješ? Já vlastnil Clio 1Gen 1.4RN a nijak jsem se za něj nestyděl. Bylo to super auto. Kolega má Clio RS s atmo 2l motorem 145kW + manuál, taky super kára :yes:
traveldrive
Ako pozerám, aj na ACZ ide vývoj míľovými krokmi dopredu. Pri tomto tempe bude už čoskoro pomer počtu fotiek v galérii k počtu slov v "článku" jedna k jednej... :yes: 😒]
3_diamanty
Na ceny u nas ... najma verzia mpi-T s 6M a vo vybave invite+ na 16tkach... ocakavam ze prave tato kombinacia motora a vybavy bude zlaty stred ... ak by to u nas bolo do 18 litrov... tak by to mohlo mat sance ( kedze uz okolo 19 je vacsia scala tiez s litrovym a este silnejsim turbom ) ...
Ada je zase tady
Jsem zvědavý, kdo z výrobců konečně představí diesel na plyn ?
Anonym
to existuje dávno, jmenuje se to Diesel Gas ale je to určený pro nákladáky. 😄
http😐/www.diesel-gas.cz/
Arese
...tuto trapnou kopii, když může mít francouzský originál? 😲 😒 :no:
Ja Prvni 123
Treba prave proto, ze je to atmo s neprimym vstrikem?

To je do mesta mnohem lepsi reseni.

Dodnes jezdim, obcas, Puntem II se 44kW, a ve meste (i na okreskach) to uplne staci.

Jasne, na cestu po dalnici to fakt neni. Ale na to nebylo stvoreno ani to Clio.