Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Opel Grandland je konečně grand. Na elektřinu zvládne až 700 km

28 komentářů

Arese
...opravdu velké (a jistě i těžké), ale pod kapotou bude mít směšný třívalec 1,2 l a pomocný elektromotor, popř. jenom elektromotor! 😲 😲 😲 Tak s takovou technikou ať jde Stellantis do háje, normálně myslící zákazník se samozřejmě otočí na podpatku a odkráčí do showroomu Škodovky pro Kodiaq 2.0 TDI (či 2.0 TSI) 4x4. Je nepochopitelné, že tak jednoduchou úvahu není vedení Stellantisu (ale ani Renaultu) schopno učinit.... 😲 :no:
del42sa
"Spolu s tím můžeme očekávat také tříválec 1.2 s mild-hybridním pohonem s výkonem 100 kilowattů a nový plug-in hybrid, který by měl na jedno nabití ujet až 85 kilometrů na elektřinu"

umíš číst ?
Arese
Já ano. A ty? 😒]
del42sa
tak proč píšeš takové nesmysly ?
Arese
Jaké nesmysly? Jakou tedy nový Grandland nabízí silnou čtyřválcovou motorizací bez hybridizace? Pokud žádnou, tak takové auto je pro mě nekoupitelné! 😒 :no:
del42sa
píšeš že auto má k dispozici jen směšný třívalec 1,2l a nebo jenom elektromotor a to prostě není pravda. Nejsem nijak nadšenej z politiky Stellantisu, ale bylo tu několikrát zmíněno (a máš to i v článku), že nové modely dostanou mimo tříválce i několik plug-in hybridních verzí s 1,6l motorem Puretech, včetně verze 4x4. Výkony zatím nejsou zveřejněny, ale určitě to nebude horší než současných 225 koní
Arese
Hybridy zásadně nekupuju,, přijatelnou motorizaci tedy toto auto pro mě nenabízí. Co na tom nechápeš? 😄
del42sa
já reaguju na tvůj text v prvním příspěvku, kupuj si co chceš :-!
Ondrej1
A co je na tom elektromobilu špatnýho? Výkon bude určitě dostatečný.
ericn
Ale dojezd ne, teoretická čísla nikoho nezajímají a příliš vysoká cena elektra taky ne 😉 Grandland bude zas jen další Stellantisí klon s paběrkujícími prodeji... Dost pochybuju, že tohle stávající zákazníky Opelu vůbec zaujme - 3hrnek mild hybrid snad, Plug-In nebo nedej bože elektro ne :no:
Ondrej1
S cenou to u EV už takový rozdíl není. Jestli budou mít tyhle stelantisí EV lfp baterie, tak už to bude zajímavá volba.
ericn
Nebude, lidi prostě nechtějí "trávit mládí" nabíjením na cestách a mezi tou mild hybridní 1,2PT a elektrem těch 300-400tis Kč rozdíl bude 😉
ericn
Double 😄 Zas ty stránky nějak blbnou... :no:
Arese
Všechno, kvůli čemu ho drtivá většina lidí nechce. Ještě nějaké další stupidní otázky? 😒]
3_diamanty
Nepriama umera... cim vacsie auto tym mensi motor... taka zvlastna doba... od opla dnes uz len jedine corsu alebo mokku ... a tam by mi 3 valec turbo ani moc nevadil ...
Ondrej1
Zvláštní přejmenovat Crossland na Frontera a Grandland ponechat.
sargis
To áno. Ale Crossland bolo MPV kým Frontera je SUV. Tak asi preto.
3_diamanty
Crossland je crossover

https😐/www.autotest.sk/…tivny-crossover/

Mpv od opla boli zafira a meriva
sargis
Jj, dnes je všetko crossover. Ale zboku to nemalo ďaleko od prvej Merivy.
Daniel Je
Líbí se mi jen ty světla 😂😂😂
Pepa_007
Ten trivalec musí být super, špica, když jej dávají do hromady aut od velikosti fabie k velikosti Kodiaq. To je bezva.
3_diamanty
By mi viac sedelo meno frontera... a meno crossland mohli kludne ponechat nadalej pre nastupcu crosslandu ( ujalo sa dobre ) ... ale ok... to uz je ich vec
sargis
Keby to malo B20DTH pod kapotou, tak asi prvý Stellantis Opel, za ktorý by som vymenil Insu.
Mato979
No GM motory to určite nebude mať, každopádne DW10FC by tam mohlo ísť. Však uvidíme podľa predajov, vrátili ho do Berlinga/Riftera/Comba
_Teddy_
Auto s aerodynamikou krabice od bot a hmotnostou takou ze ju radsej ani neuvedu ze prejde 700km na jedno nabitie? Aj keby sme uvazovali plnu a celu kapacitu tej 98kWh baterie, muselo by jazdit so "spotrebou" 14kWh/100km, co je u tohto typu auta nemozne...
Arese
No prostě "slibem nezarmoutíš"! 😒] :no:
Mato979
Tá krabica má Cx 0,28, BA - TT na 120 tempomate 16,3 kWh/100km.... pri 70-90 by to teoreticky možné bolo
del42sa
zatím prosáknuly tyhle informace😒br />
nový plug-in hybrid 195ch (původně 180ch slabší verze 225ch)😒br />
používá motor 1,6l Puretech třetí generace v kombinnaci s elektromotorem o výkonu cca 90kw ( původně 81kw ) v kombinaci s baterí o kapacitě 21kw (původně 12,4kw) s dojezdem cca 80 - 85km v bezemisním režimu. Nový plug-in hybrid využívá dvojpojkovou převodovku Punch-Powertrain se 7 stupni původně 8 stupnový AISIN

jiné výkonové verze spalováků zatím nejsou známé.

https😐/www.youtube.com/watch?…