Motorky
mne nejak unika preco je to vlastne udajne nova moto. Smrdi to obycajnym faceliftom CB500x. Okrem cingrlatok a miernej upravy kapotaze (za mna celkom podarenej) to asi nestoji za hypoteticky obmenu. Mame doma CB500x 2019, ta ma sice len jeden kotuc vpredu a starsi typ vidle ale stale to jazdi vyborne. A s celkovou spotrebou 3,07l/100 km 😄
Náhodou ta spotřeba je zrovna u motorky, co klidně odveze 2 kolem světa, vynikající. Jsou magoři, co ji stlačí u této Hondí 500 i na 3L/100km.
Sám mám teď stroj, co se motá v rozmezí 4-4,5L/100km a rochním si, s 23L nádrží to udělá do sucha klidně 500km. I když blbnu, přes 5L nejde, a Alpy, kde jsme se byli s kolegy vyřádit loni, byly s průměrem 4L. Rozhodně nechyběli emoce a zážitky, žádná eko-rallye.
Pro laiky, ještě nedávno byla u motorem standardem spotřeba kolem 6L/100... ale tak teprve teď se začala řešit i zde účinnost. A emisní normy a technologie se zde nasazují se zpožděním.
Velice zajímavý stroj, ne každý potřebuje 150 koní a motor přes litr aby se bavil a užíval motocykl.
Sám mám teď stroj, co se motá v rozmezí 4-4,5L/100km a rochním si, s 23L nádrží to udělá do sucha klidně 500km. I když blbnu, přes 5L nejde, a Alpy, kde jsme se byli s kolegy vyřádit loni, byly s průměrem 4L. Rozhodně nechyběli emoce a zážitky, žádná eko-rallye.
Pro laiky, ještě nedávno byla u motorem standardem spotřeba kolem 6L/100... ale tak teprve teď se začala řešit i zde účinnost. A emisní normy a technologie se zde nasazují se zpožděním.
Velice zajímavý stroj, ne každý potřebuje 150 koní a motor přes litr aby se bavil a užíval motocykl.
Stezuj si na toho, na koho reaguju. Nebo je to moc složité pochopit 2 po sobě jdoucí příspěvky?
65 km do práce a zpět už dala i za 2,5 L na 100.
Umí tohle nějaká Corolla a Yaris ?
Umí jakékoliv auto projet kolony a zaparkovat jako moto ?
Neumí :-!