Novinky
Jestli dobře hledám, tak je to poprvé po téměř 80 letech, kdy jaguár nemá v nabídce žádné sportovní auto, ani kupé.
Pritom Jag je značka s tak bohatou športovou históriou a vyrábali tak nádherne kupé. Až je človeku z toho smutno.
ani sedan, ani kupé, ve vyrýbě zbyly jen SUV. Takže chvíli pojedou doprodejem skladovek, to jim vydrží tak na rok a pak je čeká asi postupný krach. Konkurovat v EV Rollsu a Bentley za stejné ceny je těžklá utopie.
😄
😄
Otázka je, jestli zbyly i SUV. Teď je podle mne v nabídce jen E-Pace a I-Pace, o který je minimální
zájem.
https😐/www.auto.cz/…e-svr-575-152577
zájem.
https😐/www.auto.cz/…e-svr-575-152577
komunita kolem Jaguarů je i v čr velká a auta sou oblíbená, ale všechno sou to víceméně veterány a yougtimery končící modely XK a XJ řady 358, najevíc oblíbené jsou samozřejmě starí auta jako Series I až II, XJ40, 300 a 308 a XK 150 a ještě starší XJS
No a tím to prostě končí… Jaguar bude žít jen minulostí díky mnoha chybným rozhodnutím :no:
Budou vyrábět jen hranatá SUV (Range Rover) a kulatá SUV (Jaguar). Vymluví se na vysokou poptávku po SUV, ale je to jen neochota manažerů riskovat židli.
o elektrická SUV moc zájem nebude, to dělá dneska kde kdo
Takže definitivní konec jedné éry... Jestli si pánové v Jaguaru myslí, že "předělají" svoje letité klienty, kteří byli zvyklí jezdit ve V8, V12, maximálně ve V6, tak se šeredně mýlí. Značka, která má neuvěřitelnou historii a spoustu krásnejch aut teď bude dělat elektrický SUV...To mi hlava nebere. Však oni to páni manažeři brzo poznají. Za tohle by měla být normálně trestní odpovědnost
když to krachne, prodaj to Čínanům, ty to rádi koupí jako MG, Lotus nebo DeTomaso
To je trh, prežijú len silní a schopní. Už som v živote šoféroval viac áut, ktoré ako značka neskôr zanikli, lebo neprežili finančnú krízu v 2008, Covid, alebo proste konkurenciu. Jaguar bude zjavne ďalší z nich. ;-\
Mne ale príde že Britské značky majú XY životov pretože vždy sa niekto objaví s vrecom peňazí a oživý to. Čo ale vyrábajú to je už iná pesnička, napr také MG. :no:
Mimochodem, elektromobily Jaguárů tvořili pouze 9% ze všech prodaných vozů Jaguar.
S tímto přístupem akorát zkrachuje.
Taky zruší nápoje a bude prodávat jen rtěnky?