Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Honda Prelude se vrací jako hybrid. Koncept se ukáže v Goodwoodu

38 komentářů

lamal
To sa mi paci, aj v tej farbe.
Hybrid s manualom by bol skvely, ze to ide si Honda skusila na seriovom CR-Z, ktore pekne kombinovalo tocivy vítek, baterku a manual. Realita bude skor simulacia sekvencie, kedze ich hybridy nepohanaju priamo kolesa, pevny prevod na dialnicu je len rýchlobežka.

Rok 2040 si este premyslia 😄
ericn
Nejspíš to bude taková tramvaj jako je nový Civic, tedy nic moc na sportování... Ale uvidíme, jestli vůbec to budou dělat 😉
del42sa
náhodou Civic jezdí docela dobře a dokonce zachoval jistou míru sportovnosti, na to že je HEV

https😐/fdrive.cz/…obnohledem-10597

https😐/www.youtube.com/watch?…
ericn
Hmm já ti nevím, kamarád si ho koupil. Jako dobrý, ale že by to bylo sportovní...
Ozzman
Jezdil si s tím? Já si to chci už delší dobu zkusit, testy to dost chválí
ericn
Jako daily car je to těžká pohoda, ale sportovní auto to není…
Ozzman
Hodně by mne zajímalo srovnání s Corollou, podobná auta, podobné výkony, od Hondy asi čekám větší "řidičskost"
ericn
Jo to by bylo zajímavé. Corollu jsem jel jen se slabou 1.8 a v kombíku 😒] A ta mě teda neuchvátila…
Ozzman
Tak s tou srovnávat asi nemá smysl, ta do nedávna měla jen 90kw, Civic jetrochu silnější 😁
lamal
Zalezi ako moc moze byt prakticka a pohodlna seriovka sportovní. CTR je tú mač na daily, obyc hybrid je kompromis.
Pre niekoho je manual/pevne radenie stupnov jedina sportovni volba, pre niekoho nie a staci nastavenie auta ako takeho tj, potencial pre Preľud by bol dostatocny.
ericn
Jde o to jak to postaví, jestli jako GT, tak je ta asi fuk… jen 180k a max 180kmh nikoho neohromí 😉
Ozzman
V Civicu jo, v Přeludu ne 😊
lamal
Nj na okruhu asi nie, ako fajn hybridne GT s rychlym podvozkom by to pre niekoho slo.. az ta doba uz nie je preč. Kazdopadne turbo s nejakymi 260k by bolo ideal.

Honda celkom slape do hybridov, myslim ze nejake emisie by mohla nasporit na nejaky hi-špek pre EU.
del42sa
stejně rozhodne spíš cena a pokud bude přepálená, tak pá pá Honda Prelude ... :-!
ericn
Tak přesně to se dá čekat, hybridy levné zrovna nebývají 😉
Mikesus
Ten předek vypadá jak nová camry. Dát tam logo Toyoty, je to jak gr86 s novou tváří
lamal
Mne pripomina Prius, preberaju si to trochu medzi sebou, zapocitaj k tomu este Acuru...
VH Design
...prosím, vyrobte to 😄
Arese
Nic dalšího není třeba dodávat.
Ozzman
Proč ?
speedfred
…..pretože Arese.
Arese
Zbytečně komplikované, zbytečně těžké, nemožnost manuálu, výhledově nebezpečí nutnosti výměny drahé baterie a často zmnšený kufr a vyšší cena. A celkově neřidičský charakter. Zdá se ti těch nevýhod málo? 😒]
Mikesus
Hybrid není těžší, není to plugin. Kufr naopak téměř nikdy nezmensuje. Baterie v hybridu není draha, opět, není to plugin a cena též není vyšší. Pleteš si základy, HEV není PHEV. Snad zvládáš barvičky, ještě by sis pletl benzin a naftu
Ozzman
Naftu do benzinu nenarve... snad 😁
Arese
Až je to HEV nebo PHEV, vždy je to zbytečná další technická komplikace, prostě ještě víc elektroniky a baterie, která může výhledově udělat drahý problém. 😒 :no:
Ozzman
1 .Data spolehlivosti říkají přesný opak, to přímovstřikový benzín je statisticky horší volba
2. Baterie u Fullhybridu váží kolem 50 kg a o to je to auto těžší, to výbava udělá větší rozdíl. Muj hybrid C segmentu váží stejně jako tvoje SUV C segmentu
3. Honda uměla hybrid s manuály
4. Baterie mají záruky a jejich výměna stojí +/- to, co dvouhmotý setrvačník na manuálu, nebo slušná sada zimáků
5. Zmenšený kufr - tohle jsem pozoroval akorát u Mondea HEV
Mikesus
Ad 5. Mne napadá jen mondeo a minula rav4. Možná pár se jich najde ještě, ale obecně to naopak nezasahuje nikam. To jsou taková ta auta, co byl hybrid naroubovan zpětně po vývoji.
ericn
Zase, co v autě není, nemůže se rozbít = je to už zbytečně složité 😉 Čistý benzin byl v takovémuto kupátku byl super. Toyota GR86 je toho příkladem. No ale je to Honda, tak se nedá čekat nic jiného než nějaká varianta Hybridu = prodá se jen pár usoplených kusů… Čím je auto složitější, tím méně mu zákazníci věří, viz mizerné prodeje Hondy v Evropě…
Ozzman
Jenže co je to čistý benzín ? Dnes přímovstřikový benzín, který pracuje uplně s jinými tlaky, převážně s turbem, k tomu manuál s dvouhmotým setrvačníkem..hele ja to jednou už měnil a nebyla to levná sranda 😁
ericn
Myslím benzín bez el podpory, hele mám doma 3ks - 1.4 TSI 110kw, 1,5TSI 96Kw (CNG) a 1,4TGDI 103kW a zatím žádný problém. Ty první dva mají shodně po 100tis km, ten Hyundai 70tis Km, takže ten je ještě v záběhu 😉
JirkaVejrazka
Ja pred par lety prodaval hybrid s najetymi 260 tisici. Taky zadny problem. Co tam mas dal? 😉
ericn
Hele já to nerozporuju, ale u zábavného a sportovního kupé bych raději viděl čistý benzin než hybrid. Ten do kupé nepatří, ti co tyto auta kupují nechtějí tahat zbytečná kila navíc 😉 Ale je to Honda a ta už nic zábavného do Evropy neposílá...
JirkaVejrazka
Jo, proti tomu nic, taky myslim, ze by tomu cisty benzin slusel vic. Jenom nemusis psat, ze hybrid je slozitejsi, protoze to dnes casto vubec neni 😉
ericn
Tak z principu tam přidáváš věci navíc a děláš to složitější = už ti to nespraví Franta od vedle 😉 Nicméně na prodejích Hondy je vidět, kam ta jejich hybridní strategie vedla. Upřímně do kopru... Nikdo to nechce a já se nedivím. Když měl Civic atmo 1,8VTEC, tak se prodával jak housky na krámě, přišla 1,0T a šlo to do háje a o současném hybridu si ani povídat nemusíme - 739 aut za půlrok a nejspíš ree😜orty, protože vůbec nejsou vidět. Já znám jen jednoho člověka, co ho má. tj desetinové prodeje co má aktuálně ten zmršený Golf G8 :no:
JirkaVejrazka
Z principu tam sice pridavas veci, ale take nemalo ubiras (zavisi pochopitelne na konkretni konstrukci hybridu). Podival ses nekdy na to, jak vypada mechanicky HSD od Toyoty? Jestli ne, zkus to 😊
Arese
Díky! 😄 :yes:
Ozzman
Ale jo jasny, tady jde spíš o to, že Arese nelogicky mele pořád tu jednu blbost o nespolehlivosti a složitosti hybridu 😁 Neříkám, že nejsou dobré benzíny, ba naopak, však já mam taky i čistý benzín, dokonce atmosféru 😁
JirkaVejrazka
Pravda - proto hybrid nemusi mit spojku, dvojhmotu, starter, alternator a kdovico jeste (zalezi na vyrobci a konstrukci) 😉