Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
MihiCZ
Na stavajicim Fotmentoru mi nejvice vadi hluk v kabine; nepresna kulisa radici paky; rachtava, rozezrana a agonicka 1.5; nemoznost zobrazit si dulezite udaje v pristrojove kaplicce.
Libi se mi rizeni; podvozek; vyhled z auta; prostornost v ramci velikosti; design; cena/vykon – pro FL jiz neplati.
V porovnani Golf 8 se stejnou technikou je temer ve vsech ohledech lepsi auto za temer polovicni cenu.
Libi se mi rizeni; podvozek; vyhled z auta; prostornost v ramci velikosti; design; cena/vykon – pro FL jiz neplati.
V porovnani Golf 8 se stejnou technikou je temer ve vsech ohledech lepsi auto za temer polovicni cenu.
@MihiCZ cupra je defakto predrazeny seat ... a este svojou pritomnostou na trhu znici aj samotneho seata ... good job proste... toto kocerrnu akosi nevyslo... ale v pripade potreby koncern urcite aj cupru odstavi... ked koncern tak za mna audi skodu a vw ... spanielov s neistou buducnostou ( uz ) nebrat ( bohuzial ) ...
Za 40 litrov urcite radsej Q3 od audi ako nejaky formentor ...
Za 40 litrov urcite radsej Q3 od audi ako nejaky formentor ...
@3_diamanty Sveho casu Cupra vychazela lepe nez stejne vyfesakovany Seat, nevim jak ted. Tam kde Seat vybavou koncil, Cupra zacinala.
Cupra za svuj uspech vdeci jedinemu modelu a to prave Formentoru, ktery Seat nedostal - asi aby ho nedelali v holobytu. To auto se hlavne designem tak povedlo, ze mu zakaznici ledacos odpustili.
V novem porfoliu Cupry zadny lakavy model pro masy nevidim, same okrajove elektro - musi tedy podojit Formentor co to jde, ale pri stavajicich cenach bych sel jednoznacne do Q3.
Pokud chce byt Cupra samostatnou, svebytnou znackou, tak tohle asi neni ten spravny recept.
Cupra za svuj uspech vdeci jedinemu modelu a to prave Formentoru, ktery Seat nedostal - asi aby ho nedelali v holobytu. To auto se hlavne designem tak povedlo, ze mu zakaznici ledacos odpustili.
V novem porfoliu Cupry zadny lakavy model pro masy nevidim, same okrajove elektro - musi tedy podojit Formentor co to jde, ale pri stavajicich cenach bych sel jednoznacne do Q3.
Pokud chce byt Cupra samostatnou, svebytnou znackou, tak tohle asi neni ten spravny recept.
@MihiCZ Golf 8 stojí 70kEUR?
hugino
Formentor je super ale začínal na 27 000 € a teraz 33 000 € / s DSG 35 580 € / a to už je brutálna cena. Za 36 000 € je nový Tigi Limited .
Jenik3
Benzín 1.5 se spotřebou přes 7litru?
@Jenik3 ma vyse 1400 kg, spolu s vyssou vyskou vozidla sa tomu nedivim. 1.5TSI sa s nim narobi... s dvomi cahounmi uz taha 1600 kg.
@lamal
Nemyslím si. Formentor je len o chlp vyšší ako bežné hatchbacky a neváži nijak veľa. Nie je dôvod, aby sa s ním 1,5ka narobila a mala preto vyššiu spotrebu. Kamarát pred mesiacom kúpil nový Kodiaq s týmto motorom a celkovú priemerku má 6,8l (v podstate surový motor), v rámci čoho je aj Chorvátsko s truhlou, bežne vie jazdiť pod 6. A iste uznáš, že Kodiaq je o dve triedy väčšie a ťažšie auto, ako Formentor.
Takže proste neverím, že Formentor s 1,5TSI bude užraný, to bude chyba vo vodičovi a jeho štýle jazdy.
Nemyslím si. Formentor je len o chlp vyšší ako bežné hatchbacky a neváži nijak veľa. Nie je dôvod, aby sa s ním 1,5ka narobila a mala preto vyššiu spotrebu. Kamarát pred mesiacom kúpil nový Kodiaq s týmto motorom a celkovú priemerku má 6,8l (v podstate surový motor), v rámci čoho je aj Chorvátsko s truhlou, bežne vie jazdiť pod 6. A iste uznáš, že Kodiaq je o dve triedy väčšie a ťažšie auto, ako Formentor.
Takže proste neverím, že Formentor s 1,5TSI bude užraný, to bude chyba vo vodičovi a jeho štýle jazdy.
@iudex
No zrovnavaj s Golfom, ten je o 150-200 kg lahsi a urcite ma nizsie jazdne odpory, pretoze je nizsie o 2cm a je o 5cm uzsi nez Formentor.
To nie su zanedbatelne veci a spotreba je vyssia, ja netvrdim ze je uzrany. Vo vysledku ako vravis, jazdny styl robi najvacsi rozdiel, no fyzika si v tomto pripade tiez vezme svoje a po nalozeni si myslim Formentor o 1-1,5l viac vypyta. O tom hovori aj priemer zo SM:
1.5 TSi
Formentor 7,38 (!)
Golf 6,08-6,44 (6,08 je eTSI)
No zrovnavaj s Golfom, ten je o 150-200 kg lahsi a urcite ma nizsie jazdne odpory, pretoze je nizsie o 2cm a je o 5cm uzsi nez Formentor.
To nie su zanedbatelne veci a spotreba je vyssia, ja netvrdim ze je uzrany. Vo vysledku ako vravis, jazdny styl robi najvacsi rozdiel, no fyzika si v tomto pripade tiez vezme svoje a po nalozeni si myslim Formentor o 1-1,5l viac vypyta. O tom hovori aj priemer zo SM:
1.5 TSi
Formentor 7,38 (!)
Golf 6,08-6,44 (6,08 je eTSI)
M1K0
Kolega ma predfacelift 1.5 DSG a svojou permanetnou sviznou jazdou max.10-20 km nad povolene limity jazdi cca 7-7.5 l. Ak by jazdil striedmejsie tak by to dal mozno do 7. Auto vyzera zvonka dynamick dobre a s ohladom na vykon 150k jazdi dobre. Ovladanie niekedy mrzne a uz ako nove mu tam vrzgali interierove madla na dverach. Za mna genialny biznis uspech VW, pretoze predava rebrandovany seat s ovela vyssou marzou. Dokonca je take uspesne ze Cupra dobieha predaje Seatu. Ostatne pseudoznacky ako DS mozu len zavidiet. Ma to aj jeden negativny dopad, Formentorov v sivej farbe je tak vela az sa mi uz okukali.
@M1K0 Koncern nema takeho krizenca ako Formentor, ma kombiky a potom crossovery a SUV... takze ano genialne bolo prist s niecim co v celom koncerne este nie je a draho to predavat prave kvoli tomu.
@lamal
Presne tak, Formentor postavil značku na nohy, bez neho by už bola Cupra mŕtva (nikto jej neveril a nechcel kupovať prebrandované Leony a Atecy). Až keď prišiel Formentor so svojimi geniálnymi tvarmi, zlomilo sa to a začali veľké predaje.
Priznám sa, tiež som o ňom uvažoval a mal ho v širšom výbere, okrem toho, že sa mi páči, má lákala hlavne možnosť päťvalca v modeli VZ5. Ak by u nás boli ceny ako na mobile de, teda päťvalec za 48t eur, bol by to horúci kandidát. "Našťastie" slovenská Cupra má ceny úplne mimo realitu, takže som sa nenechal zlákať do "osidiel SUV zla" a jazdím klasickým autom.
Presne tak, Formentor postavil značku na nohy, bez neho by už bola Cupra mŕtva (nikto jej neveril a nechcel kupovať prebrandované Leony a Atecy). Až keď prišiel Formentor so svojimi geniálnymi tvarmi, zlomilo sa to a začali veľké predaje.
Priznám sa, tiež som o ňom uvažoval a mal ho v širšom výbere, okrem toho, že sa mi páči, má lákala hlavne možnosť päťvalca v modeli VZ5. Ak by u nás boli ceny ako na mobile de, teda päťvalec za 48t eur, bol by to horúci kandidát. "Našťastie" slovenská Cupra má ceny úplne mimo realitu, takže som sa nenechal zlákať do "osidiel SUV zla" a jazdím klasickým autom.
A co ti brání si ji koupitv Německu. Já jsem si ji koupil v lednu za 1.1m 6000km najeto a půl roku starou. Mám VZ5 za cenu, přímo fantastickou. Kámoška ji kupovala v Čechách za 1.8 12/22 po slevě 200 000 Kč. Novou. Spotřeba v pohodě 10l a rekord mám 5.7l , ale to jsem jel hodně defenzivní jízdu. Radar na každém kroku. Jinak 1.5 je strašná s tím bych si to nekoupil.absolutne mrtvej. Při výjezdu kvilela jak šílená. Po jízdě s 1.5 jsem si říkal, že asi ne. Ale doufál jsem že VZ5 je q docela jinde. Můžeš s ní jezdit pohodu, ale taky prozenes sportaky, které to nečekají. VZ5 je totiž sleeper. Nenápadná, ale připravena vyrazit.jsem hrdý, že jse. si ji koupil.
Sdílení komentáře
Keď pozerám na mobile de predfacelift, tak najsilnejší dvojliter s 228 kW sa dá kúpiť za 37t eur: https://suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
Takže testovaná 1,5ka so 150k vs predface dvojliter s 310k, hmmm, to je dilema. ;-)