Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia EV6 GT přijíždí s technikou ostrého Hyundai Ioniq 5

14 komentářů

Pepa_007
Hustý. 600HP. Kolik bude mít maximální rychlost? 300km/h? To by bylo masakr.
Je to BEV, takže to pojede max 180-200. Nebo ne?
hiphop
@Pepa_007 262 km/h multitroIIe.
Pepa_007
@hiphop Hope, čekal jsem 300 ale 260 je také fajn. Naštěstí to není 170 jako u BEV normálně je.
By mohla dát na konci cílové rovinky v Mostě 250km/h když má 600 koní. Já tam udělám max 180-200. To víš, slabý motor.
Ikdyz ona ta Kia bude těžká jak malý rodinný dům.
ericn
@Pepa_007 a není to jedno? Cokoliv nad 130kmh znamená u BEV rychlý úbytek energie v baterii, tj. spotřebu vysoko nad 30kWh/100km… Je to celkem zbytečný a drahý elektrický krám, navíc od Kie. Měli by se raději soustředit na normálně použitelná auta 😋
Pepa_007
@ericn není. V DE je možné cestovat rychle. Takže když mám 400 koní v autě tak požaduji i vysokou top speed nad 250. Ne ošulené auto co jede sotva 170.
ericn
@Pepa_007 Taky ale očekáváš, že někam dojedeš, nebo ne? Pří 180kmh bude ta Kia baštit tak 30-35KWh/100km = budeš víc stát u nabíječky než jezdit 🤣
admin badgeAvatar - Marek Bednář
Marek Bednář
@ericn Potvrzeno u dosavadní EV6 GT, která je při takovém tempu schopná vysát baterku z 80 na nějakých 15 % během 120 km :D Aspoň ale člověk dělá často přestávky, což se hodí, když vyráží na 400km trasu v devět večer...
ericn
@Marek Bednář jj, to je fofr. Je jasné, že si člověk na delší cestě i víckrát zastaví, ale tak na 5-10min, odskočí si, protáhne se, koupí něco k pití a jede 😋 Stát nějde 30-45min a čekat až se auto nabije, je opruz (vlastní zkušenost)… a to u nabíječky bylo volno 😉
adamzprahy
@Pepa_007 neber si to osobně, ale to musíš psát pod každým článkem tohle? Ještě to píšeš zrovna u výjimky, která má vyšší maximálku. Sorry ale číst to pořád dokola je čím dál víc k smíchu. Když ses to dozvěděl tak ještě vytahuješ nad 250? Mi řekni které auto se 400k má maximálku nad 250? Všechna BMW včetně M jsou omezena, hot hatche samozřejmě taky.

Jinak buď v klidu, tahle BEV 400+ koní stejně nad 100 km/h spalovákům i okolo 300 koní neujedou a i kdyby tak na chvíli, protože dojde baterka. Takže úplně zbytečně trollíš.
Nebo Nebo
Docela se mi nelibí to logo na volantů vpravo, veprostřed vypadá lépe... Ale chápu, je to elektromobil a ten musí vždy vypadat jinak než auto se SM.
skejpa
@Nebo Nebo původní to ma na stredu. Taky se mi to libilo vic.
KANKUNEN
Já jen, že před pindatizací by bylo vhodné předložit alternativu, dáme si limit 500 koní. Teď nevím jestli mám dát do podmínek, že to jde běžně používat na nákup rohlíků u pekaře.
admin badgeAvatar - Lukáš Volšický
Lukáš Volšický
Na jednu stranu jsem rád, že se technika Ioniqu 5 N dostává do dalších aut, ale na druhou stranu tak zase přijde o svou unikátnost. :-/
johny555
A stojí jenom o trochu víc jak rádoby sportovní Kodiaq RS se směšnými 195 kW. EV už jsou levnější než spalováky, minimálně v kategorii výkonných aut. A samozřejmě jsou rychlejší, protože nemají tu trapnou prodlevu, jako u spalováku.