Novinky
Já (věk 70+) už jsem si vybral. V 8/2024 jsem si koupil starší KIA e-Niro (2,5 roků, 45 000 km, 590 000 Kč) a jsem nadšen.
Do duchodu potrebujes auto za dostupne penize, ktere s minimalnimi naroky na udrzbu a servis vydrží dlouha léta. Takovy se dneska uz nedelaji. Vselijaky asistenty, baterky do vsech moznych cifel a senzoru. S "modernim autem" jsem v servisu vic nez je normalni. Auta na nizky kilometrovy najezd se uz nedělají.
Ja si schovavam auta na duchod vyrobené v minulem stoleti. Jeste je jich v krasnem stavu docela dost, ale diky green dealu bude cim dal tezsi je sehnat
Ja si schovavam auta na duchod vyrobené v minulem stoleti. Jeste je jich v krasnem stavu docela dost, ale diky green dealu bude cim dal tezsi je sehnat
@Zetti jestli se EU nereformuje nebo nezhrouti, tak si je mozna schovavas zbytecne. Ti je zakazou kvuli neekologicnosti a mas smulu.
@ryccardo auta s testaci veterana nebude rusit ani unie. Ale autům pred testaci asi život zneprijemni. takze jsem v klidu
@ryccardo nejhorší je smrt z vyděšení. Kdo to bude kontrolovat? Ty auta jezdi na veteránské srazy po cele evrope a logicky si po ceste musim koupit svačinu. Zatim zadna evidence jizd neni myslím ani nebude
@ryccardo
Ani je zakazat nemusi.
Proste prestanou byt dostupne i bezne nahradni dily... coz uz se deje.
😒
Ani je zakazat nemusi.
Proste prestanou byt dostupne i bezne nahradni dily... coz uz se deje.
😒
@Ja Prvni 123 Od výrobce možná ano. Ale při velké poptávce je rádi nahradí druhovýrobci. A taky autovrakoviště.
@Arese😒br />
je videt, ze s tim moc zkusenosti nemas. Dat na auto 30 let plus z vrakarny dil je cesta do pekla, protoze se podela o tejden pozdejc. Druhovyroba povetsinou pochybne kvality neni temer zadna. Zbejva origo, mam RAV prvni generace a nejsou na to ani lemy kolem zadnich oken. Naopak na SL je temer vsecko, ale ceny takovy, ze to na denni pouziti nechces akceptovat. Plus to taky neni zadna vunec, na Mercedesu mam ja uz treti alternator original Bosch a to to vubec nejezdi. Do toho v tom puchrej hadice. Stary auta sou krasna vec do garaze a na leto kdyz neprsi, ale fakt ne jako daily.
Z mého pohledu patří Renault Zoe k nejvhodnějším automobilům pro starší generaci. Díky zvýšenému podvozku nabízí mimořádně pohodlné nastupování, vyžaduje minimální údržbu a disponuje jedinečnou možností nabíjení střídavým proudem o výkonu 22 kW, která je i dnes exkluzivní právě pro značku Renault 👍
@Horký Rom 😀😀😀
@Zetti
“Ja si schovavam auta na duchod vyrobené v minulem stoleti.” 👍
Ford Model T? 😅😂🤣
“Ja si schovavam auta na duchod vyrobené v minulem stoleti.” 👍
Ford Model T? 😅😂🤣
@Horký Rom
Tady mas jedno z nich https😐/moje.auto.cz/Zetti/didi.html
Dalsi sem nedavam, protoze si to acz nezaslouzi
Tady mas jedno z nich https😐/moje.auto.cz/Zetti/didi.html
Dalsi sem nedavam, protoze si to acz nezaslouzi
@Zetti
Velmi mi chybí tvá konspirační recenze na bZ4X na portálu moje.auto.cz, kterou každý bez váhání maže. Jaká neuvěřitelná tajemství v sobě tato recenze ukrývala? 😱
Ad Mercedes😒br /> “ Slabé stránky
Spotřeba a úzkostlivý strach, že budu potřebovat něco, co neseženu“ – velmi zajímavý postřeh v souvislosti s třicet let starým vozem. A kolik že let bude jemu, až ty budeš v důchodu? 😂
Velmi mi chybí tvá konspirační recenze na bZ4X na portálu moje.auto.cz, kterou každý bez váhání maže. Jaká neuvěřitelná tajemství v sobě tato recenze ukrývala? 😱
Ad Mercedes😒br /> “ Slabé stránky
Spotřeba a úzkostlivý strach, že budu potřebovat něco, co neseženu“ – velmi zajímavý postřeh v souvislosti s třicet let starým vozem. A kolik že let bude jemu, až ty budeš v důchodu? 😂
@Horký Rom recenze na BZ4X tam je, ale vidim ji jen ja. V seznamu aut na myacz bz proste neni a zda se pri sve dokonalosti ani nebude. Asi si to toyota nepreje podle hesla koho chleba jíš.
Dneska sem vyjizdel na trasu celkem 58km s dojezdem 92 tj 30% baterie. Na ceste sem musel vypnout topeni, abych mi nakonec zbylo 15km, tj 5.% baterie. Jestli je tohle elektrobudoucnost, tak beze mne. Na 25% baterie po okresce ujet 50 kilaku je ulet.
Dneska sem vyjizdel na trasu celkem 58km s dojezdem 92 tj 30% baterie. Na ceste sem musel vypnout topeni, abych mi nakonec zbylo 15km, tj 5.% baterie. Jestli je tohle elektrobudoucnost, tak beze mne. Na 25% baterie po okresce ujet 50 kilaku je ulet.
@Zetti
Jak jsem si povšiml, tvůj první příspěvek byl zveřejněn v 10:23, a přitom už jsi stihl dokončit sobotní ranní trasu dlouhou 58 kilometrů. Pověz, prosím, jel jsi pro čerstvé rohlíky, vánočni stromeček, nebo snad pro obojí? Ptám se kamaráda.
Jak jsem si povšiml, tvůj první příspěvek byl zveřejněn v 10:23, a přitom už jsi stihl dokončit sobotní ranní trasu dlouhou 58 kilometrů. Pověz, prosím, jel jsi pro čerstvé rohlíky, vánočni stromeček, nebo snad pro obojí? Ptám se kamaráda.
@Horký Rom
Jezdim pro mleko, jestli te to zajima. Mliko na syry, tvaroh, jogurt. 2x do mesice pro 30 litru mlika. Mliko ze supermarketu mi nechutna, o vyrobkach z nej ani nemluvim. Mliko od kravicek holstynek. Čerstvé rano nadojene
Jezdim pro mleko, jestli te to zajima. Mliko na syry, tvaroh, jogurt. 2x do mesice pro 30 litru mlika. Mliko ze supermarketu mi nechutna, o vyrobkach z nej ani nemluvim. Mliko od kravicek holstynek. Čerstvé rano nadojene
@Zetti
Já také žijí svůj bio život 👍
Také nakupuji mléko z farmy Kršňův Dvůr a jejich mouku. Z této mouky například pečou veškerý svůj vyhlášený sortiment v Artic Bakehouse: https😐/www.nejmouka.cz/index.html
Já také žijí svůj bio život 👍
Také nakupuji mléko z farmy Kršňův Dvůr a jejich mouku. Z této mouky například pečou veškerý svůj vyhlášený sortiment v Artic Bakehouse: https😐/www.nejmouka.cz/index.html
@Horký Rom takova Fabia 2 HTP nebo 1.4 16V je idealni auto pro duchodce. Provozni naklady minimalni a jedna se uz o moderni bezpecny auto, ktery ma vsechno co bezny ridic na jezdeni po meste a okoli potrebuje.
@ryccardo
Máš na mysli Fabii II, která se vyráběla v letech 2007–2014, jako vážně? 😂
Renault Zoe je ve všech ohledech lepší volbou a díky téměř bezúdržbovému provozu je ideální pro starší lidi 👍
Máš na mysli Fabii II, která se vyráběla v letech 2007–2014, jako vážně? 😂
Renault Zoe je ve všech ohledech lepší volbou a díky téměř bezúdržbovému provozu je ideální pro starší lidi 👍
@Horký Rom Že bychom chodili oba na auto.cz Hmmm zajímavá dedukce... Tobě to ale pálí, kámo...
@Horký Rom hele a co cena tu neresis? Myslis ze z prumerneho duchodu lze neco takoveho koupit?
@ryccardo
Lehce s najetými 11 671 km pod půl milionu: https😐/www.sauto.cz/…lt/zoe/206722146
Neděkuj.
Lehce s najetými 11 671 km pod půl milionu: https😐/www.sauto.cz/…lt/zoe/206722146
Neděkuj.
@Horký Rom Úplne super na nastupovanie je VW Fox - a to meriam 1,95 m 🙂
@Horký Rom Ano jako vážně myslím auto vyráběné mezi léty 2007-2014. Co se ti na tom zdá podivného? Když nevezmeš holobyt, tak to má klimu, elektrický okýnka i zrcátka. Dají se běžně koupit i s vyhřívanýma židlema. Co potřebuješ víc?
Renault Zoe je sice na poskakování po městě fajn, akorát za cenu ZOE máš ty Fabie tak 4, takže když si načtrneš TCO, tak nic moc a proto ty důchodce v ZOE nikde nevidíš 😉
Renault Zoe je sice na poskakování po městě fajn, akorát za cenu ZOE máš ty Fabie tak 4, takže když si načtrneš TCO, tak nic moc a proto ty důchodce v ZOE nikde nevidíš 😉
Já teda nevím, ale může ten, kdo má problém dát nohu přes práh, vůbec řídit??? Moje babička (přes 90 let) i když už sotva chodila a rozhodně neřídila, neměla s prahem SUV (RAV4) žádný problém a nástup si pochvalovala (naopak děsně hejtila třeba BMW 3 sedan 😁). U prahů SUV je imho důležitá jiná věc a to, jestli jsou dveře až dolů (resp. kryjí i prahy). Když to tak není, tak si nejen důchodce chtě nechtě ušpiní kalhoty. 😄
ja to beru obracene
snazit se hejbat dokud to jde, casto na ukor komfortu
znam "mladiky", kterejm je 80+, celej zivot se hejbali (tim nemyslim lopataky) a nemaj zadnej problej jezdit nizkym autem jako treba fabie
a pak vidim 30 lety zpohodlnely, pupkaty "dedky", kteri maj problem vylizt z rozhrkany X3 a z mista vyhrazeny pro invalidy dojit pro cigara a nalizt zpatky do ty svy smradlavy rachodici krabice
snazit se hejbat dokud to jde, casto na ukor komfortu
znam "mladiky", kterejm je 80+, celej zivot se hejbali (tim nemyslim lopataky) a nemaj zadnej problej jezdit nizkym autem jako treba fabie
a pak vidim 30 lety zpohodlnely, pupkaty "dedky", kteri maj problem vylizt z rozhrkany X3 a z mista vyhrazeny pro invalidy dojit pro cigara a nalizt zpatky do ty svy smradlavy rachodici krabice
Dnešní trh nacpaný SUV je zdá se určen právě důchodcům. Za mne když vidím Kamiq či ix20 tak je to důchodce. Ikdyz oni vlastně jezdí ve všech SUV až po Kodiaq.
SUV = důchodce.
SUV = důchodce.
Suv je pro důchodce jasná volba. Auto dělané pro lidi s omezeným pohybem a strachem v běžném provozu.
Strávím mnohem víc času za volantem než vystupováním a nastupováním, proto je pro mě důležitější jak se cítím při sezení za volantem. Za volantem v SUV se necítím tak dobře, hlavně při průjezdech zatáčkami.
Hlavne nedrzat volant ako mrtvy kyticu a kazde auto moze byt v pohode ...
Já (71 let) už jsem si vybral. KIA e Niro (r.v.2021, 45 000 km, 590 000 Kč) a jsem nadšen.
1. Prestante motat cinske MG mezi auta z civilizovaneho sveta.
2. Jeste dulezitejsi je sezeni. Nastoupi se jednou... ale pak se sedi celou cestu.
Pro starsi a nejak opotrebovane lidi je paradoxne nejlepsi sedet jako na zidly = oprene nohy v cele delce stehen, a oprena cela zada az po lopatky, aniz by operka tlacila hlavu dopredu.
Dnes krome Mercedesa temer nedostupna vlastnost.
Vsichni, uprostred zeleneho silenstvi, v aute sportujeme.
2. Jeste dulezitejsi je sezeni. Nastoupi se jednou... ale pak se sedi celou cestu.
Pro starsi a nejak opotrebovane lidi je paradoxne nejlepsi sedet jako na zidly = oprene nohy v cele delce stehen, a oprena cela zada az po lopatky, aniz by operka tlacila hlavu dopredu.
Dnes krome Mercedesa temer nedostupna vlastnost.
Vsichni, uprostred zeleneho silenstvi, v aute sportujeme.
Keď si vyšší, tak máš problém pretiahnuť ľavú nohu cez prah dverí u: Peugeot 2008, Opel Mokka... ☹️
Doufám, že si tento článek přečte.