Novinky
...proč se to jmenuje RS ? Tyhle hodnoty zrychlení a i lepší mají jiná, i větší a těžší vozidla, a vůbec nemají ambice k závodění...Tak proč Octavia RS? ...je to k smíchu, parník a bez motoru...😃
@Davidson D 3 ve zrychlení z 0-200 snadno nandá aktuálnímu BMW 330i, to není auto bez motoru řekl bych (zdroj: Autozeitung.de)
@Davidson D 3 anebo Porsche GT3 RS, Mégane RS, Koenigsegg Agera RS.... proč i jiní si dávají do názvu RS když nejrychleší bude asi ta Agera?? A od kdy je 265 koní málo? Chápu, když jsem kdysi dělal rychlý auta 300 koní byl základ kdo si na to zvykne ale objektivně je 265 koní hodně.
To auto se teď zcela zbytečně zahanbuje absencí manuální převodovky v nabídce. Je to absurdní a neomluvitelné!!! 🙁😡😥👎
Nejlepší, resp. nejzajímavější Octavií RS je podle mě první generace.
Tam to mělo svoje kouzlo. 132 kW tehdy bylo monstrózní dílo v rámci třídy a modelu. Vzhled je jednoduše geniální a časem vůbec neutrpěl.
Facelift Octavie 4 RS přináší hlavně a v první řadě vyškrtnutí TDI, což je špatné. Ostatní změny jsou kosmetika. A infotaimnent měl fungovat od počátku, navíc pořád zůstalo dotykové ovládání...
Z druhé strany - skvělé že tu ve výrobě stále je. Ostatní značky jen můžou blednout tiše v koutě. Stellantis, Ford, Renault, ... nikdo proto tomuhle nemá co nabídnout. Vyjma Golfu a Leonu.
Tam to mělo svoje kouzlo. 132 kW tehdy bylo monstrózní dílo v rámci třídy a modelu. Vzhled je jednoduše geniální a časem vůbec neutrpěl.
Facelift Octavie 4 RS přináší hlavně a v první řadě vyškrtnutí TDI, což je špatné. Ostatní změny jsou kosmetika. A infotaimnent měl fungovat od počátku, navíc pořád zůstalo dotykové ovládání...
Z druhé strany - skvělé že tu ve výrobě stále je. Ostatní značky jen můžou blednout tiše v koutě. Stellantis, Ford, Renault, ... nikdo proto tomuhle nemá co nabídnout. Vyjma Golfu a Leonu.
@rohYpnol doporučuji se s faceliftem nejprve svézt, přináší sportovní výfuk, ostřejší mapu motoru, co umí střílet do výfuku, 20 koní navíc a nemá umělý generátor zvuku. Mám najeto 2000km a to auto mne baví při každé jízdě 😊
@rohYpnol Ford má ST, s 2.3EB, i v manuálu.
RS TDI byla ve všech ohledech horší auto. Z nabídky zmizela už v roce 2023 (tady je ceník: https😐/autotrendliberec.cz/…a_cenik_2023.pdf)
První generace byla jízdně daleko nejhorší.
RS TDI byla ve všech ohledech horší auto. Z nabídky zmizela už v roce 2023 (tady je ceník: https😐/autotrendliberec.cz/…a_cenik_2023.pdf)
První generace byla jízdně daleko nejhorší.
Ale jinak dobry.
Vetsinou to auto bude na D1, a tam je to stejne jedno.
Zaujalo me to dlouhe vypraveni o neprimem vstřikování - normalni 2.0 TSI ma neprimy strik?
To by byla vlastne dobra zprava.
Dálnice nevím, pokud někdo jezdí stabilně vysoko nad 200, tak snad... jinak vidím smysl toho výkonu spíš na silnicích první třídy.
PS: ten nárazník mi přijde trošku elegantnější (méně agresivní) než RS před face, budu se na to muset podívat