Novinky
@ryccardo Jasne, jen mi prijde skoda, ze to v clanku neni aspon nejak okomentovane. Auto.cz proste prepisuje tiskove zpravy a nepridava k tomu zadnou hodnotu navic. Jeden z duvodu, proc jsem tady zrusil Premium. Asi sem brzy prestanu i chodit.
@Othello
obecne maj problemy s daty, datasheet je treba spis takovej pamflet..
A k redakci, bezte s tou reklamni masirkou dohaje. Az to tu bude a dojede to s nizsi spotrebou nez Toyota tak ok, do ty doby to sou kecy!
obecne maj problemy s daty, datasheet je treba spis takovej pamflet..
A k redakci, bezte s tou reklamni masirkou dohaje. Az to tu bude a dojede to s nizsi spotrebou nez Toyota tak ok, do ty doby to sou kecy!
@ptr078 máš nějaký odkaz. Docela by mě to zajímalo. Beru to tak, že u korejských značek, taky panovala obava o to jak bude jejich technika fungovat a jak bude spolehlivá a nakonec se ukázalo, že jim to funguje líp jak koncernový motory. Skoro bych řekl, že Čína je teď v podobné pozici jako byly před 15 lety Kia a Hyundai, takže se budou snažit získat si v Evropě renomé. Jinak vyjdou jejich investice dosti naprázdno.
Mám kamaráda v dealesrtví, ono to jezdí, ale brzy tam odcházejí podvozkové části a takové ty blbiny, infotainmenty se snad taky u některých sekaj, je to levné auto, někde to tam musí být znát, nicméně zase když to stálo méně, proč ne, ale ty nové už stojí stejně jako tradiční modely...@ryccardo
@JirkaVejrazka skoro bych podezříval metodiku testování. Když správně ohneš způsob jakým to měříš, tak ti vyjde to co potřebuješ. To platí u spotřeby paliva, emisí a statistických údajů obecně 😁
@ryccardo Tak jsem to asi nasel (trvalo mi to cele tri minuty) - tenhle vyzkum ma spoluautora z Chery Automobile Engine Research Institute a zabyva se spalovanim chude smesi a nejakou "predkomorou" (detailne jsem to nestudoval).
https😐/www.researchgate.net/publication/362076274_Lean_combustion_and_emission_performance_of_a_gasoline_direct_injection_engine_with_active_pre-chamber
Tvrdi tam, na jednovalcovem e😜erimentalnim motoru dosahli termalni ucinnosti pres 48% se soucasnym snizenim NOx skoro o 80%.
Pokud by to byla pravda a bylo to uveditelne do praxe, bylo by to super.
https😐/www.researchgate.net/publication/362076274_Lean_combustion_and_emission_performance_of_a_gasoline_direct_injection_engine_with_active_pre-chamber
Tvrdi tam, na jednovalcovem e😜erimentalnim motoru dosahli termalni ucinnosti pres 48% se soucasnym snizenim NOx skoro o 80%.
Pokud by to byla pravda a bylo to uveditelne do praxe, bylo by to super.
@ryccardo - asi jo, tohle se sice zabyva diesely, ale jeden z autoru pracuje pro Chery: https😐/www.researchgate.net/publication/361791176_E😜erimental_study_on_combustion_and_emissions_of_a_compression_ignition_engine_fueled_with_gasoline
Predstavoval bych si, ze autor clanku stravi alespon par desitek minut zamyslenim nad tim, jestli jsou udavane hodnoty realne a z ceho ta cisla vychazeji. Ale to bych asi chtel moc 😐
EDIT - koukam, ze mistni diskusni system se umi velmi "dobre" vyporadat s odkazy na web....
Predstavoval bych si, ze autor clanku stravi alespon par desitek minut zamyslenim nad tim, jestli jsou udavane hodnoty realne a z ceho ta cisla vychazeji. Ale to bych asi chtel moc 😐
EDIT - koukam, ze mistni diskusni system se umi velmi "dobre" vyporadat s odkazy na web....
6 litru v rezimu HEV na zazracnej motor neukazuje
sic o 13cm kratsi RAV 4 HEV ale s 20konma navic a o litr vetsim objemem udava 5.5-5.7, ve ctyrkolce 5.7-5.9
sic o 13cm kratsi RAV 4 HEV ale s 20konma navic a o litr vetsim objemem udava 5.5-5.7, ve ctyrkolce 5.7-5.9
u Číny bych byl opatrný s jednotkama. Mají problémy s watthodinami, kilometry dojezdu, u LED diod s lumeny takže ani ty procenta nemusí být evropské
@Ozzman pobav se s nějakým majitelem Mercedesu jak je to se spolehlivostí a fungováním všech součástí auta, které nebylo levné. Tvrdit tedy, že když je něco levné tak je předpoklad, že nebude fungovat a když je něco drahé tak je záruka funkčnosti je dosti odvážné. Tady na parkovišti stojí 2 MG ZS a jejich majitelé si auta chválí, tak uvidíme za pár let. Každopádně za ty prachy nic nového a podobně vybaveného nekoupíš.
ano je třeba si uvědomit, že Čína nedobývá Evropu baterkáčema, ale spalovákama a hybridama.
@Kankunen aha tak to je hodně smutnej příběh. Kvalita tedy mizerná jak u Evropských výrobců.
Nepropaguju čínské zmetky. Jen je hned neodsuzuju. Nicméně jestli bude kvalita takhle mizerná jak popisuješ, tak se problém s čínskými auty tlačícími se na evropský trh vyřeší rychle samy.
Nepropaguju čínské zmetky. Jen je hned neodsuzuju. Nicméně jestli bude kvalita takhle mizerná jak popisuješ, tak se problém s čínskými auty tlačícími se na evropský trh vyřeší rychle samy.
@JirkaVejrazka no, otázka je, kolik mají zkušeností, a ty se získávají velikosti produkce. Kdo ví, kolik aut ta deset let už vyrobili.
@ryccardo MG je v trochu jiné pozici dle mého. Každý týden nové auto z Číny ale kde jsou prodejci a servisní síť. Tu MG má
@kesumb stejně tak to je u většiny výrobců EV standard, dojezd až… rychlost nabíjení to samé… Marketingové plky. Tj vám jako majitelům EV by to vadit nemělo 😋👍
@ryccardo Znám jedno MG, koupeno pro jednoduchost. Motor je mrtvola, začal navíc klepat, je to vlastnost, která se řeší SW, když to nepomůže, dostaneš fakáčem, že jsi to špatně používal. A to jejich turbo žere jak 40i. Ty ryccardo, proč propaguješ čínské zmetky.
@JirkaVejrazka otázka je jestli se k výsledkům nebo detailnějším informacím vůbec někde dostaneš.
@ryccardo Podla uk statistik spolahlivost mg motorov nie je ziadna hitparada a niektore motory maju konstrukcne chyby. Netesniace hlavy, strata chladiacej kvapaliny. Kazda automobilka ma bohuzial nieco, ked cinu, tak za mna skor ev.
@Avantime Tak zaruka, servis je na inu debatu. Koli tomu by som o cine vobec neuvazoval, ale ak predsa, tak cinske ev, tam na pohone nemaju co pokazit, ale pri ice by som dal od ciny ruky prec.
@ryccardo Kdo by si taky stěžoval, když už prostě utratil peníze... Alespoň si omluví tento objekt útraty "však jsem ušetřil"....
@ptr078 Nevím, ale MG se prodávají velice dobře. Mají na to slušnou záruku a lidí co si to koupili znám několik a nikdo na to zatím nenadává. Na rozdíl od takových majitelů Škodovek, kterým neustále zlobí infotainment. Takže proč je podle tebe šílenost koupit si čínský spalovák?
Na tepelnou ucinnost 44,5% jsem zvedavy - bylo by to parada, kdyby se to potvrdilo. Ale moc se mi tomu nechce verit. Zatimco ostatni vyrobci se pretahuji o pulky procent, relativne nova automobilka najednou dokaze o tri procenta vic?