Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Mitsubishi Outlander PHEV má české ceny. Motor je jediný, záruka dlouhá

15 komentářů

adamzprahy
Jsem zvědavý na nějaké testy. S pohonem je něco špatně. Aspoň teda podle papírů. 225kw dá 4.7m dlouhému autu stovku za 7.9s a 170 maximálku? Normálně bych maximálku u SUV hybridu neřešil, ale tady to v kontextu všech údajů jen přidává na pochybnostech.

Baterie 22,7kwh stačí jen na 86 km WLTP dojezdu? Takže spotřeba je 26,3kwh? Před pěti lety by to možná všechno byli akceptovatelné hodnoty, ale dnes je na trhu hodně SUV 4.7 - 5m délky s lepšími parametry (zrychlení, spotřeba, ev dojezd). Buď se v realu stane nějaký zázrak nebo to bude chtít hodně velké slevy aby si to někdo koupil. Nebo jsem něco nepochopil.
Pepa_007
@adamzprahy protože je těžký. 1.5TSI kodiaq který je o 100kg lehčí a utáhne na kouli o 200kg víc má top speed 210. Takže proto má ten outlander 170. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 Logické?
Vysvětlení je prosté, lůza nemůže jezdit rychle. Jen vyvolení. 😉
A nebo je to Woke - progresivní smýšlení.
adamzprahy
@Pepa_007 ne, bude to spíš nějaké konstrukční omezení převodovky / hybridního systému. 2.1 tuny rozhodně není tolik aby to mělo takové omezení. I v tomhle kritizovaná Toyota dá 180.

Podezříval jsem jestli nejsou v článku špatné údaje, ale je to správně https😐/www.mitsubishi-motors.cz/…tlander_PHEV.pdf
Pepa_007
@adamzprahy přesná trefa. Úplně stejné jako u BEV. Nač dávat další převodovku pro zvýšení top speed.....? Prostý lid to stejně nechce. 😉
Mikesus
@adamzprahy
Maximalka v době elektronického omezení nic neznamená. Toyota oficiálně ma 180, realne omezovač zasáhne na 190 a lexus s tim samým pohonem zasáhne až při 200. doby, kdy někdo mohl vykon dát do prime umery maximalce jsou davno pryč. Jen ti hloupí si pořád mysli, ze maximalka určuje dynamiku auta. Dnes už ani ta 0-100 nemusi být moc vypovidajici o pružné dynamice v běžném provozu.
Ale souhlasim, ze na 225kw je ta stovka dost pomalá. Obzvlast v porovnani s rav4 se stejným výkonem.
lamal
@Pepa_007
Myslis, ze 100kg navyse obmedzi maximalku z 210 na 170 ? 😁
Nemas ani paru o autach ocividne, bez urazky 😊
Zetti
@adamzprahy
225 kw je papirova hodnota. Atmosfericky motor a jeho krivka vykonu s absenci prevodovych stupnu (predpokladam) neni staveny na sprint. V provozu to ale pojede dobre.
V baterce musi zustat rezerva, nespotrebujes ji na 100% a mozna ji nenabijes na 26,3kwh. Predchozi model nevynikal kapacitou baterie, z elektroaut asi nejhur, treba jeste neco omezili. Deklarovany dojezd jsem mel jednou striktni padesatkou po kraji prahy.
3_diamanty
@Zetti
Aj svetla vyska vyzera u noveho outlandera vyborne ( svoje asi robia aj tie 20tky kolesa ) ... hoc previsy karoserie sa zmensili doslova len o milimetre tak na mna ten novy posobi aj podstatne "terennejsie" ako predchodca ... pripomina mi kusok volvo ten kvadrovity dizajn s vysokym pontonom a rovnou kapotou ( k suv sa ale hodi ) .... pre mna asi najkrajsie mitsu za od cias 3000gt
jiricekc
@adamzprahy Zajímavé, že americká slabší verze s 248 koníky je testována z 0-96 za 6.6s.
Jan Pešek
Vypadá docela dobře zevnitř i zvenku. Za mě o dost hezčí interiér, než VW či Škoda. Jinak bohužel drahý, malý kufr, dobíjení, náhradní díly bůhví odkud….Prodejní trhák to tedy nebude.
3_diamanty
@Jan Pešek
Predchodca tiez bol drahy... mal este mensi kufor aj podstatne horsiu dynamiku a napriek tomu bol v europe jasne najpredavanejsi plugin hybrid... takze touto logikou to asi nepojde... kto chce lacny povoz s velkym kufrom bere joggera... outlander phev ma uplne inu klientelu ... samozrejme cz ci sk trh nie je jeho revirom ... tu to budu opat omrvinky
Lubo
@3_diamanty V Európe má Mitsubishi trhový podiel 0,5%. To sú už omrvinky, alebo už nie? Bojuje zo sledovaných značiek o posledné miesto s Hondou.

www.acea.auto /files/Press_release_car_registrations_December_2024.pdf
3_diamanty
Tieto fotky v reale su daleko lepsie ako tie umele oficialne ( prave na taketo nieco som tu cakal .. diky) ... a prave v tejto red diamond v kombinacii s ciernou strechou a chromom vyzera asi najlepsie... este aj tie 20tky disky mi tam pasuju.. nie je treba nic menit ... a to sa vidi dnes uz malokedy ... k tomu skvela technika aj velkorysa zaruka ... vyzera to na podareny navrat a opatovny uspech phev outlandera v eu.... kral pluginov sa vracia ... tak vela stastia
ericn
Outlander je vykřik Mitsubishi do tmy. Je to ošklivé, velmi drahé, pomalé a navíc s malým kufrem. Proč to jako rodinné auto chtít? Vůbec nevím, co by mě přimělo byť i jen o něm uvažovat…
lamal
@ericn
Kto chce psa byť, palicu si nájde 😊
Preco by mal byt Kodiaq auto o ktorom uvazovat, len kvoli hlbke v kufri pod nakladacou hranou ?