Testy
Mikesus
@traveldrive
Chceš popřít fakta, ze diesel ma nasobne vyssi jedovaté emise nez benzin?
Na rozdíl od tebe pracuji s fakty, ne s domněnkami vycucanymi z prstu někde uprostřed pastvin někde v severním Maďarsku
Chceš popřít fakta, ze diesel ma nasobne vyssi jedovaté emise nez benzin?
Na rozdíl od tebe pracuji s fakty, ne s domněnkami vycucanymi z prstu někde uprostřed pastvin někde v severním Maďarsku
Mikesus
@Pepa_007
Super, ze to už víš několik let dopředu, jak na tom budou motory s emisni normou euro7, která začne platit v roce 2027.
Super, ze to už víš několik let dopředu, jak na tom budou motory s emisni normou euro7, která začne platit v roce 2027.
Mikesus
@Pepa_007
Souhlas. Lepší usa nez Rusko. A proto každý má mít svá základní práva. Jako třeba právo na čisté prostředí
Souhlas. Lepší usa nez Rusko. A proto každý má mít svá základní práva. Jako třeba právo na čisté prostředí
Man Ký
Tak, konec pohádek
www.auto.cz/…spotrebou-148292
7,4 je docela rozdíl proti dříve avizovaným 5,4 litrům😊
www.auto.cz/…spotrebou-148292
7,4 je docela rozdíl proti dříve avizovaným 5,4 litrům😊
Man Ký
@Allo Jak je nová Mazda CX-80 tedy velká? Je 4995 milimetrů dlouhá, 1890 milimetrů široká, 1710 milimetrů vysoká a má rozvor náprav 3120 milimetrů. Mazda CX-80 tak je delší než výchozí CX-60, ale nejzásadnější nárůst velikosti najdeme mezi koly. Rozvor náprav se prodloužil o nezanedbatelných 250 milimetrů. Zároveň je novinka o 24 milimetrů vyšší.
...takže longová verze, to bude mít zcela zásadní vliv na spotřebu. jdu někde najít, o kolik žrala víc S-klasse v longu proti standardu😊
...jinými slovy, nic, co by ospravedlňovalo o dva litry vyšší spotřebu, obzvlášť u dieselového motoru, kde zatížení až tak spotřebu nezvyšuje.
...takže longová verze, to bude mít zcela zásadní vliv na spotřebu. jdu někde najít, o kolik žrala víc S-klasse v longu proti standardu😊
...jinými slovy, nic, co by ospravedlňovalo o dva litry vyšší spotřebu, obzvlášť u dieselového motoru, kde zatížení až tak spotřebu nezvyšuje.
traveldrive
@Mikesus, tebe tá zelená ideológia riadne udiera na mozog... Ale nevadí, hlavne že si inak zdravý a si šťastný.
Man Ký
@Flai zatím to nevypadá na žádný průser, co se týče tohoto motoru. a říkat, že Japonci naftu neuměli - to určitě není pravda.
Man Ký
@Marek Bednář - těch 5,4 je možná tak při stokilometrové rychlosti na tempomat, při rovném profilu cesty. Tomu jsem se podivoval, věřil jsem v evoluci, nikoliv revoluci. Šlo mi o to, jestli je ten diesel skutečně tak zázračný, nebo jsou to trochu pohádky.
Pepa_007
@Mikesus ChatGpt : Moderní Euro 7 diesel a Euro 7 benzín jsou z hlediska jedovatých emisí (NOₓ, PM, HC, CO) na podobné úrovni díky pokročilé filtraci a řízení spalování. Diesel má výhodu v nižších emisích CO a HC, benzín má výhodu v jednodušší technice a nižším riziku NOₓ bez použití močoviny.
KANKUNEN
@Mikesus Jo tak, ty už operuješ s poruchou, to jako myslíš, že ten diesel pojede bez močky?
stopel
@Mikesus rodičia su surodenci? vidno 😊 u teba v Čečensku ocividne nie je povinne zakladne vzdelanie
WinDiesel
@Mikesus : nemusím popírat fakta, fakta jsou jasná, diesel má jen nepatrně vyšší emise NOx než benzín. A tyto emise NOx jsou s poslední euronormou nepatrné. Lžeš a hloupě dutá hlavo.
traveldrive
@praptak Trpíš hosipou alebo stratou koncentrácie? Objem valcov 3,3 litra je podľa teba downsizing? Daj si mokrý uterák.
Marek Bednář
@Man Ký tady www.auto.cz/…ocekavani-150982?… zase kolega dosáhl průměru 6,8 l/100 km se stejným motorem v CX-60, a upřímně, u takhle velkého auta je cokoliv pod 8 fajn 😊
Man Ký
@Josef-Kratochvil
www.spritmonitor.de/…/2041-CX-60.html?…
i když jedním dechem uznávám, že ani tak to není špatné.
www.spritmonitor.de/…/2041-CX-60.html?…
i když jedním dechem uznávám, že ani tak to není špatné.
traveldrive
@praptak Hm? Na nič takého som nereagoval. Adresoval si svoju otázku správne? Nemala smerovať na niekoho iného?
traveldrive
@Emel Zdá sa, že Japonci chceli vyvolať dojem pozdĺžne uloženého motora a pohonu zadných kolies, pomerne krátky predný previs a kabína posunutá dozadu to evokujú.
praptak
@Emel Tak tato Mazda tu nemá k dispozici šestiválcový benzín. Takže těžko to popíra nezmenšování objemu motorů.
Man Ký
Ozzman
Velké SUV a velká nafta? Jo, ať je tu ta možnost a určitě lepší, než R4 a každý se muže rozhodnout, je super, že pořád někde ještě je možnost volby, vedle je i PHEV verze pro někoho, kdo nepotřebuje tahat přívěs a stačí mu jen velké rodinné auto s dostatečným výkonem a možností dobíjet doma (já bych určitě volil hybrid, karavan nemám a po německu s takovym SUV lítat 200+ taky asi nebudu, kde by diesel převážil asi nižší spotřebou). Nicméně auto se mne moc nelíbí, na živo působí zadek a i profil dost divně, jako by auto bylo úzké a vysoké. Jenže já osobně bych byl nejvíc skeptický k naftě z důvodu, že víme jak 2.2 SkyD měl problémy a tento motor je nový a nikdo zatím nemuže říct s jistotou, jak bude fungovat 😊
traveldrive
@stopel Však o to ide, nie? 😄 Ak máš motor pozdĺžne až za nápravou, budú proporcie iné a auto bude vyzerať trochu ťažkopádne, rob čo rob. Ale máš pravdu, nepridal som smajlíka.
stopel
@traveldrive ako to myslíš vyvolať dojem? Veď to ma motor pozdĺžne a pohon zadných kolies
Josef-Kratochvil
@Man Ký chlape, v CX60 mám už 85t km. Rekordní spotřeba, kterou jsem ale dosáhl už několikrát jízdou po státní, v koloně a na rovině (např. Svitavy-Brno), byla 4,1 až 4,2L. Běžně se dá okresky svižně jezdit za 5,3-5,6L. S dálnicemi (150-160 km/h), na kterých se pohybuju velmi často, a spoustou krátkých denních jízd po městě mám dlouhodobou spotřebu 6,6L. Pro srovnání, Passat B8 140kW, předokolka v automatu, dlouhodobá 6,5L. Mě je spotřeba v celku jedno, ale objektivně musím uznat, že ten motor je na tom velmi dobře. Škoda, že není v Mazdě 6.
Koliesko
Pri všetkej úcte k redaktorovi, ale dať do tabuľky s názvom najbližší konkurenti k BMW x5 a AUDI Q7 samozrejme so šesťvalcovými motormi pre istotu Kodiaka so štvorvalcom, to je už aká konkurencia. Veď to má v porovnaní s tými ostatnými zo všetkého iba 2/3. (Počet valcov, objem, výkon, cena). A kde máte GLE 350d a WV Touareg? Čo už sa nevmestili do excelovskej tabuľky?
Flai
proboha kdo si v dnešní době koupí naftu? a ještě k tomu japonskou naftu? japonci nikdy naftu neuměli, vždycky to byl poruchový šrot kde opravy byly likvidační. Obzvlaště pak mazda kde se v záruce rosypal motor a servis oznámil že zaruka se nevztahuje,zamítá a oprava motoru je minimálně od půl milionu korun protože japonec.
3_diamanty
Auto urcite super... ma to taky americko australsky styl.... tam si to viem predstavit ako rodinne auto ( a samozrejme s benzinom ) ... u nas je zase aspon prijemnym spestrenim coraz menej zaujimaveho trhu
Pepa_007
@Mikesus troll.......? Jinak nevím co jiného. Zelená všude a vidím tam i zeleně-rudou. Škoda. Patříme na Západ. Raději půjdu s Trumpem než s Puťíkem.
Losina
@Man Ký Dobrý den dlouhodobá spotřeba je u CX 80 . 6.6 lt nafty. Najeto 5 000 km
Man Ký
@Emel celý ten proces byl groteskní, na začátku velké vyhlášení, přijdeme se zadokolkovým sedanem, potom k tomu přibylo šestiválcové řadové motory /bez bližšího určení, petrolheadi skákali radostí, že bude japonské BMW za pusu/, a vyšlo z toho SUV s dieselovým šestiválcem😊
Ozzman
No, to je druhá věc, mne se CX80 ani nelíbí, takže je to škoda, ale né moje 😁 @Emel
Koliesko
@Josef-Kratochvil nemáte celkom pravdu. V Prahe ale aj v Bratislave jazdí po meste dosť vysoké percento väčších SUV alebo Crossoverov. Myslím tým aj šesťvalcové nafty od MB, BMW, AUDI alebo VW. Že jazda v mestskom cykle s takýmito autami je z hľadiska ekológie, spotreby paliva a prevádzkových podmienok nevhodná, je každému príčetnému človeku jasné, napriek tomu na nich ľudia jazdia. A súhlasím s Ozzmanom, že aj v takto veľkom aute má miesto hybridná technológia. Jazdím na hybridnom Lexuse s benzínovým 3.5 V6 práve preto, že 80% mojich jázd je po meste resp. prímestské jazdy. Nafta mi v tomto prípade nedávala zmysel. A skutočne, či mám na diaľnici spotrebu 10l neriešim. A dlhodobú spotrebu po odjazdeni vyše 120.000 km mám 7.3 l/100km.
Emel
@Ozzman nicméně recenze nejsou vůbec nadšené z fungování té 2.5 jako PHEV, viz i starší test tady.
Ozzman
Asi ano, prvokupci takových aut se pohybují většinou v nějakém týdením okruhu kolem komína a na víkendy jezdí dál, na tohle je prostě hybrid dokonalej, protože dnes už zvládá bezproblémů i dálniční jízdu s naprosto akceptovatelnou spotřebou, řada z nich i utáhne vlek. Nafta třeba vezme o 1-3 litry dle typu auta méně na té dálnici, ale to se projeví až při vyšších rychlostech či nějakém nadměrném zatížení auta. Ono když se podívám tak velká část nových i prémiových SUV jsou hybrid či PHEV. Opět opakuji, je super, že Mazda takový motor má a že se to někomu hodí, ale když už bych si takové SUV kupoval já, naftu a od Mazdy asi radši ne 😊 Mazda proslula jinými věcmi, než dieslem 😊 a navíc ho nevyužiju @Man Ký
Man Ký
@Ozzman tak přijde na to, kde člověk žije. Ale něco mi říká, že se na dražší auta snáze vydělá ve větších městech a tam jich také jezdí víc. Na dlouhé cesty jsou většinou fleety a ty zase moc nerozhazují za velké SUV, tam stačí Superb/Passat nebo něco v tom stylu
Ozzman
Aha, tak to asi žijem v jiném vesmíru, protože tato velká auta pro 7 právě jezdí převážně okolo komína a jednou dvakrát za rok na dovolenou. Někdo s tím tahá vlek, ale na to jsou taky primárně asi vhodnější jiná auta, než SUV a na dálniční polykání km taktéž... Navíc jezdit za 10l benzínu po dálnici s takovým kusem auta mne nepříjde tak špatné i když se mi vybije baterka, když velkou část týdeního rádiusu udělám na elektriku či kombinaci a na požitek jízdy a zvuku jsou tu jiná auta, než SUV. Jak říkám, kdo to využije, proč ne, ale reálně ten hybrid bere z obou světů to lepší a pro drtivé většiny potřeb je to ideální a pro ty ostatní je tu ten diesel - rozuměj ,já ho nehejtuju, jen já osobně ho nepotřebuju . @Josef-Kratochvil
Josef-Kratochvil
@Ozzman tak velké SUV si snad nikdo nekupuje na to, aby s tím jezdil po městě a okolo komína. Taky 70% prodejů CX60 je nafta. Když se ti baterky po 30-40km vycucaj, tak jen dalších x-set km taháš 150kg navíc se spotřebou 8-10L a proč. Ta 3.3 má úžasnou spotřebu, nižší jak benzín. A to ani nemluvím o zvuku, V6 je V6 i v naftě.
Josef-Kratochvil
@Man Ký to neni koncern. Tenhle motor krasne tise a bez vibraci tahne od volnobehu.
traveldrive
@Emel BMW to maskuje lepšie, má trochu oblejšie tvary a mohutnejší predok, Mazda má o niečo dlhšiu kapotu a priamejšie linky. Mne to až také divné nepríde, skôr špecifické. V dnešnej dobe automobilových príšer a nelogických mixov rozličných štýlov takáto Mazda oko poteší.
Ozzman
Já bych taky volil u toho auta hybrid, však to píšu 😊 Já hybrid mám... @Man Ký
Man Ký
@Ozzman a o to právě jde, že spousta řidičů, soukromých majitelů, to auto používá pro denní ježdění do 50 km a tudíž krásně vystačí s dobíjením, a nafta je pro ně víceméně zbytečná.
Josef-Kratochvil
@Man Ký tak jsem v norme. Udal jsem i spotrebu s Passatem, pro lepsi srovnani. Mam vetsi spotrebu, nez vetsina ridicu.
Ozzman
V kombinaci bejt může, když jezdí větší část na elektřinu, proto říkám, že je fajn mít na výběr @Man Ký
Ozzman
No, já se tedy uplně nerozplývám ani nad CX30, CX5 asi ujde, ale více mne sedí tento styl na autech typu Mazda 6 či Mazda 3, @del42sa
del42sa
@Ozzman jo ten poslední design Mazdy zvláště u těch dvou modelů (CX- 60 a CX-80) je takový nepodařený, ta auta působí otekle a mají fakt divné přední světlomety, zatímco CX- 5 nebo CX-30 jsou fakt vyloženě líbivá auta.
Emel
@traveldrive podívej se, jak vypadá taková X5... tímhle dojmem rozhodně nepůsobí. Naopak takhle působí i jiné Mazdy s pohonem předních kol. Kdyby tě zajímalo čím to je, tak benzínové SkyActive motory potřebují delší výfukové svody
ptr078
@Mikesus Na svete je 8 miliard ludi, zabezpecit pre vsetkych pravo na ciste prostredie, rovnake pracovne prilezitosti, vzdelanie atd je nemozne, tak sa s tym zmier.
WinDiesel
@Koliesko : tak to je pro Auto.cz povinnost nacpat tam Kodyjáka. Příště by si Fkoda nezadala inzerci 😄
WinDiesel
@Man Ký : jo redaktůrek to určitě šetřil. 😄 ty jsi tak krásně naivní .-)
WinDiesel
@praptak : si nech dovézt CX-70 nebo CX-90 z USA, to není velký problém.
praptak
@Pepa_007 Hodnoty (limity) NOx pro obě paliva nejsou stejné, norma Euro 7 ještě neplatí.
Emel
Pořádnej kus auta s pořádným motorem (po rozpačitých dojmech z benzínu) za adekvátní peníze... jo, proč ne.
Designově to za mě žádná nirvána není, ten boční profil je divnej... ale barva je super, s bílou (nota bene na černých kolech) se to vůbec nedá srovnat, tady ta vínová úspěšně maskuje určitou těžkopádnost danou lakovanými prahy.
cdn.24net.cz/…zek/ikonka-88520
Designově to za mě žádná nirvána není, ten boční profil je divnej... ale barva je super, s bílou (nota bene na černých kolech) se to vůbec nedá srovnat, tady ta vínová úspěšně maskuje určitou těžkopádnost danou lakovanými prahy.
cdn.24net.cz/…zek/ikonka-88520
Kdo opravdu ma rád svoji rodinu, ten ji nebude trávit jedovatymi emisemi. Kdo kouka jen na své pohodlí, tomu je jeho rodina asi fuk.