Novinky
Zpět na článek
Nové Audi A6 už má i plug-in hybrid s velkou baterií. Na elektřinu dojede daleko
11 komentářů
PowerHouse
V Německu plní emisní norny i bez dotací aut.
Plug-in 10% a BEV 19%
www.adac.de/…zulassungen-kba/
Baterky u plug-inů u VW
Před 2 roky 10kWh
Loni 20 kWh
Letos 25kWh
Příští rok ? 30kWh ?
A co Škoda s 25,9 kWh?
To zvýšení na 25,9 jsme čekali.
Navýšení odpovídá vyšší kapacitě u nových baterek u BYD a CALT. Tyto nové baterky jdou nyní do výroby.
Příští rok je může mít i Skodárna.
Plug-in 10% a BEV 19%
www.adac.de/…zulassungen-kba/
Baterky u plug-inů u VW
Před 2 roky 10kWh
Loni 20 kWh
Letos 25kWh
Příští rok ? 30kWh ?
A co Škoda s 25,9 kWh?
To zvýšení na 25,9 jsme čekali.
Navýšení odpovídá vyšší kapacitě u nových baterek u BYD a CALT. Tyto nové baterky jdou nyní do výroby.
Příští rok je může mít i Skodárna.
Allo
Zase auto na vyžírání dotaci? K ničemu ten plugin jinak není... Proč nabíjet a tankovat? To už raději full ev..
Ham.
@ryccardo První co musí tato auta splňovat je jízda po autobahnech vysokými rychlostmi. Už vidím jak 100kW ICE žene auto dvoustovkou a ještě dobíjí baterku. Motor bez turba s nepřímým vstřikem klidně, když to bude čtyřlitrový osmiválec. Atmo dvoulitr s nepřímým vstřikem by v takovém autě působil jako poslední ubožátko.
ryccardo
@Ham. 185 kW není u mě podladěný motor. A pravděpodobnost že z auta bude líná lemra by přicházela v úvahu pokud by se baterie komplet vycucla. Pokud by měl motor 100 kW, tak bych to jako línou lemru úplně nedefinoval a není snad technický problém v případě vybití baterie pod určitou mez ji krom rekuperace bržděním dobíjet i přebytkem výkonu ze spalováku přímo za jízdy, aby si baterie udržovala dostatek kapacity pro případnou potřebu výkonu.
Takže proč nepoužít třeba motor bez turba, s nepřímým vstřikem a bez ptákovin typu variabilní časování ventilů, elektronicky odpojitelný alternátor, elektricky hnaná vodní pumpa apod.
Nicméně možná jsem to s tím obráceným poměrem trochu přehnal 1:1 by bylo asi jistější.
Takže proč nepoužít třeba motor bez turba, s nepřímým vstřikem a bez ptákovin typu variabilní časování ventilů, elektronicky odpojitelný alternátor, elektricky hnaná vodní pumpa apod.
Nicméně možná jsem to s tím obráceným poměrem trochu přehnal 1:1 by bylo asi jistější.
Ham.
@ryccardo Jednak podladěný 2.0 TSI je velmi spolehlivý motor a druhak otočit otočit poměr výkonů ice a ev by znamenalo, že auto po vybití baterky by byla líná lemra, protože slaboučký ice by táhl velké auto a ještě dva metráky baterek navrch. Takže tento poměr cca 2:1 je správný. Když něco, tak by měli nabídnout variantu šestiválec třeba 250-300kW plus EV třeba 150 kW (když takovou kombinaci může mít obyčejný Tuareg, tak nechápu, proč ne auto vyšší střední třídy v prémii).
ryccardo
@Allo Můžeš běžně nabíjet a když potřebuješ jet dál tak si natankuješ. Já v tom problém nevidím. Full EV tě pak limituje, když chceš jet někam dál.
ryccardo
@PowerHouse Osobně se mi tenhle trend líbí. Nicméně bych viděl další krok v tom, že auto nebude mít 200 kW ze spalováku a 100 kW z elektra. Tím pádem je ten spalovák zbytečně složitý a náchylný k poruše, ale opačně. Jednoduchý slabší motor bez turba a dalších složitých blbostí a sílu bude v případě potřeby dodávat hlavně elektromotor.
WinDiesel
@PowerHouse : no Škodárna hlavně o 60 000 zvyšuje ceny spalovacím modelů, aby tato elektrická prodělečná dobrodružství utáhla. Jednoho krásného dne už nebude dost spalování, aby se z jejich prodejů financovaly elektrozkraty, potom budou EZ zdraženy a Škoda půjde na 1/2, možná 1/3 prodejů, VW také a krach. Renault a Stellantis dávají EU 5 let.
WinDiesel
Zajímavý by byl PHEV diesel. jako to má Mercedes, nebo HEV diesel jako to má BMW.
MarekAbsolon
Pokud dojede daleko, tak to musí každému škarohlídovi zdaleka stačit.
kdyz vidis objem modulu z enyaqu (a jeho realnou cenu) tak si myslim, ze strop bude i dal (se stavajici technologii..).