Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Pick-upy milují v USA i Brazílii. Loni se jich prodaly miliony

43 komentářů

kruskar
S rámovým pick upem o délce 5,3-5,5m, se v evropských městech poměrně nesnadno jezdí a ještě hůře parkuje. Nejspíš proto je po nich nižší poptávka, než jinde ve světě. Pro evropany by byl ale nejspíš hit pick up se samonosnou karosérií o délce 4,8-5,0m, s kterým by se už pohybovalo snáze, byl by to ideální auťák pro chalupáře, zahrádkáře a živnostníky s podnikáním v oblasti služeb. Proč tu třeba nenabízí Dacia svůj Oroch, je mi záhadou. Neměla by konkurenci a při rozumně stanovené ceně by nestačila prodávat.
Man Ký
@kruskar pro většinu živnostníků je lepší auto typu Berlingo, dvě místa vepředu a ložný prostor zakrytý. Dacia nabízel Logan pick-up a jako ojetý se špatně shání, jestli byl besellerem jako nový nedokážu posoudit, spíše ne. mid-size pick-up či dokonce menší, protože i Hilux má, jak se dívám 5,3 metru už znamená velká omezení pro náklad i pro posádku... a mít vzadu místo na jednu paletu - no nevím.
Ham.
@kruskar To není žádná záhada, ale daný stav je logický. Velký Pick-up kolem těch 5,5 metru se dá využít jako náklaďák i jako osobák pro 4 osoby, tedy pro rodinu. Malý Pick-up je pro rodinu utrpení a převozní kapacita je také mizerná a navíc v našich končinách hodně prší, takže ten živnostník raději sáhne po dodávce. Ve výsledku je množina zájemců o malé pick-upy v rozvinutých zemích (USA, Evropa) velmi malá a soustředí se jenom na rozvojové země. V minulosti už pokusy v EU byly, ale skončily prodejním fiaskem, protože i u nás když už, tak se uživí velký rámový pick-up, ale samozřejmě z důvodů využití ve městě je množina zájemců malá, u malého pick-up skoro nulová.
Mikesus
@Ham.
Malý pickup nema téměř klientelu. Jak píšeš, je to už moc velký kompromis jak pro posádku, tak pro naklad. Mnohem lepe poslouží dodavka.
Sevca1
@Mikesus Jsi velice aktivní účastník těchto diskusí. Trousis tu moudra jako krávy na pastvě lejna. A dost tvých příspěvků má hodnotu toho kravského lejna. Čekám na odpověď z článku z 30 května o Alfě. Kde jsi napsal, cituji ; že rychlonabijecky jsou pro nabíjení na cestě někam co odmítají dělat bezpečnostní přestávku a ohrožují všechny okolo.Tva citace. Otázka ,Kolik času uplyne když jedu někam dál což většinou bývá po dálnicích než budu muset nabíjet znova?Na rychlonabijecce bez tak stravis min 25 minut. Já teda většinou vidím že Ev co jedou dál nabíjí na rychlonabijeckach, dle tebe ti lidé hazarduji se svými, potažmo ostatními životy? Takže elektromobilisti, dejma tomu cesta na Jadran,v žádném případě žádné rychlonabijecky , pěkný pomalý nabíjení dát si dlouhého šlofíka, dle Mikesuse. Samozřejmě je to hloupost, no ale aspoň víme jak kvalitně přemýšlí 😁
Mikesus
@Sevca1
Jak jsem psal dříve, rozhodl jsem se na nebyvhovanc eneragovat, protoze pak to dopadá akorát tak, ze klisnu na jejich úroveň. Takze až se začneš slušně chovat, tak ti odpovím znovu. Jednou to stačit musí a uz jsem na to odpovídal. Takze sw nejprve nauc slušného chování, a pak ti dám znovu odkaz na moji reakci.
Sevca1
@Mikesus ne ty lháři neodpověděl jsi !!!!!!šmejd co odpovídá jak se mu to hodí. Kde jsi psal šmejde odpověď na ty přestávky u Ev???? Když jsem se ptal tak psal něco o mně. To samé jednou napíšeš kdo má naftak je hloupý i když je 4 roky starý a podruhé když splňuje emise tak je to ok.Tak jsou hloupý ti lidé nebo ne? Píšeš jak se ti to hodí do krámu. Jsi šmejd. O paritě Erlogu s pidi baterií se vůbec bavit nemá cenu. Jo má, vlastně jsi napsal jen blázen by s ním jel dál 😁😁😁😁 . Ale budeš tvrdit že tam parita ke Karogu je. Nevím ale s Karogem se dá cestovat dál. Jo já zapomněl on ten Elroq má výkon, jo !! Ty bláho k čemu mi je s pidi baterií, auto do města. A takový rozpory tu trousis a povazujes se za chytrého 😁😁 A ještě perlička o tvé údajné účasti na fakultě 😁😁a borec ti najde hrubky co bijou do očí. Nazivam tě jak jsi zasloužíš. Víš jaký je rozdíl mezi tebou a Rohybnolkem? Žádnej, oba dva d.e.b.i.l.o.v.e fanatici, akorát každý na druhé straně. Jo a přečti si to po sobě ty fakulto, co tam máš překlepů 😁😁😁
Lempl Klaun
@Sevca1 Nechci dělat předčasné diagnózy, ale tvoje příspěvky by asi nejvíc ocenila univerzita jako výukový materiál k předmětu „patologie diskusního prostoru“.
Sevca1
@Lempl Klaun tak je tam zašli a nestačí čas, děkuji za ocenění 😁
Sevca1
@Sevca1 Oprava: neztracej 😁
Mikesus
@Sevca1
Odpověděl, ale jak jsem říkal, s nevychovanyma individuama nebudu ztrácet čas, obzvlast když odpověď dostal. A to se teď ještě uskromnuju v kompromisu, ze ti dávám druhou šanci, že to napíšu znovu, lepe receno dam odkaz. Ale jak je vidět, nevychovanej hulvát zustane porad stejný.
A k tomu lhari, jen jsi ukázal ze jsi ty, mohl sis usetrit tak dlouhy text ,ktery jsem ani necetl cely. Karoq 140kw tsi, 1.1M, elroq 150kw, 882tis.
Karoq 110kw dsg 770tis, elroq 125kw 799tis.
ptr078
@Mikesus Vsetkych dookola urazas, a vyzadujes slusne spravanie 🤣. Pamät ti nesluzi, tak len pripomeniem, ze slovaci su pre teba hornouhorsky putinovci, vsetci majitelia skodoviek ***i co nevedia soferovat a maju vratit vodicaky alebo ludia narodeni v rokoch 70/80 banda konunistov, co nerobia a nevedia nic iba tebe otravuju zivot 🤣
Mikesus
@ptr078
Dej odkaz kde jsem začal urážet jako první. Jak jsem psal vys, na úroveň nevychonavcu už se nechci snižovat, tak nebudu reagovat na ty, kteri se neumi chovat. Dej sem ten odkaz, jinak jsi lhář jako ten nevychovanec nad tebou. A ono totiz ti nevychovanci nemají problém lhat. Rád se na ten tvuj odkaz podívám, přečtu a pokud to tak bude, pozpytuju svědomí a omluvim se. Pokud to tak nebude, budeme všichni vědět, kam zase patříš ty a jestli to bylo zakejhani potrefene husy nebo objektivní připomínka.
gil54
@Mikesus

Jako první?

Pokud je "kdejaký hlupák" nebo "trouba" urážka, tak třeba tady, www.auto.cz/diskuse/97219/1 , pane arbitre slušného chování.
Lempl Klaun
@gil54No teda, pejsek ptr068 se teď jmenuje gil54? To je ale kreativita na úrovni „změním jméno, zmizím z trapasu“. Ale my víme, že ten hafan štěká pořád stejně.🤡
Mikesus
@Lempl Klaun Na to jde napsat jen "tónovací se stébla chyta". Horší referenci už snad ani dat nemohl. Na nikoho se tma neukazuje, nikoho se neoznacuje, konstatuje se fakt. pravda a skutečnost ho asi uráží, jinak nevím.
Mikesus
@gil54 No co je na tom za urážky? Vždyť tam nic není. Jeslti myslíš, že hlupak je urážka v reakci na to, když někdo srovnává hrušky a jablka, jak jinak takovejoncloveka nazvat? Inteligentní? A od kdy je označení hlupák za vulgaritu a nevychovanost? Tónovací se stébla chytá, to ví každý. Budes tam mít něco relevantního?
Pokud te uráží pravda a skutečnost, tak to se z hluboka omlouvám.
"Hlupák je označení pro osobu, která se vyznačuje nízkou inteligencí, omezeným rozumem a chápáním, a často i nedostatkem soudnosti a praktických znalostí"
Lempl Klaun
@ptr078

Pejsek ptr068
už je tu. 🤡
Mikesus
@Lempl Klaun
Já jsem zvedav na ten odkaz co nám sem da. Urcite by si něco takoveho nevymyslel, ze jsem někde vulgární a urazejici jako prvni bez reakce na někoho se stejným chováním. Nepamatuji si všechno a určitě by nelhal. Tak jsem zvedav na ten odkaz.
Sevca1
@Mikesus 😁😁😁já ani tu odpověď s těmi přestávkami neočekávám. To bylo jedno z největších hoven co jsi vypustil z úst. Já ti absolutně rozumím že se k tomu nehlasis. Ono stačí napsat jestli si za tím stojíš co jsi v ten den doslovně napsal 😁😁😁😁 Tvl ty mně bavíš, kdyby jsi byl chlap a ne klouček co si hraje s pindikem po večerech tak řekneš jo napsal jsem blbost. Lidé jedou třeba k moři a oni nevyužijí rychlonabijecku, proč? Všichni to dělají. Co lidé s fosilama co natankuji za 5 minut? No zastaví kdy chtěji. Jsi hloupockej naivní klouček ještě. Tak pá a odpověď ani už posílat nemusíš už jsi mně utvrdil v tom co jsi zač. A ano na TEBE budu vždy vulgární kloucku
Lempl Klaun
@Sevca1 Milý pane, děkuji za váš podnětný proud myšlenek. Vypadá to, že jste právě absolvoval intenzivní sezení se sebou samým. Doporučuji si to poznamenat do deníčku. Jistě, nemusíte čekat na odpověď, s tímto tempem vnitřního dialogu si zvládnete odpovídat i sám.
Jen bych vám doporučil zvolnit a popřemýšlet, zda vás rozrušení nad dobíjením elektromobilů skutečně obohacuje, nebo zda by nebylo zdravější věnovat svou energii třeba hlubokému nádechu nebo sudoku.
V každém případě držím palce. Váš vnitřní klouček si zaslouží trochu klidu a míň alkoholu o víkendu.🤡
Sevca1
@Lempl Klaun Velmi děkuji za doporučení od VÁS, jsem úplně v klidu, vaše příspěvky ne jenom na mně mluví za vše 😁
Lempl Klaun
@Sevca1
Jasně, no… škoda mého času, ale co už. Tak pa, ať ti to psychické zdraví dál nějak slouží! 🤡
Sevca1
@Lempl Klaun Děkuji , funguji v poho
Lempl Klaun
@Sevca1 Neděkuj, pa!
Sevca1
@Lempl Klaun Ale vždyť jsi se mnou ztrácel čas, a ztrácíš ho dále 😁, děkuji že jsi si ke mně našel cestu 😁
Lempl Klaun
@Sevca1
Pa!
Sevca1
@Lempl Klaun papapa
Lempl Klaun
@Sevca1
Pa, troIIe!
Mikesus
@Sevca1 Tak víme, že nevychovanec bude vždy vulgární a lhar bude ignorovat fakta. Ono to jsou casto synonyma, nevychovanec a lhář. Odpověď jsi odměně dostal, že se tě dotkne pravda není můj problém.
Sevca1
@Mikesus Stačí napsat tady a teď že jsi za tím stojíš co jsi doslovně napsal s těmi přestávkami, no ne? Jinak opět klasický meleš okolo hňupe 😁 Tak si snad za tím stojíš a nestydíš se za to co jsi napsal a není problém napsat to. Ať víme jaký jsi odborník a co doporučuje Ev řidičům když jedeš dál. Jinak jsou to opět hovna co trousis kolem toho
Man Ký
@Sevca1 prej "nazívám tě jak si zasloužíš" a "podívej se kolik tam máš překlepů"😊
kruskar
@Ham. Divím se, že to Dacia alespoň nezkusí, má to auto hotový, jenom ho sem přivézt. Já myslím, že by pro to tady trh byl. Když kdysi stálo za to Renaultu a Mercedesu rebrandovat Navaru....
Mikesus
@kruskar Ono to bude asi dost i s povinnými asistenty. Museli by to pro to auto odladit, potom homologace, to je o dost dražší než jen upravit již homologované auto.
Trtkal
Pokud u nás někdo potřebuje malý náklaďák, koupí něco jako Ducato / Jumper s korbou a případně i pěti nebo šestimístnou kabinou. Takové auta používají občas silničáři. Vůbec se to hodí pro údržbu, zemní práce a podobně, kde naházejí lopaty na korbu a jedou.
Na nic jiného se to prakticky nehodí, protože ložná plocha je otevřená, prší do ní, lze z ní cokoliv ukrást. Tomu odpovídají i prodeje takových aut.
Pro osobní potřebu je to vůbec na prd, v takovém autě buď věci válíte po sedadlech, anebo nevezete vůbec. Ložná plocha ve výšce 1,2 - 1,5 metru je taky "super".
3_diamanty
Tak napr L200 sa vyraba v Thajsku... tym padom sa tam takymto pickupom vcelku aj dari.... skor su zaujimave tie slabe predaje pickupov celkovo v afrike... na niektorych trhoch su uplne minimalne pritom by clovek cakal ze budu uspesne prave tam v rozvojovych krajinach a nie niekde v kanade...
Jozef SK
@3_diamanty

V Afrike by sa predávali,ale problém bude v kúpnej sile obyvateľstva. Aj u nás boli donedávna rodinné autá typu Fabia segment " B " momentálne má každý buď SUV,alebo niečo ako CEED a segment " B " sa pomaly vytráca.
Mikesus
@Jozef SK
Presne tak. U nas chce každý C segment a pokud možno suv. Neco menšího u nás uz moc lidi nechtějí. Ale zase na druhou stranu, pokud lidi skutečně nemaji na nove auto, začne se B segment znovu více prodávat.
kruskar
@Mikesus Když mají za auťák v úplném základu, který má akorát vnitřní tapecírung vykulit čtyři kila, tak si to rozmýšlejí. Za ty prachy je ještě rozumně jetý větší auto s výbavou.
Mikesus
@kruskar Však tak to bylo vždy, jestli koupit nové menší, nebo ojeté větší. Dřív dávali přednost menšímu, dnes dávají přednost většímu.
vencelín
F series či Silverado se mi líbí nicméně pro soukromé použití vidím jako vhodnější volbu Suburban či E😜edition XL.
Pick Up využiji nějací farmáři či stavaři. Avšak v případě že uživatel si na pickup dá nástavbu, tak pak může suplovat i dodávku.
Ja Prvni 123
A pritom je to tak jednoduche😒br /> V Americe jezdi prevazne rovne, ale obcas po hodne spatne ceste.
Takze je velky auto, klidne pick-up, pro ne ideal.

V Cine jezdi tener vyhradne na relativne kratke vzdalenosti, protoze vetsina lidi stejne nesmi opustit svuj okrsek.
Takze se jim hodi elektromobily.

V Evrope se nehodi, az na vyjimky, ani jedno.
Frfla
Jsem rád, že v rámci GD můžeme tady v EU jezdit s downsizeovanými motory (nejraději mám ten tříválec od Stellantisu) a nepraktickými EV, aby pak celý svět mohl nakupovat plněhodnotná auta s MOTORY po milionech. Pomalu si už nemohu na ohni na své zahradě ani udělat špekáčky. Děkuji EU, jmenovitě soudružce Uršulce, agentkovi Burešovi za podpis závazků pro ČR a bitcoinovému Nutelínovi za uvedení do praxe. Už se nemůžu dočkat zdražení plynu, abych si mohl za topení v zimě připlatit v rámci krásné, zelené planety.