Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
Trtkal
Pokud u nás někdo potřebuje malý náklaďák, koupí něco jako Ducato / Jumper s korbou a případně i pěti nebo šestimístnou kabinou. Takové auta používají občas silničáři. Vůbec se to hodí pro údržbu, zemní práce a podobně, kde naházejí lopaty na korbu a jedou.
Na nic jiného se to prakticky nehodí, protože ložná plocha je otevřená, prší do ní, lze z ní cokoliv ukrást. Tomu odpovídají i prodeje takových aut.
Pro osobní potřebu je to vůbec na prd, v takovém autě buď věci válíte po sedadlech, anebo nevezete vůbec. Ložná plocha ve výšce 1,2 - 1,5 metru je taky "super".
Na nic jiného se to prakticky nehodí, protože ložná plocha je otevřená, prší do ní, lze z ní cokoliv ukrást. Tomu odpovídají i prodeje takových aut.
Pro osobní potřebu je to vůbec na prd, v takovém autě buď věci válíte po sedadlech, anebo nevezete vůbec. Ložná plocha ve výšce 1,2 - 1,5 metru je taky "super".
3_diamanty
Tak napr L200 sa vyraba v Thajsku... tym padom sa tam takymto pickupom vcelku aj dari.... skor su zaujimave tie slabe predaje pickupov celkovo v afrike... na niektorych trhoch su uplne minimalne pritom by clovek cakal ze budu uspesne prave tam v rozvojovych krajinach a nie niekde v kanade...
@3_diamanty
V Afrike by sa predávali,ale problém bude v kúpnej sile obyvateľstva. Aj u nás boli donedávna rodinné autá typu Fabia segment " B " momentálne má každý buď SUV,alebo niečo ako CEED a segment " B " sa pomaly vytráca.
V Afrike by sa predávali,ale problém bude v kúpnej sile obyvateľstva. Aj u nás boli donedávna rodinné autá typu Fabia segment " B " momentálne má každý buď SUV,alebo niečo ako CEED a segment " B " sa pomaly vytráca.
@Jozef SK
Presne tak. U nas chce každý C segment a pokud možno suv. Neco menšího u nás uz moc lidi nechtějí. Ale zase na druhou stranu, pokud lidi skutečně nemaji na nove auto, začne se B segment znovu více prodávat.
Presne tak. U nas chce každý C segment a pokud možno suv. Neco menšího u nás uz moc lidi nechtějí. Ale zase na druhou stranu, pokud lidi skutečně nemaji na nove auto, začne se B segment znovu více prodávat.
@Mikesus Když mají za auťák v úplném základu, který má akorát vnitřní tapecírung vykulit čtyři kila, tak si to rozmýšlejí. Za ty prachy je ještě rozumně jetý větší auto s výbavou.
@kruskar Však tak to bylo vždy, jestli koupit nové menší, nebo ojeté větší. Dřív dávali přednost menšímu, dnes dávají přednost většímu.
vencelín
F series či Silverado se mi líbí nicméně pro soukromé použití vidím jako vhodnější volbu Suburban či E😜edition XL.
Pick Up využiji nějací farmáři či stavaři. Avšak v případě že uživatel si na pickup dá nástavbu, tak pak může suplovat i dodávku.
Pick Up využiji nějací farmáři či stavaři. Avšak v případě že uživatel si na pickup dá nástavbu, tak pak může suplovat i dodávku.
Ja Prvni 123
A pritom je to tak jednoduche😒br />
V Americe jezdi prevazne rovne, ale obcas po hodne spatne ceste.
Takze je velky auto, klidne pick-up, pro ne ideal.
V Cine jezdi tener vyhradne na relativne kratke vzdalenosti, protoze vetsina lidi stejne nesmi opustit svuj okrsek.
Takze se jim hodi elektromobily.
V Evrope se nehodi, az na vyjimky, ani jedno.
Takze je velky auto, klidne pick-up, pro ne ideal.
V Cine jezdi tener vyhradne na relativne kratke vzdalenosti, protoze vetsina lidi stejne nesmi opustit svuj okrsek.
Takze se jim hodi elektromobily.
V Evrope se nehodi, az na vyjimky, ani jedno.
Frfla
Jsem rád, že v rámci GD můžeme tady v EU jezdit s downsizeovanými motory (nejraději mám ten tříválec od Stellantisu) a nepraktickými EV, aby pak celý svět mohl nakupovat plněhodnotná auta s MOTORY po milionech. Pomalu si už nemohu na ohni na své zahradě ani udělat špekáčky. Děkuji EU, jmenovitě soudružce Uršulce, agentkovi Burešovi za podpis závazků pro ČR a bitcoinovému Nutelínovi za uvedení do praxe. Už se nemůžu dočkat zdražení plynu, abych si mohl za topení v zimě připlatit v rámci krásné, zelené planety.
Malý pickup nema téměř klientelu. Jak píšeš, je to už moc velký kompromis jak pro posádku, tak pro naklad. Mnohem lepe poslouží dodavka.
Jak jsem psal dříve, rozhodl jsem se na nebyvhovanc eneragovat, protoze pak to dopadá akorát tak, ze klisnu na jejich úroveň. Takze až se začneš slušně chovat, tak ti odpovím znovu. Jednou to stačit musí a uz jsem na to odpovídal. Takze sw nejprve nauc slušného chování, a pak ti dám znovu odkaz na moji reakci.
Odpověděl, ale jak jsem říkal, s nevychovanyma individuama nebudu ztrácet čas, obzvlast když odpověď dostal. A to se teď ještě uskromnuju v kompromisu, ze ti dávám druhou šanci, že to napíšu znovu, lepe receno dam odkaz. Ale jak je vidět, nevychovanej hulvát zustane porad stejný.
A k tomu lhari, jen jsi ukázal ze jsi ty, mohl sis usetrit tak dlouhy text ,ktery jsem ani necetl cely. Karoq 140kw tsi, 1.1M, elroq 150kw, 882tis.
Karoq 110kw dsg 770tis, elroq 125kw 799tis.
Dej odkaz kde jsem začal urážet jako první. Jak jsem psal vys, na úroveň nevychonavcu už se nechci snižovat, tak nebudu reagovat na ty, kteri se neumi chovat. Dej sem ten odkaz, jinak jsi lhář jako ten nevychovanec nad tebou. A ono totiz ti nevychovanci nemají problém lhat. Rád se na ten tvuj odkaz podívám, přečtu a pokud to tak bude, pozpytuju svědomí a omluvim se. Pokud to tak nebude, budeme všichni vědět, kam zase patříš ty a jestli to bylo zakejhani potrefene husy nebo objektivní připomínka.
Jako první?
Pokud je "kdejaký hlupák" nebo "trouba" urážka, tak třeba tady, www.auto.cz/diskuse/97219/1 , pane arbitre slušného chování.
Pokud te uráží pravda a skutečnost, tak to se z hluboka omlouvám.
"Hlupák je označení pro osobu, která se vyznačuje nízkou inteligencí, omezeným rozumem a chápáním, a často i nedostatkem soudnosti a praktických znalostí"
Pejsek ptr068
už je tu. 🤡
Já jsem zvedav na ten odkaz co nám sem da. Urcite by si něco takoveho nevymyslel, ze jsem někde vulgární a urazejici jako prvni bez reakce na někoho se stejným chováním. Nepamatuji si všechno a určitě by nelhal. Tak jsem zvedav na ten odkaz.
Jen bych vám doporučil zvolnit a popřemýšlet, zda vás rozrušení nad dobíjením elektromobilů skutečně obohacuje, nebo zda by nebylo zdravější věnovat svou energii třeba hlubokému nádechu nebo sudoku.
V každém případě držím palce. Váš vnitřní klouček si zaslouží trochu klidu a míň alkoholu o víkendu.🤡
Jasně, no… škoda mého času, ale co už. Tak pa, ať ti to psychické zdraví dál nějak slouží! 🤡
Pa!
Pa, troIIe!