Testy
xxc
5
@vondry87 Predražené možno, ale stačí pozrieť tu tabuľku, čo za podobné peniaze ponúka konkurencia a hneď je to jediná voľba 🙂
Přejít do diskuze
Potíž je v tom, že žádné ID 3 nikdy není a nebude GTI .
Aktuální ID 3 je inženýrský kalkul, který příliš nevyšel. Kvalitní design totiž nelze založit na inženýrském přístupu na základě sociologických výzkumů a dat
Navíc celá koncepce nedává smysl jako u mnoha BEV. Vzadu zbytečné místo na kolena, naopak nepříjemně vysoká podlaha. Naproti tomu malý kufr.. Tohle vše jsou dopad baterky pod podlahou.
Aktuální ID 3 je inženýrský kalkul, který příliš nevyšel. Kvalitní design totiž nelze založit na inženýrském přístupu na základě sociologických výzkumů a dat
Navíc celá koncepce nedává smysl jako u mnoha BEV. Vzadu zbytečné místo na kolena, naopak nepříjemně vysoká podlaha. Naproti tomu malý kufr.. Tohle vše jsou dopad baterky pod podlahou.
@Robert Hlavatý Tak mně to třeba jako druhé auto do rodiny smysl dává. Já mám shodou okolností nárok na služební auto od koncernu přesně v této ceníkové ceně a chtěl jsem nějaké malé svižné auto do města na rozvoz dětí a k tomu občasnou cestu do kanceláře a v práci mi řekli, že na toto je nejlepší Superb nebo Kodiaq 2.0 TDI, který mi chtěli vnutit. Tak jsem řekl, že se mi to nezdá jako nejrozumnější volba a v rámci e😜erimentu jsem si zapůjčil ID.3 v mnohem horší specifikaci než je toto GTX a to auto splňuje všechno, co jsem od něj čekal. Ve městě je jako ryba ve vodě (fakt se otočí na pětníku) a příjemně mě překvapilo, že ani dálniční cestování není problém, přestože tohle fakt není auto na dálky. Krmím to z FVE, takže člověka potěší i velice levný provoz. Ale jo, je to předražený a za podobný peníze určitě jde sehnat podstatně větší, hezčí a kvalitnější auto. Ale kdyby mi v práci řekli, že si místo Kodiaqa můžu vzít tohle GTX, tak už je objednané. Ačkoli nutno uznat, že takový Elroq RS bude asi ještě lepší volba.
Za mě to ID3 dává smysl. Ale pouze jako ojeté auto pro jízdy kolem komína a za cenu v rozpětí 350-500 000 Kč dle baterie/výkonu, pro lidi bydlící v rodinném domě. Pro koupi nového ID, ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak žádný důvod nenacházím... Vy ano?
@Robert Hlavatý To plati momentalne pre kazde ev. Napr. Tu v uk som akurat pozeral na bmw i4, tie co stoja nove 80k sa daju kupit dvoj/trojrocne od 25k podla baterky a najazdu a to uz zmysel dava pre cloveka co ma kde nabijat za lacno
2 veci
- cena je sialena, predavat to do 1.1mil bolo by to OK
- preladenie stabilizacie, nech z tej zabavy a zadneho nahonu aspon nieco je a nemyslim tym palenie gumy, alebo driftovanie...
- cena je sialena, predavat to do 1.1mil bolo by to OK
- preladenie stabilizacie, nech z tej zabavy a zadneho nahonu aspon nieco je a nemyslim tym palenie gumy, alebo driftovanie...
Automatickou rekuperaci jsem krátce zkusil v aktuálním Enyaqu a fungovalo to imho fakt dobře. Zajímalo by mě, zda to konkurence umí taky.
Jinak id.3 nikdy nebude můj šálek kávy a ty bubnové brzy + maximálka 180 km/h naznačuje, že s GTI to mnoho společného nemá. Ale čistě optikou cena/technika to tabulkové srovnání vyznívá pro Stellantis dost mizerně.
Jinak id.3 nikdy nebude můj šálek kávy a ty bubnové brzy + maximálka 180 km/h naznačuje, že s GTI to mnoho společného nemá. Ale čistě optikou cena/technika to tabulkové srovnání vyznívá pro Stellantis dost mizerně.
Tak zkratka GTX asi sedí a je jasné, že to je EV. Jezdil jsem s iD.4 GTX (stejný pohon) jen o 200kg víc a žádný zázrak to nebyl. Tj ani iD.3 GTX nebude, jen rychlejší a hbitější auto (vmax 180kmh) . Golfu GTi se to nevyrovná, jakákoliv jeho generace ho zážitky a vlastně i rychlostí zašlape do země 😋👌
Srovnávat tento elektrokrumpl s ikonickým Golfem GTI je naprosto směšné a absurdní. A navíc je to znesvědcení této ikonické zkratky!
@Robert Hlavatý Bez ohľadu na techniku a cenu, to auto sa mi dizajnovo páči stále viac. Všetky ID. Ešte by potrebovali zapracovať na interiéroch.
@Robert Hlavatý Tak ojeté iD.3 můžeš mít kolem 450tis, pokud se spokojíš s rv 2020/21 a cca 90% kapacity baterie. Třeba v Áčkách jich mají dost 😋 Btw pokud to vezme jen jako auto do a kolem města, pro ne? Jenže ty první roky výroby mají dost mizerný interiér a infotaiment. S FL 2023 dostaneš učesaný vnější design, lepší interiér, funkční infotaiment (má jiný silnější HW), ale cena bude už kolem 850k 🤔
www.sauto.cz/…en/id3/208585031
www.sauto.cz/…en/id3/208585031
Zkratka GTI znamená😒br />
Gran Turismo Injection
(Někdy uváděno i jako Grand Touring Injection).
(Někdy uváděno i jako Grand Touring Injection).