Elektromobilita
Mikesus
7
@Horký Rom nový design se jim povedl, je to znát i na prodejích. Enyaq fl, elroq, to je oproti tomu co bylo, obrovský posun vpred. Neni divu, že se i enyaq začal mnohem více prodávat. 1Q 2025 měl nárůst 44%. Jsem zvedav, jestli takto bude pokračovat. Design dělá hodně.
Přejít do diskuze
@Horký Rom elroq a nově enyaq jsou konečně hezká suv od škody. Po prvním yetim to šlo od desíti k pěti. Teď snad se blýská ne lepší časy.
@Robert Hlavatý Větší svoboda?! Cha chá, to myslíš ty obludná, minimálně dvacetipalcová kola, co musí použít, aby aspoň trochu zamaskovali hnusně vysokánský ponton, který musí použít kvůli dvojité podlaze, ukrývající baterii? 😊
@Robert Hlavatý Sloboda dizajnérov myslíš konkrétne v čom? Ja ten pocit veľmi nemám, v čom ťa neobmedzí pohon, v tom si povedia svoje baterky, a v tom ostatnom ostatnom dizajnérom zväzuje ruky aerodynamika, ergonómia a hlavne pasívna bezpečnosť, takže napriek snahám dizajnérov sú proporcie áut často veľmi podobné a líšia sa vpodstate len niektorými líniami a štylistickými markantami.
Já si koupím novou OIV až bude v pislednim roce své životnosti výroby jako náhradu své současné OIII a tím se Škodovkou končím pokud vidí budoucnost v elektru.
@Barry Lyndon No nevím v iD.3 sedíš vpředu jak ve sporťáku s nataženýma nohama a vzadu s koleny pod bradou... Díky baterce...
@Mikesus
Ano, naprosto s tebou souhlasím. Design skutečně hraje velkou roli. Mně osobně se velmi líbí Elroq, i když nejsem zrovna největším fanouškem SUV.
Ano, naprosto s tebou souhlasím. Design skutečně hraje velkou roli. Mně osobně se velmi líbí Elroq, i když nejsem zrovna největším fanouškem SUV.
Tak je pravdou , že jedna z mála výhod BEV je poměrně větší svoboda designerů při navrhování auta. Dle mého, právě design bude jedním z významných prodejních argumentů. Jinak řečeno, kdo se trefí a navrhne krásné auto, bude ve své kategorii těžit z nárustu prodejů oproti konkurenci s unylými tvary....
@ericn já si v BEV stále nemohu zvyknout na vysokou podlahu v autě. Vystupuje se jako z nákladního auta. K zemi hodně daleko.
Nestačily by dát baterie jen místo nádrže?
Nestačily by dát baterie jen místo nádrže?