@ryccardo vzdty to je jen úprava motoru, který je z roku 2013. V roce 2021 a ted byl jen modernizovan a tento motor je jeho zmensenina. Takze nový motor to tedy nějak extra neni. Pořád je to jen derivát 12 let starého motoru.
ryccardo
2
@Mikesus v poradku. Ono taky neni potreba moc menit to co funguje. Kdyz zatim nikdo nic lepsiho nevymyslel, tak proc ne. Aspon jako zakaznik vis co od toho mas cekat.
Ham.
0
@ryccardo Scanii to nejen "funguje", ale dělá pro trucky nejlepší motory na světě, takže něco měnit a vymýšlet by měli u konkurence. www.youtube.com/watch?…
Niemand
1
@Ham.
Video kde 3 "najlepšie" motory sú 3 najvýkonnejšie. Volvo malo v prvej desiatke 3 motory. Scania len V8, ktorý je v bežnej diaľkovej doprave ekonomický nezmysel. A s motorom o ktorom sa tu píše má spoločné len logo.
Ham.
0
@Niemand S motorem o kterém se tu píše má společný vývoj a výrobu v jedné firmě.
Niemand
0
@Ham. V8 je konštrukčne starší. Okrem Scanie ich už všetci odpísali. A stále platí to, že tie motory nezoradil podľa užitkovej hodnoty, ale len podľa marketingovej prestíže.
Niemand
0
@Mikesus
Mnohé dnešné motory aj v osobných autách majú základ starý 20 rokov. Vývoj komplet nového motora je drahý tiež nástroje a formy na výrobu bloku sú dosť drahé na to, aby sa menili každých 5 rokov.
ryccardo
0
@Niemand tady platí to co jsem už psal. Mě jako majitele nijak neuráží, že je základ motoru 20 let starý. Proč by mělo? Je to aspoň záruka toho, že je to vychytané a nebudou s tím problémy. Jako zákazníkovi je mi jedno jaký má motor základ, nýbrž mě zajímá to jak to funguje a jaký to má parametry.
Niemand
0
@ryccardo Tiež preferujem techniku, ktorá už má za sebou nejaké dobre výsledovky čo sa spoľahlivosti týka.
Rampa89
0
@Mikesus
Tohle je hodně mylné tvrzení a zajímalo by mě na základě jakých informací tvrdíš, že jak nový 6 (Super 13), tak 5 válec jsou deriváty starší generace motorů řady DL.
www.youtube.com/watch?…
Video kde 3 "najlepšie" motory sú 3 najvýkonnejšie. Volvo malo v prvej desiatke 3 motory. Scania len V8, ktorý je v bežnej diaľkovej doprave ekonomický nezmysel. A s motorom o ktorom sa tu píše má spoločné len logo.
Mnohé dnešné motory aj v osobných autách majú základ starý 20 rokov. Vývoj komplet nového motora je drahý tiež nástroje a formy na výrobu bloku sú dosť drahé na to, aby sa menili každých 5 rokov.
Tohle je hodně mylné tvrzení a zajímalo by mě na základě jakých informací tvrdíš, že jak nový 6 (Super 13), tak 5 válec jsou deriváty starší generace motorů řady DL.