Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nejlepším autem na dovolenou podle čtenářů Auto.cz je německá klasika

37 komentářů

KANKUNEN
@WinDiesel Co tady celou dobu říkám, že má dovču je diesel, na zábavu benzín a do města BEV.
Othello
@Th0r
Kdo má tři mega na auto, obvykle jezdí na kolech jaké nikdo nepůjčuje a na krámy z půjčovny by nesed. To jsi opravdu nevěděl?
WinDiesel
To je divné, diesely? Já myslel že nad elektro není, zase ti hloupí zákazníci, vůbec nic nechápu ... 😄
Kasprik
Anketa v bezvýznamné zemi, kde počet obyvatel je stejný jak jedna větší světová metropole a kde je průměrné stáří vozového parku 16 let.
ptr078
@Othello Z vlastnych dialnicnych zazitkov z roznych krajin eu usudzujem, ze rychlostne limity s nalozenymi kolami nikoho nezaujimaju. Zazil som, ako na dialnici pred nami upadol zo strechy bike a rozmlatil auto vo vedlajsom pruhu
ptr078
@Th0r Mne vaculik nevadi, ale obcas tresne taku hlupost, ze je ho potom tazko brat vazne
ptr078
@vencelín Tak ako novinarska obec v dobe dizlovej pisala, ze ani odbornik nerozozna dizel od benzinu, tak ta ista novinarska obec v dobe elektrickej pise, ze tie 100ky kil navyse pri ev nie su poznat
ptr078
@Othello Presne tak, kto ma v dnesnej dobe peniaze, vie minut aj za dobry bajk, o velkosti a nastaveni posedu ani nehovoriac, v dnesnej dobe aj preferencia kolies, pláštov, kluk, wattmeter... A hlavne zeny, gitary a kola sa nepoziciavaju
vencelín
@ptr078
Vaculda toho občas nakeca 😊.

Ten ionic 5 to byla ta 3 tunova potvora jak ji chválil a ze ty tuny vůbec nevadí?
pjotr
@Othello : jasně do kufru přeci
gil54
@praptak

Marně přemýšlím, čím se trápí rodina cestující na dovolenou v MB- E s dieslem oproti MB - E v benzínu.
johny555
@Othello Jezdit na dovolenou 250kou nesmysl. Takovou rychlostí se řítí, když někam pracovně pospíchá nebo ho prostě baví rychlá jízda, ale moc se to neslučuje na dovolenou, kam si člověk jde vyklidnit a odpočinout. Ano, jsou lidé, kteří i na dovolenou se řítí jako šílení, ale to už je diagnóza.
Jinak na jízdu s koly je nejlepší SUV + kola na tažné. Hlavně kvůli aerodynamice a stabilitě. A taky kvůli zadnímu nájezdovému úhlu. Empiricky ověřeno. Nasazení nosiče + kol, cca 5 minut.
Někteří radí kola uvnitř, ehm, no hodně štěstí do kombíka nacpat bagáž, děti, rozmontovaná kola.... slušnej tetris.
vencelín
@ptr078
Říci na plnou hubu že je je to těžkopadna obluda nemuze neb by dostal padaka, tak holt ty tuny adoruje. Nic jiného mu nezbývá.
Othello
@praptak
a lidi pojedou druhým autem ?
Th0r
@Othello na kole jezdej socky. Prip. kdo ma tri mega na auto, tak si je tam pujci a nebude se s nima jako Lojza tahat.
Th0r
@ptr078 ten at si keca co chce. Ma otresnej projev a je totalne zkompromitovanej minulosti. Dokud psal do auto moto special, tak flusal na Skodovky a kdyz to krachlo, tak sel lizat vejfuky do sveta skodovek. Vaculik je totalni trapas a zoufalec 👎
ptr078
@KANKUNEN Co ty o tom mozes vediet. Vaculik pisal, ze kralom nurburgringu je ioniq 5 n
Othello
A shodlo se těch 94% třeba jak naložit kola aby se s tím dalo uhánět zmíněných dvěstěpadesát ?
Othello
@ptr078
To než všechno uděláš a pak zase namontuješ zpět ztratíš tolik času že ti to ani těch 250 km/h nikdy nenahradí. Navíc auto tím degraduješ na třímístné
ptr078
@Othello Na stojan das 3 kola, demontujes predne kolesa a sedla a traja ludia s batozinou sa odvezu v pohode. Odskusane kombi golf 7, oktavka 4, superb 3, passat, kodiak
praptak
@Othello Dovnitř.
ericn
@gil54 taky by mé to zajímalo 😉
Pavel_Kr
Přesně: Tesla Y z Berlína.
Othello
@gil54
Zastavujou míň na čuràní
Othello
@ptr078
ty destinace mám trochu z ruky, akorát terény v highlands ve Skotsku jsem jednou projel důkladně na motorce. Ale parketu na kole mám stejně jinde, vyhledávám spíše těžký terén, to nedá žádný cesťák
sta
Příspěvek podléhá schvalování.
TubeYouazzy
Příspěvek podléhá schvalování.
Frank51482
@ptr078 Vaculíka nelze brát vážně. On se sice chová jako ředitel zeměkoule a často kecá hovadiny.
ptr078
@Othello To samozrejme suhlas, posledne roky jazdim triedu endurance, obujes to v dnesnej dobe v pohode na plaste 32, 34. Komfort je fajn a bol by si prekvapeny ake rozbite cesty to komfortne zvladne. Je iba na tebe, ako si chces poskriabat karbonove kolesa. A ako vravis, na cestak musis mat samozrejme cestu bez aut. Ak budes mat moznost, farmarske cesty na pobrezi walesu, lake district mimo sezony alebo highlands v skotsku. Zima, casto veterno ale parada
Othello
@ptr078
pak rozumím. Cesťák je jednoduchý ale já se jim vyhýbám obloukem, jezdím především terén, mezi auta jen v krajní nouzi
ptr078
@Othello V poslednej dobe jazdim uz len cestaky s prehadzovackami na elektrike, tam to skladanie a udrzba je naozaj pohoda, bike rozlozis na srubky do 10 minut. Ziadne nastavovanie prehadzovaciek. Maval som fulku cannondale scalpel a ta udrzba kolo toho ma zabijala, cim som starsi tym som lenivejsi a udrzba cestaku v porovnani s horskym je casovo neporovnatelna.
Othello
@ptr078
asi máš jednodušší kola, já by ty dvě minuty asi sundával jen samotné přední kolo a třeba teleskopickou sedlovku s bowdenem bych nechtěl vytahovat vůbec. No třeba si koupím elektrickou ...
Othello
@johny555
Tak já reagoval na ty v článku opěvované dynamické parametry, které taky považuju za zcela zbytečné.
Jinak co se týká tvého doporučení SUV + kola na tažné, nerozumím co na tom vidíš tak pozitivního. Prší na ně, špiní se, nejsou chráněné před zloději. Žádná výhoda mě nenapadá, samozřejmě základ je vybrat si odpovídající auto aby se vešly dovnitř bez jakékoliv demontáže a necpat je do kombíku. Empiricky ověřeno
ptr078
@Othello Nosim tak biky uz cez 15 rokov, zlozenie predneho kolesa, sedla, upnutie do stoja nu, koleso do puzdra trva asi do dvoch minut. Je to riesenie do 3ch ludi, ma to svoje limity.
ptr078
@traveldrive Tak to uz je problem. Tam je naozaj stojan najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie.
traveldrive
@ptr078 Potrebujem 4.
praptak
@KANKUNEN Rodinu na dovolené bych naftou netrápil, takže benzín.